تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه سفره پهن مى‏شود، چهار هزار فرشته در اطراف آن گرد مى‏آيند. چون بنده بگويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832223896




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نشست اتحادیه بین المجالس اسلامی، گامی در راه پیشرفت کشورهای مسلمان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نشست اتحادیه بین المجالس اسلامی، گامی در راه پیشرفت کشورهای مسلمان تهران- ایرنا- کمیته عمومی نهمین نشست اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در حالی بیست و هشتم بهمن ماه در تهران برگزار می شود که این اجلاس را می توان قدمی بزرگ برای همبستگی هر چه بیشتر مسلمانان دانست.


بیست و پنجم بهمن ماه نخستین جلسه کمیته اجرایی نهمین نشست اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار «مجلس اسلامی، همبستگی، پیشرفت، عدالت» در تهران آغاز به کار کرد و بیست و هشتم بهمن ماه (امروز) کمیته عمومی برای بررسی قطعنامه های تصویب شده در کمیته های اجرایی و ارایه آن به روسای مجالس کشورهای اسلامی تشکیل می شود.
چهار کمیته اجرایی تخصصی شامل 15 عضو (پنج عضو از هر یک از مناطق آسیایی، عربی و آفریقایی) بندهای مورد نظر خود در زمینه های «امور سیاسی و روابط خارجی»، «امور اقتصادی و محیط زیست»، «قضایی، حقوق بشر، زن و خانواده» و «امور فرهنگی، حقوق و گفت وگوی تمدن ها و ادیان» را تصویب کرده اند.
قطعنامه ها پس از تایید در کمیته عمومی، در نشست روسای مجالس (بیست و نهم و سی ام بهمن ماه) بررسی و در صورت تصویب به عنوان بیانیه تهران منتشر می شود.
همانگونه که نوزدهم بهمن ماه «حسین شیخ الاسلام» مشاور امور بین الملل رییس مجلس شورای اسلامی، به خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) گفته بود بیش از ۴۰ کشور در این نشست شرکت می کنند.
«کاظم جلالی» رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و سخنگوی نشست، هم گفت تا 47 کشور و 15 نهاد و سازمان ناظر در این اجلاس حضور خواهند داشت.
میزبانی اجلاس سالانه به صورت منطقه ای تعیین می شود و امسال نوبت قاره آفریقا و کشور بورکینافاسو بود. پس از انصراف این کشور از میزبانی، دبیرکل اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی طی نامه ای از ایران درخواست کرد این دوره نشست در تهران برگزار شود.
52 کشور در اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عضو هستند و 22 نهاد بین المللی و منطقه ای نیز با این اتحادیه همکاری دارند.
این نهاد همچنین پس از اتحادیه بین المجالس جهانی، بزرگ ترین نهادی است که مجالس دنیا برای خود تدارک دیده اند و از این رو، می تواند نقشی قوی در ایجاد ارتباط و هماهنگی بین مجالس کشورهای اسلامی داشته باشد.
** تاریخچه اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی
سال 1372 خورشیدی در حاشیه نشست بین المجالس جهانی در مادرید، 16 کشور اسلامی به دعوت گروه بین المجالس جمهوری اسلامی ایران، برای نخستین بار گرد هم آمدند.
در سال 1374 نیز گردهمایی نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی با حضور نمایندگان 12 کشور در بخارست صورت گرفت.
همچنین یک روز پیش از آغاز نشست بین المجالس جهانی در سال 1376 خورشیدی در استانبول، 10 کشور اسلامی و دبیرکل اتحادیه مجالس عربی در سومین گردهمایی خود حاضر شدند.
گروه بین المجالس جمهوری اسلامی ایران در ادامه تلاش های خود 2 نشست دیگر را در حاشیه اجلاس 1996 بین المجالس جهانی (سال 1375 خورشیدی) پایه ریزی کرد و در نشست دوم حاضران توافق کردند آبان ماه همان سال برای شرکت در نخستین نشست کمیته برنامه ریزی اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی به تهران بیایند.
در نشست کمیته برنامه ریزی که با حضور نمایندگان مجالس ایران، اندونزی، لیبی، سودان، سوریه، فلسطین، پاکستان و بنگلادش تشکیل شد، هسته آغازین تاسیس اتحادیه بین المجالس اسلامی شکل گرفت و تهران به عنوان مقر اتحادیه تعیین شد. در این نشست پیش نویس اساسنامه اتحادیه به تصویب اعضا رسید.
پس از یک وقفه یک ساله به دلیل اعتراض برخی اعضا مبنی بر ضرورت مشارکت فراگیر همه مجالس کشورهای اسلامی در این کار مهم، به پیشنهاد مجلس کویت، در آبان ماه 1377 نشستی با حضور نمایندگان 29 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامی در تهران برگزار شد.
خردادماه سال 1378 تهران بار دیگر میزبان بیش از 200 نفر از نمایندگان و مشاوران مجالس 45 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی شامل 18 رییس و هشت نایب رییس مجلس و همچنین پنج کشور و سازمان بین المللی ناظر، دبیرکل اتحادیه جهانی بین المجالس، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی و دبیرکل بین المجالس عربی بود و در این نشست اساسنامه اتحادیه تصویب شد.
10 سال بعد (دی ماه 1389) در دومین نشست فوق العاده اتحادیه در ابوظبی، اساسنامه بازبینی و اصلاح شد.
اهداف راه اندازی اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در هفت بند اساسنامه به شرح زیر است:
1- معرفی و ترویج اصول والای اسلام با تاکید بر جنبه های گوناگون تمدنی آن
2- تحکیم و پشتیبانی از تحقق اصل اسلامی شورا در تمام کشورهای عضو و پیشبرد این اصل مطابق با قانون اساسی و شرایط هر یک از کشورهای عضو
3- ارایه چارچوبی برای همکاری و هماهنگی گسترده و ثمربخش میان مجالس کشورهای عضو، در سازمان ها و مجامع بین المللی
4- تشویق دیدار و گفت وگو میان مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و نمایندگان آنها، تبادل تجارب پارلمانی، بحث و بررسی مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مورد علاقه کشورهای عضو، پرداختن به چالش های جدی و تلاش های مربوط به اعمال سلطه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و تصویب پیشنهادها و تصمیم های مناسب در قبال این مسائل
5- تقویت تماس، همکاری و مشارکت با دیگر سازمان های پارلمانی، دولتی و غیر دولتی به منظور پیشبرد اهداف مشترک
6- تقویت روحیه هماهنگی بین ملل جهان به منظور احترام و دفاع از حقوق بشر و اصول بشر دوستانه و استقرار صلح بر پایه عدالت
7- تاکید بر اینکه در این اساسنامه با استناد به منشور سازمان همکاری اسلامی و میثاق ملل متحد، اتحادیه یا ارکان آن مجاز نیستند در اموری که به طور اساسی به صلاحیت داخلی هر یک از اعضا مرتبط می شود، مداخله کنند.
** جلسات نهمین نشست بین المجالس کشورهای اسلامی
با توجه به اولویت های کشورهای اسلامی و مسائل منطقه ای، موضوع های مرتبط با فلسطین و چگونگی حل ناآرامی های سوریه و کمک به مردم این کشور از محورهای اصلی این نشست به شمار می رود.
تشکیل کمیته حمایت از فلسطین در مجالس کشورهای اسلامی و برگزاری نشست مشترک اعضای این کمیته با روسای مجالس کشورهای اسلامی در بیست و نهم و سی ام بهمن ماه، از دیگر مصوبات کمیته مربوط به امور فلسطین در نشست تازه این کمیته بود.
همچنین بیست و ششم بهمن ماه دومین نشست کمیته های امور سیاسی و روابط خارجی، امور اقتصادی و محیط زیست، امور حقوق بشر، زنان و خانواده و امور فرهنگی، حقوق و گفت و گوی تمدن ها تشکیل شد.
بیست و هفتم بهمن ماه سومین نشست نماینده زن مجالس کشورهای اسلامی نیز که سه سال پیش شکل گرفت، جلسه های جداگانه ای داشت.
قرار است بیست و نهم بهمن ماه نهمین نشست اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در سطح سران آغاز شود و یک روز بعد، با صدور بیانیه ای پایان یابد.
از آنجا که خانه ملت در هر کشور نقش راهبردی در صحنه داخلی و خارجی دارد، بنابراین می تواند برای رویارویی با چالش های دنیای اسلام برنامه های عملی و اجرایی را بچیند.
تقویت تماس، همکاری و مشارکت با دیگر سازمان های پارلمانی، دولتی و غیر دولتی برای پیشبرد اهداف مشترک، بالا بردن روحیه هماهنگی میان ملل جهان به ویژه کشورهای دارای اشتراک های تاریخی، مذهبی و فرهنگی به منظور احترام به انسان ها، دفاع از حقوق بشر و اصول بشردوستانه و استقرار صلح بر پایه عدالت از جمله دیگر فرصت های ایجاد شده به دلیل تشکیل اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است.
از این رو، می توان گفت اتحادیه بین المجالس می تواند در زمینه پیشرفت کشورهای مسلمان و استفاده از ظرفیت های جهان اسلام در بالا بردن جایگاه سیاسی و اقتصادی اعضا در سطح بین المللی نقش مهمی داشته باشد.
اکنون بیشتر کشورهای اسلامی از زمینه های قدرت آفرینی در عرصه هایی مانند فناوری، پزشکی، مهندسی، نیروی انسانی و... برخوردارند که می توان از این ظرفیت ها برای محکم سازی روابط و رویارویی با اختلاف افکنی هایی که جهان اسلام را با خطر روبرو می کند، استفاده کرد.
در این میان، جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که نقش پایه ای در شکلگیری این اتحادیه داشته، نشان داده است برای هر گونه همکاری و انتقال دانش و مهارت های خود به دیگر کشورها به ویژه ملت های آزادیخواه و جهان اسلام آمادگی دارد.
گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**م.ک**1961**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




28/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن