تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن در سرشتش دروغ و خيانت نيست و دو صفت است كه در منافق جمع نگردد: سيرت نيكو و د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833894238




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تداوم سیاست های غیرسازنده ی صدا و سیما


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/ یکشنبه 27 بهمن ماه 1392 تداوم سیاست های غیرسازنده ی صدا و سیما تهران-ایرنا- تداوم سیاست های جهت دار و غیرسازنده ی سازمان صدا و سیما در قبال دولت تدبیر و امید، انتقادهای بسیاری را در محافل رسانه ای متوجه این سازمان کرده است.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یکشنبه 27 بهمن ماه 1392 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** تداوم سیاست های غیرسازنده ی صدا و سیما
سیاست ها و رویکردهای جهت دار صدا و سیما در قبال دولت تمامی ندارد. پس از ماجرای گفت وگوی زنده ی رییس جمهوری، پخش همراه با سانسور مراسم پایانی جشنواره ی فیلم فجر نیز حرف و حدیث هایی به وجود آورد. همچنین نمایش تصویری از «محمود سریع القلم» استاد دانشگاه شهید بهشتی با پوشش کراوات در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوییس در بخشی از برنامه ی هفته ی گذشته ی «گزارش هفتگی» و نام بردن از او به عنوان مشاور «حسن روحانی» رییس جمهوری نیز در همین چارچوب معنی می شود؛ اقدامی که واکنش دولت را در پی داشت.
به تازگی «حسام الدین آشنا» مشاور رییس جمهوری و نماینده ی قوه ی مجریه در شورای نظارت بر صدا و سیما با ارسال نامه ای به «عزت الله ضرغامی» رییس سازمان صدا و سیما، از شیوه ی این سازمان در قبال دولت انتقاد کرد و اصلاح رویه ی اطلاع رسانی صدا و سیما را خواستار شد.
این مساله، موضوع بسیاری از یادداشت ها و تحلیل های روزنامه ها قرار گرفت. بسیاری از روزنامه ها، رویکرد صدا و سیما در قبال دولت را به نقد کشیدند و آن را مشابه رفتار این رسانه با دولت اصلاحات دانستند.
روزنامه ی «آرمان» در سرمقاله ی خود با عنوان « صداوسیما و لزوم استقلال» نوشت: به هرحال این انتظار وجود دارد که صداوسیما با یک برخورد بی طرفانه وارد عمل شود و از هیچ جناح سیاسی و موضع سیاسی جانبداری نکند و در واقع یک داور بی طرف باشد و مسائل را به صورت شفاف در اختیار مردم قرار دهد وسپس قضاوت مردم را ببیند، ولی متاسفانه با یک نگاه دقیق به عملکرد صداوسیما از سال84 و حتی قبل از آن یعنی در زمان آقای خاتمی آنچه وجود داشته، نوعی رفتار بعضا سوگرایانه در برخی مواقع است که مشاهده می کنیم به سمت برخی جناح های خاص وجود داشته و بیشتر تحت تاثیر برخی القائات از سوی جناح ها قرار گرفته است... با وجود تمام این نکات، امید می رود صداوسیما که از امکانات و بودجه ملی استفاده می کند همواره نگاه ملی را سرلوحه فعالیت ها و برنامه ریزی های خود قرار دهد.
روزنامه ی «اعتماد» نیز در یادداشتی نوشت: در قضاوت عملکرد صدا و سیما در قبال دولت تدبیر و امید لازم است که عملکرد این رسانه و رفتار آن را در دولت یازدهم با عملکرد و رفتار این سازمان با دولت نهم و دهم مقایسه کرد و حتی مقایسه رفتار این سازمان با دولت اصلاحات و دولت نهم و دهم هم خالی از لطف نیست. بر مبنای این مقایسه است که عملکرد صدا و سیما به عملکردی جناحی شبیه تر می نمایاند تا عملکرد یک سازمان ملی. چرا که در صدا و سیما عملا محور برنامه ها حول یک جریان خاص می گردد و هر ناظر بی طرفی را هم به این قضاوت می رساند که عملکرد این سازمان با ملی بودن بسیار فاصله دارد، موید این امر نیز اقدام اخیر صدا و سیما با رییس جمهور برای ارائه دومین گزارش مردمی حسن روحانی است.
این در حالی است که برخی روزنامه ها نیز از بعد دیگری خبر نامه ی آشنا به ضرغامی را بازتاب دادند و به رویه ی دولت اعتراض کردند.
روزنامه ی «کیهان» نوشت: اکنون این سؤال مطرح می شود که چرا پس از گذشت بیش از 6 ماه از آغاز دولت تدبیر و امید و در حالی که تمامی رسانه ها و خبرگزاری ها از محمود سریع القلم به عنوان مشاور ویژه رئیس جمهور یاد کرده و حتی «سریع القلم» نیز در زندگینامه خود از این عنوان استفاده می کنند؛ دوستان دولتی تازه یادشان افتاده که چنین حکمی برای ایشان صادر نشده است؟ در ضمن اگر چنین حکمی برای آقای سریع القلم صادر نشده پس ایشان تحت چه عنوانی و با چه سمتی در تیم همراه رئیس جمهور به اجلاس داووس رفته و در پنل های تخصصی آن به سخنرانی و ایراد نظرات خود پرداخته اند؟
کیهان در ادامه نوشت: امیدواریم آقای آشنا و دوستانشان به عنوان مشاور فرهنگی رئیس جمهور، علیرغم اینکه حق انتخاب مجری را جهت سؤال از رئیس جمهور برای رسانه ملی قائل نیستند، حداقل حق پرسش چنین سؤالاتی را برای مردم قائل باشند؛ و البته هیچ بعید نیست در چند روز آینده شاهد این خبر باشیم که «حسام الدین آشنا» به هیچ عنوان مشاور رئیس جمهور نبوده و لطفاً مشاور خلق نکنید!
همچنین صدا و سیما در تداوم سیاست های جهت دار خود در قبال دولت، برنامه های کودک را نیز تریبون خود قرار داده است. به تازگی شخصیت «عمو پورنگ» مجری برنامه های کودک در صدا و سیما در بخشی از برنامه خود کلیدی را نشان داد که بر آن واژه «دروغ» نقش بسته بود؛ اقدامی که شایبه ها و واکنش های گوناگونی را دامن زد. این مساله نیز در روزنامه های امروز موضوع بسیاری از تحلیل ها قرار گرفت.
روزنامه ی « آفتاب یزد» در سرمقاله ی خود با عنوان « فقط عموپورنگ را کم داشتیم» نوشت: این شخصیت تلویزیونی که سال های متمادی است کودکان را سرگرم می کند، چندی پیش در یکی از برنامه های خود به نوعی نماد انتخاباتی حسن روحانی را به استهزا گرفت. البته این بنده خدا بی تقصیر است و مطمئنا این موضوع از جای دیگری آب می خورد. عمو پورنگ حقوق بگیر سازمان است و هرچه می گویند باید انجام دهد ... مشکل این بنده خدا نیست، اما بهرحال جالب است که برای مخالفت با دولت روحانی از برنامه کودک هم استفاده بهینه می شود.
روزنامه ی آرمان نیز نوشت: عمو پورنگ مجری نام آشنای صدا و سیما در بخشی از برنامه عصرگاهی خود کلیدی را نشان داد که بر آن واژه «دروغ» نقش بسته بود. اقدامی که شائبه ها و واکنش های گوناگونی را دامن زده است. تهیه کننده این برنامه البته با قاطعیت هرگونه رویکرد سیاسی در این موضوع را رد کرده اما از آنجا که همگان می دانند کلید نماد انتخاباتی دکتر روحانی بوده و همچنین ترکیب و نوع کلید مربوطه که انطباق المانی وثیقی با نماد کلید روحانی دارد شائبه های جدی را در این میانه مطرح می سازد.

***ژنو، رفع حصر و یارانه در نشست خبری لاریجانی
سخنان روز گذشته «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی در نشست مطبوعاتی خود با حضور 300 خبرنگار، عکاس و تصویربردار رسانه های داخلی و خارجی در محل تالار مشروطه ی مجلس در روزنامه های امروز بازتاب متفاوتی داشت.
هر کدام از روزنامه ها متناسب با رویکرد خود بخشی از سخنان لاریجانی را برجسته کردند.
گروهی از روزنامه ها به سخنان او در مورد توافق ژنو توجه کردند.
روزنامه ی «ایران» گزارش نخست خود را به مطلبی با عنوان «دفاع رییس مجلس از توافق ژنو» اختصاص داد.
روزنامه های «جمهوری اسلامی» و «ابرار» نقل قولی از لاریجانی مبنی بر اینکه « دلیلی نمی بینم به مذاکرات هسته ای نگاه منفی داشته باشم» را برای گزارش های خود انتخاب کردند.
از طرف دیگر روزنامه ی «جوان» در تیتری متفاوت همین بخش از سخنان لاریجانی را برجسته کرد. جوان عنوان «چیزی غیر از آنچه در رسانه ها است از توافق نامه ژنو ندیده ام» را از قول رییس مجلس به عنوان تیتر نخست خود برگزید. همچنین روزنامه ی «همشهری» عنوان «توافق نامه ژنو می توانست بهتر باشد» را برای گزارش خود انتخاب کرد.
همچنین گروه دیگری از روزنامه ها ترجیح دادند سخنان لاریجانی در مورد رفع حصر را برجسته کنند.
روزنامه ی «شرق»، «مردم سالاری»، »ابتکار»، «قانون» و «آسمان» بخشی از اظهارات لاریجانی مبنی بر اینکه «موضوع حصر از طریق شورای عالی امنیت ملی پیگیری شود» را در تیتر گزارش های خود در این ارتباط برجسته کردند.
گروهی از روزنامه ها اما سخنان لاریجانی در مورد هدفمندی یارانه ها را تیتر کردند. روزنامه ی «دنیای اقتصاد» این بخش از سخنان لاریجانی را برجسته کرد.

***ضربان ضعیف بورس
افت شدید شاخص بورس اوراق بهادار تهران در هفته های گذشته موجب شد تا دیروز «علی طیب نیا» وزیر امور اقتصادی و دارایی و «علی صالح آبادی» رییس سازمان بورس اوراق بهادار نشست مشترکی را تدارک ببینند و در مورد بازار سرمایه و مدیریت آن به گفت و گو بنشینند. این موضوع یکی از محورهای گزارش های امروز روزنامه ها قرار گرفت.
روزنامه ی ایران در گزارشی در این ارتباط از زبان صالح آبادی نوشت: یکی از دلایل کاهش قیمت سهام مربوط به خوراک گاز پتروشیمی بود ... پیشنهاد ما کاهش قیمت خوراک گاز در حد 8 سنت در هر متر مکعب است که این مد نظر سرمایه گذاران هم هست... نرخ بهره مالکانه هم باید طوری تنظیم شود که نرخ مؤثر و جذابی برای سرمایه گذاران باشد... یکی دیگر از راهکارهای حمایتی، صندوق تثبیت ریالی است که به نوعی بازارگردان بازار سرمایه شود و در این خصوص پیش بینی شده که بیمه سهام هم راه اندازی شود.
ایران در ادامه نوشت: صالح آبادی همچنین از راهبرد دیگری برای بازار سرمایه خبر داد و اظهار داشت که ریسک سیستماتیک به بازار تحمیل نشود. همین منظور اگر قرار است نرخ بهره مالکانه یا نرخ خوراکی افزایش یابد طبق فرمول مشخص باشد و برای سهامداران و سرمایه گذاران از قبل معلوم باشد که در مدت معین نرخ معلومی افزایش یابد.
روز گذشته شورای نگهبان همزمان با ریزش بی سابقه شاخص بورس در روزهای گذشته اعلام کرد که بند تعیین نرخ خوراک پتروشیمی در لایحه بودجه 93 دارای ایراد است و در نامه ای به رییس مجلس این موضوع را گوشزد کرد. این موضوع نیز مورد توجه برخی روزنامه ها قرار گرفت.
روزنامه ی شرق در گزارشی با عنوان « شورای نگهبان به کمک بورس آمد؛ تنفس مصنوعی به شاخص» نوشت: دولت هم در تلاش برای تغییر در این مصوبه مجلس است. چون وزیر اقتصاد و دارایی در نشست روز گذشته خود با سهامداران از مجلس درخواست کرد تا در تعیین و تغییر نرخ خوراک پتروشیمی ها مساعدت لازم را انجام دهد. اگرچه این درخواست طیب نیا در حمایت از فعالان و سهامداران بازار بورس است اما به نظر می رسد ادامه روند نزولی در شاخص بورس، دولت را هم با مشکلاتی مواجه کند.
شرق در ادامه نوشت: قهر و خروج مردم از بازار سهام سبب می شود مردم نقدینگی های خود را از این بازار خارج کنند و معلوم نیست این نقدینگی جذب چه بازاری خواهد شد. اما این نقدینگی به محض خروج از بورس به هر سمتی که برود تبعات بسیاری دارد و باید دید آیا افرادی که با تصمیمات نادرست به این ریزش شاخص دامن زده اند تبعات آن را می پذیرند یا خیر؟
اجرای مصوبه ی جدید حمایت از سهامداران خرد نیز که در روز گذشته روند نزولی شاخص بورس را کند کرد، موضوع برخی یادداشت ها و تحلیل های روزنامه ها قرار گرفت.
روزنامه ی قانون در گزارشی با عنوان «باید جلوی فرار سرمایه از بورس را گرفت» با اشاره به اجرای مصوبه جدید حمایت از سهامداران خرد در بازار بورس از زبان «احمدی میرمعینی « کارشناس بازار سرمایه نوشت: در حقیقت تصمیمات خلق الساعه در دوران رونق ، روند صعودی شاخص ها را تشدید می کند و در وضعیت کنونی وحشت سهامداران را بیشتر از قبل خواهد کرد ... دستکاری حمایتی و دخالت نهادهای دولتی منجر به برهم خوردن مکانیزم اصلی عرضه و تقاضا می شود ... احتمالا تصمیم اتخاذ شده برای حمایت از سهامداران خرد نیز منجر به بدتر شدن وضعیت بازار خواهد شد .
در همین ارتباط روزنامه های «جهان صنعت» و « جام جم» نیز در گزارش های خود از موج مثبت و رشد آرام در بازار بورس گفتند.

***وحدت، واجب تر از نان شب
سخنان روز گذشته ی آیت الله «اکبر هاشمی رفسنجانی» رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست روز گذشته ی این مجمع در مورد اینکه حضور همه سلیقه ها، شروعی برای آغاز تحکیم وحدت است، مورد توجه برخی روزنامه ها چون اعتماد و ابتکار قرار گرفت.
برخی از روزنامه ها نیز سرمقاله های خود را به موضوع وفاق ملی اختصاص دادند.
روزنامه ی مردم سالاری سرمقاله ی خود را به موضوع وحدت اختصاص داد و با اشاره به توصیه های تازه ی مقام معظم رهبری در مورد فرصت دادن به دولت و نقد منصفانه و همچنین با اشاره به توصیه ی بسیاری از بزرگان سیاسی و مسوولان نظام به مقوله ی وحدت و وفاق ملی نوشت: این پیام ها و سخنان عقل مندانه و دوراندیشانه، همه به نشانه نوید وحدت است و می توان گفت که زمزمه های ملتی است که کم کم می داند چه می خواهد. جامعه ای که برای دیگران حذف و حصر و تهدید و تحدید نخواهد و همه را مجاب به اصول کند، جامعه متحدی است، در این جامعه، هم چپ و هم راست، هم خودی و هم غیر خودی و نیز اقلیت های قومی و مذهبی، به سمت وحدت و تعالی نظام و سربلندی ایران عزیز و سربلند می گرایند. چون مشترکات اینان به استناد شواهد بسیار بیش از مفترقات آنهاست و دریغ اگر غفلت شود و گروهی همچنان بر طبل تفرقه بکوبند.
روزنامه ی ابتکار نیز در سرمقاله ی خود، موضوع آشتی ملی را مورد توجه قرار داد. ابتکار با اشاره به تعریف های تقلیل گرایانه برخی از گروه های سیاسی از واژه ی آشتی ملی پس از انتخابات 88 نوشت: این موضوع (آشتی ملی) در روزهای گذشته و به ویژه پس از سخنرانی رئیس جمهور در مراسم ملی روز 22 بهمن یک بار دیگر در فضای سیاسی ایران مطرح شد. دکتر حسن روحانی، که بدون تردید حضور وی در رأس دستگاه اجرایی کشور و پیروزی او در برابر نامزدهای مطرح جریان اصولگرایی حاصل آشتی ملی با صندوق های رأی بود، بیش از هر کس دیگری خود را موظف می بیند که برای حل مشکلات کنونی و حفظ کشور در برابر تهدید های داخلی و خارجی- که بدون همراهی ملت امکان پذیر نیست - در این شیپور بدمد و مردمان را صدا دهد که همه برای یک مفهوم و در زیر یک پرچم گرد هم آیند.

*گروه پژوهش های خبری
پژوهش**9275**2054
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




27/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن