محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827321374
قطب شمال، جبهه جدید رویارویی روسیه با ناتو
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قطب شمال، جبهه جدید رویارویی روسیه با ناتو مسکو - ایرنا - همزمان با افزایش سرعت ذوب شدن یخ های قطب شمال و تسهیل دسترسی به منابع غنی هیدروکربنی موجود در آن، این منطقه به جبهه جدیدی برای رویارویی میان روسیه و ناتو تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، کارشناسان مسایل سیاسی می گویند هر چند روسیه و اعضای ناتو به عنوان دو قطب اصلی مدعی مالکیت بر سر اراضی قطب شمال برای توجیه ادعاهای خود بر منافع اقتصادی موجود در آن تاکید می کنند، اما تلاش دو طرف برای حفظ و تقویت برتری خود در این بخش از شمالگان در اصل ریشه در اهمیت نظامی راهبردی آن دارد.
از این نظر اعضای ناتو به سردمداری آمریکا می کوشند با توسعه نفوذ خود در قطب شمال به هدف تسلط جغرافیایی بر سرزمین پهناور روسیه دست یابند و روس ها نیز با آگاهی از این مهم با تلاش برای گسترش حضور نظامی خود در شمالگان برای مقابله با این وضعیت سعی می کنند.
در همین راستا خبرگزاری ایتارتاس روز گذشته در گزارشی به نقل از منابع آگاه در نیروهای نظامی روسیه از برنامه ایجاد ناوگان ویژه قطب شمال با هدف دفاع از منافع ملی این کشور در این پهنه آبی خبر داد.
بر پایه این گزارش، نیاز به ایجاد ساختار جدید راهبردی در قطب شمال از یکی از اولویت های روسیه مبنی بر دفاع از منافع ملی روسیه بر محور تضمین امنیت کشتی های نظامی و غیرنظامی روسی و صیانت از منابع روس ها در این منطقه از جمله در فلات قاره ناشی می شود.
گزارش حاکی است: تشکیلات نظامی جدید در حد یک منطقه نظامی خواهد بود، اما به طور رسمی چنین نامی بر آن اطلاق نمی شود و شمار مناطق نظامی روسیه افزایش نخواهد یافت. روسیه همانند قبل چهار منطقه نظامی خواهد داشت، اما ساختار قدرتمند جدیدی بر مبنای ناوگان شمالی بر آن افزوده خواهد شد.
ساختار جدید که ˈفرماندهی راهبردی متحد ناوگان شمالˈ نام گرفته است، وظیفه حفاظت از مرزهای روسیه در منطقه شمالگان را بر عهده خواهد داشت.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ماه دسامبر 2013 به ارتش این کشور دستور داد حضور خود را در قطب شمال توسعه و زیرساخت های نظامی را در منطقه در سال 2014 گسترش دهد.
در این راستا ژنرال الکساندر گولوکو فرمانده نیروی هوا-فضای روسیه به تازگی اعلام کرد ارتش این کشور پیش از این استقرار واحدهای دفاعی هوا فضا در قطب شمال را آغاز و ساخت و ساز یک پایگاه ردیاب هشدار زودهنگام در منتهی الیه شمال این کشور را تسریع کرده است.
وزارت دفاع روسیه نیز در راستای دستور پوتین مبنی بر ضرورت تقویت حضور نظامی کشورش در منطقه شمالگان، برنامه ای را برای بازگشایی فرودگاه ها و بنادر جزایر سیبری جدید و مجمع الجزایر فرانتس ژوزف و همچنین احداث و راه اندازی دست کم هفت باند پروازی در بخش قاره ای دایره قطب شمال که در سال 1993 متوقف شده بود، آغاز کرده است.
سرزمین های قطب شمال به دلیل برخورداری از ذخایر عظیم دست نخورده نفت و گاز به طور فزاینده ای در مرکز اختلافات بین ایالات متحده، روسیه، کانادا، نروژ و دانمارک قرار می گیرد که معتقدند منابع غنی زیرزمینی آن به موازات افزایش دما و کاهش قطر یخ قابل دسترس تر می شود.
بر همین مبنا روسیه ادعاهایی را درباره برخی مناطق فلات قطب شمال مطرح کرده است و قصد دارد از آنها در سازمان ملل متحد دفاع کند.
** مناقشه نظامی در قطب شمال
هر چند مسکو تلاش دارد برای پیشبرد ادعاهای سرزمینی خود در قطب شمال مساله وجود ذخایر زیرزمینی را برجسته کند، اما کارشناسان می گویند که بعد نظامی تقویت حضور روس ها در این پهنه آبی بر دیگر ابعاد آن می چربد.
از این منظر قطب شمال به دلیل موقعیت جغرافیایی منحصربفرد آن نسبت به روسیه از لحاظ اشراف بر مناطق مختلف این کشور برای هر گونه حمله نظامی احتمالی، جایگاه راهبردی دارد و از این نقطه می توان هر بخشی از خاک روسیه را موشک باران کرد.
کنستانتین سیوکوف معاون اول آکادمی جغرافیای سیاسی روسیه می گوید: حمله گسترده موشک های کروز با دقت بالا علیه روسیه تنها در صورت پرتاب از کشتی ها یا پایگاه های جنگی مستقر در قطب شمال موثر خواهد بود.
وی اضافه می کند: واقعیت این است که موشک های کروز پرتاب شده از مناطق دیگر به دلیل محدودیت بردشان قادر به نابود کردن اهداف تعیین شده تنها در بخش های خاصی از روسیه می باشند.
سیوکوف تشریح کرد: بنابراین ایجاد یک سپر ردیابی ارتفاع پایین در قطب شمال با اولویت پوشش پرتاب موشکی احتمالی از شمال غرب روسیه یک مساله کلیدی است.
سیوکوف که افسر بازنشسته ستاد کل ارتش روسیه است، همچنین بر اهمیت تقویت نیروهای دریایی و هوایی روسیه در قطب شمال برای اطمینان از حفاظت از مرزهای کشور در این منطقه تاکید کرد.
وی معتقد است که در حال حاضر قدرت ناوگان شمالی روسیه حتی برای انجام وظایف اساسی به منظور تضمین امنیت ملی در این منطقه وسیع کافی و متناسب نیست و باید یک لشکر قوی از هواپیماهای جنگنده برای رهگیری و نابود کردن موشک های هدف گیری شده (احتمالی) به سمت مرزهای روسیه در این منطقه مستقر شود.
** توسعه نظامی با پوشش فعالیت اقتصادی
بدیهی است که مقام های روس برای پرهیز از متشنج شدن هر چه بیشتر مناسبات شکننده خود با غرب تلاش می کنند تا حد ممکن از نظامی کردن برنامه های خود برای توسعه حضور در قطب شمال خودداری کنند و تلاش برای گسترش تاسیسات نظامی شان در این پهنه را تحت پوشش دفاع از منافع ملی و اقتصادی توجیه کنند، اما برخی از مقام های کرملین که به صراحت لهجه در کشورشان شهرت دارند، چندان به این مساله پایبند نیستند.
دمیتری راگوزین معاون نخست وزیر روسیه در امور دفاعی از جمله این شخصیت هایی است که چند ماه پیش اعلام کرد باید حضور نیروی دریایی نظامی در قطب شمال برای دفاع از منافع ملی کشورش در این منطقه در مقابل تجاوز کشورهای عضو ناتو تقویت شود.
وی گفت: بدیهی است که فعالیت های نظامی برای حفاظت از بلندپروازی های اقتصادی ضروری است. اهمال در بهره برداری از منابع انرژی از سوی روسیه که یک خط ساحلی گسترده در قطب شمال دارد، بسیار عجیب و غریب خواهد بود. این یک مساله اقتصادی نیست، بلکه موضوعی ژئوپلیتیکی است که با دفاع ملی مرتبط است.
راگوزین که به دلیل بیش از چهار سال حضور در نمایندگی روسیه در ناتو با روحیه توسعه طلبانه غرب در چارچوب ناتو به خوبی آشنا و از تبعات آن برای منافع کشورش نگران است، اضافه کرد: با توجه به تلاش ناتو برای تقویت حضور نظامی خود در منطقه قطب شمال حداقل از سال 2009 تاکنون، روسیه باید برنامه های اقتصادی خود در این منطقه را با ظرفیت های صنعت کشتی سازی اش هماهنگ کند.
اظهارات مقام های ارشد روس درباره اهمیت سوق الجیشی قطب شمال برای حفظ موازنه قوا میان این کشور و اعضای ناتو نشان می دهد که مسکو با دقت تمام هر گونه تحرک غرب در شمالگان را رصد و برای تقویت برتری نظامی خود در آن می کوشد.
