محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843105196
صفر تا صد سازمان نظام پزشکی از زبان زالی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صفر تا صد سازمان نظام پزشکی از زبان زالی تهران – ایرنا - دکتر « علیرضا زالی » رییس کل سازمان نظام پزشکی از جمله مسوولانی است که به جز مسوولیتی که دارد مثل هر پزشکی ، حل مشکلات نظام سلامت از دغدغه های جدی او به شمار می آید.
وی این هفته با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) از دغدغه هایش گفت از اینکه پزشکان این مرز و بوم با وجود کمبودها و نارسایی ها ، بهبود سلامت مردم را در اولویت قرار دادند و اگر آنها نبودند، شاید نظام سلامت جامعه ما مثل خیلی از کشورهای اشغال شده از جمله عراق از هم می پاشید.
دکتر زالی در عین حال منطق را هم از یاد نمی برد و از برخی ناهنجاری ها در جامعه پزشکی می گوید. وی قبول دارد که در جامعه پزشکی هم مثل تمام اقشار جامعه ممکن است افرادی پیدا شوند که هنجار شکنی کنند و تخلفاتی انجام دهند . اما آیا تعداد این افراد زیاد است ؟ البته که نه .
رییس سازمان نظام پزشکی می گوید نمی توان منکر شد که این افراد وجود ندارند اما تعداد آنها بسیار کم است و سازمان نظام پزشکی وظیفه ذاتی خود می داند که با این افرارد برخورد کند که این کار را هم می کند.
وی طرح ها و برنامه ها دارد و امیدوار است که این برنامه ها هر چه زودتر به منصه اجرا برسد .
خبرهای خوبی هم دارد اینکه برای نخستین بار تعرفه های تشخیصی و درمانی تا قبل از شروع سال آینده اعلام می شود . اینکه بخشی از استحصال ناشی از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده با نگاه ویژه به مناطق محروم و روستاها معطوف شده است که در صورت وصول بخشی از کاستی های حضور پزشکان در روستاها جبران می شود و می توان پیش بینی کرد که در اواخر 93به پوشش 90 تا 95 درصدی حضور پزشکان در روستاها هم برسیم.
تسریع در شکل گیری هیات های بدوی انتظامی و هیات های تجدید نظر نظام پزشکی ، باز فعال شدن ستاد ترویج اخلاق پزشکی و همچنین مرکز پیشگیری از قصور از دیگر خبرهای خوش دکتر زالی از نظام پزشکی است .
رییس سازمان نظام پزشکی از تلاش های نظام پزشکی می گوید که می خواهد عقب ماندگی های قیمت تعرفه ها را جبران کند اما جامعه کشش یک باره این جبران را ندارد و باید به تدریج گام برداشت .
او می گوید که می توان در صورت تامین منابع طی دو تا چهار سال دیگر به این مهم دست یافت .
دکتر زالی یکی از عوامل مهم وجود پدیده زیرمیزی در معدود پزشکان کشور را واقعی نبودن تعرفه های تشخیصی و درمانی و عدم قطع رابطه مالی بین پزشک و بیمار است .
رییس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با خبرنگاران حوزه سلامت خبرگزار جمهوری اسلامی (ایرنا ) به سوالات آنها پاسخ داد که مشروح این گفت و گو بدین شرح است:
سوال : آقای دکتر تعیین قیمت تمام شده خدمات پزشکی در زمان حاضر در چه مرحله ای است؟
تاکنون برای اینکه در حوزه تعرفه گذاری به زبان مشترکی برسیم ، 15 جلسه کارشناسی بین نظام پزشکی ، وزارت بهداشت ، وزارت رفاه و کارشناسان سازمان های بیمه گر برگزار شده است. در این جلسات بحث قیمت تمام شده خدمات از محوری ترین برنامه های در حال انجام و در حال پیگیری است .
قرار است ، پیشنهاد تعرفه بخش دولتی ، غیردولتی و خصوصی در جلسه بعدی شورای عالی بیمه در دستور کار قرار گیرد. در زمان حاضر نیز در حال تکمیل پیشنهادات مربوطه هستیم. همچنین برای جلسه بعدی در تلاش هستیم که با کمک وزارت بهداشت و رفاه برای نخستین بار تعرفه های تشخیصی و درمانی تا قبل از شروع سال آینده اعلام شود .این در حالی است که در سال های قبل تعرفه های تشخیصی و درمانی پنج تا شش ماه بعد از شروع سال انجام می شد.
سوال : گفته می شود که قیمت واقعی تعرفه خدمات ، هیچ وقت اعلام یا تعیین نمی شود . علت آن چیست؟
در قالب قیمت تمام شده خدمات به ویژه در بخش خصوصی دو مولفه سود سرمایه و استهلاک را هم باید در نظر گرفت.
به عبارت دیگر در بخش خصوصی علاوه بر قیمت پایه خدمات باید به سود سرمایه و استهلاک هم توجه شود . این در حالی است که حداقل در یک دهه اخیر جایی برای سود سرمایه و استهلاک در تعرفه ها اعمال نشده است.
سوال: برای محاسبه سود سرمایه و استهلاک در بخش خصوصی چه مسیرهایی وجود دارد؟
دو مسیر برای رسیدن به این مهم وجود دارد . یک راه این است که قیمت تمام شده خدمات به سبک روش شناسی ( متدولوژی ) اقتصادی به دست آید و راه دیگر که با اقبال زیادی هم در کشورهای توسعه یافته در حوزه سلامت مواجه شده است، ارزش نسبی خدمات یا R.V است.
در این روش فاکتورهای مختلف از جمله بحث زمان، سختی کار، پیچیدگی کار، زمان اقامت بیمار در بیمارستان، شانس بروز عوارض برای مداخله یا جراحی و میزان دانش کار و تکنیک مورد لزوم برای آن خدمت در نظرگرفته می شود و پس از آن است که قیمت گذاری انجام می شود.
به عنوان مثال ویزیت بیمار انواع تقسیم بندی ها را دارد. به عبارت دیگر ویزیت به انواع ساده، پیچیده، جامع، توسعه یافته و مشاوره تقسیم می شود که مبانی تعرفه گذاری هر کدام از آنها هم فرق می کند اما در نهایت در تعرفه گذاری تمام انواع ویزیت دو فاکتور زمان و سختی کار لحاظ می شود .
سوال : به نظر می رسد که ویزیت های پزشکان کشور این تقسیم بندی را ندارد.
بله همین طور است. الان در نظام تعرفه گذاری ویزیت ها، این کار انجام نمی شود. به عنوان مثال اگر آپاندیس بیماری عمل شود، تعرفه ای برای معاینه قبل از عمل جراحی و بعد از عمل جراحی توسط پزشک در نظام تعرفه گذاریمان در نظر گرفته نشده است.
سوال: فکر می کنید این گونه تعرفه گذاری ها در کشور شدنی است ؟
این کار، کاری سخت و پیچیده ای است اما پیشنهاد نظام پزشکی این است که این کار در کشور شروع شود . یکی از کارهایی که در این زمینه کمک می کند، استفاده از کتاب C.P.T یا کتاب کالیفرنیا است.
از این کتاب در رابطه با حوزه ارزش گذاری نسبی خدمات در خیلی از کشورها استفاده می شود و اتفاقا هر سال ویرایش جدیدی از این کتاب بیرون می آید.
سوال : از این کتاب در کشور هم استفاده می شود؟
بله اما متاسفانه ویرایش سال 75 این کتاب را برای تعرفه ها استفاده می کنیم. البته این کتاب ، یک بار در سال 85 ، یک بار در سال 88 و یک بار در سال 89 توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی بازنگری شد اما در عمل وارد مدار اجرا نشد و هنوز ویرایش سال 75 استفاده می شود.
سوال : برای استفاده از ویرایش اخیر کتاب کالیفرنیا نظرتان چیست؟
پیشنهاد نظام پزشکی به شورای عالی بیمه این است که همزمان با فرایند اصلاح تعرفه ها ، آخرین ویرایش این کتاب در کشور که به سال 89 باز می گردد در نظام تعرفه گذاری سال 93 در هر دو بخش دولتی و خصوصی اعمال شود.
البته در بخش دولتی پیش بینی می شود که سازمان های بیمه گر بالغ بر دو هزار و 400 تا سه هزار میلیارد تومان بار مالی داشته باشند اما اگر این کار در بخش دولتی انجام شود ، در کنار رشد قدر مطلقی تعرفه ها به ساماندهی بخش دولتی در حوزه ارایه خدمات هم در ویزیت و هم در هتلینگ کمک شایانی می شود.
همچنین برخی از اقدامات پزشکی که سال 75 انجام می شد الان منسوخ شده است و خیلی از خدمات پزشکی که الان دارد ارایه می شود، تعرفه ندارند.
ما پیش بینی می کنیم که حداقل بین 280 تا 320 خدمت در کشور وجود دارد که به علت عدم استفاده از ویرایش جدید کتاب کالیفرنیا ، عملا فاقد تعرفه است. به عنوان مثال اعمال جراحی کم تهاجمی روز به روز در حال گسترش است اما در ویرایش 75 کتاب اشاره ای به آن نشده است.
سوال: اگر قیمت های خدمات پزشکی واقعی شود جامعه ما کشش تحمل واقعی شدن قیمت خدمات را دارد؟
اتفاقا پیشنهاد نظام پزشکی این است که وضعیت بازار اقتصاد سلامت کشور ما کشش واقعی شدن خدمات پزشکی را ندارد و به صورت ناگهانی نمی توان جبران عقب ماندگی تعرفه ها را در این چند سال داشت. اما پیشنهاد سازمان نظام پزشکی این است که باید به سمت واقعی شدن این قیمت به تدریج پیش برویم و برداشتن گام ها را شروع کنیم .
سوال: فکر می کنید با توجه به شرایط کشور طی چه بازه زمانی می توان تعرفه ها را به سمت واقعی شدن قیمتشان پیش برد؟
اگر رشد منابع بیمه خوب باشد به گونه ای که پرداخت از جیب مردم هم کاهش یابد با همکاری سازمان های بیمه گر طی دو تا چهار سال آینده می توان قیمت این تعرفه ها را به سمت واقعی شدن پیش برد.
سوال : پس می توان برای واقعی شدن قیمت تعرفه ها از هر دو مسیر یعنی قیمت تمام شده خدمات به سبک روش شناسی ( متدولوژی) اقتصادی و ارزش نسبی خدمات استفاده کرد
بله منظور من استفاده از هر دو روش است .
** سوال : آقای دکتر تعرفه های پزشکی که واقعی شود چه کمکی به کاهش زیر میزی می کند؟
پدیده زیرمیزی یک موضوع اجتماعی چند وجهی با عوامل مختلف دخیل بر بروز آن است .اگر فکر کنیم که با یک اقدام بازدارنده ناگهانی این کار را می توان به سرانجام رساند در اشتباه هستیم چون اگر این اقدام می خواست موثر باشد تا بحال موثر می افتاد. اما به هر حال اگر زیر میزی را به عنوان یک اقدام ناپسند بپذیریم برای زدودن آن باید زمینه وقوع تخلف را به حداقل برسانیم .
ما باید به سمتی حرکت کنیم که از دو استراتژی استفاده کنیم. استراتژی اول همان واقعی شدن تعرفه های تشخیصی و درمانی است و استراتژی دوم هم این است که رابطه مالی بین پزشک و بیمار را قطع کنیم .
سوال : این قطع رابطه چگونه عملی می شود ؟
باید ببینیم کشورهای مترقی در امر سلامت برای قطع ارتباط مالی پزشک و بیمار چه اقداماتی انجام داده اند. در این کشورها ، پزشکان با رضایت خاطر کار می کنند و از سوی دیگر خدماتی که ارایه می دهد به طور واقعی برای آنها جبران می شود؛ بیمار هم مطلقا خیال راحتی دارد.
نیابت این کار هم به بیمار سپرده می شود .هر چه ما در حوزه بیمه پایه و تکمیلی و جذب اعتبارات آنها حرکت فزاینده ای داشته باشیم ، اعتبارات سلامت رشد یابد و بخش هایی از سلامت که از منابع عمومی کشور سهم دارد نیز رشد کند ما به این نقطه می رسیم.
پیش بینی ما برای تحقق قطع ارتباط مالی این است که اگر سهم بهداشت و درمان کشور از GDP به حدود تقریبا هشت تا هشت و نیم برسد بخشی از زیرساخت اعتباری قطع ارتباط مالی پزشک و بیمار قابل تحقق است .
در برنامه توسعه چهارم پیش بینی می شد که اگر سهم بهداشت و درمان از GDP به هفت برسد این موضوع منجر به برداشتن گام های بلند برای کاهش هزینه های مردم به زیر 30 درصد برداریم .
سوال : الان سهم مردم در هزینه های سلامت چقدر است ؟
باید منتظر انتشار آمار حساب های ملی سلامت باشیم . چون آخرین آمار این حساب به سال 87 باز می گردد که در آن آمار بحث مسایل نوسانات ارزی و هدفمند کردن یارانه ها دیده نشده بود. پیش بینی های اولیه حاکی از آن است که در زمان حاضر حدود 70درصد پرداخت هزینه های درمان از جیب مردم داریم . همچنین سهم بهداشت از GDP در زمان حاضر نیز از 3 / 5 تا 6 /5 در نوسان است.
سوال : سهم حال حاضر بهداشت و درمان از اعتبارات عمومی چه سیری را طی کرده است؟
بررسی ها از سال 81 تا 91 نشان داده است که سهم بهداشت و درمان از اعتبارات عمومی کشور و همچنین از GDP سیر نزولی دارد . بنابراین برای اینکه ارتباط مالی بین پزشک و بیمار قطع شود هم باید قدر مطلق اعتبارات به ویژه در حوزه بیمه رشد قابل توجه ای داشته باشد و هم بیمه های تکمیلی و پایه نیز با پوشش بیشتر خدمات ، خدمات بیشتری را از بخش دولتی و خصوصی خرید کنند.
سوال : راه دیگری وجود ندارد؟
هیچ راه دیگری وجود ندارد که این رابطه مالی قطع شود. اگر فکر کنیم که راه دیگری وجود دارد این راه ها ، راه های انحرافی است . بنابر این باید بیمه ها به اوج سرشار بودن منابع برسند. هر جا که نظام بیمه ای کشور در خدمتی با قدرت وارد عمل شده است، پرداخت از جیب مردم کم شده است و هر جا که پوشش کمتری داشته است، پرداخت از جیب مردم بیشتر شده است . مثال آن هم خدمات دندانپزشکی است که این پرداخت به 95 درصد می رسد.
اتفاقی که در 10 سال اخیر رخ داده این است که سهم بیمه ها در حوزه تامین هزینه های سلامت از 25 درصد به 5 / 22 درصد و بعد به 17 تا 18 درصد تقلیل یافته است. از نظر عملکردی این عدد 18 درصد نیست به 11 درصد می رسد. هر چه بیمه ها سهم بیشتری در تامین منابع سلامت بر عهده بگیرند و منابع سرشارتری از آنها دیده شود از آن طرف نیز پرداخت از جیب مردم کاهش می یابد.
سوال : آقای دکتر به موضوع زیرمیزی باز می گردیم، نظام پزشکی برای زیرمیزی همیشه برخورد کرده است . اکنون نحوه برخورد این سازمان با زیرمیزی گرفتن معدود پزشکان چگونه است؟
وظیفه ذاتی سازمان نظام پزشکی این است که با اقدامات علمی ، فنی و تکنیکی، بروز تخلفات را به حداقل برساند و این موضوع در عملکرد گذشته این سازمان هم وجود داشته است.اتفاقا ما معتقد هستیم اگر سازمان نظام پزشکی به عنوان نهاد صنفی مورد تقویت قرار گیرد بیشتر از گذشته در وظایف خودش کوشا است.
در دوره جدید حدود دو ماه است که دبیرخانه مشترکی با حضور نمایندگان وزارت بهداشت ، سازمان نظام پزشکی ، نمایندگان بخش خصوصی و نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ایجاد شده است که طراحی، اقدامات عملی ، علمی اصلاحی و فرایند محوری را در دستور کار دارد که در ضمن مصادیق زیرمیزی را نیز مورد توجه قرارداده است .
برخی متاسفانه با دادن آدرس غلط به سمت شبهه آفرینی در نظام پزشکی حرکت می کنند و با تلاش در تضعیف انتظام امور پزشکی کمکی هم به ساماندهی پزشکی کشور نمی کنند. من معتقد هستم که فرایند اصلاحی در نظام پزشکی قابل انجام است.
این فرایند با ترویج خود پالایشی ، استفاده از بزرگان جامعه پزشکی ، منتخبان جدید هیات مدیره نظام پزشکی شهرستان ها ، ظرفیت مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی ، مجموعه شورای عالی نظام پزشکی و انجمن های علمی تخصصی کشور قابل انجام است اما باید فرصت کافی به مجموعه وزارت بهداشت و نظام پزشکی داده شود تا بدور از هیجان و با مشارکت جامعه پزشک این اقدامات را انجام دهد.
در زمان حاضر منتخبان جامعه پزشکی آستین را بالا زده اند با زدودن تعداد کم و انگشت شمار پزشکان متخلف برخورد کنند.
سوال : آقای دکتر برای زدودن معدود پزشکان متخلف به خدمات انتظامی مناسبی نیاز داریم در دوره جدید چه اقداماتی انجام داده اید؟
بعد از استقرار جدید سازمان نظام پزشکی که متاسفانه بالغ بر حدود شش ماه عملا خدمات انتظامی نظام پزشکی در حالت تعلیق بود ، تسریع در شکل گیری هیات های بدوی انتظامی و هیات های تجدید نظر نظام پزشکی انجام شد و در حال حاضر احکام حدود سه هزار نفر در چند ماه اخیر به عنوان اعضای هیات های بدوی صادر شده است و هیات های انتظامی در سراسر کشور به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرده اند.
همچنین بالغ بر شش هزار پزشک خوشنام در کنار هیات های انتظامی کشور در حال بررسی کارشناسی مربوط به تخلفات هستند که بخش عمده ای از آنها از طریق پیشنهادهای انجمن های علمی تخصصی کشور حاصل شده است.
فرایند صدور حکم برای هر عضو هیات بدوی در نظام پزشکی اینگونه است که ابتدا یک بررسی توسط نظام پزشکی شهرستان و مرکز انجام می شود و بعد حکم عضو هیات بدوی صادر می شود.
سوال : برخی مواقع سوتفاهمی مبنی بر اینکه تعداد پزشک در نظام پزشکی نشسته اند و حکم صادر می کنند. واقعا اینگونه است ؟
خیر اصلا چنین چیزی وجود ندارد. نماینده قوه قضاییه حضور دایمی در جلسات دارد و چون این کار یک کار تخصصی است تقریبا صدور حکم انتظامی با نظارت و توسط قاضی دادگستری صورت می گیرد و در نتیجه بدون حضور قاضی در هیچ کدام از هیات های انتظامی حکمی صادر نمی شود.
در استان و شهرستان هم علاوه بر حضور قاضی دادگستری که با معرفی قوه قضاییه انجام می شود، مدیر کل پزشکی قانونی شهرستان یا استان هم حضور دارد بنابراین عملا می بینیم که در هر هیات انتظامی نظام پزشکی دو نفر از قوه قضاییه حضور دارند. در واقع پزشکان حضور دارند اما حکم را قاضی می دهد.
سوال : گر کسی بخواهد شکایت کند باید در ابتدا چه اقدامی انجام دهد؟
بر اساس قانون جدید در ابتدا باید به دادسرای نظام پزشکی مراجعه کند که الان 212 دادسرای پزشکی در نظام پزشکی ها مستقر هستند و در آنها دادستان فعالیت می کند در کنار هر دادستان تعدادی دادیار پزشکی وجود دارد که در ابتدا آنها پرونده را مطالعه می کنند اگر پرونده باید به هیات های بدوی سپرده شود توسط دادستان به این هیات ها داده می شود .البته در کنار این موضوع تشکیلات شبه قضایی هم وجود دارد که شورای حل اختلاف نام دارند. این شوراها در نظام پزشکی 26 استان فعال هستند و به پرونده ها به صورت شبه قضایی ورود می کنند.
سوال: عملکرد نظام پزشکی در خصوص خطاهای پزشکی چگونه است ؟
در زمان حاضر ستاد ترویج اخلاق پزشکی بازفعال شده است که برنامه های آن در فرصت دیگری اعلام می شود .حدود دو ماه است که مرکزی در ذیل معاونت انتظامی نظام پزشکی تحت عنوان « مرکز پیشگیری از قصور » با هدف کاهش میزان بروز قصورات پزشکی و با نگاه پیشگیرانه باز فعال شده است.
سازمان نظام پزشکی با دو استاد دانشگاه هم در حال طراحی راه اندازی «نظام ثبت داوطلبانه خطای پزشکی» است و در کشورهای توسعه یافته این موضوع به کاهش خطاهای پزشکی کمک کرده است.
سوال : اگر این نظام فعال شود و پزشکی خطای پزشکی اش را گزارش دهد، نظام پزشکی چه واکنشی نشان می هد؟
چون آن پزشک با گزارش خطای پزشکی موجب ارتقا سطح دانش پزشکی می شود شامل پاداش هم می شود که به آن در اصطلاح پزشکی بونوس (Bonus ) می گویند.
البته چون الان در کشور بحث حاکمیت بالینی را تجربه می کنیم یکی از پیش شرط های حاکمیت بالینی این است که نظام ثبت داوطلبانه خطاهای پزشکی پیوست آن باشد.
همزمان دو مطالعه تحلیلی در نظام پزشکی نیز در حال انجام است که از نظر کمی و کیفی خطاهای پزشکی را بررسی می کند. در نظر داریم با آماده شدن نتایج مطالعات پژوهشی، فرایند های باز آموزی و مداخلات آموزشی را معطوف به خروجی ها و بروندادهای مطالعات پژوهشی کنیم.
مثلا اگر در یک رشته خاص پزشکی بیشترین بروز تخلف گزارش شده است آن را بازشناسی کنیم و اصلاح فرایندها انجام شود اما این کار ، کار سخت ی است .
سوال : آقای دکتر زالی اخیرا هجمه هایی به جامعه پزشکی شده است این هجمه ها از سوی چه کسانی بروزکرده است ؟
متاسفیم که برخی این هجمه ها را انجام می دهند که خودشان در بروز نارسایی جامعه پزشکی تقصیر اساسی داشتند و به جای اینکه در فضای جدید به اصلاح نظام سلامت، افزایش اعتبارات و بازسازی در این حوزه بپردازند، آدرس غلطی دادند مبنی بر اینکه اگر به جامعه پزشکی حمله کنند، به نتیجه می رسند.
سردمداران این حرکت و سناریوی تلخ ملی کسانی هستند که پایگاه مناسبی در بین جامعه پزشکی ندارند و بخشی از آلام فعلی جامعه پزشکی حاصل اقدامات همین افراد بوده است.
امروز کسانی جامعه پزشکی کشور را مورد تهاجم قرار می دهند که هیچگونه اقدامات عملی در جهت رفع مشکلات پزشکان و کاستن آلام مردم برنداشته اند. با برون فکنی مشکلات نظام سلامت قدر مسلم این خواهد بود که مشکلات ریشه ای آن حل نخواهد شد و هرگونه آسیب به این جامعه در وهله اول به مردم آسیب می رساند.
سازمان نظام پزشکی از رسانه ها درخواست می کند که در صیانت از جایگاه پزشکی کشور تلاش کنند چرا که اولین دستاورد و رهیافت ارتقای جامعه پزشکی کشور در بین مردم، ایجاد بهبود در وضعیت سلامت کشور خواهد بود.
امروز براساس تماس های مکرر مردم از این فرایند هجمه ای، ابراز نارضایتی می شود، اما این در حالی است که جامعه پزشکی کشور در خودباوری و عزت نفس ملی پیشتاز بوده است.
جامعه پزشکی ایران در سخت ترین و پرمرارت ترین سالها در کنار مردم بوده که نمونه بارز آن را می توان ارائه خدمت پزشکی، بهداشتی و درمان به مردم در دوران دفاع مقدس عنوان کرد. بنابراین باید با ایجاد فضای امیدبخش و فرح بخش برای جامعه پزشکی به گونه ای عمل کنند تا جامعه پزشکی با قدرت و صلابت وظایف ملی خودش را به منصه ظهور برساند.
جامعه پزشکی به رغم همه این ناملایمات و کم مهری ها کماکان بر میثاق خود با مردم استوارانه ایستاده است و آستین همت را بالا زده تا با برخورد مقتضی با تعداد قلیل که چهره مشعشع جامعه پزشکی را مخدوش کرده، صورت گیرد.
متهمان اصلی جامعه پزشکی از تریبون های مختلف با رفتار خود نوک پیکان را به سمت جامعه پزشکی گرفته اند اما اکنون جامعه پزشکی به استحکام و انسجام رسیده است و بنا دارد در سایه حمایت از دولت و ارکان اجرایی کشور به کارنامه درخشان خود برگ های زرین بیشتری بیفزاید.
سوال : فکر می کنید این هجمه ها در اعتماد مردم خللی ایجاد کرده است؟
اگر چه جامعه پزشکی کشور از بروز چنین هجمه هایی ابراز نارضایتی می کند و این هجمه ها در شان این جامعه پزشکی نیست، اما بدون تردید نه در اعتماد راسخ مردم به پزشکان خللی ایجاد خواهد شد و نه در اراده پزشکان برای ارائه خدمت ملی نقصانی رخ خواهد داد.
سوال : آقای دکتر زالی چند روز پیش خبر کمبود پزشکان روستایی و اینکه حدود دو هزار نفر از این پزشکان از مدار ارایه خدمات به روستاها خارج شده اند از جانب شما منعکس شد. لطفا بفرمایید که این تعداد پزشک طی چه بازه زمانی از مدار خدمات به روستاییان خارج شده اند ؟
این خبر که از سوی اینجانب منعکس شد که مقدمه و موخره ای دارد که متاسفانه به جز رادیو مقدمه و موخره این خبر پخش نشد و این شائبه ممکن است در ذهن برخی مخاطبان متبادر شود که خروج این تعداد پزشک (دو هزار نفر) دفعتی، ناگهانی و به ویژه در زمان فعلی اتفاق افتاده است.
فرایند کمبود نیروی پزشک در روستاها یک فرایند مزمن است و حداقل سه و نیم سال است که این فرایند طول کشیده است بنابر این شتاب کاستی پزشکان در روستاها به قبل از استقرار دولت یازدهم باز می گردد ؛ به گونه ای که در شهریور امسال کمبود ردیف های پزشکی روستایی برای ارایه خدمات مطلوب 37 درصد بوده است اما با تلاش دولت جدید و همکاری مشترک وزارت بهداشت و نظام پزشکی، بخشی از این کاستی ها فرایند اصلاحی به خود گرفت که در نتیجه آن در اواخر بهمن ماه این کاستی از 37 درصد به 27 درصد رسید.
خوشبختانه مفهوم این کاهش درصد به این معنا است که در فاصله بین مهر تا بهمن امسال ، امکان جذب تعدادی از پزشکان در روستاها فراهم شده است.
سوال : این احتمال وجود دارد که روند جذب پزشکان به روستاها شتاب بگیرد؟
یک جنبه امیدوار کننده این است که به پیشنهاد مجمع بودجه سنواتی سال 93 بخشی از استحصال ناشی از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده، با نگاه ویژه به مناطق محروم و روستاها معطوف شده است که برای سال آینده در صورتی که بودجه مربوطه به حیطه وصول در آید بخشی از کاستی های حضور پزشکان در روستاها جبران می شود. بنابر این در صورت تحقق اعتبار مربوطه می توان حدس زد که در اواخر سال آینده به پوشش 90 تا 95 درصدی حضور پزشکان در روستاها نایل شویم .
این اقدام اخیر مشترک دولت و مجلس در خصوص نگاه به اصلاح وضعیت روستاییان نکته ای تحسین بر انگیز به شمار می آید. البته در سازمان نظام پزشکی نیز برای نگهداشت پزشکان در روستاها، واکاوی ، تحلیل و آسیب شناسی تا حد امکان انجام شده است. همچنین برنامه ای تحلیلی برای تامین نیروی انسانی پزشکی در روستاها همراه با واکاوی تحلیلی گذشته و ایجاد فرایندهای مداخله ای برای نگهداشت پایدار پزشکان در روستاها بین سازمان نظام پزشکی و انجمن پزشکان عمومی ایران در شرف تکوین است.
البته برنامه هایی از جمله افزایش تسهیلات به پزشکان در روستاها و اعمال تعرفه های ترجیحی ( یعنی کسی که در روستا کار می کند درآمد بیشتری داشته باشد ) را هم در نظر داریم .
** سوال : آقای دکتر چقدر پزشک برای روستا ها نیاز است؟
پیش بینی می شود که هفت هزار و 400 پزشک در روستاها لازم داشته باشیم .علاوه بر مسایل معیشتی، رفاهی و تسهیلاتی ، یکی از بحث ها این بوده است که در برخی فازهای اجرای پزشک روستا در سال های گذشته ، چون پرداخت در شهرها نسبت به روستاها متفاوت تر بوده است برخی پزشکان نیز از روستاها به شهر ها مهاجرات کردند.
سوال : برخی رسانه ها اظهارات دکتر هاشمی را به عنوان شکست طرح پزشک خانواده عنوان کرده اند اما وزارت بهداشت موضع گرفته است شما به عنوان نظام پزشکی چه کمکی می توانید به این امر بکنید؟
بدون تعارف برای اجرای پزشک خانواده برخی زیر ساخت ها باید محقق شود. پاشنه آَشیل پزشک خانواده بحث اعتبارات بود که این امر محقق نشد به گونه ای که این طرح در نسخه 01 به دلیل مشکلات اعتباری در سه استان متوقف شد . در بودجه سال آینده برای طرح پزشک خانواده دو هزار میلیارد تومان دیده شده است و پیشنهاد ما( نظام پزشکی ) این است که متناسب با این بار مالی ، مداخله صورت گیرد.
البته قبل از اجرای وسیع باید پایلوت واقعی در هر شهرستانی که پتانسیل آن را دارد، اجرا شود .
سوال : آیا پزشک خانواده می تواند طی یک تا دو سال اجرا شود؟
برخی انتقاد می کنند که پزشک خانواده چرا باید 15 سال طول بکشد این در حالی است که در کشوری چون انگلستان ، استقرار کامل پزشک خانواده 35 سال طول کشید. الان در حال بازنگری پزشک خانواده هستند.
اینطور نیست که پزشک خانواده طی یکی دو سال اجرا شود . در طرح پزشک خانواده مردم باید احساس کنند که خدمات با کیفیت بالا ، مطمئن تر و با سرعت بیشتر انجام شود .
یادمان باشد که تجربه جهانی نشان می دهد که در کشورهای موفق در طرح پزشک خانواد در 5 یا هفت ساله اول نه تنها اعتبارات پزشک خانواده کم نشده بلکه زیاد هم شده است و بعد از این سال های بوده است که این اعتبارات کم شده است .
سوال : نظام پزشکی در خصوص گردشگران خارجی که برای مداوا به ایران سفر می کنند چه برنامه هایی دارد؟
ما در زمینه نوع خدمات بیمارستانی آمادگی پذیرایی از گردشگران سلامت را داریم. حدود یکصد هزار نفر در سال گذشته از مبادی رسمی کشور برای دریافت خدمات پزشکی به ایران وارد شدند و از آنجا که نظام ثبت نداریم، پیش بینی می کنیم که این میزان سه تا پنج برابر باشد. این در حالی است که ما می توانیم یک و نیم میلیون نفر گردشگر سلامت را خدمات رسانی کنیم و این مساله دور از دسترس نیست. همچنین نباید این مطلب را هم فراموش کرد که ارز آوری گردشگران سلامت سه برابر بیشتر از گردشگران دیگر است .
این موضوع باید به صورت پکیجی دیده شود برای ساماندهی گردشگاران سلامت ، کار مشترکی بین وزارت بهداشت ، نظام پزشکی و معاونت فرهنگی میراث فرهنگی و وزارت خارجه شروع شده است و در این راستا سه جلسه تا الان برگزار شده است و در راستای برگزاری این جلسات نیز پیشنهاد تشکیل شورای راهبردی در بالاترین سطح تشکیل شود که یکی از وظایف این شورا طراحی این پکیج است .
آقای دکتر ممنون که به سوالات ما با حوصله پاسخ دادید.
گفت و گو : لیلا خطیب زاده و مهناز بیرانوند
اجتمام (4)**1776**7268**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]
صفحات پیشنهادی
درخواست انجمن متخصصان غدد سازمان نظام پزشکی
درخواست انجمن متخصصان غدد سازمان نظام پزشکی تهران - ایرنا - رییس انجمن متخصصان غدد درون ریز و متابولیسم ایران از رییس سازمان نظام پزشکی خواست تا به پزشکان تاکید کند که از هر گونه مصاحبه با رسانه ملی در صورت تکرار هجمه های این رسانه به جامعه پزشکی خودداری کنند به گزارش روز دوشنبهمعاون سازمان نظام پزشکی در گفت و گو با فارس اعلام کرد محرومیت از طبابت در انتظار پزشکان زیرمیزی بگیر
معاون سازمان نظام پزشکی در گفت و گو با فارس اعلام کردمحرومیت از طبابت در انتظار پزشکان زیرمیزی بگیرمعاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی از افزایش نظارت بر بیمارستانها و مطبها خبر داد و گفت از تذکر تا محرومیت از طبابت در انتظار پزشکانی است که دریافتهای خارج از تعرفه داشترئیس سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با فارس تشریح کرد دستاوردهای نظام سلامت/ از پزشکان بنگلادشی تا آمادگی برای پ
رئیس سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با فارس تشریح کرددستاوردهای نظام سلامت از پزشکان بنگلادشی تا آمادگی برای پذیرش ۱ ۵ میلیون بیمار خارجیرئیس سازمان نظام پزشکی میگوید قبل از انقلاب حرفی برای گفتن نداشتیم بسیاری از بیماران برای درمان به خارج میرفتند پزشکان بنگلادشی جولان میدادانتقاد رییس سازمان نظام پزشکی از مجلس: چرا ۳هزار میلیارد تومان از بودجه وزارت بهداشت کم کردید؟
انتقاد رییس سازمان نظام پزشکی از مجلس چرا ۳هزار میلیارد تومان از بودجه وزارت بهداشت کم کردید جامعه > سلامت - نسیم نوشت رئیس سازمان نظام پزشکی گفت اختصاص سه هزار میلیارد تومان بودجه وزارت بهداشت به بیمهها از اساس با فلسفه پیشگیری در نظام سلامت منافات داردرییس کل سازمان نظام پزشکی از بازدید کرد
رییس کل سازمان نظام پزشکی از ایرنا بازدید کرد تهران - ایرنا- دکتر علیرضا زالی رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور از سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا بازدید کرد به گزارش خبرنگار ایرنا رییس کل سازمان نظام پزشکی پیش از بازدید از بخش های مختلف خبرگزاری جمهوری اسلامی در دیدار برئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کرد بیتوجهی مجلس به رشد اعتبارات بهداشتی/آخرین اخبار از تعرفههای پزشکی سال ۹۳
رئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کردبیتوجهی مجلس به رشد اعتبارات بهداشتی آخرین اخبار از تعرفههای پزشکی سال ۹۳رئیس سازمان نظام پزشکی با انتقاد از بی توجهی مجلس نسبت به رشد اعتبار بهداشتی و پیشگیری از بیماریها از ارائه پیشنهاد رسمی افزایش تعرفههای پزشکی بخش خصوصی در جلسه روز یکشنبهسازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفه های بخش خصوصی به رضایت مردم توجه کند
وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی سازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفه های بخش خصوصی به رضایت مردم توجه کند تهران- ایرنا- وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت سازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفه های بخش خصوصی نگاه واقع بینانه را براساس رضایتمندی مردم مد نظر داشته باشد به گزارش روز جمعهرئیس سازمان غذا و دارو: توانایی تولید پیچیدهترین داروها را داریم/جامعه پزشکی به نسل جدید داروها اعتماد کنند
رئیس سازمان غذا و دارو توانایی تولید پیچیدهترین داروها را داریم جامعه پزشکی به نسل جدید داروها اعتماد کنندرئیس سازمان غذا و دارو در مراسم انعقاد قرارداد انتقال تکنولوژی داروی رسیژن از ایران به ترکیه گفت پیام من به جامعه پزشکی این است که به نسل جدید داروها اعتماد کنند به گزارشنظام پزشکی سفسطه میکند/ حوزه سلامت خواب است
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۴۶ واقعی شدن قیمت تعرفههای تشخیصی درمانی زیرمیزی پزشکان استغفار وزیر سابق وزارت بهداشت به خاطر کردههایش در دوران وزارت و نطق صریح و بیپرده نایب رئیس کمیسیون بهداشت در دفاع از عمکلرد دولت در زمینه بهداشت و درمان ریزش منابع سلامت برای پنتهاوس نشینان ورئیس کل سازمان نظام پزشکی خبر داد ورود 100 هزار نفر به ایران برای دریافت خدمات پزشکی
رئیس کل سازمان نظام پزشکی خبر دادورود 100 هزار نفر به ایران برای دریافت خدمات پزشکیرئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور گفت سال گذشته 100 هزار نفر برای دریافت خدمات خدمات پزشکی وارد ایران شدند به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین علیرضا زالی ظهر امروز در مراسم افتتاح ساختمان جدید نظام پزساختمان جدید نظام پزشکی استان قزوین به بهره برداری رسید
ساختمان جدید نظام پزشکی استان قزوین به بهره برداری رسید قزوین - ایرنا - ساختمان جدید سازمان نظام پزشکی استان روز چهارشنبه با حضور رییس سازمان نظام پزشکی کشور استاندار و جمعی از مسولان این استان به بهره برداری رسید به گزارش ایرنا رییس سازمان نظام پزشکی استان قزوین در مراسم افتترئیس سازمان پزشکی قانونی در گفت و گو با فارس: برف و کولاک در کشور هیچ کشتهای نداشته است
رئیس سازمان پزشکی قانونی در گفت و گو با فارس برف و کولاک در کشور هیچ کشتهای نداشته استرئیس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت برف و کولاک روزهای اخیر که حدود ۲۸ استان را درگیر کرده است تاکنون هیچ کشتهای نداشته است احمد شجاعی در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس افزود تاکنونمناظره قیمت تمام شده خدمات بهداشتی و درمانی در کشور/۱۰ طریقت منفرد: نظام پزشکی نمیخواهد سیستم را شفاف کند/پزش
مناظره قیمت تمام شده خدمات بهداشتی و درمانی در کشور ۱۰طریقت منفرد نظام پزشکی نمیخواهد سیستم را شفاف کند پزشک خانواده از ۱۷ سال پیش خاک میخوردوزیر سابق بهداشت گفت ۱۷ سال است که می خواهیم برنامه ای مانند پزشک خانواده را اجرا کنیم ولی سازمانی مانند نظام پزشکی نمیخواهد شفاف سازیمناظره قیمت تمام شده خدمات بهداشتی و درمانی در کشور/14 اولیاییمنش: نظارت بر زیرمیزی بر عهده نظام پزشکی است/ م
مناظره قیمت تمام شده خدمات بهداشتی و درمانی در کشور 14اولیاییمنش نظارت بر زیرمیزی بر عهده نظام پزشکی است مصری وظیفه حاکمیتی را گردن نظام پزشکی نیندازیددر بخش سؤالات مردمی مناظره نماینده وزارت بهداشت عنوان کرد که سازمان نظام پزشکی مسئول برخورد با پزشکان زیرمیزی بگیر است که درواکنش سازمان نظام پزشکی به انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر
واکنش سازمان نظام پزشکی به انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی ضمن انتقاد به انتشار اسامی 14 پزشک به عنوان زیرمیزی بگیر گفت این موضوع با دیدگاهی اصلاحی در حال انجام بود و قرار بر رسانهای شدن موضوع نبود به گزارش نامه نیوز دکتر محمد جهاراه های گسترش همکاری و نظام پزشکی بررسی شد
راه های گسترش همکاری ایرنا و نظام پزشکی بررسی شد تهران - ایرنا - راه های گسترش همکاری حرفه ای و رسانه ای خبرگزاری جمهوری اسلامی ایرنا با سازمان نظام پزشکی در دیدار امروز مسوولان این دو سازمان بررسی و مورد تبادل نظر قرار گرفت محمد خدادی مدیر عامل ایرنا در دیدار با دکتر علیرضامطلع فجر/ 310 رئیس سازمان نظام پزشکی با آرمانهای امام تجدید میثاق کرد
مطلع فجر 310رئیس سازمان نظام پزشکی با آرمانهای امام تجدید میثاق کردرئیس سازمان نظام پزشکی به همراه مسئولان و معاونان این سازمان با حضور در حرم مطهر امام خمینی با آرمانهای والای بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تجدید میثاق کردند به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران علیرضا-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها