تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804593156




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترکیب مجلس آینده چگونه خواهد بود؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ترکیب مجلس آینده چگونه خواهد بود؟ تهران - ایرنا- وقایعی در زیر پوست مجلس در حال اتفاق است که به نظر می رسد، به نوعی پوست اندازی مجلس و صف بندی جدیدی برای مجلس آینده باشد.


چند روزی است که سروصدای شکل گیری فراکسیون جدیدی در مجلس با نام فراکسیون
«صدای ملت» به گوش می رسد؛ فراکسیونی که منشعب از فراکسیون های دیگر بخصوص فراکسیون «رهروان ولایت» است.
در این زمینه، ˈعابد فتاحیˈ نماینده اصلاح طلب مجلس با بیان اینکه سازوکار تشکیل فراکسیون اصلاح طلب «صدای ملت» انجام گرفته و این فراکسیون در حدود 70 عضو خواهد داشت گفت: ما تنها به خاطر رئیس مجلس تشکیل این فراکسیون را به تاخیر انداختیم؛ چرا که با تشکیل فراکسیون صدای ملت بیشترین ریزش را فراکسیون رهروان خواهد داشت.
نماینده اصلاح طلب مجلس با اشاره به اهمیت تشکیل فراکسیون اصلاح طلبان در مجلس گفت: با تشکیل این فراکسیون آرایش سیاسی مجلس تغییر کرده و با حضور دو فراکسیون دیگر یک مثلث شکل خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه قرار بود بعد از اتمام بررسی لایحه بودجه در نشستی تشکیل فراکسیون صدای ملت را اعلام کنیم، درباره علت تشکیل چنین فراکسیونی اظهار داشت: احساس می کنیم در بدنه مجلس نسبت به دولت روحانی کم لطفی وجود دارد و نمایندگان حامی دولت باید در مجلس حمایت از دولت را بیشتر و بهتر نشان دهند.
با نگاهی به انشعابات اخیر مشاهده می شود که به نوعی این فعل و انفعالات مشابه پیدایش حزب کارگزاران در مجلس پنجم است. زمینه پیدایش حزب کارگزاران به سال 1374 باز می گردد. در این سال و در جریان انتخابات مجلس پنجم، در مورد فهرست کاندیداها در جامعه روحانیت مبارز اختلاف نظر وجود داشت. با تشدید اختلافات در آذرماه همان سال، هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور و اعضای شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز به پیشنهاد حسن حبیبی، معاون اول رئیس جمهور، نامه ای به جامعه روحانیت نوشت و از آنها خواست که برای رفع اختلافات نام پنج نفر از افرادی را که اختلاف نظر بر سر آ نها وجود داشت، در فهرست خود قرار دهند و در عوض همکاران رئیس جمهور از دادن لیست خودداری می کنند، لیکن این پیشنهاد از سوی جامعه روحانیت رد شد.
این عدم توافق موجب شد که 10 نفر از وزرای دولت، چهار نفر از معاونان رئیس جمهور، رئیس کل بانک مرکزی و شهردار وقت تهران با صدور بیانیه ای، با شعار «عزت اسلامی، تداوم سازندگی، آبادانی ایران»، موجودیت جمعی از کارگزاران سازندگی ایران را اعلام کرده، از جناح راست انشعاب نمایند.
در نتیجه وضعیت رقابتی در مجلس پنجم سه فراکسیون شکل گرفت که شامل فراکسیون جناح راست که دارای اکثریت نسبی بود و فراکسیون حزب الله خوانده می شد و فراکسیون کارگزاران، گروه های خط امام و تشکل های کارگری که فراکسیون مجمع حزب الله نامیده می شد و نمایندگان غیر وابسته به هر دو فراکسیون که مستقل خوانده می شدند، تشکیل شد. بدین ترتیب نزدیکی تعداد اعضای فراکسیون رقیب بر اهمیت مستقل ها در مجلس افزود. فعل و انفعالات جدید مجلس نهم نیز بی شباهت به اتفاقات و خط بندی های سیاسی مجلس پنجم نیست.
شکل گیری فراکسیونی جدید آنهم در زمانی که مجلس از نیمه گذشته است نشان دهنده نوعی خط بندی سیاسی برای کنترل مجلس نهم و در دست گرفتن سکان و همچنین صندلی های مجلس آتی است. در این روند شاهد نوعی سازمان بندی برای آینده هستیم که تنها منحصر به مجلس نمی شود زیرا تیم رسانه ای خاصی نیز در پس این جریان در حال شکل گیری است تا با تمام قوا کارگزاران جدیدی در این روند شکل بگیرد که البته در این روند آرایش داخلی مجلس دستخوش تغییرات جدی می شود و متعاقب آن باید شاهد مجلس جدیدی در سالهای پیش روی مجلس نهم باشیم.
بخصوص اینکه ساختار مجلس فعلی با توجه به تحولات سیاسی گذشته چیده شده است و در این راستا با توجه به شکل گیری فضای سیاسی جدید در کشور به نظر می رسید که هر چه زودتر خط بندی های سیاسی در مجلس تغییر کند. از سوی دیگر این موضوع می تواند موجب تغییرات اساسی در تصمیم گیری های مجلس شود.
اینکه چه فراکسیونی در آینده قدرت اصلی را در مجلس در دست بگیرد می تواند در زمینه تصمیمات مجلس نیز اثر گذار باشد. حال با توجه به قدرت نسبی هر یک از فراکسیون ها قدرت تصمیم گیری نیز در این زمینه تقسیم می شود و در این میان مانند مجلس پنجم شورای اسلامی نقش نمایندگان مستقل در این زمینه پررنگ خواهد شد. ضمن اینکه در جناح اصولگرا نیز شاهد نوعی اختلاف سلیقه هستیم که این موضوع هم می تواند به نسبی بودن قدرت در مجلس کمک کند و هم اینکه جناح تازه تاسیسی که بی شباهت به کارگزاران نیست را تقویت نمایند.
منبع: آفتاب
اول**1368**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




27/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن