واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تشریح اهداف بکارگیری رویه جدید معاملات دربازار سهام/ پاسخ به نگرانی برخی از سهامداران تهران - ایرنا - رییس اداره نظارت بر بازار سازمان بورس و اوراق بهادار اهداف اصلی بکارگیری رویه جدید معاملات در بازار سهام و کلیات این روش را تشریح کرد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا، مسلم پیمانی گفت: حمایت از سهامداران جزء اهداف اصلی استفاده از این رویه است زیرا در هفته های گذشته حتی در برخی از نمادهایی که سهامداران عمده آن حمایت خوبی از سهام خود می کردند، بسیاری از سهامداران جزء موفق به فروش سهام خود نشده و در سمت فروش نیز تعداد معدودی فروشنده بزرگ، اکثر فروش ها را به خود اختصاص می دادند.
وی ادامه داد: لذا این روش به نوعی، این امکان را برای سهامداران جزء بوجود می آورد که تحت تاثیر جریان معاملات سهامداران بزرگ قرار نگرفته و از منابع تخصیص داده شده جهت حمایت سهام بهره مند گردند.
پیمانی در مورد نگرانی برخی سهامداران برای ثبت سفارش در قیمت پایانی، گفت: در خصوص نگرانی های عنوان شده در ارتباط با بخش دوم (ساعت 12 به بعد) به اطلاع سهامداران می رساند که با توجه به مکانیزم های سامانه معاملاتی جای نگرانی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: برای نمونه، اگر نمادی در ساعت 12 با صف خرید مواجه باشد (مثلا در قیمت 1200 ریال) ولی به علت حجم پایین معاملات تا ساعت 12:00، قیمت پایانی سهم برابر 1180 ریال باشد، از آنجا که فروشندگان مجبورند از ساعت 12:00 به بعد در قیمت 1180 ریال سفارش خود را وارد کنند، برخی نگرانند که 20 ریال از این بابت متضرر شوند ولی در این دوره از معاملات، سامانه معاملات قیمت معامله را بر مبنای سفارش اول تعیین می کند.
پیمانی خاطرنشان کرد: برای نمونه در مورد مثال فوق، سفارشات خرید 1200 ریال بوده و سفارش فروش در قیمت 1180 ریال وارد می شود ولی معامله در قیمت 1200 ریال انجام می پذیرد زیرا اول سفارش خرید در سامانه وارد شده است و به همین دلیل سهامداران نباید نگران زیان 20 ریالی خود باشند زیرا فروش آنها به قیمت 1200 ریال انجام می گیرد. این مکانیزم در سمت خرید هم مصداق داشته و کسانی که قصد دارند از ساعت 12:00 به بعد از سهام دارای صف فروش خرید کنند نیز خرید آنها در کمترین قیمت انجام شده و ضرری متوجه آنها نخواهد شد.
** کلیات و فرآیند این روش به چه صورت است؟
در این روش ساعات معاملاتی به دو بخش تقسیم می گردد. در بخش اول که از ساعت 8:30 تا 12 ادامه دارد، تمام فروشندگان دارای سقف خاصی برای فروش بوده ولی در سمت خرید محدودیتی وجود ندارد. میزان این سقف برابر 2 درصد حجم مبنا یا 50 هزار سهم (هرکدام که بیشتر باشد) است.
برای نمونه برای شرکت با اندازه کوچک مانند کاشی تکسرام، از آنجا که حجم مبنای این شرکت برابر 88 هزار سهم است، دو درصد حجم مبنای آن برابر 1760 سهم می گردد که در این مورد، سقف فروش برابر 50 هزار سهم در نظر گرفته می شود. ولی برای شرکت بزرگی چون ایران خودرو که دارای حجم مبنایی برابر 3 میلیون و 840 هزار سهم است، سقف فروش برابر 76800 سهم خواهد بود (یعنی دو درصد حجم مبنا).
گفتنی است که در مورد شرکتهای فرابورسی در عمل حجم مبنا در سامانه معاملاتی برابر یک سهم در نظر گرفته می شود لذا عملاً سقف فروش در تمام شرکتهای فرابورسی برابر 50 هزار سهم خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، در بخش دوم نیز از ساعت 12 تا 12:30، تمام محدودیتهای حجمی فروش برای کلیه سهامداران حذف می گردد و به عبارتی سهامداران حقیقی و حقوقی امکان فروش سهام خود را با هر حجمی خواهند داشت، تنها نکته در خصوص این بخش، محدود شدن قیمت است لذا اگرچه در حجم فروش محدودیتی وجود ندارد ولی قیمت سفارشات وارده برابر با قیمت پایانی هر نماد در ساعت 12 خواهد بود.
اقتصام(1)9141**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]