با این نگاه بود که نیروهای تهاجمی هوابرد روسیه و واحدهای ویژه حمل و نقل هوایی این کشور اواخر سال گذشته یک رزمایش در قطب شمال انجام دادند.
آرکادی باخین معاون اول وزیر دفاع روسیه در همان زمان اعلام کرد که در این رزمایش 40 تن انواع محموله از دو فروند هواپیمای ایلیوشین 76 برای شرکت کنندگان تامین شده است که همین امر نشان دهنده بزرگی این برنامه نظامی می باشد.
وی بدون افشای جزییات این زمایش نظامی گفت: این عملیات نشان داد که نیروهای مسلح روسیه برای ارایه هر گونه کمک به گروه های اکتشافی قطبی، غیرنظامیان و واحدهای نظامی مستقر در قطب شمال آمادگی دارند.
از سوی دیگر روسیه به طور رسمی یک برنامه میان مدت با هدف استقرار یک نیروی مسلح ترکیبی مرکب از واحدهای نظامی، مرزبانی و گارد ساحلی تا سال 2020 برای حفاظت از منافع سیاسی و اقتصادی خود را در قطب شمال تدوین کرده است.
اهمیت راهبردی شمالگان در چشم انداز امنیت ملی روسیه به ویژه زمانی آشکار می شود که بدانیم دمیتری راگوزین معاون نخست وزیر این کشور در امور دفاعی دسامبر سال گذشته اعلام کرد که مسکو با خطر از دست دادن حق حاکمیت خود تا اواسط قرن 21 در صورت بی توجهی به منافع ملی اش در این منطقه در مقطع کنونی مواجه است.
** سرمایه گذاری کلان در قطب شمال برای مقابله با ادعاهای ناتو
روسیه که دیگر مانند شوروی سابق از قابلیت تاثیرگذاری بر مناقشات خود با دیگر کشورها یا ساختارهای منطقه ای و بین المللی با اتکای صرف بر زرادخانه های تسلیحاتی اش برخوردار نیست، واقعیت جهان امروز مبنی بر ضرورت سرمایه گذاری برای توسعه اقتصادی مناطق مختلف این کشور به عنوان ضامن حفظ حق حاکمیت را به خوبی درک می کند.
بر مبنای همین دیدگاه گفته می شود که مسکو برای تحکیم حق حاکمیت خود بر بخشی از قطب شمال و تقویت ادعاهای سرزمینی خود در این بخش مهم از کره زمین تصمیم گرفته است سرمایه گذاری های کلانی را در میان مدت برای توسعه منطقه قطب شمال انجام دهد.
در همین راستا ایگور ایسلیونایوف وزیر توسعه مناطق روسیه چند ماه قبل از برنامه راهبردی کشورش برای سرمایه گذاری 63 میلیارد دلاری در شمالگان تا سال 2020 خبر داد.
گفته می شود که قرار است بر اساس برنامه میان مدت روسیه برای توسعه قطب شمال در این منطقه طرح های کلان اقتصادی و اجتماعی اجرا شود که پیش بینی می شود بخش بزرگی از آن در زمینه استقرار تاسیسات و زیرساخت های نظامی و اکتشاف انرژی باشد.
ایسلیونایوف افزود که انتظار می رود نیمی از بودجه کلان اختصاص یافته برای توسعه قطب شمال روسیه توسط شرکت های دولتی این کشور تامین شود.
هر چند تجربه روسیه نشان می دهد که اجرای دقیق برنامه های توسعه این کشور در مناطق مختلف می تواند با کش و قوس های فراوانی همراه باشد، اما صرف اختصاص 63 میلیارد دلار برای توسعه قطب شمال حاکی از اهمیت جایگاه راهبردی این منطقه در برنامه میان و بلندمدت روس ها برای حفظ برتری خود در راس کره زمین است.
می توان گفت که منطقه قطب شمال با توجه به موقعیت جغرافیایی-سیاسی ویژه آن نقش مهمی در مناقشات جاری و آتی روسیه و ناتو به عنوان میراث داران جنگ سرد و بلوک های سیاسی شرق و غرب بازی می کند.
اهمیت منطقه قطب شمال در تغییر موازنه قوا میان مسکو و کشورهای غربی زمانی مضاعف می شود که دسترسی و استخراج منابع غنی هیدروکربنی موجود در این منطقه که حجم آن میلیاردها مترمکعب برآورد می شود، به دلیل افزایش ذوب شدن یخ های قطبی تسهیل شود.
اروپام/518**1337
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]
صفحات پیشنهادی
منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بم، قطب مهم خودروسازی کشور
سهشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۵ صنایع خودروسازی اعم از خودروسازان بم گروه خودرو سازی مدیران خودرو گروه خودرو سازی کرمان خودرو گروه خودروسازی کرمان موتور گروه خودرو سازی راین ارگ دیزل و بم خودرو شهرستان بم را به عنوان یک قطب خودروسازی فعال در کشور مطرح ساخته است به گزارش خبرروسیه در صدد تهیه پیشنویس جدید درباره سوریه مسکو: طرح غرب برای اوضاع انسانی سوریه زمینه دخالت نظامی را فراهم
روسیه در صدد تهیه پیشنویس جدید درباره سوریهمسکو طرح غرب برای اوضاع انسانی سوریه زمینه دخالت نظامی را فراهم میکندمعاون وزیر خارجه سوریه با تاکید بر اینکه طرح غرب برای اوضاع انسانی سوریه زمینه دخالت نظامی را فراهم میکند تصریح کرد کشورش در حال آمادهسازی پیشنویس طرح مبارزه با تپای روسیه به گفتگوهای هستهای آمریکا و ایران باز شد/ با قرارداد جدید تهران و مسکو اوباما نمیتواند تحریمها را
پای روسیه به گفتگوهای هستهای آمریکا و ایران باز شد با قرارداد جدید تهران و مسکو اوباما نمیتواند تحریمها را وتو کند فارین پالسی نوشت احتمال توافق بین ایران و روسیه در زمینه انرژی می تواند گفتگوهای هسته ای آمریکا با ایران را به خطر اندازد از قرار روسیه پای خود را به گفتگوهاهمایش جبهه پایداری به تعویق افتاد/ برگزاری مجمع عمومی و انتخاب شورای مرکزی جدید در سال 93
همایش جبهه پایداری به تعویق افتاد برگزاری مجمع عمومی و انتخاب شورای مرکزی جدید در سال 93 سیاست > احزاب و شخصیتها - فارس نوشت مجمع عمومی جبهه پایداری و انتخاب اعضای جدید شورای مرکزی در سال 93 برگزار خواهد شد همچنین همایش جبهه پایداری که قرار بود در دهه فجر بسناتور آمریکایی: سنا باید تحریمهای جدید را تصویب کند تا برنامه هستهای ایران برچیده شود
سناتور آمریکایی سنا باید تحریمهای جدید را تصویب کند تا برنامه هستهای ایران برچیده شود 2 نفر از اعضای کنگره آمریکا در بیانیههایی با اشاره به تصمیم برای اجرایی شدن توافق ژنو از رویکرد دولت آمریکا در این زمینه به شدت انتقاد کردند به گزارش نامه نیوز مارک کرک عضو سنا و پیترحمایت نیمی از سناتورهای آمریکا از طرح تحریمهای جدید ایران
حمایت نیمی از سناتورهای آمریکا از طرح تحریمهای جدید ایران نیمی از سناتورهای کنگره آمریکا از تصویب لایحه جدید تشدید تحریمهای ایران حمایت میکنند به گزارش نامه نیوز روزنامه جروزالم پست اسراییل با ادعای این موضوع به نقل از برخی منابع در کنگره آمریکا نوشت لایحه تشدید تحریم ایرانطرح جدید سناتورهای آمریکایی برای تحریم ایران
طرح جدید سناتورهای آمریکایی برای تحریم ایرانتاریخ انتشار پنجشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۲۰ ۳۵ روزنامه انگلیسی «دیلیبیست» از طرح جدید سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی برای اعمال فشار بر هری رید رهبر حزب اکثریت سنا برای وضع تحریمهای ضدایرانی خبر داد به گزارانتقاد ناتو از روسیه به دلیل گسترش مرزهایش به داخل گرجستان
انتقاد ناتو از روسیه به دلیل گسترش مرزهایش به داخل گرجستانناتو از روسیه به خاطر گسترش مرزهایش به داخل منطقه آبخازیا گرجستان انتقاد کرد اقدامی که مسکو اعلام کرده گامی موقتی برای گسترش منطقه امنیتی در اطراف محل برگزاری بازیهای المپیک سوچی است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویپیشنهاد جدید غول نفتی روسها به ایران/ توسعه بلوک اناران را به روسیه واگذار کنید
اقتصادی انرژی پیشنهاد جدید غول نفتی روسها به ایران توسعه بلوک اناران را به روسیه واگذار کنید همزمان با آغاز مسابقه شرکتهای نفت و گاز روسیه برای بازگشت به ایران لوک اویل دومین شرکت بزرگ نفتی جهان با ارائه پیشنهادی به شرکت ملی نفت ایران خواستار توسعه بلوک نفتی اناران به صورتروسیه: تحریم های جدید آمریکا علیه ایران مغایر با روح توافق نامه ژنو است
روسیه تحریم های جدید آمریکا علیه ایران مغایر با روح توافق نامه ژنو است مسکو-ایرنا- وزارت امور خارجه روسیه روز جمعه با انتشار بیانیه ای از اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران ابراز نگرانی و اعلام کرد این اقدامات مغایر با روح و مفاد توافق نامه ژنو است به گزارش ایرنا در این بیآسیا تایمز: جنگ سرد جدید میان روسیه و آمریکا آغاز شده است
آسیا تایمز جنگ سرد جدید میان روسیه و آمریکا آغاز شده است تهران – نشریه آسیاتایمز هنگ کنگ با اشاره به چالش های آمریکا و روسیه در مورد ایران سوریه و اوکراین نوشت جنگ سرد میان این دو کشور به نوعی آغاز شده است این نشریه می نویسد جنگ تازه هم در راستای حضور بیشتر واشنگتن در آسیاطرح جدید سناتورهای آمریکایی برای به جریان انداختن دوباره تحریمهای ضدایرانی
طرح جدید سناتورهای آمریکایی برای به جریان انداختن دوباره تحریمهای ضدایرانی سیاست > دیپلماسی - فارس نوشت روزنامه انگلیسی «دیلیبیست» از طرح جدید سناتورهای جمهوریخواه آمریکایی برای اعمال فشار بر هری رید رهبر حزب اکثریت سنا برای وضع تحریمگزینههای «ترمیناتور» جدید سینما معرفی شدند
گزینههای ترمیناتور جدید سینما معرفی شدندجی کارتنی و بوید هالبروک دو بازیگر جوانی هستند که برای بازی در نقش پدر جان کانر در قسمت تازه مجموعه فیلم ترمیناتور با یکدیگر رقابت میکنند به گزارش خبرگزاری فارس مسئولان کمپانی پارامونت در این رابطه میگویند نام یکی از این دو بازیگر تا چمقام روس: عزم روسیه برای ساخت واحدهای جدید نیروگاه هسته ای بوشهر جدی است
مقام روس عزم روسیه برای ساخت واحدهای جدید نیروگاه هسته ای بوشهر جدی است مسکو - ایرنا- نیکلای اسپاسکی معاون شرکت دولتی روس اتم اعلام کرد عزم کشورش برای ساختن واحد های جدید نیروگاه هسته ای بوشهر جدی است به گزارش ایرنا اسپارسکی روز جمعه در دیدار با مهدی سنایی سفیر کشورمان در فدرسناتور آمریکایی: تهدید اوباما به وتوی تحریمهای جدید علیه ایران خطرناکترین بخش نطق سالانهاش بود/ منطق ایران
سناتور آمریکایی تهدید اوباما به وتوی تحریمهای جدید علیه ایران خطرناکترین بخش نطق سالانهاش بود منطق ایران نسبت به کره شمالی کمتر است سناتور آمریکایی گفت که تهدید باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا درباره وتوی تحریمهای جدید سنا علیه ایران در نطق سالانه وی شاید خطرناکترین بخش ایتمایل روسیه برای ساخت فاز جدید در نیروگاه بوشهر
جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۲۹ یک مقام ارشد شرکت دولتی روس اتم از تمایل روسیه برای همکاری با ایران در ساخت فاز جدید نیروگاه هستهای بوشهر خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه خبری پرستیوی نیکلای اسپاسکی نایب رئیس شرکت دولتی روس اتم روسیه که در وین بسرشانگهای ـ ناتو و جنگ سرد جدید
شانگهای ـ ناتو و جنگ سرد جدیدتحولات منطقهای خاورمیانه و سایر مناطق حساس جهان الزاماً تحولاتی خودجوش نمیتواند باشد و دستکم بخشی از آنها در ارتباط با نامشخص بودن قطببندی قدرت جهانی و تمایل شانگهای و ناتو برای بازسازی نوعی از جنگ سرد جدید قرار میگیرد پرسش اصلی در سیاست بینالم-
گوناگون
پربازدیدترینها