محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843120380
المانیتور: تلاش سعودی ها برای نزدیکی به پاکستان در جهت محاصره ایران
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
المانیتور: تلاش سعودی ها برای نزدیکی به پاکستان در جهت محاصره ایران
المانیتور نوشت: شاهزاده سعود الفیصل٬ وزیر امور خارجه عربستان در سفری که روز ۶ ژانویه (۱۶ دی) به پاکستان انجام داده بود "روابط عمیق تاریخی بین دو کشور اسلامی" را گرامی داشت و قول داد در مورد مسائل منطقهای و بین المللی که محل نگرانی مشترک دو کشور است٬ جلسات همکاری منظم برقرار شود. پاکستان به شدت به تضمین سرمایهگذاریهای سعودی ها در کشورشان و مبالغی که ۱/۵ میلیون کارگر پاکستانی که در عربستان کار میکنند میفرستند، نیازمند است.
به گزارش نامه نیوز، عربستان سعودی روابط خوب با پاکستان را کمکی برای چیرگیاش بر دنیای عرب میداند. برخی از ناظران معتقدند دلیل اصلی دیدار فیصل از اسلامآباد این است که سعودیها میخواهند یک نیروی نظامی به مرکزیت ریاض تشکیل دهند که ایران را محاصره کند. اما این تنها دلیل نیست. کمک نظامی پاکستان برای عربستان یا دیگر کشورهای منطقه چیز جدیدی نیست. کمک پاکستانیها از کمک بسیاری دیگر از کشورها ارزانتر٬ فرمانبردارتر٬ قابل اتکاتر است و کمتر مناقشه و جنجال ایجاد میکند. از همه این موارد که بگذریم نیروهای پاکستانی کاملا قراردادی هستند و بر خلاف روابط معمول نفوذ سیاسی در کشور مورد نظر ایجاد نمیکنند.
در حال حاضر میتوان حدس زد که عربستان بیشتر به کمک نظامی پاکستانیها برای مسائل داخلی نیازمند است تا خطرات خارجی. از آنجایی که پاکستانیها مذهب مشترکی با سعودیها دارند٬ نیروهای نظامی آنها میتوانند به مراکز مذهبی فرستاده شوند بدون اینکه دولت عربستان متهم به این شود که برای دفاع از اماکن مذهبی از کفار استفاده میکنند. پاکستانی ها هم نیروی انسانی دارند هم نیروهای متخصص . در عین حال عربستان سعودی میتواند اطمینان حاصل کند که پاکستانیها نه نقشه پنهانی در سر دارند و نه به دنبال طرحهای رقابتی بلندپروازانه هستند و به این دلیل در روابط دو کشور هیچگاه مشکلی پیش نخواهد آمد. آنها میتوانند در شرایط بحرانی٬ به خصوص در بحرانهای داخلی روی کمک پاکستانیها حساب کنند اما به نظر نمیرسد که پاکستان میتواند در رویارویی احتمالی ایران و عربستان در آینده -که وقوع آن در شرایط فعلی بسیار نامحتمل است- کمکی برای عربستان باشد.
همپیمانی با پاکستان خواست تاریخی عربستان را برای داشتن یک متحد نزدیک غیر عرب در منطقه برای برقراری هژمونی در جهان عرب و فائق آمدن بر چالشهای امنیتی داخلیاش برآورده میکند. طنزآمیز است که هم هژمونی بر جهان عرب و هم فائق آمدن بر مسائل امنیتی داخلی با داشتن یک متحد غیرعرب بهتر اجرایی میشوند. دو کشور مصر و مراکش در آفریقای شمالی٬ متحدین بالقوه و واقعی عربستان سعودی بودند. عربستان قصد داشت مراکش را به عنوان عضو افتخاری به شورای همکاری خلیج فارس ملحق کند ولی با مخالفت دیگر اعضای این شورا روبرو شد و مراکش نیز اشتیاق چندانی برای پیوستن به این شورا از خود نشان نداد.
