واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
خطرات ناشی از حوادث طبیعی را با افزایش دانش زمین شناسی کاهش دهیم ساری-ایرنا -مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات سازمان زمین شناسی کشور با تاکید بر لزوم آشنایی مردم با مخاطرات ناشی از حوادث طبیعی مربوط به زمین ، خواستار توجه به مخاطرات نظیر زلزله، سیلاب و آتش فشان و افزایش دانش زمین شناسی عمومی شد .
ˈ محمد جواد بلورچیˈ که عصر شنبه به مناسبت برگزاری گردهمایی علوم زمین و توسعه پایدار در جمع خبرنگاران در ساری سخن می گفت، به شرایط زمین شناسی ایران و قرار گرفتن در فاز کوهزایی آلپ هیمالیا اشاره کرد و افزود :وجود دو گسل اصلی شمال البرز و خزر در استان های شمالی هم از دیدگاه فعالیت های زمین ساختی و مخاطرات زمین شناختی و فعالیت های اکتشافی حائز اهمیت است.
وی از برخی بی توجهی ها به زمین و علوم زمین در بین شهروندان و مسوولان انتقاد کرد و ادامه داد: در همه موارد باید با خطرات ناشی بی توجهی به اقلیم و زمین آشنا باشیم و بدانیم که تغییرات اقلیمی باعث طوفان های سهمگین، زمین لغزش های متعدد ،آتش فشان و سیلاب می شود که تهدیدی جدی علیه زندگی انسانی است .
بلورچی با بیان اینکه علم زمین شناسی توانایی پیش بینی فوران آتش فشان را دارد، ادامه داد: با توجه به اینکه خروج گاز از قله دماوند پس از سال 86 دائمی شده است ، باید به مسایل مربوط به این کوه بی توجه نباشیم .
وی به نبود ابزار و تجهیزات لازم بررسی در قله دماوند اشاره کرد و اظهار داشت: پس از تلاش چندین ساله سازمان زمین شناسی و اکتشافات کشور مقرر شد تا در آینده نزدیک ،مرکز پایش آتش فشان دماوند ایجاد شود.
بلورچی با بیان اینگه سن گدازه آتش فشان دماوند به حدود هفت هزار ساله رسیده است، بیان داشت: در هر حال باید به فعال شدن احتمالی اتش فشان دماوندبی توجه نباشیم .
وی با بیان اینکه علوم زمین شناسی با زندگی مردم جهان عجین شده است، بیان داشت: ما هنوز در زمینه آموزش و آگاهی بخشی عمومی مربوط به مقوله زمین شناسی کار چندانی انجام نداده ایم .
بلورچی که دبیر علمی سی و دومین گردهمایی و نخستین کنگره بین المللی تخصصی علوم زمین است، گفت: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور نخستین کنگره علوم زمین را با حضور مدیران و کارشناسان وزارتخانه ها ، شرکت ها ،نهادها و موسسات علمی و تحقیقاتی کشور همزمان در تهران و 11مرکز استانی از بیبست هفتم تا سی ام بهمن ماه برگزار می کند.
مهندس ˈمهرزاد قنبرزاده ˈ رییس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین خاوری در این نشست از برگزاری گردهمایی علوم زمین و توسعه پایدار با هدف ایجاد هماهنگی و تعامل بیشتر محیط زیست و منابع طبیعی با فعالیت های زمین شناسی ، اکتشافی و معدنی دوشنبه هفته جاری در ساری خبر داد.
قنبرزاده به وجود زمین لغزشی ، سیل و بحران های مختلف دیگر از جمله پیشروی آب دریای خزر در مازندران اشاره کرد و اظهار داشت : در گردهمایی علوم زمین و توسعه پایدار که 28 و29 بهمن امسال در ساری و با حضور متخصصان و اندیشمندان استانی و کشوری برگزار می شود ، مخاطرات زمین شناختی کشور با نگاه ویژه به مازندران مورد بررسی و توجه جدی قرار می گیرد.
وی بر لزوم اهمیت شناخت از وضعیت علوم زمین در اجرای طرح های توسعه ای و پایدار استان های شمالی تاکید کرد و ادامه داد: قنبر زاده بیان داشت : گردهمایی علوم زمین و توسعه پایدار مازندران نیز به مدت دو روز در محل دانشگاه آزاد اسلامی ساری برگزار می شود.
وی با بیان اینکه 45عنوان علوم زمین شناسی به صورت سخنرانی و 47عنوان به صورت پوستر در این همایش مطرح می شود ،بیان داشت: آتش فشان ، سیلاب و زمین لغزش از محورهای مهم سخنرانی های این گردهمایی است.
وی به شرایط زمین شناسی ایران و قرار گرفتن در فاز کوهزایی آلپ هیمالیا و همچنین قرار گرفتن استان مازندران در حوزه چین خورده و تکتونیکی و متالوژنیکی البرز اشاره کرد و گفت : وجود دو گسل اصلی شمال البرز و خزر در استان های شمالی هم از دیدگاه فعالیت های زمین ساختی و مخاطرات زمین شناختی و فعالیت های اکتشافی بسیار مهم است.
قنبر زاده به ویژگی خاص استان مازندران اشاره کرد و افزود : رشته کوه البرز دارای هر سه ساختار سنگ شناختی ، سنگ آذرین ، رسوبی و دگرگونی است که این مساله منشا شناسایی ظرفیت یابی معدنی است.
وی ادامه داد : بر این اساس سازمان زمین شناسی حوزه اکتشافی چالوس -گرگان را به عنوان یکی از حوزه های اصلی کشور تعریف کرده است.
رییس مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی کاسپین خاوری با اشاره به پدیده های مختلف جغرافیایی که منشا ایجاد آنها فرایندهای مختلف زمین شناسی است ، گفت : چشمه باداب سورت ، یخچال علم کوه ، دریاچه ولشت ، شورمست ، آبشارهای مختلف ، قله زیبای دماوند، به عنوان مرتفع ترین نقطه ارتفاعی کشور و دریای زیبای مازندران و تالاب میانکاله از دیدگاه های مختلف زمین شناسی و ژئو توریستی حائز اهمیت است.
وی همچنین از دریای خزر به عنوان یکی از پدیده های منحصر به فرد برای استان های شمالی یاد کرد و افزود : از دیدگاه توسعه پایدار جهت شناسایی منابع و مخاطرات دریایی و سواحل و مدیریت توسعه ای شهرهای ساحلی نیز بسیار مهم و ضروری است.
قنبر زاده با اشاره به اهمیت دیدگاه مطالعات علوم زمین از دیدگاه زمین شناسی و معدنی استان مازندران ، گفت : نقش نهادها و دستگاه های دولتی مانند منابع طبیعی و محیط زیست در رسیدن به توسعه پایدار استان های شمالی بسیار مهم است.
وی توجه به مقولات محیط زیست ، اقتصاد و اجتماع را سه محور مهم توسعه پایدار در کشورهای پیشرفته دانست و افزود : با توجه به موقعیت زمین شناسی و اکتشافی استان های شمالی ، برای رسیدن به توسعه پایدار ، تعامل رشته های مختلف علوم زمین از جمله زمین شناسی با محیط زیست و منابع طبیعی بسیار مهم است.ک/3
2585/402
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]