تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تكميل روزه به پرداخت زكاة يعنى فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (صلى الله عليه و آل...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833808709




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بنیاد برکت نامی آشنا در مناطق محروم و کم برخوردار


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بنیاد برکت نامی آشنا در مناطق محروم و کم برخوردار تهران ایرنا - نام بنیاد برکت حدود هفت سالی است که در حوزه اجرای پروژه های کارآفرینی و عمرانی در مناطق محروم شنیده می شود. این بنیاد با تاکید بر مدل اقتصادی جدید تجربه موفقی را در کاهش رفع محرومیت رقم زده است.


نام بنیاد اجتماعی، اقتصادی و عام المنفعه برکت حدود هفت سالی است که در حوزه اجرای پروژه های کارآفرینی و عمرانی در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته شنیده می شود و این بنیاد با تکیه بر مدل اقتصادی جدید خود تجربه موفقی را در کاهش و رفع محرومیت در این مناطق رقم زده است.
بنیاد برکت با ﺣﻤﺎﻳﺖ ﺳﺘﺎد اﺟﺮاﻳﻲ ﻓﺮﻣﺎن ﺣﻀﺮت اﻣﺎم(ره) در سال 86 تاسیس شد و طی این مدت گستره وسیعی از فعالیت های عمرانی، تولیدی آموزشی و بهداشتی و غیره را در مناطق دورافتاده و محروم کشور انجام داده است.
شاید نگاه خیرانه که این نهاد در سایه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در مناطق دور افتاده و محروم کشور در پیش گرفته و فعالیت های خود را بدون سر و صدا و چشمداشت مالی در این مناطق دنبال می کند، موجب شده فعالیت های آن تاکنون تا حدی دور از چشم برخی بماند.
با این وجود، تاثیرات اجتماعی و اقتصادی زیادی که فعالیت های بنیاد برکت در مناطق محروم داشته و حداقل درکاهش روند مهاجرت از روستا ها و بخش ها به مناطق شهری تاثیرگذار بوده، توجه بخشی از جامعه را به سوی خود جلب کرده است.
از طرفی بنیاد برکت مدل اقتصادی را در مشارکت با کارآفرینان بومی در مناطق محروم ارایه داده که حاصل یکسال مطالعات شیوه ها مشارکت و توانمند سازی اقتصادی در نقاط مختلف جهان بوده و مدل اقتصادی بدست آمده کاملا منطبق بر شریعت اسلام و شرایط بومی محلی کشور در مناطق محروم است که می تواند به عنوان الگویی در سایر بخش ها مورد استفاده قرار گیرد.
ˈعلی اصغر فرشادˈ عضو هیات مدیره بنیاد برکت در این ارتباط گفت ، در مدل اقتصادی پیش روی بنیاد در مناطق محروم تنها به اعطای تسهیلات به کارآفرینان اکتفا نشده بلکه بنیاد به عنوان یک شریک و تسهیل گر، ضمن توانمندسازی کارآفرینان بومی، در زمینه های کارشناسی، مدیریت و استقرار واحدهای تولیدی به آنان خدمات ارایه می دهد.
وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به سوالات وی درباره فعالیت های بنیاد برکت در حوزه پروژه های کارآفرینی پاسخ گفت.

سوال ** بنیاد برکت در آغاز بر چه مبنایی تاسیس شد و فلسفه تشکیل آن چه بود؟
این بنیاد به عنوان یک مؤسسه خیریه 20 آذر 1386 تأسیس شد و مأموریت اصلی آن بر اساس اصل 49 قانون اساسی و تشکیل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی توانمندسازی اقتصادی کارآفرینان در مناطق کمتر توسعه یافته کشور و محرومیت زدایی با استفاده از منابع در اختیار ستاد بوده است.
در سال 86، رهنمودی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ابلاغ شد مبنی بر اینکه مناسب است تا امکانات و منابع موجود ستاد صرف امور زیر بنایی و آموزشی در مناطق کم برخوردار شود به طوری که مثلا هزار روستا آباد و یا هزار کلاس درس یا مدرسه تأسیس شود؛ دستگاهی را تعریف کنید تا این مأموریت را دنبال کند و با این رهنمود سنگ بنای بنیاد برکت نهاده شد.
در همان ابتدای تاسیس بنیاد، گروهی از کارشناسان خبره که در حوزه توانمندسازی فعالیت داشته و در سطوح ملی هم دارای مسئولیت بودند پس از برگزاری جلسات متعدد به مدل توانمندسازی اقتصادی که هم اکنون در بنیاد عمل می شود دست یافتند؛ مدلی که حاصل حدود یکسال مطالعه در زمینه مدل های توانمندسازی و مشارکت های اقتصادی در سطح دنیا است و حتی تجربه های ایران هم دراین زمینه بررسی شد.

سوال ** مبنای این مدل اقتصادی چیست، به نظر می رسد بنیاد شکل جدیدی از مشارکت در پروژه های اقتصادی در مناطق محروم ارایه داده است؟
درست است، در مطالعات مورد نظر اشکال مختلف مشارکت و توانمندسازی اقتصادی مطرح شد که هر کدام نواقصی داشت. مدل های اقتصادی از بانک جهانی، بانک اسلامی و مووسسات خصوصی و انجمن ها و خیریه های نقاط مختلف دنیا از شرق آسیا تا آفریقا و آمریکای لاتین و نقاط دیگر مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه این شد که باید مدلی در بنیاد برکت به کار گرفته شود که اولاً با قوانین و شرع اسلام مطابقت داشته باشد و در عین حال از قابلیت اجرا در مناطق محروم برخوردار باشد.
عمدتا در مناطق محروم سرمایه گذاری های کلان و عمده انجام نمی شود و عمده سرمایه گذاری ها در این مناطق متوسط و کوچک است و بر این اساس مدل اقتصادی بنیاد پروژه های اقتصادی کوچک و متوسط را مورد حمایت قرار می دهد.
از طرفی برای این که مدل مشارکت اسلامی باشد، برخلاف مدل های دیگر که عمدتاً وام در اختیار کارآفرین می گذارند و همان نیز ممکن است به او صدمه وارد کند، بنیاد برکت به عنوان شریک وارد پروژه های کارآفرینی می شود. در این مدل توانمندسازی اقتصادی به نوعی عمل می شود که همواره کارآفرین به عنوان مسووول اصلی باشد و بنیاد در حد شریک و تسهیل گر باقی بماند. بر این اساس سهم بنیاد حداکثر 49 درصد و سهم شریک کارآفرین 51 درصد از پروژه و شراکت تعیین شده است.
هدف بنیاد برکت از مشارکت این است که توانمندسازی اقتصادی در مناطق محروم انجام شود و لذا یکی از معیارهای کلیدی این است که بنیاد صرفا در پروژه هایی که در مناطق محروم واقع شده مشارکت می کند.
محرومیت منطقه هم براساس ضوابط ملی و شرایط تعیین شده، مشخص می شود یعنی حتماً استانداری باید محرومیت منطقه را تأیید کند تا بنیاد در پروژه اقتصادی ورود کند.

سوال ** کمک بنیاد به کارآفرینان بومی صرفا به مالی محدود می شود یا ابعاد دیگری نیز دارد؟
وقتی صحبت از توانمندسازی اقتصادی کارآفرینان توسط بنیاد مطرح می شود، منظور این نیست که تنها ما پول در اختیار شریک قرار می دهیم تا پولدار شود و کارخانه اش را تاسیس کند بلکه سعی می شود تا با کمک کارشناسان بنیاد در حوزه فناوری و مدیریت و شرکت داری قابلیت های کارآفرین ارتقاء یافته و نقاط ضعف پیش نویس طرح بررسی و مرتفع شده به نحوی که از نظر سود دهی و کنترل ریسک در وضعیت مطلوبی قرار گیرد.
در این راستا همچنین برای مراقبت از پروژه یک نماینده از سوی بنیاد به عنوان عضو هیات مدیره شرکت معرفی می شود و از این طریق شرکت و پروژه مشترک دائما پایش و نظارت می شود تا روند کار دچار مشکل نشود.

سوال ** حمایت بنیاد از کارآفرین و در حقیقت مشارکت در پروژه تا چه زمانی ادامه دارد؟
اگر قرار باشد بنیاد برکت فقط در طرح های کارآفرینی شریک شود دائما بر تعداد شرکای ما اضافه می شود و این شراکت پایانی نخواهد داشت. بنابراین یکی از ضوابطی که بنیاد برکت در شراکت خود تعریف کرد، این است که باید بین 3 تا 5 سال از مشارکت خارج شود.
بنیاد برکت در حقیقت با شرکت خود، پروژه را فعال و به استقرار و قوی شدن بنیه آن کمک می کند و پس از این کار طی مدت زمان تعریف شده از شراکت خارج می شود و سهم خود را به شریک واگذار می کند.

سوال ** چنانچه کارآفرین بومی قادر و یا راغب به خرید سهم بنیاد نبود، تکلیف چیست ؟
برای آنکه خرید سهم بنیاد برای کارآفرین تسهیل شود، بنیاد سهم خود را به صورت قسطی به او واگذار می کند تا شریک به مرور اقساط خود را پرداخت کند . چنانچه کارآفرین تمایل به خرید سهم بنیاد را به هر شکل نداشته باشد، طبق قرارداد و با توافق کارآفرین، بنیاد نسبت به واگذاری آن به شخص ثالث از مسیر شفاف اقدام می کند.
بنا بر این ما بنا نداریم در هیچ پروژه ای ماندگار شویم چرا که می خواهیم فرصت مشارکت و توانمند سازی اقتصادی را به نقاط دیگر هم ببریم و این تجربه را به صورت مداوم در مناطق مختلف و محروم کشور تکرار کنیم.

سوال ** فکر نمی کنید چنانچه در پروژه های اقتصادی بمانید با سود دادن پروژه ها توان مالی بنیاد برای مشارکت در طرح های کارآفرینی دیگر هم افزایش می یافت ؟
بنیاد برکت به دنبال درآمدزایی و سود اقتصادی نیست و مشکلی هم در زمینه اعتبار برای مشارکت در طرح های کارآفرینی ندارد به طوریکه هم اکنون ما برای تنوع و توسعه سریع تر فعالیت های محرومیت زدایی و صرف اعتبارات موجود در مناطق محروم تحت فشار هستیم . بنیاد برکت نهادی خیریه و عام المنفعه است و به سود اقتصاد توجهی ندارد.
درست است که اساس و پایه کاری بنیاد اقتصادی است ولی دنبال درآمد نیست. ما به دنبال این هستیم که کارآفرین در مناطق محروم توانمند شود.
البته بدیهی است که برای اینکه پروژه قادر باشد روی پای خود بایستد و از توان ادامه کار برخوردار باشد باید اقتصادی و درآمد زا باشد با اینحال ما سود و درآمد را به شریک واگذار کرده و از پروژه جدا می شویم. ما قصد داریم چتر حمایتی خود را در مناطق محروم و کم برخوردار بیشتری گسترده سازیم.
به عبارت دیگر یکی از ماموریت های ما این است که مرتب شاخص های محرومیت را در مناطق محروم اندازه گیری و پایش کنیم و آنها را بهبود بخشیم.

سوال ** توجیه و سودهی اقتصادی مدل توانمندسازی بنیاد برکت آیا به حدی است که در اجرای طرح های کارآفرینی در سایر بخش ها هم مورد استفاده قرار گیرد؟
مبنای این مدل اقتصادی سوددهی پروژه ها است به نحوی که امکان توسعه طرح های کارآفرینی در سایر نقاط محروم را افزایش می دهد. اساس این مدل اقتصادی برای مناطق محروم و روستایی طرح ریزی شده است و برای کارآفرین روستایی که به علت محدودیت در منابع مالی قادر به کاری نیست بسیار خوب و مفید است و با این مشارکت می تواند پروژهای را به سرانجام برساند و به سود اقتصادی دست یابد.

