واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون استاندار اردبیل: فلسفه اتاق فکر وجود حفره بین بخش های مختلف است اردبیل – ایرنا – معاون برنامه ریزی استاندار اردبیل فلسفه تشکیل اتاق های فکر را وجود حفره بین بخش های مختلف اجرایی عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، محمدباقر بهشتی روز سه شنبه در جلسه کارگروه امور اقتصادی(کشاورزی، منابع طبیعی و آب) استان اردبیل گفت: اتاق فکرها در مجموع باید در موضوعاتی که جزو وظایف کارگروه ها نیست، ورود و تصمیم سازی کنند تا در کارگروه ها در مورد آنها تصمیم گیری صورت گیرد.
او افزود: اگرچه تشکیل اتاق فکر در استان دارای پیشینه می باشد اما مبرهن است که خروجی مناسبی نداشته که همانا پیوند دانشگاه با بخش اجراست.
وی اضافه کرد: حوزه کشاورزی و صنعت از مسوولان گرفته تا خود فعالان باید با دانشگاه ارتباط مستمر داشته باشند و این ضرورت باید احساس شود؛ اعضای اتاق های فکر باید به جلسات دفاع پایان نامه ها بروند چراکه این جلسات، محل شکار فکر است.
او ادامه داد: مهمترین پروژه های آموزش و ترویج، تسریع در انتقال یافته هاست؛ اگر صنعت و کشاورزی با دانشگاه ارتباط داشت، کارها با همفکری دانشگاه انجام می شد و در مقابل این نهاد می بایست تمام مسایل تکنولوژیکی را حل می کرد و به خارج احتیاج نداشتیم.
وی همچنین بیان کرد: البته مشکل در تمام بخش هاست که در سایر کشورها همه چیز به طور تدریجی تکامل یافته اما ما به یکباره به دنبال مسایلی از جمله دانشگاه رفتیم که چندان موفق نبودیم چرا که نتوانسته در 160 سال گذشته با جامعه ارتباط برقرار کند.
بهشتی افزود: بیشتر دانشگاه های دنیا از بخش تحقیق درآمدزایی دارند؛ تا زمانی که نیاز به تحقیق از سوی بخش خصوصی احساس نشود نشان می دهد که به سمت علمی شدن حرکت نمی کنیم.
او با اشاره به وجود 11 دانشکده کشاورزی در استان اردبیل اظهار کرد: بیشتر دانشجویان ما به بخش کشاورزی جذب نمی شوند که این مساله باید ریشه یابی شودو این جزو آن دسته از موضوعاتی است که باید در اتاق فکرها مطرح شود.
وی اضافه کرد: البته به عنوان مثال در بخش کشاورزی تحقیقات نیز باید کشاورز محور باشد و بتواند مشکلات این قشر را برطرف کند تا باید بین مردم جا باز کرده و جایگاه پژوهش را درک کنند.
او با بیان اینکه در دید توسعه پایدار الگوی کشت کنونی قابل قبول نیست، ادامه داد: اتاق فکر باید در زمینه مسایلی چون تغییر الگوی کشت همراه با افزایش ادامه دار درآمد کشاورزان تصمیم سازی کند تا در موضوعات پس از ریشه یابی در کارگروه ها مطرح شود.
وی تاکید کرد: در این میان مجموعه استانداری نقش ستادی دارد نه دستگاه اجرایی، این تفکر غلطی است که برای هر مساله کوچکی به استانداری مراجعه شود با این شرایط دیگر به وجود سایر دستگاه نیاز نمی شود.
معاون برنامه ریزی استاندار اردبیل افزود: وظایف اتاق های فکر نباید مانند کارگروه ها باشد بلکه چند موضوع کلیدی باید در نظر گرفته و به آن پرداخته شود.
او با بیان اینکه البته باید جلسه های زاید حذف شود، تاکید کرد: یادمان باشد هر جلسه هزینه دارد و تمام جلساتی که برگزار می شود باید فایده اش از هزینه اش بیشتر باشد و اگر چنین نباشد، برگزار نشود بهتر است.
وی با اشاره به کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گفت: اتاق فکری که در اتاق بازرگانی داریم باید کارآیی بیشتری یابد و تقویت شود و در این راستا جهاد کشاورزی و نظام مهندسی کشاورزی نیز در جلسات آن شرکت کنند.
او اضافه کرد: طبق سیاست های اصل 44 اقتصاد باید دست بخش خصوصی باشد و اولویت باید به بخش خصوصی داده شود، از این رو جلسات در اتاق بازرگانی تشکیل شود.
بهشتی با بیان اینکه موفیقت در گرو حرکت به دنبال منافع جمعی در بخش صنعت، کشاورزی و معدن است، گفت: اتاق باید از بازرگانی سنتی فاصله بگیرد و براین اساس اتاق بازرگانی هرچه بیشتر متحول شود به نفع جامعه است.
8123/530
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]