واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
20 تا 30 درصد جمعیت هر کشوری اختلال روانی دارند رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت با عنوان این مطلب که هیچ کس از ابتلا به بیماریهای روانی مصون نیست، گفتت: حداقل 450 میلیون نفر در جهان با اختلالات روانی دست به گریبان هستند.
دکتر «مصطفی معین» افزود: با توجه به روند رو به رشد اختلالات روانی در کل دنیا و از جمله در جامعه ما و اینکه 20 تا 30 درصد افراد در جوامع گوناگون به یکی از اختلالات روانی مبتلا هستند، کرسی یونسکو با همکاری انجمن علمی روانپزشکان ایران و دفتر سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت نسبت به برپایی این کنفرانس اقدام کرده است.
رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت تصریح کرد: در بین بیماریهای مختلف از نظر میزان ناتوانی، حداقل 14 درصد میزان ناتوانی ها در اثر ابتلا به بیماریهای روانی بویژه افسردگی ایجاد می شود. وی ادامه داد : متاسفانه به رغم واقعیتهای فوق نوعی بی توجهی و یا غفلت در ارتباط با اهمیت سلامت روانی جامعه از سوی سیاستگذاران، دستگاههای اجرایی، نخبگان علمی و اجتماعی وجود دارد که این امر خسارت زیادی را به لحاظ تحمیل هزینه های بهداشتی، درمانی، اقتصادی و گسترش آسیب های اجتماعی به دنبال داشته است. معین، افزایش فقر، رشد نابرابری ها و تبعیض های اجتماعی و اقتصادی که با روند جهانی شدن اقتصاد در کل دنیا افزایش یافته، گسترش شهرنشینی و اختلال در پیوندهای سنتی و خانوادگی را به عنوان عوامل جهانی شیوع اختلالات روانی دانست و ادامه داد: تضعیف نهادهای مدنی (NGO)، کاهش سرمایه های اجتماعی، تبعیض های جنسیتی، قومیتی و گسترش خشونت و بی اعتمادی به عنوان عوامل گسترش این قبیل بیماریها در کشورهای در حال توسعه شناخته شده اند. وی تامین و تقویت حقوق شهروندی، ارایه خدمات تشخیصی - درمانی مناسب در نظام مراقبتهای اولیه، ایجاد دسترسی مناسب به داروهای روانگردان، برنامه ریزی آموزشی و ارایه پزشکی جامعه نگر را به عنوان برخی راهبردهای جهانی برای کاهش اختلالات روانی برشمرد. رئیس کرسی یونسکو در آموزش سلامت از برنامه ریزی، ارایه آموزشهای عمومی و بهره گیری از رسانه ها در کنار جلب مشارکت بیماران، خانواده ها و گروههای اجتماعی در امور پیشگیری و درمان به عنوان دیگر راهبردهای جهانی برای کاهش اختلالات روان نام برد و افزود: به همین منظور کرسی یونسکو در آموزش سلامت تلاش دارد تا با فعالیت های آموزشی از قبیل برگزاری همایش های سالانه سلامت روان و رسانه، زمینه اجرای راهبردهای جهانی فوق را فراهم سازد. وی همچنین از تدوین سیاستها و برنامه های کلان ملی و ضوابط قانونی مرتبط، توسعه منابع انسانی آموزش دیده و متخصص، تدوین و اجرای برنامه های بین بخشی، پایش مستمر سلامت روانی جامعه و حمایت از مطالعات و پژوهشهای گسترده تر در زمینه سلامت روان به عنوان دیگر راهبردهای جهانی کاهش اختلالات روانی نام برد.( مهر)
سه شنبه 29 بهمن 1392 21:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]