سوال ** اشاره کردید که موظف هستید در زمینه توسعه و تنوع فعالیت ها در مناطق محروم تلاش کنید، در این راستا چه برنامه هایی دارید؟
بنیاد برکت برای اینکه بتواند خدمات خود را گسترش دهد و علیرغم تأکید بر توسعه فعالیت های توانمندسازی اقتصادی، در حوزه های سلامت و زیربنایی هم وارد شده و در زمینه های احداث مسجد و مدرسه، سلامت الکترونیک، بیمه ای و دارویی هم فعال است.
یکی از سیاست های کلان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ( ره ) این است که بنیاد برکت سراغ موضوعاتی بکر و ابتکاری برود یعنی اگر قرار است در حوزه سلامت کار کنیم با وجود وزارت بهداشت دیگر لزومی به فعالیت های بنیاد در این زمینه نیست چرا که دولت در این حوزه مسوولیت دارد ولی اگر حرف نو و جدیدی بزنیم که به موضوع سلامت کشور و ماموریت وزارت بهداشت کمک کند، حضور ما مثمر ثمر است. ازاین رو ما مثلا در حوزه تولید دارو جایی وارد شدیم که دولت امکان و توانش را نداشته و بخش خصوصی هم برای ورود به آن جرأت نکرده چرا که بیم زیان مالی داشته است.
بنیاد برکت چون منافع اجتماعی را در این مساله می دیده وارد شده است . مثلا در زمینه تولید برخی داروها که برای درمان بیماران سرطانی لازم است و ورود آن به کشور هزینه تمام شده دارو را برای بیمار بسیار بالا می برد، اقدام شده است حال ممکن است این اقدام برای بنیاد سودی در پی نداشته باشد اما از این طریق به بیماران سرطانی کشور کمک شده و از طرفی از خروج ارز کشور برای واردات آن جلوگیری می شود و یا در حوزه سلامت الکترونیک، در حال حاضر علیرغم گسترش شبکه های بهداشتی- درمان در اقصی نقاط کشور متاسفانه از خدماتی مانند پاراکلینیکی، آزمایشگاهی و مشاوره ای در دسترسی مردم محروم در مناطق دوردست نیست. بنیاد برکت با ابتکار و طراحی نظام خدمات سلامت الکترونیکی و تولید ابزارهای قابل حمل این خدمات را در کنار شبکه بهداشت - درمان کشور به دورترین مناطق روستایی می برد.

سوال ** اجرای پروژه های عمرانی و کارآفرینی بنیاد در مناطق محروم تا چه حد به رونق اقتصادی در این مناطق منجر شده و جذب سرمایه های دیگر را در پی داشته است؟
پروژه های کارآفرینی بنیاد در کنار سایر فعالیت های زیربنایی از جمله راهسازی، مدرسه سازی و احداث مراکز فرهنگی، مذهبی و درمانی به طور طبیعی شاخص های توسعه را در این مناطق بالا می برد.
ارتقا شاخص های توسعه خود به خود جلوی مهاجرت را می گیرد و ما اولین انتظارمان این است که جلوی مهاجرت از روستاها به مناطق شهری گرفته شود که تا حدی در این زمینه موفق بوده ایم. یعنی جوانی که در روستا شاغل می شود دیگر به شهر نمی رود و این قدم بزرگی در راستای محرومیت زدایی از این مناطق محسوب می شود .
ما قصد داریم جاذبه ها در روستاها به قدری افزایش دهیم که سرمایه های بخش ها و مناطق شهری جذب روستاها شود.

سوال ** به نظر شما برای تسریع در روند کارآفرینی در مناطق روستایی و محروم چه مشوق های دیگری می توان در نظر گرفت؟
حمایت های مالی بنیاد در قالب مشارکت در طرح ها بزرگ ترین مشوق است چرا که هیچ بنگاه مالی پول نقد به این راحتی در اختیار کارآفرین قرار نمی دهد. البته بانک ها هم اگر تسهیلات خود را با شرایط سهل تری در اختیار کارآفرین قرار دهند ، قطعاٌ رونق اقتصادی در مناطق روستایی را در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود.
بنیاد برکت همواره به دنبال نوآوری و ابتکار است و در این راستا هم اکنون با گروهی از اساتید دانشگاه ضمن بررسی روند فعلی توانمندسازی اقتصادی که در بنیاد جاری است به دنبال دستیابی به مدل های نوینی است که برحسب شرایط جغرافیایی و فرهنگی و اقتصادی مناطق مختلف کشور قابل اجرا باشند.
اجتمام**3377**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




29/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن