واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاددانشگاه:بهبودفضای کسب وکارو تامین زیرساخت ها دو عامل مهم جذب سرمایه گذاراست تهران - ایرنا - استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا با اشاره به این که جلب سرمایه گذار خارجی با برنامه ریزی و ایجاد امنیت اقتصادی میسر است، افزود: برای جذب سرمایه باید فضای کسب و کار و زیرساخت ها فراهم باشد.
حسین راغفر روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به این که هم اکنون فضای کسب و کار در کشور مناسب نیست، افزود: برنامه ها و استراتژی های توسعه در کشور باید شفاف باشد، اما به نظر می رسد برنامه جامعی برای جلب سرمایه گذار وجود ندارد و این اصلی ترین آفت در کشور است.
وی افزود: اینکه می خواهیم در جهان مقام دهم را داشته باشیم، آرزوی همه مردم ایران است اما از سیاستگذاران انتظار می رود راههای رسیدن به این مقام را تبیین کنند، چرا که اگر برنامه مشخصی وجود نداشته باشد، طبیعی است صاحبان سرمایه نمی توانند جایگاه خود را در توسعه دولت ببینند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه کشور نباید آلوده به فساد اداری و فساد اقتصادی ناشی از انحصار باشد، افزود: مادامی که این فضا رقابتی نشود، امکان حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی وجود نخواهد داشت.
وی تاکید کرد پیش از اینکه بخواهیم برای جلب سرمایه گذاران خارجی تلاش کنیم باید فضا را برای سرمایه گذار داخلی فراهم کنیم.
راغفر با بیان اینکه هم اکنون کسانی که در فعالیتهای مورد نیاز توسعه ای کشور فعال هستند، آسیب دیده اند و فعالیتی به نام تولید به ویژه ساخت و صنعت در کشور بسیار پرخطر و پر هزینه شده است، افزود: در مقابل دلالی، واسطه گری و واردات که نوعا در اختیار انحصارگران است، به فعالیت غالب در کشور تبدیل شده است.
این استاد اقتصاد با تاکید بر این که به همین دلیل فعالیت های ساخت و تولید در کشور ریشه نمی گیرد و این پدیده یکصد سال اخیر ایران است، افزود: اما انتظار می رود در قرن 21 با تحولاتی که در دنیا رخ داده و تجربه ای که ایران بعد از 35 سال انقلاب آموخته است، این مشکلات به حداقل برسد و دولت راهبردی را تعیین کند که بر اساس آن توسعه در مسیر درست خود قرار گیرد.
وی افزود: اگر قرار است توسعه از راه صنعت صورت گیرد، باید بررسی شود که کدام صنعت باید محوری باشد، چه اهداف کمی برای آن تعیین شده و نقش فناوری ها و واحدهای تحقیق و توسعه چگونه است تا بتوان نظام پژوهشی کشور را در این زمینه فعال کرد.
راغفر با اشاره به اینکه برنامه های توسعه صنعتی در آلمان، چین، هند و ترکیه و حتی کشورهای دیگر معطوف به تولید و صنعت ساخت است، افزود: این در حالی است که ما حمایت از خام فروشی داریم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اصلاح زیرساخت ها برعهده دولت است، افزود: دولت باید با حذف یارانه تولید در بخش های مختلف، ظرفیت های لازم را برای سودآور بودن فعالیت ها و دستیابی به اهداف کمی توسعه ای کشور فراهم کند، در غیر این صورت حتی تجار داخلی نیز سرمایه گذاری نخواهند کرد.
وی افزود: در صورتی که فضای رقابتی و انحصاری در کشور حاکم باشد، تولید کننده داخلی ترجیح می دهد وارد فعالیت های سفته بازی، دلالی و واردات شود چرا که بسیار پرسود و کم هزینه است.
این استاد اقتصاد تاکید کرد بقای دولت به رونق اقتصادی و رشد تولیدات بستگی دارد و دولت باید خود را از وابستگی به چرخه نفت رها کند.
اقتصام (4)1070**1561
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]