واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نگاهی به پیامدهای فوران آتشفشان کلود اندونزی/ شهر زیر خاکستر کوالالامپور – ایرنا – فوران آتشفشان کلود در جزیره جاوه اندونزی که تاکنون چند کشته داشته، زندگی صدها هزار نفر را تحت تاثیر قرار داده است.
به گزارش ایرنا، این آتشفشان که یکی از خطرناک ترین آتشفشان های اندونزی است پنجشنبه فعال شد و حداقل 200 هزار نفر را مجبور به جابجایی کرد.
تاکنون براثر این آتشفشان سه نفر کشته شده اند و هفت فرودگاه داخلی و بین المللی اطراف محل آتشفشان تعطیل شدند و پروازها متوقف شد.
براساس برخی آمارها آتشفشان کلود 40 بار در 100 سال گذشته فوران کرده است که کشنده ترین فوران مربوط به سال 1586 بود که براثر آن 10 هزار نفر کشته شدند.
این آتشفشان اندونزی در حالی فعال شده است که از مهر ماه امسال فعالیت آتشفشان سینابونگ سوماترای اندونزی ده ها هزار نفر را مجبور به تخلیه خانه های خود کرده و ده ها کشته داشته است.
آتشفشان کلود جاوه به دلیل نزدیکی به شهر سورابایا دومین شهر بزرگ اندونزی و مرکز استان جاوه شرقی افراد بیشتری را تحت تاثیر خود قرار داده است.
کارشناسان معتقدند فوران مجدد آتشفشان کوه کلود می تواند تاثیر به مراتب بیشتری در این کشور داشته باشد.
ˈمولیونو پرابووˈ سخنگوی هواشناسی و ژئوفیزیک جاکارتا اندونزی روز شنبه گفت که خاکسترهای آتشفشان کلود تاکنون 600 کیلومتر دورتر و بخش هایی از غرب جاوه از جمله باندونگ را تحت تاثیر قرار داده است.
وی گفت خاکسترها و شن های فوران بزرگ و گسترده این آتشفشان به ارتفاع 17 کیومتری پرتاب شده است و این باعث گسترش خاکسترها تا شعاع 600 کیلومتری شده است.
این آتشفشان ورزش اندونزی را نیز تحت تاثیر قرار داده است و بازی های لیگ فوتبال و بسکتبال حداقل در سه استان به دلیل خاکسترهای موجود در هوا و آلودگی محیط لغو شده اند.
این رقابت ها به دلیل ضرورت استفاده از ماسک در برخی استان ها حداقل تا روز دوشنبه به تعویق افتاده اند.
مقامات اقتصادی اندونزی پیش بینی کرده اند که این آتشفشان و تعطیلی فرودگاه ها بر اقتصاد این منطقه و جاوه تاثیر زیادی داشته باشد.
دولت محلی هم اکنون حداقل 350 هزار ماسک برای جلوگیری از آسیب های ناشی از خاکستر آتشفشان توزیع کرده است و مقامات بهداشتی تاکید دارند مردم در داخل منازل نیز از این ماسک ها استفاده کنند.
تصاویر تلویزیونی روز شنبه نشان می دهد لایه ای از خاکستر ضخیم هواپیماها، منازل، درختان، خودروها و منطقه را پوشانده است و کیفیت هوا در این منطقه در سطح خطرناکی است.
دولت به ساکنان منطقه پیشنهاد کرده است تا زمان خارج شدن دود سفید از آتشفشان در حالت آماده باش باقی بمانند.
جاوه اندونزی که حدود 65 درصد از جمعیت 250 میلیونی اندونزی را در خود جای داده است 44 آتشفشان فعال دارد و میلیون ها نفر از مردم اندونزی در معرض خطر فوران های بزرگ این آتشفشان ها هستند.
بزرگترین انفجار آتشفشانی در اندونزی در سال 1883 و در آتشفشان کراکاتوآ در تنگه سوندا و بین جزایر سوماترا و جاوه روی داد.
انفجار این آتشفشان برابر 200 مگاتن تی ان تی یا 13 هزار برابر بمب اتمی که در هیروشیما منفجر شد قدرت داشت. گفته می شود خاکسترهای این آتشفشان به استرالیا نیز رسیده است و بخش اعظم این جزیره از بین رفت.
آتشفشان کوه کلود که یکهزار و 731 متر ارتفاع دارد نیز از سال 1500 میلادی بیش از 15 هزار کشته برجای گذاشته که حدود 10 هزار نفر در سال 1568 کشته شدند.
فعالیت این کوه آتشفشان در سال 1990 موجب کشته شدن دستکم 30 نفر شد. فوران کوه کلود در سال 1919 نیز موجب کشته شدن پنج هزار نفر شده بود. مواد مذابی که در این سال از کوه خارج و به راه افتاده بود سبب شد صدها دهکده از بین برود.
آساق**د.م**1611
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
26/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]