واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی: کاهش سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی با افزایش نرخ خوراک به 15 سنت تهران - ایرنا - دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی گفت: تعیین نرخ خوراک 15 سنتی برای پتروشیمی ها، جذابیت سرمایه گذاری در این بخش را کاهش داده و باعث می شود در سالهای آینده، هیچ سرمایه گذار داخلی و خارجی در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری نکند.
![کاهش سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی با افزایش نرخ خوراک به 15 سنت](http://www.irna.ir/Theme1/images/NoPic100x56.png)
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، احمد مهدوی روز شنبه در نشستی خبری با بیان اینکه، از نظر تنوع خوراک پتروشیمی و ذخایر گاز طبیعی در رتبه اول دنیا قرار داریم، اظهار داشت: سالانه پنج میلیارد مترمکعب گاز متان در صنعت پتروشیمی مصرف می شود.
وی با بیان این که، بیش از یک ماه است که خوراک گاز متان در واحدهای پتروشیمی به دلیل تامین گاز بخش خانگی قطع است ادامه داد: گسترش کم صنایع پایین دستی پتروشیمی نسبت به صنایع بالادستی یک نقص است که باید اصلاح شود.
مهدوی با اشاره به ناتوانی تحریمها برای توقف صادرات محصولات پتروشیمی گفت: محصولات پتروشیمی کالاهایی استراتژیک هستند و صنایع به آن نیاز دارند، بنابراین در دوران تحریم میزان صادرات آن کاهش نیافت.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی اظهار داشت: در قانون هدفمندی یارانه ها تصریح شده است که برای 10 سال آینده باید نرخ خوراک پتروشیمی ها و پالایشگاه ها حداکثر 65 درصد قیمت سبد صادراتی مبدا خلیج فارس باشد.
وی افزود: واحدهای پتروشیمی که از خوراک مایع استفاده می کنند، از سود پایینی برخوردار هستند، بنابراین در این بخش سرمایه گذاری جدیدی انجام نشده است، اما در واحدهای پتروشیمی که از خوراک متان استفاده می کنند، سود خوبی وجود داشته است.
وی با بیان اینکه، کارفرمایان پتروشیمی با رانت خواری مخالف هستند، گفت: البته باید توجه داشت که در ایران هیچ صنعتی به اندازه پتروشیمی دارای مزیت نیست و باید امتیازاتی را قایل شد تا سرمایه گذاری های جدید، جذب این بخش شود.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی با اشاره به پیامدهای منفی افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها، اظهار داشت: به دلیل افزایش نرخ خوراک و کاهش جذابیت واحدهای پتروشیمی، صف های فروش در بورس شکل گرفته است.
وی با بیان این که، واحدهایی که از خوراک گازی استفاده می کنند سود پایین نصیبشان می شود و سبب شده در خوراک مایع هیچ سرمایه گذاری جدیدی وارد عرصه سرمایه گذاری نشود اظهار داشت: با وضعیت پیش آمده در سالهای آینده، هیچ سرمایه گذار داخلی و خارجی در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری نخواهد کرد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی گفت: درآمد حاصل از افزایش نرخ خوراک پتروشیمی ها برای دولت، سالانه حدود 350 میلیون دلار است، اما باید توجه داشت که در سال گذشته پتروشیمی ها 400 میلیون دلار به دولت در فروش محصولات خود تخفیف دادند.
وی با بیان این که، برای رسیدن به اهداف صنعت پتروشیمی در افق سال 1404 باید حداقل 75 میلیارد دلار سرمایه گذاری جذب شود ادامه داد: بر اساس برنامه پنجم توسعه باید میزان تولید محصولات پتروشیمی ایران در پایان برنامه به 120 میلیون تن برسد و این در حالی است که هم اکنون ظرفیت اسمی تولید پتروشیمی ما 60 میلیون تن و ظرفیت واقعی تولید، 42 میلیون تن است.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایان پتروشیمی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به تاثیر ورود شیل گس به بازار انرژی گفت: منابع غیر متعارف گازی بیشتر از منابع متعارف هستد و تکنولوژی آن در حال گسترش است که این مساله می تواند یک زنگ خطر برای کشور ما باشد، زیرا در سالهای آینده قیمت گاز کاهش خواهد یافت.
مهدوی با بیان این که، اگر قیمت خوراک پتروشیمی ها در کشور افزایش یابد، صاحبان صنایع به سراغ واردات از ترکمنستان و سایر کشورها خواهند رفت خاطر نشان کرد: حاضر هستیم به دولت تعهد بدهیم که واحدهای پتروشیمی در صورت شفاف و با ثبات شدن قیمت خوراک در سالهای آینده حاضر هستند که بخشی از سود خود را برای گسترش این واحدها سرمایه گذاری کنند.
اقتصام(3)**2022**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
![](http://www.irna.ir/Theme1/images/icons/mail32.png)
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]