تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بار خدايا براى تو روزه گرفتيم و با روزى تو افطار مى كنيم پس آن را از ما بپذير، تشنگى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802415281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

230 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز برای احیای جایگاه جهانی صنعت نفت ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

230 میلیارد دلار سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز برای احیای جایگاه جهانی صنعت نفت ایران تهران- ایرنا- کاهش حجم سرمایه گذاری در طرح های نفت و گاز ایران در سالهای گذشته، باعث عقب ماندن در توسعه میادین مشترک، سوءاستفاده همسایگان و برداشت سهم ایران توسط آنها و از دست رفتن جایگاه ایران در بازار جهانی انرژی شده است، بنابراین دولت یازدهم، تلاش می کند با جذب 230 میلیارد دلار سرمایه گذاری از محل منابع داخلی و خارجی ضمن تامین منافع ملی، جایگاه بین المللی ایران در صنعت نفت را احیا کند.


به گزارش ایرنا، در سالهای گذشته به دلیل تشدید تحریم ها و سوءمدیریت، حجم سرمایه گذاری در طرح های نفت و گاز ایران به شدت کاهش یافته که مهم ترین پیامد آن عقب ماندن صنعت نفت و گاز ایران نسبت به رقبای منطقه ای بوده است.
وضعیت بهره برداری از فازهای پارس جنوبی مصداق خوبی از بی توجهی به توسعه صنعت نفت و گاز در سالهای گذشته است، با وجودی که ایران در سال ٢٠٠٢ بهره برداری از مخزن گازی پارس جنوبی را آغاز و برای توسعه آن ٢٨ فاز را طراحی کرد، اما تاکنون نتوانسته است سرمایه لازم را برای توسعه این فازها جذب کند.
اما، قطر با استفاده از سرمایه گذاری های عظیم انجام شده توسط شرکت های خارجی در توسعه ذخایر میدان مشترک پارس جنوبی توانسته است به صادرکننده بزرگ گاز تبدیل شود.
میادین مشترک ایران در مناطق غربی، خزر و خلیج فارس نیز چندان از وضعیت مطلوبی برخوردار نیستند. کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس و عراق توانسته اند، در سایه بی توجهی ایران، سرمایه های هنگفتی را از شرکت های آمریکایی و اروپایی جذب و میادین مشترک را توسعه دهند.
پیامد دیگر غفلت ایران از جذب سرمایه های جدید در صنعت نفت و گاز، به حاشیه رفتن ایران در بازار انرژی است، به طوری که در سالهای گذشته بخش قابل توجهی از مشتریان سنتی ایران، به سراغ کشورهای همسایه ایران رفته و قراردادهای کوتاه و بلندمدتی را برای خرید نفت و گاز آن کشورها، امضا کرده اند.
منصور معظمی معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، با انتقاد از تحقق نیافتن سرمایه های گذاری های پیش بینی شده برای توسعه صنعت نفت کشور درسالهای گذشته، می گوید: به اهداف برنامه پنج ساله پنجم توسعه برای جذب سرمایه گذاری در بخش صنعت نفت و گاز دست نیافته ایم.
به گفته معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت، براساس تکالیف برنامه پنجم توسعه باید 155 میلیارد دلار در بخش صنایع بالادستی صنعت نفت سرمایه گذاری می شد، اما تاکنون تنها 42 میلیارد دلار آن تحقق یافته است.
معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت خاطرنشان می کند: همچنین از 21 میلیارد دلار مبلغ مصوب برای سرمایه گذاری در بخش پایین دستی صنعت نفت، 2.7 میلیارد دلار جذب شده است.
وی ادامه داد: بودجه پیش بینی شده برای بخش پتروشیمی نیز 38 میلیارد دلار بوده که در این بخش نیز تنها 2.7 میلیارد دلار تحقق یافته است.
برای مقابله با عقب ماندگی در جذب سرمایه مورد نیاز صنعت نفت، علی ماجدی معاون امور بین الملل وزیر نفت از برنامه این وزارتخانه برای ارائه مشوق به شرکت های سرمایه گذار خارجی در صنایع بالادستی و پایین دستی کشور خبر می دهد.
وی خاطرنشان کرد: صنعت نفت و گاز ایران به 230 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و حدود 150 میلیارد دلار آن باید به بخش بالادستی نفت اختصاص داده شود.
معاون امور بین الملل وزیر نفت می افزاید: 55 درصد از این سرمایه گذاری باید صرف توسعه و بهبود تولید در میدان های نفتی و گازی ایران شود.
ماجدی گفت: وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران در تلاش است تا شرایط را برای حضور شرکت های خارجی در پروژه های نفتی و گازی کشور مهیا و آسان کند.
وی تاکید کرد: همچنین این امکان وجود دارد تا در پروژه های پایین دستی تا 100 درصد پروژه ها از طریق قراردادهای بی.او. او.تی (ساخت، بهره برداری، تملک و واگذاری) و بی.او.تی (ساخت، بهره برداری، واگذاری) به سرمایه گذاران واگذار شود.
معاون وزیر نفت ایران با تاکید بر اینکه زمان دسترسی به منابع انرژی ارزان به پایان رسیده، گفت: کشورهایی که به واردات انرژی وابسته هستند باید در پی اتخاذ سیاست هایی باشند تا سرمایه گذاری مناسب در هر زمینه را تضمین کند و با تنوع بخشی به تامین کنندگان انرژی خود، به دنبال کاهش وابستگی به یک عرضه کننده خاص باشند.
بازبینی قراردادهای بخش بالادستی، ارائه مشوق برای سرمایه گذاری در پروژه های پایین دستی و تخفیف برای اجرای پروژه های پالایشگاهی توسط بخش خصوصی خارجی از جمله تلاش های این وزارتخانه برای جذاب کردن سرمایه گذاری در ایران به شمار می رود.
اقتصام(5)2022**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




27/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن