محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845591186
گفت وگوهای صلح پاکستان؛ محرک ها و موانع
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گفت وگوهای صلح پاکستان؛ محرک ها و موانع تهران- ایرنا- افزون بر آنکه محرک هایی برای نیل طالبان پاکستان به سمت صلح در گفت وگوهای صلح پاکستان وجود دارد، موانع جدی نیز برای موفقیت این اقدام متصور است.
تحولات پاکستان به ظاهر به سمت صلح و گفت وگو بین دولت و محالفان مسلح در حرکت است. این تحولات با ابزار گرایش به گفت وگو از سوی معارضان مسلح تقویت شده است.
قبل از این هم دولت پاکستان مایل به صلح بوده و پیشنهاد صلح را مطرح کرده بود اما طالبان پاکستان تمایلی به صلح نداشت. طالبان پاکستان را در چندین دسته بندی و گروه های مخالف می توان قرار داد. گروهی از آن ها هرگز مایل به صلح نبوده و تنها راه و مسیر تعیین شده برای خود را راهکار نظامی می دانند.
گروه های دیگری مایل به صلح هستند اما ˈصلح گزینشیˈ به معنای صلح با یک گروه و ادامه جنگ با دیگر گروه ها در پاکستان امکان پذیر نیست. در بین طالبان پاکستان چند عامل سبب تغییر گرایش از رویکرد نظامی به رویکرد صلح آمیز شده است که عبارتند از:
1- ادامه درگیری ها در پاکستان سبب شد نیروهای تندرو (رادیکال) توان خود را فرسوده بیابند. منطق کلی در تحولات داخلی – آن گونه که در پاکستان، سریلانکا و دیگر کشورها تجربه شده است – در نهایت به سمت صلح حرکت می کند؛ زیرا جنگ افزون بر هزینه های نظامی و انسانی، هزینه های روانی دارد که گرایش به صلح را تقویت می کند.
از یک سو نگاه به توانایی ها و داشته های از دست رفته و از سوی دیگر نگاه به آینده مبهم سبب شد مخالفان گزینه مذاکره را دنبال کنند.
2- در مقایسه با ترکیب صلحی که در افغانستان تجربه شده است باید گفت که افزون بر تاثیر گفتمانی صلح افغانستان بر صلح پاکستان، دولت این کشور در مقایسه با دولت کابل بسیار نیرومندتر است. این توانایی افزون بر ابعاد داخلی با کمک های خارجی تقویت می شود؛ از اینرو اگر منابع نیروهای طالب پاکستان محدود است، توانایی نیروهای پلیس و امنیتی پاکستان نامحدود است. افزون بر منابع، دولت پاکستان به دلیل ملاحظات مردمی، حرکت نظامی گسترده و نهایی در مناطق شمالی را به صلاح خود نمی داند زیرا پیامدهای آن برای دولت همراه با فشارهای جدی خواهد بود.
3- عامل سوم را می توان در رویکر دولت جدید پاکستان جست. یکی از اولویت های حساس و جدی دولت ˈنواز شریفˈ نخست وزیر پاکستان، گفت وگو با مخالفان و تندروها بوده است. رویکرد دولت نواز شریف به مقتضای دیدگاه و حرفه وی، رویکردی اقتصادی – تجاری است و این امر با ناامنی قابل جمع نیست. از سوی دیگر طالبان هم واکنش خود را بر پایه رویکرد دولت تنظیم می کند؛ به طوری که در گذشته دولت ها در پاکستان با کودتای نظامی روی کار می آمدند و برای طالبان پاکستان قابل اعتماد نبودند، اما اکنون که یک دولت در نتیجه رای مردمی و به عنوان عصاره دموکراسی در پاکستان روی کار آمده و گرایش اقتصادی دارد می تواند برای طالب های پاکستانی قابل اعتماد باشد.
دولت جدید پاکستان می داند که حذف طالب های پاکستانی بدترین و در عین حال غیرقابل اجراترین گزینه است از اینرو اقداماتی را برای مذاکره با این گروه به شرح ذیل انجام داده است:
الف) پس از بروز درگیری هایی در مناطق قبایلی پاکستان ˈممنون حسینˈ رییس جمهوری این کشور به مناطق یاد شده سفر کرد تا بطور مستقیم با مردم و برخی رهبران گروه های تندرو دیدار کند. آن طور که وی ذکر کرده است ناامنی در این مناطق سبب شد همراهان وی در این سفر بسیار محدود باشند. خطر پذیری ممنون حسین یکی از نشانه های اصلی اراده در دولت پاکستان برای مذاکره با مخالفان است.
ب) نواز شریف نخست وزیر پاکستان نیز با بروز خشونت ها در کویته مرکز ایالت بلوچستان، به این ایالت سفر کرد تا از نزدیک در جریان تحولات و اقدام های ضد تروریستی قرار گیرد. همزمانی سفر نواز شریف با ممنون حسین نشان می دهد که دولت می خواهد از همه توان خود برای حل مشکل تروریست ها استفاده کند.
ج) تشکیل کمیته ای برای مذاکره با طالبان پاکستان از سوی دولت افزون بر آن که یک طرح ابتکاری محسوب می شود می تواند نتایج واقعی تری را برای دولت به بار بیاورد. این کمیته نیز به لحاظ ماهیت به موازات کارکرد (function) شورای عالی صلح افغانستان شکل گرفته است و هدف اصلی آن همانند شورای عالی صلح افغانستان گفت وگو با مخالفان دولتی عنوان شده است. این کمیته برآیند تغییر رویکرد دولت و مخالفان است.
در پاکستان شاید صرف ˈمذاکرات صلحˈ تنها یک جنبه از رسیدن به صلح در آن کشور است و باید ملاحظات دیگری را نیز رعایت کرد. برای مثال مانع اول آن است که طرف گفت وگوی دولت یک گروه واحد با یک رهبری واحد نیست. وقتی طرف های گفت وگو گوناگون باشند، بدون شک خواسته ها نیز متکثر خواهد بود و از همین رو رسیدن به صلح دشوار می شود. همچنین بی میلی برخی گروه ها که بطور عمده شاخه های ستادی گروه های نظامی هستند مانع دیگری است.
مانع دوم آن است که با فرض انجام موفقیت آمیز مذاکرات صلح، برخی از این گروه ها و به خصوص رهبران آن ها نه تنها در سطح ملی (پاکستان) بلکه در سطح بین المللی نیز برایشان محدودیت هایی اعمال شده است که در قالب تحریم قرار می گیرد. برخی از این گروه ها از لیست سیاه سازمان ملل حذف شده اند اما دیگر گروه ها و به عبارت بهتر اغلب آن ها همچنان زیر تحریم های ملی و بین المللی قرار دارند.
مانع سوم آن است که طالبان پاکستان اهداف و ایدئولوژی هایی را برای خود متصور است که با شرایط فعلی پاکستان قابلیت ادغام ندارد. یکی از این اهداف، نبود تحصیل دختران در مدارس و یا نبود اقدامات ورزشی به وسیله آنان است. در برابر گروه های غیر دولتی از این 2 نکته استقبال کرده و به شدت از آن حمایت می کنند.
مانع چهارم آن است که همانند افغانستان، مذاکره صلح پاکستان در آغاز راه است. آغاز گفت وگوها هر چند یک گام رو به جلو است اما به معنای موفقیت مذاکرات نیست. در افغانستان به موازات آغاز حمله امریکا به این کشور در سال 2001، مذاکرات بین 2 طرف آغاز شد اما هنوز به نتیجه نرسیده است. از اینرو اکنون زمان مناسبی برای ارزیابی و وزن کشی اهداف 2 طرف نیست. نزدیک شدن اهداف 2طرف به یکدیگر نیازمند گذشت زمان است و زمان پایانی آن (deadline) مشخص نیست. اگر گزینه هایی مثل استقلال خواهی و یا تقسیم جغرافیایی از سوی گروه های طالب مطرح شود دستیابی به صلح به مراتب دشوارتر می شود.
مانع پنجم اوضاع بعد از مذاکرات است. به عبارتی در نهایت باید طالب ها در جامعه پاکستان جذب شوند و بخشی از این جذب در حوزه اقتصادی و فعالیت های اقتصادی خواهد بود. به موازات اقدامات غیرقانونی این گروه ها که تا کنون در حوزه نظامی بود، فعالیت اقتصادی این گروه ها نیز از راه های غیرقانونی صورت می گرفت. قاچاق انسان، قاچاق اسلحه و مواد مخدر بخش قابل توجه اقتصاد این گروه ها بوده است. از سویی در پاکستان زمینه برای ورود به فعالیت های اقتصادی قانونی و سالم محدود است، بنا بر این اگر این گروه ها رویه های قبلی را در اقتصاد خود دنبال کنند، مشکل دولت با این گروه ها باقی خواهد ماند.
به عنوان نتیجه می توان گفت که اگر انرژی و نیروی بالقوه گروه های طالب در بخش نظامی در داخل خاک پاکستان خاموش گردد، این انرژی باید در بخش های جغرافیایی و یا موضوعی دیگر بروز نماید. این انرژی می تواند در داخل خاک پاکستان در قالب فعالیت های غیر نظامی یا در خارج از پاکستان در قالب فعالیت های نظامی باشد.
گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**م.پ**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]
صفحات پیشنهادی
طالبان پاکستان: دولت از ارائه شرایط غیرضروری در آغاز گفت وگوهای صلح جلوگیری کند
طالبان پاکستان دولت از ارائه شرایط غیرضروری در آغاز گفت وگوهای صلح جلوگیری کند اسلام آباد - ایرنا - سخنگوی گروه غیرقانونی تحریک طالبان پاکستان از دولت اسلام آباد خواسته است از ارائه شرایط غیرضروری در آغاز گفت وگوهای صلح میان دو طرف خودداری کند زیرا به گفته وی چنین وضعیتی به پیدولت پاکستان:حملات طالبان پیشبرد روند گفت وگوهای صلح را تحت تاثیر قرار می دهد
دولت پاکستان حملات طالبان پیشبرد روند گفت وگوهای صلح را تحت تاثیر قرار می دهد اسلام آباد- ایرنا- نماینده دولت پاکستان خطاب به اعضای مجلس سنای این کشور گفت تشدید حملات اخیر تروریستی در مناطق مختلف این کشور تبعات منفی بر پیشبرد روند ازسرگیری گفت وگوهای صلح میان دولت اسلام آباد وگفتوگوهای صلح دولت پاکستان و طالبان آغاز میشود
سهشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۳۸ رهبران تحریک انصاف و جماعت علمای اسلام پاکستان از نمایندگی طالبان در مذاکرات صلح با دولت پاکستان خودداری کردند همزمان سه عضو دیگری که تحریک طالبان تعیین کرده بود امروز سهشنبه با کمیته دولتی یک نشست مقدماتی را برگزار میکنند تا نقشه راه مذااستقبال دولت افغانستان از بیانیه طالبان برای گفت وگوهای صلح
استقبال دولت افغانستان از بیانیه طالبان برای گفت وگوهای صلح کابل- ایرنا- شورای امنیت ملی افغانستان از بیانیه اخیر گروه طالبان که اعلام کرد گفت وگوهای صلح با دولت این کشور را که باعث ثبات و آرامش شود ترجیح می دهد به گزارش ایرنا دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان دوشنبه با انتحمایت ریاست جمهوری افغانستان از پیام طالبان برای آغاز گفتوگوهای صلح
حمایت ریاست جمهوری افغانستان از پیام طالبان برای آغاز گفتوگوهای صلحنهاد ریاست جمهوری و شورای امنیت ملی افغانستان امروز با انتشار اطلاعیهای از پیام شبهنظامیان طالبان مبنی بر آغاز گفتوگوهای صلح با دولت این کشور اعلام حمایت کردند به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل سایت ریاعضو کمیسیون عمران در گفتوگو با فارس: تسهیلات ۳۵ میلیون تومانی محرک قابل توجهی برای خروج مسکن از رکود نیست
عضو کمیسیون عمران در گفتوگو با فارس تسهیلات ۳۵ میلیون تومانی محرک قابل توجهی برای خروج مسکن از رکود نیستعضو کمیسیون عمران گفت افزایش تسهیلات خرید مسکن از 20 به 35 میلیون تومان به اندازهای نیست که تأثیر قابل توجهی بر خروج بازار مسکن از رکود داشته باشد سید مهدی هاشمی عضو کمیسیورییس جامعه المصطفی(ص): گفتمان انقلاب راهکار عبور از موانع بین المللی است
رییس جامعه المصطفی ص گفتمان انقلاب راهکار عبور از موانع بین المللی است قم- ایرنا- رییس جامعه المصطفی ص گفت انقلاب اسلامی همواره با بن بست هایی روبرو بوده است و امام ره و رهبر معظم انقلاب توانسته اند با حکمت و درایت از این بن بست ها عبور کنند به گزارش ایرنا به نقل از پایگاهفارس گزارش میدهد آغاز دور جدید گفتوگوهای ایران و آژانس/چشمانداز مسیر ادامه همکاریها بین ایران-آژانس
فارس گزارش میدهدآغاز دور جدید گفتوگوهای ایران و آژانس چشمانداز مسیر ادامه همکاریها بین ایران-آژانسامروز شنبه درحالی دور جدیدی از گفتوگوها بین نمایندگان سازمان انرژی اتمی کشورمان با نمایندگان آژانس بینالمللی انرژی اتمی از ساعت ۱۰ صبح در تهران آغاز میشود که محور اصلی آن آیندرهبرمسیحیان لبنان خواستار ازسرگیری گفت وگوهای ملی و تشکیل فوری دولت جدید شد
رهبرمسیحیان لبنان خواستار ازسرگیری گفت وگوهای ملی و تشکیل فوری دولت جدید شد بیروت – ایرنا - رهبرمذهبی مسیحیان مارونی لبنان با هشدار به اینکه این کشور وارد مرحله ای خطرناک و سرنوشت ساز شده است برای برون رفت از بحران خواستار ازسرگیری گفت وگوهای ملی و تشکیل فوری دولت جدید شد به گزاخضر ابراهیمی: گفتوگوهای ژنو درباره توقف خشونت و تشکیل هیئت انتقالی در سوریه ادامه مییابد
اخضر ابراهیمی گفتوگوهای ژنو درباره توقف خشونت و تشکیل هیئت انتقالی در سوریه ادامه مییابدنماینده سازمان ملل در امور سوریه گفت که به اطلاع دو هئیت رساندهام که گفتوگوها درباره توقف خشونت و تشکیل هیئت انتقالی ادامه خواهد داشت به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز اسرپرست نمایندگان طالبان نسبت به توطئه علیه گفت وگوهای دولت پاکستان و شبه نظامیان هشدار داد
سرپرست نمایندگان طالبان نسبت به توطئه علیه گفت وگوهای دولت پاکستان و شبه نظامیان هشدار داد اسلام آباد - ایرنا - مولانا سمیع الحق سرپرست کمیته نمایندگی گروه تحریک طالبان پاکستان بمنظور انجام گفت وگو های صلح با دولت اسلام آباد هشدار داد برخی از عناصر بدنبال خرابکاری در روند مدر گفتوگو با اشپیگل بان کیمون: گفتوگوهای ژنو ۲ پیشرفت چندانی نداشته است/ مجبور شدم دعوت از ایران را پس بگیر
در گفتوگو با اشپیگلبان کیمون گفتوگوهای ژنو ۲ پیشرفت چندانی نداشته است مجبور شدم دعوت از ایران را پس بگیرمدبیرکل سازمان ملل متحد در گفتوگو با یک هفتهنامه آلمانی ضمن اشاره به رویکرد این سازمان درباره بحران سوریه و نقش ایران و سوریه را در آینده منطقه مهم قلمداد کرد به گزارشرشاد: گفتوگوهای بین ادیان تابع شرایط جهانی هستند
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷ ۴۱ رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت در نشست گفتوگوهای ادیان منظومهای از مباحث را تعریف کنیم و هر مبحثی از آن را همانند صفحه شطرنج در جای خود بگذاریم به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا حجتالاسلام والمسلمین رشاد در هفتمشاور اقتصادی اتحادیه اروپا: افق گفت وگوهای ایران با غرب روشن است
مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا افق گفت وگوهای ایران با غرب روشن است تهران - ایرنا - مهرداد عمادی با عنوان کارشناس و مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا درباره سفر هیاتهای فرانسوی به ایران گفت در اتحادیه اروپا افق گفت و گوها با ایران روشن دیده می شود و ایران در مورد شفاف سازی برنامه هایشروسای قوا باید در گفتوگوهای تلویزیونی دستشان باز باشد
جمعه ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶ ۲۶ یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره حاشیههای به وجود آمده در پخش زنده گفتوگوی تلویزیونی رییسجمهور گفت این اتفاق اتفاق خوبی نبود و نشان از ناهماهنگی بین رسانه ملی و دفتر رییسجمهور داشت جمشید جعفرپور در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزارنگاهی بر سرانجام مذاکره دولت با طالبان پاکستان؛ از احتمال صلح تا افزایش تنش
نگاهی بر سرانجام مذاکره دولت با طالبان پاکستان از احتمال صلح تا افزایش تنشعدهای از کارشناسان بر این باورند با توجه به اینکه دولت و طالبان پاکستان حاضر نیستند خواستههای یکدیگر را مورد توجه و اعمال قرار دهند نتیجه نهایی مذاکرات صلح افزایش تنش خواهد بود به گزارش خبرنگار خبرگزمذاکرات صلح خاورمیانه، موضوع گفتوگوی تلفنی عباس و اردوغان
شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۰۴ رجب طیب اردوغان در تماس تلفنی با محمود عباس با بیان این که آنکارا اهمیت بسیاری برای روند صلح خاوریمانه قائل است نسبت به تحقق راهکار تشکیل دو کشور ابرز امیدواری کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه ترکیهای حریت نوشت رجب طیب اردوغان-
گوناگون
پربازدیدترینها