واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
رشد پدیده پیر دختری و افزایش ثبت ازدواج موقت نشانه چیست؟
"4تا 6 میلیون پیردختردر کشور وجود دارند که این می تواند تبعات اجتماعی بدی را برای جامعه رقم زند" .این اخطاری است که مجید ابهرِی... هدانا: "4تا 6 میلیون پیردختردر کشور وجود دارند که این می تواند تبعات اجتماعی بدی را برای جامعه رقم زند" .این اخطاری است که مجید ابهری آسیب شناس اجتماعی به طور جدی مطرح کرده است.
افزایش آماردختران مجرد و آماده ازدواج اما ، دلایل مختلفی چون مشکلات اقتصادی ، تورم و گرانی ، اشتغال ؛ گرانی مسکن از نظرمادی و حس عدم مسئولیت پذیری پسران از نظر رفتاری دارد.
به این ترتیب است که نداشتن مسکن، نداشتن شغل مناسب ، عدم اطمینان دختران به پسران و وجود فساد در جامعه باعث می شود دختران به این نتیجه برسند که ازدواج به درد آن ها نمی خورد و در نهایت بر اساس آمار نتیجه این شده است که 40 درصد دختران مجرد ایرانی به مرحله تجرد کامل رسیده اند و دیگر به هیچ وجه تمایلی به ازدواج ندارند.
از سوی دیگر گاهی دختران مجرد که عرف جامعه می گوید از سن ازدواج آنها گذشته است، ازترس مجرد ماندن به ازدواج های نامناسب تن می دهند. که عوارض بدی هم برای دختر و هم برای جامعه به همراه دارد.
این دختران به مرد متاهل یا مردانی که دارای اختلاف سنی زیاد می باشند پاسخ مثبت می دهندوکمترین عوارض اینگونه ازدواج ها را می توان به هم ریختگی یک خانواده در صورت ازدواج با مردان متاهل و بروز مشکلات زناشویی با مردان سنین بالا عنوان کرد.
این در حالی است که امار ازدواج موقت هایی که ثبت می شوند در جامعه روز به روز بالاتر می رود . احمد تویسرکانی معاون قوه قضائیه و رئیس سازمان سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پنجم آبان سالجاری گفته: «در شش ماهه اول سال 92، تعداد 146 هزار ازدواج موقت ثبت شده است که 10 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش داشته است».
به این ترتیب بر اساس آمار رسمی سازمان ثبت هر روز 800 ازدواج موقت و هر ساعت 33 ازدواج موقت در کشور ثبت می شود. به عبارت دیگر، هر دو دقیقه یک ازدواج موقت در کشور "ثبت" می شودو آمار ازدواج های ثبت نشده را نیز می توان به این آمار اضافه کرد تا دریافت جوانان چقدر از ازدواج رسمی شانه خالی می کنند و مردان متاهل تا چه حد از زندگی زناشویی رسمی خود ناراضی هستند!
در واقع زنان در طبقه متوسط شهری ، رفته رفته توان اقتصادی، منزلت شغلی و اجتماعی بهتری را کسب کرده اند و می خواهند و می توانند از استقلال نسبی در برابر مردان برخوردار باشند، به رغبت یا به ناچار تمایل بیشتری به ازدواج موقت به مثابه یک الگوی جدید عرفی و قانونی از ازدواج پیدا کرده اند و مردان نیز از ابتدا به خاطر طبیعت تنوع طلب خود این نوع اطدواج را ترجیح می دادند و می دهند!
امری که می تواند بنیان خانواده را با مشکلات جدی مواجه کند و موجب تغییر سبک زندگی در کشور شود.حالا باید منتظر ماند ودید در دولت جدید چه راهکارهایی برای کاهش موانع ازدواج و تشویق جوانان به ازدواج اندیشیده می شود تا دیگر نه پیر دختری باشد و نه مرد تنوع طلبی!
1392/11/7
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]