واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نخستین نشانه های خلق انیمیشین کشور درتیمره خمین کشف شد خمین – ایرنا – پژوهشگر سنگ نگاره های ایران گفت: نخستین نشانه های خلق انیمیشین و تصاویر متحرک در ذهن انسان در کشور متعلق به منطقه تیمره شهرستان خمین است.
محمد ناصری فرد روزشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس بررسی های انجام شده در منطقه تیمره بومهایی (تخته سنگ صاف )کشف شده که برآن نقشهایی شبیه به طرح روی سفال انیمیشین شهر سوخته زابل قابل رصد است .
وی ادامه داد: با این تفاوت که قدمت این آثار متعلق به هزاره ششم قبل از میلاد (هشت هزار سال پیش ) است اما سفال زابل متعلق به هزاره پنجم قبل از میلاد است.
وی اظهارکرد: در این تخته سنگ پنج بزکوهی در حالتهای مختلف در حال جست زدن برای چیدن گیاه مانایی (گیاه زندگی -درخت زندگی )می باشند.
ناصری فرد افزود: همین پنج حالت به طور کامل بر روی سفال انیمیشین زابل نیز تکرار شده است که با چرخاندن سفال حرکات ممتد پرش و چینش گیاه را نشان می دهد.
پژوهشگر سنگ نگاره های ایران گفت:مضمون نقش بز کوهی و این گیاه به این تعبیر است که ای بزکوهی (فرشته ناجی مشی و مشیانه) از این گیاه بخور تا جاودانه بمانی و مضمون یک دعای قدسی است که برای ایرانیان باستان به راحتی و زیبایی قابل درک وفهم است.
ناصری فرد افزود: نکته شگفت انگیز این است که هشت هزار سال پیش هنرمندانی بر سنگ نگاره های تیمره خلق آثاری در قالب پرش بزکوهی برای چیدن گیاه هوم در پنج مرحله دیده می شود که این پنج بز کوهی و گیاه هوم بر روی سفالیه معروف انیمیشن شهر سوخته هم با همان مضمون گفته شده قابل مشاهده است.
ناصری فرد ادامه داد: این نشان از قلمرو زندگی ایران باستان و انتقال پیام قدسی از سرزمینهای بسیار بدیع از هم و زمانهای بسیار طولانی دارد که بدیل آنرا در هیچ جای دنیا نمی توان یافت و این نشان از حیات زندگی توام با هنر در گذشته های بسیار دور دارد که هنر در خدمت اندیشه و تعالی فکر و روح انسان بوده است و این همان چیزی است که بشریت در شرایط زیستی امروز بسیار نیامند است.
وی در ارتباط با با گیاه هوم گفت: این گیاه هوم (افدرا )نام دارد و در یشتهای اوستا از آن به عنوان گیاه جاودانگی یا مانایی نام برده می شود و برخی از باستان شناسان این گیاه را به عنوان نخل تفسیر کردند .
ناصری فرد ادامه داد: اما این تفسیر جای تردید دارد زیرا که در منطقه کوهستانی و سرد تیمره رویش درخت نخل امان پذیر نیست اما گیاه هوم به فراوانی یافت می شود.
وی گفت: این گیاه کارکرد دارویی دارد و در ایران باستان از عصاره آن برای بیهوشی و سزارین بانوان استفاده می شده است.
وی افزود: به طوری که در شاهنامه سیمرغ ماموریت پیدا می کند تا شاخه ای از آن را برای سزارین مادر رستم از قله کوهها بیاورد و امروزه هم این گیاه کارکرد دارویی فراوانی دارد و به عنوان سوزاندن چربی و انرژی بخش در داروخانه های دنیا قابل دسترسی است.
وی تاکید کرد: به این دلیل است که دانشمندان سنگ نگاره را بهترین پنجره های رصد گذشته بسیار دور می دانند و از طریق آنها فرایند زیست بشر را از 40هزار سال پیش رصد می کنند.
سنگ نگاره های تیمره به تعداد 21 هزار سنگ نگاره به عنوان کهن ترین آثار تاریخی و هنری جهان با قدمت 40 هزارساله متعلق به شهرستان خمین است. ک/3
7276/555
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]