واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس کمیسیون اخلاق کسب و کار اتاق ایران: ایران به لحاظ شاخص مسئولیت پذیری اجتماعی بنگاه های اقتصادی عقب ماندگی دارد تهران - ایرنا - رییس کمیسیون اخلاق کسب و کار و مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی ایران گفت: ایران به لحاظ شاخص های مسئولیت پذیری اجتماعی بنگاه های اقتصادی در بین 153 کشور دنیا رتبه 91 را به خود اختصاص داده است که در این خصوص از کشورهای دنیا خیلی عقب هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، فاطمه دانشور روز شنبه در جمع خبرنگاران با تاکید بر ضرورت تشریح مفهوم مسئولیت پذیری اجتماعی بین بنگاههای اقتصادی، افزود: عقب ماندگی کشور در این موضوع ناشی از سیاست گذاریهای غلط در سال های کشور است که باید برای جبران آن بیش از گذشته تلاش کرد.
وی با بیان اینکه در سایر کشورهای دنیا برای بنگاه هایی که به مسئولیت های اجتماعی خود عمل می کنند، سیاست های تشویقی اعمال می شود، اظهار داشت: در این خصوص نخستین اقدام در عرصه سیاسی این بود که در شورای شهر تهران این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت به تصویب رسید که بر اساس آن رعایت مسئولیت پذیری اولویت اصلی برای واگذاری پروژه ها به بنگاه های اقتصادی باشد.
دانشور سپس با اشاره به برگزاری همایش مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت ها و اخلاق کسب و کار اشاره کرد و گفت: این همایش 28 بهمن ماه جاری و با محورهای لزوم سیاستگذاری حکومت در ترویج کسب و کار مسئولانه، تقویت اخلاق کسب و کار در کشور، نقش اتاق های بازرگانی در تقویت اخلاق کسب و کار و همچنین ریشه یابی مسئولانه و اخلاقانه نبودن محیط های کسب و کار برگزار می شود.
وی بر لزوم مشارکت اجتماعی بنگاههای اقتصادی تاکید کرد و گفت: بنگاه های اقتصادی باید خود و محیط پیرامون خود را موظف به اخلاق مداری در حوزه فعالیت ها نمایند.
دبیر همایش مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت ها و اخلاق کسب و کار با بیان اینکه در کشور مشکلات اجتماعی رو به گسترش است، تصریح کرد: در ایران شرکت هایی که به مسئولیت های اجتماعی خود عمل می کنند، به سختی به 10 شرکت می رسند.
دانشور با بیان این که مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت ها این است که علت ها را شناسایی و نسبت به حل آن اقدام کند، گفت: ضعف اخلاق در بنگاه های اقتصادی منجر به بروز مشکلاتی نظیر رانت خواری، فساد مالی و نظایر آن می شود، چرا که نداشتن مسئولیت پذیری اجتماعی معضلی است که بنگاه های اقتصادی با آن مواجه هستند.
رییس کمیسیون اخلاق کسب و کار و مسئولیت اجتماعی اتاق ایران با اشاره به شاخص های رقابت پذیری جهانی گفت: در سال گذشته رتبه ایران در بحث رقابت پذیری جهانی عدد 69 بود که در سال جاری به 84 رسیده و نشان می دهد وضعیت رقابتی کشور بدتر شده است.
دانشور افزود: همچنین به شاخص رقابت پذیری کشورها، معیار جدیدی که همان رعایت مسئولیت های اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی است، اضافه شده است و در بررسی رقابت پذیری، معیارهای یاد شده مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه شاخص جدید سبب شده تا تبعات آن گریبانگیر شرکت ها و بنگاههای اقتصادی شود، گفت: عمل به مسئولیت های اجتماعی، موجب پایداری بنگاه های اقتصادی و خوش نامی آنها می شود.
دانشور سپس از نهایی شدن تدوین طرح جامع مسئولیت پذیری اجتماعی در سال 93 خبر داد و گفت: مکانیزم های آن هم اکنون در دست طراحی است و پس از تدوین نهایی باید در مراکز حساس و تصمیم گیر اجرایی شود.
همایش مسئولیت پذیری اجتماعی شرکت ها و اخلاق کسب و کار 28 بهمن ماه جاری در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با حضور فعالان اقتصادی بخش های دولتی و خصوصی برگزار می شود.
اقتصام(3)**1574**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]