محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842062004
علل بلوغ زودرس در دخترها و پسرها چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
علل بلوغ زودرس در دخترها و پسرها چیست؟
بلوغ هم برای دخترها و هم برای پسرها سنی پر از رمز و راز است. سن تضادهایی چون شوق بزرگ شدن، نگرانیهای تغییر، کشف رمزهای جدید بدن و مانند آن. با این حال، برای برخی، چه دختر چه پسر، بلوغ با مشخصات دیگری نیز همراه است: اختلال. اختلالات بلوغ در دو دسته بندی کلی به بلوغ زودرس و بلوغ دیر رس تقسیم میشود.بلوغ زودرسپیدا شدن هر علامتی از صفات ثانویه جنسی در سن کمتر از ۲ انحراف معیار از متوسط جامعه، بلوغ زودرس گفته میشود. در گذشته پیداشدن علایم بلوغ در دختران کمتر از۸ سال و امروزه در سن کمتر از۷ سال را بلوغ زودرس میگویند. در پسران ظهور علایم بلوغ در سن کمتر از۹سال را بلوغ زودرس میگویند. بلوغ زودرس در دختران در آمارهای مختلف ۵ تا ۱۰ برابر شایعتر از پسران میباشد.
در بررسی بیماران مبتلا به بلوغ زودرس باید سرعت پیشرفت مراحل بلوغ و وجود علایم بیماریهای سیستم عصبی مرکزی و علایم سایربیماریهای مزمن ایجاد کننده بلوغ زودرس (مثل سندرم مک کون آلبرایت، کم کاری غده تیروئید، هیپرپلازی مادرزادی آدرنال و نئوپلاسمهای بیضه و تخمدان و آدرنال) مد نظر باشد.علل بلوغ زودرسعلل بلوغ زودرس را به دو دسته تقسیم بندی میکنند:
۱-مرکزی یا وابسته به هورمونهای محرک غدد جنسی (بلوغ زودرس حقیقی)
۲- محیطی یا غیر وابسته به هورمونهای محرک غدد جنسی (بلوغ زودرس کاذب)
بلوغ زودرس مرکزی در اثر فعال شدن زودرس محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- غده جنسی و تحت تاثیر ترشح ضرباندا ر LHRHاز هیپوتالاموس است که منجر به ترشح ضرباندار هورمونهای محرک غدد جنسی از هیپوفیز میشود LH و FSH روی غدد جنسی اثر کرده و استروئیدهای غدد جنسی ترشح میشوند. ولی در بلوغ زودرس محیطی استروئیدهای غدد جنسی (تستوسترون در پسرها و استرا دیول در دختران) بدون فعال شدن محور فوق مستقیماً از غدد جنسی یا با منشاءغده فوق کلیه منجر به بلوغ زودرس میشوند.علل بلوغ زودرس مرکزیدر دختران ۸۰ تا ۹۰ درصد موارد علت بلوغ زودرس مرکزی بدون علت است ولی در پسران ۵۰ درصد موارد بدون علت و ۵۰ درصد ضایعهای در سیستم عصبی مرکزی وجود دارد. ضایعات سیستم عصبی مرکزی که باعث بلوغ زودرس مرکزی میشوند شامل: تومورهای سیستم عصبی مرکزی، هامارتوم (خال) هیپوتالاموس آنسفالیت، آنسفالوپاتی پابر جا، آبسه مغز، گرانولوم سلی یا گرانولوم سارکوئید، ضربه به جمجمه، هیدروسفالی، کیست آراکنوئید، میلومننگوسل، ضایعات، عروقی و پرتودرمانی جمجمه میباشد.علل بلوغ زودرس محیطی در پسران:
- انواع هیپرپلازی مادرزادی آدرنال (بزرگ شدن مادرزادی غده قوق کلیه) از نوع کمبود- ۲۱ هیدروکسیلاز و کمبود -۱۱هیدروکسیداز از علل نسبتاً شایعتر بلوغ زودر س محیطی هستند.
