واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
اصغرزاده:آمریکایی ها آرگو نمی ساختند اگر می دانستند دولت تدبیر و امید می آید/ اشغال سفارت آمریکا حلقه مفقوده رابطه ایران و آمریکا است
یک فعال سیاسی گفت: آمریکایی ها اگر می دانستند در سال 92 دولتی روی کار خواهد آمد که سیاست خارجی متفاوتی را در پیش می گیرد هیچ وقت آرگو را نمی ساختند.
به گزاشر نامه نیوز، ابراهیم اصغر زاده روز چهارشنبه در نشست خبری تولید فیلم درباره اشغال سفارت آمریکا در موسسه بشرا فیلم برگزار شد افزود: آمریکایی ها در زمانی فیلم آرگو را ساختند که تصور می کردند که روابط ایران با دنیا و آمریکا به بن بست نهایی خود رسیده است و اگر آنان می دانستند که دولت تدبیر و امید با رویکرد متفاوت در سیاست خارجی روی کار می آید این اثر را تولید نمی کردند.
وی در ادامه با اشاره به کمک های خود در زمینه تهیه اطلاعات درباره اشغال سفارت آمریکا از سوی دانشجویان خط امام (ره) توضیح داد: این اثر سینمایی که هم اکنون در پیش تولید قرار دارد باید به نحوی تهیه شود که مخاطبان داخلی و خارجی را قانع کند ، قرار نیست در این اثر شاهد قهرمان بازی باشیم.
این فعال سیاسی از تولید فیلم درباره اشغال سفارت آمریکا به عنوان پروژه ای سخت یاد کرد و ادامه داد: باید تکلیف سینما با سیاست روشن باشد و سپس وارد فیلم سازی در زمینه ژانر سیاسی شویم.
اصغر زاده یادآور شد: هالیوود، بالیوود و سینما در کشورهای دیگر امروز به سیاست کمک می کنند و سینماگران در کشورهای صاحب سینما به کمک مردم می آیند تا مسائل جامعه را حل کنند.
به گفته وی، شاید کمتر کسی باور می کرد که یک سیاهپوست رییس جمهوری آمریکا شود اما سینما برای مردم و جهانیان پیش از انتخاب باراک اوباما، این مسئله را باورپذیرکرد.
این فعال سیاسی، ساخت فیلم آرگو را به منظور ترمیم ناخودآگاه آسیب دیده آمریکایی ها از این اتفاق برشمرد و گفت: در این اثر نیز حتی به صورت کاریکاتوری در ابتدا به اشتباهات آمریکا در قبال ایران و حمایت دولتمردان این کشور از شاه اشاره می شود.
** رکود سینما در دولت نهم
اصغر زاده درباره اینکه چرا باید فیلمی درباره اشغال سفارت آمریکا در دولت های قبلی تولید نشود، افزود: در دولت نهم و دهم، سینما دچار رکود شد و دولت فضای سینما را در اختیار گرفت. این در حالی است که در دوره های پیش نیز تنها در زمان دولت اصلاحات، آثاری به سمت پرداختن به مسائل سیاسی رفتند که این فیلم ها نیز بیشتر متلک گویی سیاسی بود.
وی توضیح داد: برای پرداختن به مسئله اشغال سفارت آمریکا در ایران در سال 58، نمی توان گذشته را نادیده گرفت و اگر می خواهیم این موضوع به درستی بررسی شود باید شرایط را از کودتای 28 مرداد 1332 مورد ارزیابی قرار دهیم.
این فعال سیاسی از اینکه نسل جوان با گذشته خود ارتباط برقرار نکرده و دچار انحطاط طلبی شده اظهار نگرانی کرد و یکی از دلایل کمک برای ساخت اثری سینمایی درباره اشغال سفارت آمریکا را این مهم برشمرد.
به گفته اصغرزاده، چند بار تلاش شده که درباره اشغال سفارت آمریکا آثاری تولید شود اما هربار موانعی در این راه پیش آمده که عموما مالی و بودجه ای نبوده است.
وی گفت: بازی ایران و آمریکا دو نیمه دارد؛ در نیمه اول موضوع استقلال ایران مطرح بوده و در نیمه دوم بحث احترام متقابل با توجه به منافع ملی ملت ایران از سوی دولتمردان مطرح شده است؛ قرار نیست به دلیل اشغال سفارت آمریکا، رابطه ایران و این کشور تا ابد قطع باشد.
این فعال سیاسی تاکید کرد: نیمه دوم بازی ایران و آمریکا در دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی رقم زده شد و شاهد راه اندازی گفت وگوی تمدن ها بودیم. اما بلافاصله پس از انتخاب خاتمی، جامعه دو قطبی شد و با وجود تلاش برای ایجاد گفت وگو در فضای بین المللی، ارتباط و گفت وگوی موثری میان دو قطب ایجاد شده در جامعه به وجود نیامد.
اصغرزاده گفت که امروز فعالیت شاهد سه گانه اصلاح طلب، میانه رو و اصولگرا روبرو هستیم که با روی کار آمدن روحانی این فضا ایجاد شده و نگاه متفاوت روحانی به سیاست خارجی با محور سازش بجای ستیز دلیل اصلی رای نصف به علاوه یک به او است.
** ساخت فیلم با نگاه انتقادی درباره اشغال سفارت آمریکا
وی تاکید کرد: سینما می تواند واقع گرا باشد و البته کسی مخالف این واقعیت ها نیست؛ هرچند که عده ای می گویند که فلان دیپلمات همانند مصدق است و عده ای نیز این دیپلمات را به کشور فروشی متهم می کنند.
این فعال سیاسی ادامه داد: دانشجویان خط امام (ره) معصوم نبودند و می توان با نگاهی انتقادی و منطقی درباره اشغال سفارت آمریکا فیلم ساخت. البته فیلمی که نفتی نباشد.
اصغر زاده گفت: اشغال سفارت آمریکا حلقه مفقوده رابطه ایران و آمریکا است و این اتفاق را نمی توان بدون درنظر گرفتن حمایت 35 ساله آمریکا از شاه مورد ارزیابی قرار داد.
وی از سینماگران خواست به حفظ فضای چند قطبی کشور کمک کرده و در ژانر سیاسی فیلم سازند.
این فعال سیاسی تاکید کرد اشکالی ندارد که جشنواره فیلم عمار و فجر در کنار در کشور برگزار شود و طیف های مختلف نگاه های خود را دنبال کنند.
اصغر زاده گفت: نباید فضای ایجاد شده را برای سینماگران ببندیم و شرایط را امنیتی کنیم چراکه این شرایط به سود کشور نیست.
1392/11/2
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]