واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رسانه های آزاد، سلاح کارساز در مبارزه با فسادند تهران - ایرنا - روزنامه اعتماد روز دوشنبه در یادداشتی با عنوان « رسانه های آزاد سلاح کار ساز در مبارزه با فسادند» نوشت:پیامی با این مضمون که «بسته سفارشی را که برایتان فرستاده ام را تحویل بگیرید و خوب از آن مراقبت کنید تا بزرگ شود». این پیام رمزگونه سال های سال در میان مقام های فاسد سیاسی و اقتصادی ایتالیایی که به سرزمین مافیا شهرت دارد رایج بوده است.
در ادامه این مطلب که به قلم « صادق جنان صفت» نگاشته شده آمده است : معنای این پیام از یک گروه به گروه دیگر این بود که بسته سفارشی یا همان افراد سفارش شده باید در یک سازمان، موسسه یا شرکت دولتی استخدام شوند تا اهداف و خواست های پشت پرده سفارش دهندگان را اجرایی کنند.
رشد روز افزون بسته های سفارشی در مجلس، در دولت و در نهادهای دیگر موثر بر سرنوشت سبک و کار مردم در ایتالیا و سایر کشورها ابعاد فساد را گسترده کرد و اقتصاد را از تعادل خارج کرد.
به همین دلیل بود که اندیشمندان علوم اجتماعی و به ویژه اقتصاددانان مطالعه درباره پیامدهای مرگبار فساد بر کسب و کار مردم، اخلاق عمومی جامعه و پایین کشیدن پرچم و فعالیت های شرافتمندانه را در دستور کار قرار دادند.
تاسیس سازمان های مبارزه با فساد مستقل از دولت و سایر قوا در دهه های سپری شده در اکثر کشورها در دستور کار قرار گرفته است.
در ایران نیز موضوع مبارزه با فساد اقتصادی پس از جنگ در دستور کار قرار گرفت و با فرازها و فرودها ادامه دارد.
ابعاد گسترده فساد اقتصادی در دولت های نهم و دهم که هر روز اخبار تازه یی از آن منتشر می شود شهروندان را به این مساله علاقه مند کرده است و آنها امیدوارند با شناسایی و معرفی عاملان فساد از یک طرف و بستن گلوگاه ها و منافذی که راه فساد را هموار می کنند از طرف دیگر به نوعی آرامش برسند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ماه های گذشته تلاش کرده است روزنه های فساد که با مصوبه های قانونی در دولت های گذشته گشوده شده است را مسدود کند.
او روز گذشته به طور صریح در این باره صحبت کرد که در همین روزنامه می خوانید. مبارزه واقعی، موثر و کارساز با فساد اقتصادی الزام هایی دارد که اگر آنها را انکار کرده و به کار نبندیم احتمال کامیابی را کاهش می دهد.
تعریف قابل قبول، جامع و مانع از فساد اقتصادی یک الزام اجتناب ناپذیر است.
دوری کردن مقام های مبارزه با فساد و نهادهای قدرت از رقابت های سخیف سیاسی یک الزام دیگر است.
شناسایی و حذف روزنه های فساد به صورت کارشناسی به ویژه کور کردن نقاط فسادخیز، سرچشمه گرفته از اقتصاد متمرکز دولتی یک ضرورت انکارناپذیر در راه مبارزه با فساد است.
مهم تر از همه این الزامات اما حضور واقعی و موثر نهادهای مدنی در فرآیند مبارزه با فساد اداری و اقتصادی است.
اگر فضای لازم برای فرآیند کسب و انتشار اخبار مرتبط با فساد اقتصادی که عموما توسط مقام های دولتی انجام می شود وجود نداشته باشد راه به جایی نخواهیم برد.
واقعیت این است که اکثریت سازمان هایی که وظیفه مبارزه با فساد در اختیارشان است به نهادهای حکومتی و دولتی وابسته اند و نهادهای مدنی کمتر در این محل ها حضور واقعی دارند.
آزادی گردش اطلاعات و داشتن رسانه های آزاد شرط اصلی موثر بودن مبارزه با فساد است. وقتی مفسدان واقعی شناسایی و به شهروندان معرفی نمی شوند، وقتی افشاگری در چارچوب قانون و مقررات وجود ندارد، وقتی رسانه های اطلاع رسانی و افکار عمومی نمی توانند ابعاد و زوایای فساد را به مردم اطلاع دهند، مفسدان آسوده خاطرند و «بسته های سفارشی» همچنان ارسال می شود.
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
28/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]