تومورهای مترشحهHCG در سیستم عصبی مرکزی (ژرمینوما، تراتوما، کوریواپتیلیوما) و خارج از سیستم عصبی مرکزی شامل (هپاتوما، تراتوما و کوریوکارسینوما، سرطانهای آدرنال، آدنوم سلولهای لیدیک بیضه، تستوتوکسیکوز فامیلی و سندرم مقاومت به کورتیزول) است. در دختران:
کیستهای اتونوم (خودکار) تخمدان شایعتر هستند. سایر علل شامل نئوپلاسمهای (سرطانهای) مترشحه استروژن در تخمدان و آدرنال و سندرم پوتز جگر است. در هر دو جنس:
در هر دو جنس، سندرم مک کون آلبرایت، کم کاری غده تیروئید و تماس اتفاقی با استروئیدهای گنادی (جنسی) با منشاء خارجی، میتواند باعث بلوغ زودرس شونددرضمن بلوغ زودرس محیطی درمان نشده میتواند با افزایش سن استخوانی باعث بلوغ زودرس مرکزی شود.تشخیصعلایم بلوغ زود رس مرکزی همانند بلوغ طبیعی در دو جنس به ترتیب زیر است. اولین علامت بلوغ زودرس مرکزی در پسرها بزرگ شدن بیضهها و در دخترها جوانه زدن پستان میباشد. دخترانپسرانبزرگ شدن سینه ها (اولین علامت)بزرگ شدن بیضه ( اولین علامت)بزرگ شدن لوب کوچک تناسلیبزرگ شدن آلت تناسلی (در بلوغ زودرس)تغییرات مخاط واژنپیدا شدن موهای عانهپیدایش موهای عانه (در سنین بالای ۶ سال)آکنهخونریزی واژن به صورت دوره اینعوظ کلفت شدن صدا تشخیص افتراقیمهمترین مرحله، افتراق اختلالات کاملاً بیخطر شامل تلارک زودرس (بزرگی پستان)، آدرنارک زودرس (رویش موهای زیر بغل) و بلوغ طبیعی ولی زودرس، از بیماریهای کشند ه، مثل تومورهای مغز، آدرنال و غدد جنسی است. سایر ضایعات آناتومیک مثل هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، تستوتوکسیکوز فامیلی، کیستهای اتونو م تومورهای مغز، آدرنال و غدد جنسی است. سایر ضایعات آناتومیک مثل هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، تستوتوکسیکوز فامیلی، کیستهای اتونو م تخمدان، با آنکه کشنده نیستند ولی عدم تشخیص و درمان آنها منجر به کوتاه شدن قد نهایی و اختلالات روانی و عاطفی در بیمار و خانواده میشود.درمان بلوغ زودرسدرمان داروئی باعث توقف بلوغ در انواع بلوغ زودرس محیطی و مرکزی میشود. نیاز به درمان، باید بر اساس مورد ارزیابی شود.درمان در موارد زیرانجام میشود:
بلوغ زودرسی که منجر به کاهش قد نهایی شود. در شروع بلوغ، این کودکان افزایش رشد قد، نسبت به همسالان خود دارند ولی با بسته شد ن زودرس صفحه رشد، قد نهایی کوتاه خواهد شد.
نکته بسیار مهم این است که در مواردی که بلوغ بعد از۶تا۸ سال درجنس مونث شروع شده باشد، درمان روی قد نهایی هیچ تاثیری نخواهد داشت.۱- عوامل روانی و اضطراب والدین (کودکان با بلوغ زودرس، از همسالان خود بزرگتر به نظر میرسند و این مسئله میتوا ند باعث مشکلاتی د رمدرسه و جامعه شود)
۲-شروع خونریزی قاعدگی قبل از ۹ سال در دختران
۳-در کودکان با ضایعات عضوی (در این بیماران سیر بیماری پیشرونده است و این افراد قریب به اتفاق نیاز به درمان دارند).درمان بلوغ زودرس مرکزیدر موارد بدون عارضه و سایر ضایعات سیستم عصبی مرکزی که جراحی امکانپذیر نباشد از درمان دارویی استفاده میشود. بدیهی است هنگامی که افزایش LH پایه یا با تحریک وجود ندارد، این درمان کاربردی ندارد. در هر دو جنس بهترین درمان، اگونیستهای (معادلها مصنوعی) GnRH است که با تحر یک مداوم گیرند ههای GnRH به جای تحریک ضرباندا ر روی سلولهای محرک غده جنسی در هیپوفیز قدامی منجر به غیر حساس شدن این سلولها به اثر GnRH میشوند در کشور ایران نوع طویل الاثر آگونیست محرک غده جنسی با نامهای تجاری مختلف به صورت ویالهای یک دهم و
۳/۷۵ و۱۱/۲۵میلیگرمی وجود دارد. دوز دارو۵۰تا ۶۰ میکروگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن و هر ۴ هفته یک بار به صورت عضلانی ترزیق میشود. در بسته بندی این دار و، سرنگ و سرسوزن مخصوص تزریق وجود دارد. دارو بعد از آماده سازی بسرعت باید تزریق شود در صورت استفاده از سر سوزن دیگر یا تاخیر در تزریق، دارو میتواند در سرنگ گیر کرده و قابل تزریق نباشد. با درمان در طی یک تا دو هفته ترشح ضرباندار FSH و LH سرکوب شده. در مدت ۴تا۲ هفته در دختران و۶ هفته در پسران استروئیدهای غدد جنسی به سطح قبل از بلوغ برمیگردد. ارزیابی دورهای هورمونهای محرک غدد جنسی سرم و استروئیدهای غدد جنسی، در اوایل، هر یک تا سه ماه و سپس با فواصل طولانیتر برای بررسی کیفیت درمان در یک آزمایشگاه معتبر انجام میشود. معاینات بالینی و سونوگرافی رحم و تخمدانها نیز با همین فواصل انجام میشود. تغییرات صفات ثانویه جنسی در۶ ماه اول درمان مشاهده خواهد شد در دختران این تغییرات شامل کوچک شد ن پستان (در صورتی که مرحله بلوغ پیشرفته باشد ممکن است با جایگزینی بافت چربی پستان کوچک نشود) کاهش موهای عانه، توقف عاد ت ماهیانه وکاهش اندازه رحم و تخمدانها در سونوگرافی است. در پسران موهای عانه نازکتر میشوند، آکنه و سبوره پسرفت مینماید، تحریکات جنسی و رفتارهای تهاجمی نیز کاهش مییابد یا از بین میرود. افزایش سرعت رشد و پیشرفت سن استخوانی در هر دو جنس کاهش مییابد. سرعت رشد به میزان متناسب با همسالان میرسد.
طول مدت درمان مورد بحث است دراغلب موارد حداکثر تا سن استخوانی۱۱ سال و سن تقویمی۱۲تا۱۳ سال درمان ادامه مییابد.
با قطع درمان، شروع عادت ماهانه در دختران بین صفر تا ۶۰ ماه بعد رخ میدهد. در هر دو جنس در عرض یکسال بعد از قطع درمان پاسخ LHبه GnRH به سطح بعد از بلوغ میرسد. در پسران افزایش اندازه بیضه ممکن است بیشتر طول بکشد.عوارض درمانکاهش تراکم استخوان با درمان بلوغ زودرس گزارش شده ولی بعضی مطالعات تراکم طبیعی استخوان در حین و بعد از درمان را اثبات کرده اندافزایشBMIبا درما ن نیز گزارش شده که مورد بحث است. در تعداد کمی از بیما ران دررفتگی سراستخوان ران گزارش شده است درمان جراحیوقتی امکان پذیر باشد جهت تومورهای سیستم عصبی مرکزی به کار میرود. اشعه درمانی، اغلب بعنوان درمان اولیه و یا مکمل درمان جراحی برای تومورهای سیستم عصبی مرکزی به کار میرود
سایر درمانها در بلوغ زودرس مرکزی
در مواردی که به علل مختلف مثل هزینه درمان و یا عدم تحمل دارویی از اگونیستهایGnRHاستفاده نمیشود، روشهای درمانی دیگرشامل مدروکسی پروژسترون استات خوراکی و یا تزریقی و سیپروترون استات در هر دو جنس استفاده میشود و لاز م به ذکر است این دو دارو روی افزایش قد نهایی تاثیری ندارند. درمان دارویی کیستهای اتونوم تخمداندرمان این بیماران با مدروکسی پروژسترون استات، ترجیحاً خوراکی، انجام میشود. مدروکسی پروژسترون استات اثر مستقیم روی تولید استروژن از طریق مهار آنزیم ۳ بتا هیدروکسی استروئید دهیدوژناز نوعIIدارد. همچنین اثر ممانعت کننده از ترشح ضرباندارLHRHنیز دارد که درکیستهای اتونوم تخمدان این اثر مد نظر نیست مگر بلوغ زودرس مرکزی ثانویه، شروع شده باشددوز مدروکسی پروژسترون استات بصورت قرص خوراکی ۵ تا ۲۰ میلی گرم دو بار در روز است. عوارض آن به علت اثرات شبیه گلوکوکورتیکوئیدهاافزایش اشتها، افزایش وزن، فشارخون و ظاهر شبیه کوشینگ است. میتوان از آمپولهای طویل الاثر دپو پروورا هر ۲هفته ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم عضلانی استفاده نمود که این روش کمتر استفاده میشود. درمان دارویی در تستوتوکسیکوز فامیلیمدروکسی پروژسترون استات با مهار نوعII -۳ بتا هیدروکسی استرویید دهیدروژناز از ساخت تستوسترون ممانعت بعمل میآورد و با مقدا ر۵تا۲۰میلی گرم خوراکی ۲ بار در روز استفاده میشود. سایر درمانها شامل: کتوکونازول که ساخت تستوسترون را در مراحل متعدد آنزیمی متوقف میکند با دو ز ۲۰ میلی گرم هر ۸ تا ۱۲ ساعت خوراکی به کار میرود. عوارض کتوکونازول شامل صدمات کبدی که بندرت شدید هستند، صدمات کلیوی، راش جلدی و پنومونی بینابینی است.
آنتی آندروژن مثل اسپیرونولاکتون، فلوتامایدهمراه با ممانعت کننده آروماتاز مثل لتروزول) جهت جلوگیری از تبدیل آندروژن به استروژن وجلوگیری از اثرات استروژن روی پیشرفت سن استخوانی) نیز به کار رفته است. درمان بلوغ زودرس در اثر انواع هیپرپلازی مادرزادی آدرنال، با گلوکوکورتیکوئیدها و مینرالوکورتیکوئیدها است تماس طولانی مدت با آندروژن هاممکن است موجب بلوغ زودرس حقیقی (مرکزی) شود که در این موارد درمان با اگونیست. GnRH ممکن است لازم باشد. در سندروم مک کون آلبرایت از ممانعت کنندههای آروماتاز مثل لتروزول استفاده میشود.مواردی که بلوغ زود رس را تقلید میکنند:
آدرنارک زود هنگام: یعنی رویش موهای جنسی قبل از بروز سایر علائم بلوغ
آدرنارک زودرس: در۲۰تا۳۰درصدموارد درهردو جنس مونث ومذکررویش موهای جنسی بویژه ناحیه زیر بغل درسنین ۶تا۸ سالگی وقبل از شروع بلوغ واقعی آغاز میشود. این حالت ناشی از ترشح زود هنگام هورمونهای جنسی غده فوق کلیه است، کاملا خوش خیم است، ربطی به بلوغ واقعی ندارد وبیماری محسوب نمیشود گر چه در تمام موارد مراجعه پزشکی وکنار گذاشتن موارد بیماری وخطرناک لازم است.
تلارک زودرس: بزرگ شدن یک طرفه یا دو طرفه پستانها بدون سایر علایم بلوغ در سن زیر ۷ سال در دختران را تلارک زودرس مینامند. معمولاً در سنین زیر ۴سال دیده میشود ولی ممکن است در سنین بالاتر نیز رخ دهد. باید توجه داشت که بزرگ شدن پستان اولین علامت بلوغ زودرس نیز میباشد. جهت افتراق تلارک زودرس منفرد از بلوغ زودرس، در معاینه فیزیکی نوک پستان و هاله اطراف نوک، تکامل نیافته و شبیه قبل از بلوغ است وتغییرات مخاط واژن نیز دیده نمیشود.
مهمترین علامت افتراق دهنده از بلوغ زودرس اندازه رحم در سونوگرافی است که در تلارک زودرس حجم آن و طول کمتراز مقادیر بلوغی است. در تخمدانها ممکن است کیستهای بیش از ۵ میلی متر ولی کمتر از ۹ میلی متر دیده شود. استرادیول پلاسماو LHپایه و تحریک شده در سطح قبل از بلوغ است ولیFSHممکن است در سطح بعد از بلوغ باشد. علت تلارک زودرس را پاسخ تخمدانها به افزایش گذرایFSHمیدانند که باعث افزایش گذرای استروژن میشود. تلارک زودرس پدیدهای خوش خیم است و بهبودی خودبخود در عرض ۶ ماه تا ۶ سال دیده میشود و نیاز به درمان ندارد. |دکتر دهقان منشادی - فوق تخصص غدد، متابولیسم ورشد کودکان|منبع:جام جم
1392/11/5
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]
صفحات پیشنهادی
تربیت دخترها سخت است یا پسرها؟
تربیت دخترها سخت است یا پسرها یکی از نکته هایی که در فرزندپروری اهمیت دارد این است که کودکان متناسب با جنسیتشان تربیت شوند اگر کودکی با توجه به جنسیت خود پرورش نیابد تربیت دختران با شیوههای پسرانه و پسران با شیوههای دخترانه ممکن است در آینده در پیداکردن هویت جنسی ثابت خولحظههای انقلاب نمیشد نام بازرگان را کنار نام خمینی آورد/ پسرها به صورت دخترها نگاه نمیکردند
لحظههای انقلابنمیشد نام بازرگان را کنار نام خمینی آورد پسرها به صورت دخترها نگاه نمیکردندگفتم میخواهم آقای خلخالی را ببینم هی گفتند جریان چیست نگفتم و هر جوری بود رفتم تو کنار خلخالی روی زمین نشستم خلخالی با دقت گوش کرد و بعد گفت همانجا کارش را تمام میکردید چرا آوردیددخترها بدانند که پسرها قابل اعتماد نیستند
دخترها بدانند که پسرها قابل اعتماد نیستند یک روانشناس گفت افرادی که دیوانهوار خود را عاشق طرف مقابل نشان میدهند و با چرب زبانی وارد حوزه روابط میان فردی میشوند به طور قطع به دنبال کسب سود هستند و این سود میتواند جنسی و یا مالی باشد و حتی ممکن است برخی از این افراد دچار بیماضمانت اجرایی توافق ژنو چیست؟
ضمانت اجرایی توافق ژنو چیست بخش تعاملی الف - محمد حسین آزادبختاشاره مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند تاریخ انتشار شنبه ۱۹علل خشکی چشم و درمان های آن
علل خشکی چشم و درمان های آن متخصص آسیبشناسی سلولی در مورد اینکه چرا چشم افراد دچار خشکی میشود گفت مصرف برخی از غذاها باعث اختلال در عملکرد سلولهای اشکساز میشود و در این زمینه مصرف روغنهای کنجد زیتون و آب جوشیده ولرم توصیه میشود به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر حسن/گزارش/علت افت بارشها در شرق و شمال شرق کشور چیست؟
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۷ این روزها انگار به غیرت زمستان برخورده است و در اکثر نقاط و نواحی کشور خودنمایی میکند میزان بارشها در بسیاری از نواحی غربی شمال غرب و مخصوصاً شمال کشور آنقدر زیاد است که مردم این مناطق را خانه نشین کرده است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایرانمردان قطبی اصفهان کجا میخوابند/تعلل دو ساله برای احداث گرمخانه
استانها جنوب اصفهان گزارش میدانی مهر مردان قطبی اصفهان کجا میخوابند تعلل دو ساله برای احداث گرمخانه اصفهان - خبرگزاری مهر دمای هوای اصفهان نزدیک به هفت درجه زیر صفر است و پیرمرد که به مرد قطبی معروف است در تنها سکونتگاهش یعنی گوشه ای از پارک آرامگاه یک شاعر در انتظار شروعپشت سکوت دانشگاه چیست؟
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۱۲ سرگذشت دانشگاهها در هشت سال گذشته دراماتیک بود به گزارش ایسنا در یادداشت شرق در این زمینه آمده است آنومی دانشگاه شاید مناسبترین عنوانی است که میتواند نتیجه مدیریت هشتساله دولتهای نهم و دهم در دانشگاهها را به رخ بکشد آنچه بر دانشگاههای ایرانواقعیت ادیان نوظهور چیست و از کجا نشأت میگیرد؟
شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۳۲ یک انسانشناس حوزهی دین معتقد است معنویتهای نوظهور را نباید از اساس طرد کرد چون این معنویتها نیز به نوبهی خود موجب حفظ معنویت در جامعه و میان مردم میشوند جبار رحمانی - انسانشناس - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دربارهیراه حل معضل دستفروشی در مترو چیست؟
راه حل معضل دستفروشی در مترو چیست وبلاگ > ابهری مجید - از نگاه رفتارشناسی اجتماعی دستفروشی در ردیف مشاغل کاذب یا بیکاری مخفی قرار میگیرد افرادی که از این طریق امرار معاش میکنند دو گروه هستند گروه اول زنان و مردانی که نانآور خانواده بوده و نیاز به انشکار طلایی حزب الله چیست؟
شکار طلایی حزب الله چیست تاریخ انتشار شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۷ ۳۲ مجاهدین حزب الله در یک سلسله عملیات پیچیده و دشوار اطلاعاتی موفق به شکار و دستگیری یکی از وابستگان "مهره اصلی نا امنی های اخیر منطقه" شده اند به گزارش الف ندای انقلاب نوشت براساس اقاریر این فرد بازداسوریه اتهامات مربوط به تعلل در انتقال سلاح های شیمیایی را رد کرد
سوریه اتهامات مربوط به تعلل در انتقال سلاح های شیمیایی را رد کرد منابع خبری اعلام کردند سوریه اتهامات مربوط به تعلل در انتقال سلاح های شیمیایی را رد کرد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی سوریه این شبکه لحظاتی پیش در خبریاونس طلا 1267 دلار/ نقش چینیها در افزایش بهای طلا چیست؟
بهای جهانی طلا افزایش یافت اونس طلا 1267 دلار نقش چینی ها در افزایش بهای طلا چیست بهاي جهاني فلزات گرانبها امروز شنبه 19 بهمن 92 در بازارهای جهانی با نوساناتی همراه بود به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از بلومبرگ بهای جهانی هر سه فلز گرانبها با افزایش مواجبخش عمده ای از مشکلات سلامت مردم علل اجتماعی دارد
بخش عمده ای از مشکلات سلامت مردم علل اجتماعی دارد قزوین-ایرنا- مسوول دبیرخانه سیاستگذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با اشاره به ابعاد مختلف سلامت و اثرات متقابل آن گفت بخش عمده ای از مشکلات سلامت مردم علل اجتماعی دارد که رفع آن نیازمند مشارکت همگان است به گزارش روابط عمومیروستایی که نمیداند سبد کالا چیست ! + عکس
روستایی که نمیداند سبد کالا چیست عکس در حالی که ارائه سبد کالا و عرضه آن توسط دولت از مهمترین خبرهای روزهای اخیر است مردم دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ که محروم ترین مردم استان و کشور به شمار می روند ارائه سبد کالا و عرضه آن توسط دولت از خبرهای داغ در روزهای اخیر است که همه مضعف خودباوری علل اصلی تضعیف حقوق زنان است
ضعف خودباوری علل اصلی تضعیف حقوق زنان است سنندج - ایرنا - استاندار کردستان عدم اعتماد به نفس و ضعف خودباوری در میان زنان را یکی از دلایل اصلی تضعیف حقوق زنان بیان کرد به گزارش ایرنا عبدالمحمد زاهدی روز شنبه در آیین گرامیداشت دهه فجر ویژه بانوان در سنندج با اشاره به اینکه زنان بکفاشیان: کروش قبلاً نازیآباد رفته/ کروش ابراز تمایل کرده که بماند و به من گفت شرایط تان چیست؟
کفاشیان کروش قبلاً نازیآباد رفته کروش ابراز تمایل کرده که بماند و به من گفت شرایط تان چیست ورزش > مدیریت ورزش - علی کفاشیان میگوید تیمهای ملی آرژانتین نیجریه و بوسنی از ما سرتر نیستند سعید اکبری صبح جمعه رئیس فدراسیون فدراسیون با روحیه خاصی به سؤالات خبرورزش-
گوناگون
پربازدیدترینها