حتی اگر مصر با حکومتی جدید به ثبات برسد٬ همچنان برای مدتی طولانی در خطر دگرگونی و درگیری با مشکلات داخلیاش باقی میماند. از دیدگاه عربستان مصر کشوری وابسته به کمکهای عربستان است و باید این طور باقی بماند. یک مصر قدرتمند و باثبات -شرایطی که در کوتاه مدت غیر ممکن به نظر میرسد- میتواند به خاطر نقش تاریخیاش و جایگاهی که در مسائل جهان عرب دارد به یک رقیب تبدیل شود. در واقعیت٬ عربستان سعودی ترجیح میدهد مصر دولتی وابسته که متکی به کمکهای عربستان است باشد تا شریکی مستقل با اهداف خودش.
در دوران زمامداری صدام حسین در عراق، سعودیها همواره این کشور را به بازی میگرفتند٬ صرفا به خاطر جلوگیری از صدور انقلاب ایران به کشورهای خلیج فارس. اما عراق هیچگاه شریک مورد اعتماد عربستان نبودهاست. برای درک دلیل این مسئله باید از چندگانگیهای سطحی فرقهای فراروی کرد. حتی اگر عراق تحت سلطه قطعی سنیها بود٬ عربستان به سادگی این کشور را به عنوان شریک خود نمیپذیرفت. نه تحت حاکمیت خاندان سنی هاشمی و نه تحت حاکمیت صدام حسین٬ عربستان نمیتواست بر ترسش از تسلط مرکز قدرت طلبی رقیبی که ارتشی بزرگ در دست داشت و میتوانست برتریجویی کند و پروژههای بلندپروازانه برای اعراب تحت رهبری خودش اجرا کند٬ غلبه کند. اشغال عراق توسط نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۰۳ تنها خطر چنین بلندپروازیهایی را از بین برد و آن را با خطر دیگری جایگزین کرد.
مانند مصر٬ عراق به پشتوانه منابع طبیعی و انسانیاش میلی تاریخی برای رقابتطلبی از خود نشان میداد. عربستان سعودی عراق را به کشوری وابسته به خود تبدیل کرد و بیش از یک دهه رفتارهای خصمانهای با این کشور داشت. نه عراق و نه مصر نمیتوانند شرکای مورد اطمینان عربستان در منطقه باشند چرا که هر دو آنها نمایندگان رفتارهایی هستند که عربستان میخواهد هیچ کشوری به غیر از خود عربستان در منظقه نشان ندهند.
اینجا تنها دوستی عربستان با اردن باقی میماند. کشوری که درگیر مشکلات اقتصادی جدی است و به کمکهای دولت عربستان وابسته است. اردن تحت حاکمیت حاکمان فعلیاش، عربستان سعودی را تهدید نمیکند. چرا که سعودیها احساس میکنند بدون خطر رقابت اردن با آنان، میتوانند همکاری امنیتی با این کشور داشته باشند. دلیل این امر این است که تمرکز اصلی اردن بر حفظ موجودیت خودش به عنوان حائل میان اسرائیل و همسایگان عربی ناپایدارش است. به همین دلیل بعید به نظر میرسد که بتواند خطری برای عربستان سعودی باشد. عربستان میتواند از ثروتش برای کنترل اردن بدون خطر تبدیل اردن به کشورید مدعی رهبری در منطقه استفاده کند. با این وجود اردن (از لحاظ نظامی) بسیار کوچکتر از آن است که عربستان رویش حساب کند.
رقابتهای تاریخی با چند کشور عربی، عربستان را بر آن داشته تا به دنبال همپیمانی با شریکی غیرعرب باشد که از نظر نظامی قوی ولی از نظر اقتصادی ضعیف باشد. عربستان سعودی میتواند منابع اقتصادیاش را در اختیار این کشور قرار دهد و قولهای مساعد برای سرمایه گذاری بدهد و در ازای آن از همکاری نظامی و امنیتی این کشور بهرهمند شود. به نظر میرسد پاکستان برای این هدف بهترین گزینه است.
پاکستان کشوری غیرعربی است و نمیتواند رقیب عربستان در جهان عرب باشد. پاکستان بر خلاف ترکیه، گذشته و آینده اش با همسایگان عربیاش گره نخورده است. عربستان از نیات دولت ترکیه میترسد و باید اکنون از درگیر شدن این کشور با مسائل داخلیاش٬ از اعتراضات مردمی گرفته تا فساد٬ بسیار شادمان باشد. مانند عربستان سعودی، ترکیه هم در سوریه و هم در عراق با مسائل امنیتی جدی روبرو است ولی نمیتواند با سیاستهای عربستان که با منافع ترکیه همپوشانی ندارد کنار بیاید. عربستان و ترکیه میتوانند با هم در مورد مسائلی مانند سوریه همکاری داشته باشند اما هیچگاه نمیتوانند شراکتی بلند مدت مانند شراکت عربستان با پاکستان داشته باشند.
پاکستان آن دیگری دوری است که اکنون آنقدر نزدیک است که مایه آسودگی عربستان باشد. از دیدگاه عربستان٬ پاکستان میتواند شریکی کامل باشد. چرا که نقش عربستان در جهان عرب را به چالش نمیکشد و در عین حال به دنبال پیشروی خودش در جهان اسلام است آنهم در حالیکه کشورهای عربی بیشتر دردسرساز و خطرناک هستند. به نظر میرسد برخلاف گفتهها٬ از سرگیری همپیمانی بین عربستان و پاکستان بیشتر معطوف به حل مشکلات داخلی عربستان است تا مشکل ایران.
در دهه ۶۰ میلادی عربستان به ابوالاعلی مودودی، متفکر اسلامگرای پاکستانی خوش آمد گفت و از طرح او برای راهاندازی یک دانشگاه اسلامگرای افراطی در مدینه برای اشاعه دانش اسلامی، روابط بین دو ملت و همبستگی استقبال کرد. در دهه ۷۰ روابط با پاکستان به عربستان این اعتبار را داد تا ناسیونالیسم عربی را تضعیف و همکاری اسلامی را تقویت کند. قبل از اینکه پاکستان منبعی برای کمک نظامی عربستان شود٬ نقشی مهم در حقانیت اسلامگرایی افراطی ملک فیصل بود که تازه شکل گرفته بود.
منطق تشکیل روابط بین دو کشور علی رغم اختلافات بسیار در حکومت٬ جامعه و نگاههای مذهبی، اسلام باقی مانده است. در طول دهه ۸۰ درگیر شدن پاکستان در جنگ جهادی افغانستان این کشور را به گذرگاهی برای جهادیون سعودی و عرب تبدیل کرد. نام پاکستان در اخبار به عنوان کانالی که کمکهای غربیها و سعودیها به رزمندگان جهادی افغان از این طریق رسیده میشود، همواره شنیده میشد.
دو کشور به دلایل مختلف به هم نیاز دارند اما گسترش "روابط عمیق تاریخی"شان در زمینهای جدید ممکن است. در حالیکه دشمن ۳۰ ساله سعودیها ایران باقی ماندهاست٬ هدف نظامی پاکستان محافظت از خود در برابر هند قدرتمند و خطر افغانستان است.
بسیار نامحتمل است که پاکستان ریسک کند و درگیر جنگی با ایران شود که صدام حسین در دهه ۸۰ شده بود. این کشور با مسائل امنیت جدیای روبرو است و بعید است ایران را علیه خود بشوراند و با این کار مشکلات خود را پیچیدهتر کند.
به گزارش انتخاب، فارغ از همه این مسائل، هر دو کشور تحت نفوذ ایالات متحده باقی خواهند ماند حتی اگر روابطشان با آمریکا در برخی دورهها تنها در ظاهر خوب باشد. بدین ترتیب بعید خواهد بود که هیچ کدام از این دو کشور بتوانند سیاست مستقلی را دنبال کنند که بتواند با سیاستهای آمریکا مخالفت کند چه برسد به اینکه به آن آسیب برساند. با این وجود آنها میتوانند کمی غوغا ایجاد کنند و برقراری رابطهای را که باید در عرصه عمل آزمایش شود، جشن بگیرند. باید منتظر ماند و دید که آیا این رابطه میتواند تاثیر ملموسی روی تقویت امنیت خارجی عربستان بگذارد یا خیر. در واقع بهتر است روابط عربستان با پاکستان را به عنوان ابزاری برای افزایش توان عربستان با مسائل داخلیاش ببینیم تا مسائل خارجی.
1392/10/22
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]
صفحات پیشنهادی
وزیر نفت پاکستان: تلاش برای تکمیل پروژه گاز ایران را با وجود فشارهای آمریکا ادامه می دهیم
وزیر نفت پاکستان تلاش برای تکمیل پروژه گاز ایران را با وجود فشارهای آمریکا ادامه می دهیم اسلام آباد - ایرنا - وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان تاکید کرد این کشور تمام تلاش خود در مسیر پیشبرد و تکمیل پروژه انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران به پاکستان را با وجود فشارهای آمریکا انجاستراو: اقدامات برخی کشورهای غربی در جهت مداخله در سوریه یک اشتباه راهبردی بود/ تلاش برای بهبود مناسبات ایران
استراو اقدامات برخی کشورهای غربی در جهت مداخله در سوریه یک اشتباه راهبردی بود تلاش برای بهبود مناسبات ایران و انگلیس در چارچوب منافع متقابل جک استراو در دیدار با رئیس و اعضای گروه دوستی پارلمانی ایران ـ انگلیس گفت این مطلب واقعیت دارد که روابط دو کشور در گذشته از نوساناتی برخوتلاش آمریکا برای جلوگیری از فعالیت گسترده شرکتهای اروپایی در ایران
شنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۴۳ مقامات آمریکایی با سفر به کشورهای مختلف به طور خصوصی به مدیران شرکتهای بینالمللی هشدار میدهند فعالیت تجاری گستردهای با ایران نداشته باشند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا تلاش برای دلسرد کردن شرکتهایی که با به اجرا درآمدن توافق هسته ای شسناتور پاکستانی: انقلاب اسلامی ایران؛ درس استقلال و آزادی را به جهانیان آموخت
سناتور پاکستانی انقلاب اسلامی ایران درس استقلال و آزادی را به جهانیان آموخت اسلام آباد - ایرنا - نماینده مجلس سنای پاکستان پیشرفت قابل توجه ایران در بخشهای مختلف را نتیجه تعهد ایرانیان به اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد انقلاب اسلامی ایران درس زندگی با افتخارپاکستان آب پاکی را روی دست ایران ریخت!
پاکستان آب پاکی را روی دست ایران ریخت احداث بخش پاکستانی خط لوله گاز ایران و پاکستان که هزینه آن دو میلیارد دلار برآورد میشود به طور رسمی در ماه مارس 2013 میلادی با هیاهوی زیاد افتتاح شد اما از آن زمان تاکنون پیشرفت در این پروژه متوقف شده است کد خبر ۳۷۷۸۳۵ تاریخ انتشار ۲۲ بهتروریست ها به جان هم افتادند/ تلاش های بی ثمر سعودی ها
تروریست ها به جان هم افتادند تلاش های بی ثمر سعودی ها میانجیگر سعودی میان گروههای مسلح در سوریه از عمق کینه ورزی و دشمنی این گروهها نسبت به یکدیگر بویژه بین داعش و سایر گروههای مسلح خبر داده است به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز هلاکت ده ها تروریست در سوریه در جریانوزیر مشاور دولت پاکستان: دولت اسلام آباد از مواضع جمهوری اسلامی ایران حمایت می کند
در مراسم آغاز هفته فرهنگی دهه فجر ایران در اسلام آباد وزیر مشاور دولت پاکستان دولت اسلام آباد از مواضع جمهوری اسلامی ایران حمایت می کند اسلام آباد - ایرنا - وزیر مشاور دولت پاکستان در امور مذهبی در مراسم آغازین هفته فرهنگی دهه فجر و رونمایی نمایشگاه انقلاب اسلامی ایران در اسلامسفیر ایران در پاکستان: انقلاب اسلامی نظام ظلم و استبداد را از بین برد
در مراسم آغاز هفته فرهنگی دهه فجر در اسلام آباد سفیر ایران در پاکستان انقلاب اسلامی نظام ظلم و استبداد را از بین برد اسلام آباد - ایرنا - علیرضا حقیقیان سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان تاکید کرد مردم غیور ایران به رهبری مدبرانه حضرت امام خمینی ره انقلاب اسلامی را همراروحانی: ثبات و امنیت پاکستان برای ایران مهم است
در دیدارِ سفیر جدید پاکستان روحانی ثبات و امنیت پاکستان برای ایران مهم است تهران - ایرنا - رییس جمهوری از پاکستان به عنوان کشوری برادر دوست و همسایه یاد کرد و با بیان اینکه ثبات و امنیت در این کشور برای ما بسیار مهم است ابراز امیدواری کرد در سایه امنیت و ثبات بیشتر در پاکستاناژهای: افراد برای رفع حصر بیجهت تلاش نکنند
اژهای افراد برای رفع حصر بیجهت تلاش نکنند دادستان کل کشور سپس در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده سران فتنه و همچنین تلاش برخی به منظور رفع حصر آنها بیان داشت افرادی برای رفع حصر بیجهت تلاش میکنند به نتیجه هم نمیرسند کد خبر ۳۷۷۸۰۰ تاریخ انتشار ۲۲مدیرکل موسسه مطالعات راهبردی پاکستان: انقلاب اسلامی، استقلال همیشگی برای ایران تضمین کرد
مدیرکل موسسه مطالعات راهبردی پاکستان انقلاب اسلامی استقلال همیشگی برای ایران تضمین کرد اسلام آباد- ایرنا - مدیر کل موسسه مطالعات راهبردی اسلام آباد پاکستان ISSI تاکید کرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران حاکمیت و استقلال همیشگی این کشور را تضمین کرده است رسول بخش رییس روز جتلاش برای تخریب چهره خانوادههای ایرانی در رسانههای ضد انقلاب
تلاش برای تخریب چهره خانوادههای ایرانی در رسانههای ضد انقلابرسانههای ضدانقلاب اصرار دارند این شبهه را القا کنند که اغلب خانوادههای ایرانی به همجنسگرایی و کودک آزاری مشغولند به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس سایت دیده بان نوشت یکی از خطوطی که رسانه های ضد انقلاب درتاخیر در زمان تکمیل خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان
تاخیر در زمان تکمیل خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان تهران- ایرنا- مذاکرات تیم های کارشناسی ایران و پاکستان برای بررسی تغییر برنامه زمانی تکمیل پروژه خط لوله آی پی صادرات گازایران به پاکستان امروز برگزار می شود که به نظر می رسد نتیجه این جلسه موافقت با تاخیر در زمان بهره بردامام جمعه خرمدره: انقلاب اسلامی ایران در سایه تلاش و جهاد به پیروزی رسید
امام جمعه خرمدره انقلاب اسلامی ایران در سایه تلاش و جهاد به پیروزی رسیدامام جمعه خرمدره گفت انقلاب اسلامی ایران در سایه تلاش و جهاد به پیروزی رسید به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان حجتالاسلام محمود نورپور ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه ابهر و در ادامه شرح و تفسیر زیارت جامعهروزنامه سعودی: جنگ ایران و اسرائیل زرگری است!
روزنامه سعودی جنگ ایران و اسرائیل زرگری است تاریخ انتشار سه شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۰ ۰۹ یک روزنامه سعودی ادعا کرد جنگ ایران و اسرائیل حقیقی نیست و اعراب باید هم از ایران و هم از اسرائیل حذر کنند به گزارش خبرآنلاین روزنامه سعودی عکاظ در مقاله ای علیه ایران خطر این کشور را براشورش نفتی ایران و عراق علیه یکه تازی عربستان سعودی
شورش نفتی ایران و عراق علیه یکه تازی عربستان سعودیدیلی تلگراف طی گزارشی از همکاری ایران و عراق برای شکست عربستان سعودی در بازار نفت خبر داد هدف عراق از عرضه 9 میلیون بشکه نفت خام در روز به بازار اقدامی تعیین کننده در بازار نفت است عراق آماده ی افزایش تولید خود تا سه برابر تا سالواکنش کاخ سفید به تلاش سناتورها برای تحریم ایران/ «اگر خواهان جنگید صراحتا بگویید»
واکنش کاخ سفید به تلاش سناتورها برای تحریم ایران اگر خواهان جنگید صراحتا بگویید کاخ سفید در واکنش به تلاش سناتورها برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران اعلام کرد که اگر عدهای خاص از اعضای کنگره خواهان جنگ هستند بهتر است این مطلب را به اطلاع مردم آمریکا برسانند به گزارش نامه نی-
گوناگون
پربازدیدترینها