واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
وزیر سابق بهداشت: باید استغفار کنیم که همه چیز هست ومردم درد می کشند تهران - ایرنا - وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه مناظره شبکه یک گفت: من استغفار می کنم و همه ما باید استغفار کنیم که در جامعه ما همه چیز هست ولی مردم درد می کشند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا محمدحسین طریقت منفرد عصر جمعه در برنامه مناظره تلویزیونی شبکه یک با موضوع قیمت خدمات تمام شده پزشکی در ایران افزود: در سال 89 بر اساس یک آمار رسمی 40 هزار میلیارد تومان بابت بهداشت و درمان هزینه کردیم که 15 هزار میلیارد آن را دولت داد و 25 هزار میلیارد تومان از مردم گرفته شد.
وی همچنین با ارائه آماری به مقایسه هزینه های خدمات بستری و سرپایی در چند بیمارستان پرداخت و گفت: هر ساله از هر هزار بیمار ، تعداد 90 نفر بستری می شوند و در سال 89 متوسط هزینه یک بستری در بیمارستان های تامین اجتماعی 720 هزار تا یک میلیون تومان بوده است.
وی برآورد کرد: اگر در هر سال شش میلیون و 500 بستری داشته باشیم و هر بیمار فقط 10 بار در طول سال به پزشک مراجعه کند با توجه به تعرفه سازمان تامین اجتماعی که برای هر نسخه پنج هزار تومان و برای هر مراجعه 10 هزار تومان تعیین کرده، بنابر این تمام هزینه های مربوطه 14 میلیارد تومان در سال می شود ولی باید سوال کرد که چرا این هزینه ها را 40 هزار میلیارد اعلام می کنند.
وزیر سابق بهداشت افزود: نظام پزشکی ما نمی خواهد سیستم خود را به صورت شفاف بیان کند و من معتقدم هیچ وقت پول ، کم نداشتیم و مشکل ما این است که نمی خواهیم قانون را اجرا کنیم.
وی با تاکید بر اجرای قانون پزشک خانواده گفت: در کشورهای دیگر با مراقبت های عمومی مشکل خود را حل می کنند و 17 سال است که وظیفه داریم پزشک خانواده را اجرا کنیم و مطمئنا اگر آن را اجرا کنیم، حساب و کتاب و بهره وری می آید.
علیرضا اولیایی منش به عنوان نماینده دولت در برنامه مناظره گفت: سهم دولت در نظام سلامت 25 درصد و سهم مردم 75 درصد است. پس چرا نمی گویید قرار است با کمبود منابع چه بلایی بر سر مردم بیاید.
وی تاکید کرد: وضعیت موجود باعث شده تا پرداخت های مردم افزایش یابد و از تعداد و درآمد پزشکان مناطق محروم کاسته شود.
اولیایی منش با اشاره به گزارشی از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در سال 88 گفت: درحال حاضر پرداخت از جیب مردم 37 درصد است در حالی که باید فرانشیز 10 درصد باشد و چرا مردم در بیمارستان دولتی باید از بیرون وسایل تهیه کنند؟
عبدالرضا مصری نماینده سابق وزارت رفاه نیز در این مناظره ضمن مقایسه هزینه های درمان در سه بیمارستان دولتی گفت: اگر تعرفه ها را دولت تعیین می کند و حقوق و مزایای پرسنل را بودجه می دهد پس چرا در سه بیمارستان سه نوع قیمت با فاصله های چند میلیونی به بیمار ارائه و از او گرفته می شود؟ و من معتقدم ممکن نیست هر صنفی خودش تعرفه تعیین کند.
عبدالرحمن رستمیان نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نحوه طرح سوال از شرکت کنندگان در برنامه مناظره را اشتباه دانست و گفت: چنین مباحثی نیازمند راهکار است و سوال من این است که چگونه پول کم نداریم ولی هنوز نمی توانیم حقوق پرسنل برخی بیمارستان هایمان را بدهیم؟
فراهنگ(3)**1003**1449
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
25/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]