تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803930072




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عمارت باغ فردوس پنهان پشت عکس و پوستر


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


اجتماعی > گردشگری و میراث فرهنگی گزارش مهر؛
عمارت باغ فردوس پنهان پشت عکس و پوستر
موزه سینما یا همان عمارت تاریخی باغ فردوس به یک گالری عکس و پوستر سینمایی شباهت دارد تا یک موزه. بسیاری از جاذبه های تاریخی و گچبری‌های این عمارت زیر انبوهی از عکس پنهان شده است.



به گزارش خبرنگار مهر، باغ و عمارت ییلاقی فردوس به دستور محمد شاه قاجار ساخته شد و اکنون عمارت شمالی به کلی ویران و عمارت جنوبی پا برجاست. این باغ به شماره 1876 در سال 76 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. پایه باغ و عمارت ییلاقی را حاجی میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه ریخت. عمارت باغ فردوس از ابتدا به صورت کاخ و محل اقامت اعیان، تزئین شد و شیب زمین آن از شمال غربی به جنوب شرقی است و تندی آن به حدی است که کف طبقه اول بنا با قسمت جنوبی باغ و سقف آن با قسمت شمالی باغ همسطح هستند.

بعد از فوت محمدشاه در سال 1264 هجری قمری، ناصرالدین‎شاه اراضی اطراف این باغ را از مالکان خرید و به باغ افزود و پس از اینکه دخترش با معیرالممالک، پسر نظام‎الممالک ازدواج کرد این باغ را به عنوان هدیه ازدواج به او بخشید و از او خواست ساختن عمارت جنوبی را تمام کند. معیرالممالک که معمار بود پس از خرج مبالغی هنگفت ساختمان را به اتمام رساند و مراسم عروسی را در همین باغ برگزار کرد.

سقف و دیوارهای بنا با انبوهی از عکس پوشانده شده است اگرچه این باغ و عمارت در طول سالها رو به ویرانی رفت ولی قسمتی از باغ فردوس کنونی در سال 1316 به دستور علی اصغر حکمت، وزیر معارف، خریداری و عمارت آن مرمت به دبیرستان شاپور تجریش تغییر کاربری داده شد. در دوران پهلوی دوم، این بنا به دفتر برنامه‎ریزی جشن‎های ۲۵۰۰ ساله اختصاص یافت و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اختیار صدا و سیما و بعد از آن زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مرکز اسلامی آموزش فیلم‎سازی تبدیل شد و سپس با هماهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد سینمایی فارابی، سازمان میراث فرهنگی کشور و شهرداری تهران برای موزه سینما در نظر گرفته شد. اکنون در این موزه،جوایز بازیگران و کارگردانان به نام سینما به نمایش گذاشته شده است و در تالارهای آن، هزاران عكس از صحنه‌هاي فيلم‌هاي سينمايي‌، پشت صحنه و مراحل فيلم‌سازي و فعاليت‌هاي سينمايي و هنرمندان و دست اندركاران صنعت و هنر سينما قرار داده شده كه قديمي‌ترين آن به نخستين روزهاي نمايش فيلم در ايران برمي‌گردد.

 بخشی از این موزه به نام خانه فرهاد نامگذاری شده که کتابهای او و پیانویش داخل یک محفظه شیشه ای قرار دارند. در سمت چپ آن، حیاطی پر از گل های شمعدانی با یک گنجشک نشسته کنار حوض طراحی شده که هر بازدید کننده هنگام ورود به این محوطه، یکی از آهنگ های فرهاد را می شنود. در تالاری دیگر فقط سیاهی است که به چشم می خورد و به محض ورود، فلاش بکی زده می شود و نخستین فیلم های ساخته و پخش شده در ایران به نمایش در می آید از دختر لر گرفته تا فیلم حرکت قطار.

ماکت عروسک ها و فیلم های معروف سینما مانند کلاه قرمزی و پسرخاله و یا حتی کشتی فیلم رستاخیز از جمله بخش های دیگر این موزه است اما در بیشتر سالن ها و تالارهای این موزه، آنقدر حلقه های فیلم و پوستر و عکس روی دیوار نصب کرده اند که بازدیدکنندگان از یاد می برند این بنا تاریخی است.

در برخی از سالنها از دیوارهای این موزه تنها سرستونها قابل دیدن است و بیشتر فضای موزه سینما را عکس هنرمندان و بازیگران پر کرده به نحوی که زیبایی های تاریخی این موزه در زیر عکسها مخفی است .


۱۳۹۲/۱۱/۲۶ - ۰۹:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن