تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): هر كس باطل را يارى كند، به حق ستم كرده است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844993998




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کردوانی: دولت مسئول حل مشکل آلودگی است، از دست شهرداری کاری برنمی‌آید/ سالانه 2700 نفر تهرانی در اثر الودگی هوا می‌میرند/ طرح زوج و فرد ظلم به مردم است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
کردوانی: دولت مسئول حل مشکل آلودگی است، از دست شهرداری کاری برنمی‌آید/ سالانه 2700 نفر تهرانی در اثر الودگی هوا می‌میرند/ طرح زوج و فرد ظلم به مردم است

کردوانی: دولت مسئول حل مشکل آلودگی است، از دست شهرداری کاری برنمی‌آید/ سالانه 2700 نفر تهرانی در اثر الودگی هوا می‌میرند/ طرح زوج و فرد ظلم به مردم است
پدر کویرشناسی ایران معتقد است: آلودگی هوای تهران همواره وجود دارد و بر اساس شرایط طبیعی میزان آن افزایش یا کاهش می‌یابد.
شیما انتظاری: جغرافیدان ایرانی است که به دلیل آثارش در زمینه علم کویر، «پدر کویرشناسی ایران» لقب گرفته‌ است، چهره ماندگار جغرافیا است و چنان در مباحث علمی و جغرافیایی تخصص یافته است که پاسخ بیشتر سوال‌هایتان را می‌داند و به راحتی از عهده آن برمی‌آید. پرفسور پرویز کردوانی با حضور در برنامه پارک ملت مردمی بودن خود را به اثبات رساند؛ مردی که شماره تلفن همراهش را اعلام کرد تا اگر مردم ایران مشکلی دارند یا قصد سفر دارند با او تماس بگیرند و بهترین مسیر را طی کنند. وی عقیده دارد به هیچ وجه هیچ کشوری با هر قدرتی که باشد نمی‌تواند تغییر در آب و هوای کشورها ایجاد کند و بر طبق نظر وی تنها دوران‌های طبیعی مانند عصر یخبندان می‌توانند تغییرات آب و هوایی ایجاد کنند. او در مبحث آلودگی هوای تهران نیز بر همین دیدگاه استوار است و معتقد است آلودگی هوای تهران همواره وجود دارد و بر اساس شرایط طبیعی میزان آن افزایش یا کاهش می‌یابد. نکته جالب توجه در مباحث مطرح شده از سوی پرفسور کردوانی بیان مسائلی چون نبود پارکینگ در سطح شهر و افزایش آلودگی هوا به خاطر آن است؛ مسئله‌ای که کمتر مورد توجه مسئولان قرار می‌گیرد. گفت‌وگوی خبرنگار نامه نیوز را با پرفسور پرویز کردوانی را در ادامه بخوانید و با دیدگاه وی در زمینه منابع آلودگی هوا و راهکار حل آن آشنا شوید:



این روزها بحث آلودگی هوای تهران، به عنوان یکی از مهم‌ترین مسائل کشور مطرح است. لطفا کمی در این مورد توضیح دهید.

در مبحث آلودگی هوا باید به سه موضوع طبیعت، دولت و مسئولان و مردم توجه کنیم. در مبحث طبیعت باید بگویم به صورت طبیعی وقتی آفتاب به زمین می‌تابد، گرمای آن به سمت بالا می‌رود. موقعیت جغرافیایی تهران باعث می‌شود زمین در اوایل پاییز و زمستان سرد شود و در نتیجه جو پایدار ایجاد شده و هوا پرفشار که در اصطلاح به آن هوای معکوس گفته می‌شود. در واقع بخشی از آلودگی هوای تهران به طبیعت آن باز می‌گردد و هیچ ارتباطی با افزایش تعداد ماشین یا افزایش میزان فعالیت‌های آلاینده ندارد.


در واقع آلودگی هوا به صورت طبیعی در تهران وجود دارد منتها کم و زیاد می‌شود؟

دقیقا. طبیعت تهران اینگونه تعریف شده است و به نوعی می‌توان گفت کسی مقصر نیست. من هم معتقدم طرح‌هایی چون زوج و فرد، تعطیلی مدارس یا تعطیلی کارخانه‌های آلاینده تاثیر چندانی ندارد.


اما قطعا مسئولان به نوعی در این آلودگی مقصر هستند.

در مبحث مسئولان باید به منابع و مواد آلوده‌کننده بپردازیم. در واقع در کشورهای صنعتی منابع صنعتی حرف اول آلایندگی را می‌زنند اما در کشور ما وسیله نقلیه موتوری، کارخانه‌ها و تاسیسات حرارتی منازل جایگزین منابع صنعتی شده‌اند.


منظور از آلودگی وسایل نقلیه موتوری همان عدم تنظیم ماشین و دودزا بودن آن است؟

بحث وسائل نقلیه موتوری گسترده‌تر از این حرف‌هاست. وسائل موتوری از چهار منبع بنزین، گازوئیل، گاز و برق برای حرکت استفاده می‌کنند. کشورهای دنیا با آنکه بیش از ما وسیله نقلیه دارند اما آلودگی کمتری را به هوا می‌فرستند چرا که ماشین‌های ما یورو 4 نیستند و احتراق کامل صورت نمی‌گیرد، از طرف دیگر هم ماشین‌های اسقاطی چون پیکان‌، تاکسی‌، مینی‌بوس، اتوبوس و موتورسیکلت‌های فرسوده در سطح شهر فراوان یافت می‌شود که دولت باید امکان تبدیل این ماشین‌ها را برای رانندگان فراهم کند.


اما سالانه معاینه فنی انجام می‌شود.

نمی‌گویم معاینه فنی خوب نیست، منتها فایده چندانی ندارد چرا که یک گواهی برای یک سال می‌گیرند و ممکن است فردای آن روز ماشین معیارهای لازم معاینه فنی را از دست بدهد. منتها چون ما فرهنگ ماشین‌داری نداریم، ماشین را درست نمی‌کنیم و منتظر می‌مانیم تا سال آینده و معاینه فنی بعدی.


گرانی هم بی‌تاثیر نیست.

مسئول این بخش هم دولت است. راننده‌ها فیلتر ماشین را عوض نمی‌کنند چرا که گران است. عمر کاتالیست‌ها یک سال است منتها به خاطر گرانی بیش از یک سال استفاده می‌کنیم. اما این ارتباطی با فرهنگ رانندگی ندارد. ماشین‌های ما دائم روشن است؛ چه در ترافیک و چه در هنگام انتظار. در ایستگاه اتوبوس، مینی‌بوس یا تاکسی، ماشین‌ها دائم روشنند. حتی شنیده‌ام برخی از مینی‌بوس‌ها به خاطر مشکل دینامشان تا صبح روشن می‌مانند. شاید برایتان عجیب باشد اما کمبود پارکینگ هم باعث آلودگی هوا می‌شود.


چگونه؟

ببینید پارکینگ در سطح تهران بسیار کم است. مراکز خرید در شرایطی ساخته می‌شوند که تعداد پارکینگ‌های مورد نیاز مشتریان در آن کم است. پلیس هم منتظر است تا در صورت توقف، رانندگان را جریمه کنند. راننده برای رهایی از این مشکل فردی همراه خود آورده و او را پشت ماشین روشن می‌نشاند و به سراغ کار خود می‌روند. همین موضوع آلودگی هوا را افزایش می‌دهد که مسئول اصلی نبود پارکینگ هم دولت است.


تفاوت سوخت ماشین‌ها که بیان کردید، در چیست؟

بنزین اگر خوب بسوزد گاز دی اکسید کربن تولید می‌کند که مسموم‌کننده نیست و صرفا باعث افزایش گرما می‌شود. اما اگر احتراق کامل نباشد گاز مونواکسید کربن تشکیل شده که با ازت موجود در هوا و اکسیژن مخلوط شده و دی‌اکسید ازت که ماده مسموم‌کننده است تشکیل می‌شود.


البته کیفیت بنزین هم مهم است.

قطعا. در حال حاضر بنزین یورو 4 و 5 در جهان عرضه می‌شود در شرایطی که بنزین ما یورو 2 است. مهم‌ترین تفاوت این بنزین‌ها بنزن موجود در آن است. همچنین در بنزین ما 10 برابر بنزین یورو 4 گوگرد وجود دارد.


این گوگرد در گازوئیل هم وجود دارد منتها گازوئیل آلایندگی کمتری دارد.

گازوئیل به خاطر گوگرد موجود در آن آلاینده است. ماشین که گاز می‌دهد گوگرد با اکسیژن ترکیب شده و دی اکسید کربن تشیکل می‌ود. دی اکسید کربن در هوا با اکسیژن ترکیب شده و سدیم تشکیل می‌شود. ترکیب سدیم با آب ناشی از بارندگی اسیدسولفوریک می‌سازد که ماده خیلی سمی است که اگر روی درخت کاج بریزد به سرعت خشک می‌شود. برای مثال باید بگویم که در کشوار آلمان جنگلی به نام جنگل سیاه وجود دارد که در اثر بارندگی  خشک و کاخ پادشاهان قدیم که در میان کاج‌ها پنهان بود مشخص شد. حتی همین موضوع معیاری برای آلودگی هواست تا جایی که برای اندازه‌گیری آلودگی هوا از درخت کاج استفاده می‌کنند.


اما در کشورهای پیشرفته و صنعتی استفاده از گازوئیل جایگزین بنزین شده است.

دقیقا. در آلمان ماشین‌ها را گازوئیلی می‌کنند. گوگرد را تصفیه می‌کنند و قدرت گازوئیل را افزایش می‌دهند. همین موضوع باعث می‌شود آلودگی هوا کمتر شده و سیلندر ماشین تمیز بماند.


گازسوز کردن ماشین‌ها میزان آلاینده بودن ماشین‌ها را به مراتب کمتر می‌کند.

گازها هم آلاینده هستند اما نه به اندازه گازوئیل و بنزین. منتها گاز قدرت ماشین را کم می‌کند و به خاطر سربالایی بودن شهر تهران منجر به آلودگی هوای شهر می‌شود.


شما از ماشین‌های برقی هم نام بردید. برق قطعا آلوده کننده نیست.

برق آلوده کننده نیست منتها تولید برق آلودگی بسیاری دارد. نیروگاه‌ها هوا و آب را آلوده می‌کنند.


مبحث ماشین‌ها فکر می‌کنم تا حدودی به پایان رسید و بهتر است به مسئله کارخانه و تاسیسات حرارتی منازل برسیم. در این موارد هم توضیحات کوتاهی بفرمایید.

کارخانه‌های ما بیشتر در غرب و جنوب غرب تهران قرار دارد که در واقع مسیر وزش باد هم همین طرف است. ماسه و قیری که بیشترین فرآورده کارخانه‌هاست هم مازوت تولید می‌کنند که آلاینده است و زمینه آلودگی هوا را فراهم می‌کنند. در زمینه مسئله تاسیسات حرارتی منازل هم باید به مسئله افزایش دمای شوفاژ اشاره کرد. در صورت کاهش دما، میزان آلودگی نیز کاهش می‌یابد.


مشکلات را تاحدودی مطرح کردید. راه‌حل چیست؟

چند روز پیش من با معاون انسانی محیط زیست و شخص دیگری جلسه‌ای در ارتباط با مسئله آلودگی هوا داشتیم. حرف‌های خیلی خوبی می‌زنند و همه مشکلات را می‌دانستند و منابع آلاینده را می‌شناختند. بر اساس آمار سالی 2700 نفر در اثر آلودگی هوا از دینا می‌روند و روزی 200 نفر می‌میرند. چندین هزار کارخانه آلاینده در سطح کشور وجود داد. چرا اقدامی صورت نمی‌گیرد. راه‌حل تعطیلی مدارس یا زوج و فرد نیست. حتی باید بگویم زوج و فرد کردن ماشین‌ها ظلم است چرا که مثلا ماشین نو و سالم نمی‌تواند وارد طرح شود ولی ماشین‌ دودزا به راحتی در طرح حرکت می‌کند. اگر هدف جلوگیری از آلودگی هواست باید مقابل ماشین دودزا را گرفت. از طرفی شرایط زندگی و کاری به گونه‌ای است که افراد نمی‌توانند ماشین‌های خود را در محل سکونت پارک کرده و به سر کار بروند. شهرک‌های اطراف تهران شرایط مناسبی برای زندگی ندارند و افراد برای خرید و رفت و آمد به ماشین احتیاج دارند.


همین موضوع باعث شده تا تولید ماشین هم افزایش یابد.

باید ماشین زیاد تولید شود. این روزها ماشین از نان شب واجب‌تر است. اگر شرایط زندگی مناسب نباشد از طریق مسافرکشی می‌توان درآمد زندگی را تامین کرد. آبرومندترین شغل شده است و 40 درصد راننده‌های تهرانی از شهرستان وارد پایتخت شده‌اند. مردم حق دارند برای کارشان از ماشین استفاده کنند. باید منابع آلاینده را کم کرد. ما بنزین یورو 4 داریم اما تا زمانی که ماشین یورو 4 تولید نشود، بنزین قابل استفاده نیست. دولت در این زمینه باید همکاری کند.


مسئول چه کسی است؟

در راس امور ریاست جمهوری است. وزارت صنایع باید ماشین یورو 4 تولید کند. وزارت نفت باید بر بنزین نظارت کند. اگر اقدامات اولیه به درستی انجام شود هزینه کمتری پرداخت می‌کنیم تا زمانی که هزینه‌ کنیم و اصلاحات انجام دهیم. من هنوز هم می‌گویم 2 طبقه کردن اتوبان‌ها فایده ندارد. با تغییر پایتخت مشکلات حل نمی‌شود. مگر اتوبان صدر چقدر تاثیرگذار بود؛ ترافیک مدرس افزایش یافت. شهرداری فکر می‌کند می‌تواند تهران را درست کند.


و در نهایت الاینده‌ها زمینه چه بیماری را فراهم می‌کند.

در ابتدای امر باعث مشکلات تنفسی شده و سرطان ریه و خون را افزایش می‌دهد.





1392/11/12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن