تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):به راستى كه دل در درون سينه بى قرار است و به دنبال حق مى‏گردد و چون به آن رسيد، آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849047088




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اگر ریزش مو دارید به وجود این بیماری شک کنید


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
اگر ریزش مو دارید به وجود این بیماری شک کنید
ترس و نگرانی از ابتلا به ریزش مو در تمام افراد وجود دارد. به گونه ای که حتی افرادی که به اختلال پوست و مو نیز مبتلا نیستند با دیدن یک دسته مو در شانه خود، سریعا به دنبال درمان های خودسرانه بوده و یا به پزشک مراجعه می کنند. به گزارش نامه نیوز به نقل از ایران مطلب، بیماری های غده تیروئید طیف گسترده ای از اختلالات کم کاری و پرکاری تیروئید را با علائم و نشانه های بسیار گسترده در برمی گیرد. افراد مبتلا به بیماری تیروئید ممکن است علائم متفاوتی را در شروع بیماری نشان دهند.


در این میان ریزش مو نیز که یکی از علامت های بسیاری از بیماری ها محسوب می شود، ممکن نشانگر اختلالات تیروئید باشد. در واقع ریزش مو ناگهانی و سریع می تواند نشانه پرکاری تیروئید یا کم کاری تیروئید باشد.


علت ارتباط موها با بسیاری از بیماری ها کاملا واضح است. سلول های مو از جمله سلول هایی هستند که سریعا تکثیر می شوند.
زمانی که بدن در وضعیت بحرانی و حاد قرار می گیرد، اولین جایی که برای دفاع از بدن قربانی می شود موها هستند. در این زمان فولیکول های مو با توقف رشد خود، برای رساندن انرژی به سایر نواحی بدن تلاش می کنند.


شرایطی که می تواند منجر به ریزش مو شوند، عبارتند از:
- تغییرات هورمونی
- برنامه غذایی نامناسب و کمبود مواد مغذی
- انواع روش های درمانی
- جراحی
- بیماری های مختلف مخصوصا بیماری غده تیروئید
ریزش مو بسیار شایع شده است
متاسفانه امروزه ریزش مو و بیماری های پوست و مو شیوع زیادی پیدا کرده اند، برای مثال در ایالت متحده آمریکا حدود 50 درصد بالغین ریزش موی بیمارگونه دارند. اما در این میان بیماران مبتلا به اختلالات تیروئید معمولا برای ابتلا به ریزش مو نسبت به سایرین مستعد ترند.


ریزش موی هورمونی موقع زمان تغییر هورمون ها ایجاد می شود. در شایع ترین شرایط، تبدیل هورمون تستوسترون به نوع کم تاثیرتر خود یعنی دی هیدرو تستوسترون یا همان DHT متهم ردیف اول است


ترس و نگرانی از ابتلا به ریزش مو در تمام افراد وجود دارد. به گونه ای که حتی افرادی که به اختلال پوست و مو نیز مبتلا نیستند با دیدن یک دسته مو در شانه خود، سریعا به دنبال درمان های خودسرانه بوده و یا به پزشک مراجعه می کنند.


رشد طبیعی موها چه میزان است؟
به طور طبیعی موهای یک فرد سالم در طی یک ماه، حدود یک تا یک و نیم سانتیمتر بلند می شود و برای سه سال، رشد با همین سرعت ادامه دارد. اما بعد از سه سال، رشد موها معمولا به خود استراحت داده و تا هر زمان که بخواهد متوقف می شود و سپس دوره ای دیگر از رشد موها آغاز خواهد شد.


اگر از بین این همه مو 10 تار مو را در نظر بگیریم، در هر زمانی رشد یکی از این ده تار مو در حال استراحت است و بعد از حدود سه ماه، تار موی جدیدی از ریشه ی تار موی در حال استراحت بیرون می زند و موی در حال استراحت می ریزد.


زمانی که تعداد بیشتری از موها همزمان وارد دوره استراحت شوند و همچنین زمانی که رشد موهای زیرین تسریع شود، پدیده ریزش مو رخ خواهد داد.


ریزش موی هورمونی چیست؟
ریزش موی هورمونی موقع زمان تغییر هورمون ها ایجاد می شود. در شایع ترین شرایط، تبدیل هورمون تستوسترون به نوع کم تاثیرتر خود یعنی دی هیدرو تستوسترون یا همان DHT متهم ردیف اول است.
در این شرایط DHT با حمله با فولیکول های مو فعالیت آنها را کم کرده و البته در بسیاری از موارد کلا آنها را از بین می برد. پس موها کم پشت و نازک می شوند و خیلی وقت ها رشد آنها به کلی متوقف می شود.


اما چه ربطی به بیماران تیروئیدی دارد؟
به نظر می رسد تبدیل هورمون تستوسترون به دی هیدروتستوسترون در مبتلایان به پرکاری و کم کاری تیروئید سرعت می گیرد و این دلیل ریزش موی مداوم این بیماران علی رغم تحت درمان بودن است.


برخی بیماران اظهار می دارند که ریزش مو بدترین عارضه بیماری تیروئید در آنهاست. نازک و کم پشت شدن موها، ریختن دسته های مو با کمترین تحریک معمولا با تغییر در بافت موها، خشک شدن و شکننده شدن موها همراه است. جالب است که بیماری تیروئید در بسیاری افراد در ابتدا نشانه ای غیر از ریختن موها ندارد و تغییرات غیر طبیعی در حجم و جنس موها اولین علامت برای مراجعه به پزشک و تشخیص بیماری بوده است.


اگرچه ریزش موی ناشی از مشکلات تیروئید در بیشتر موارد ریزش موی پراکنده بوده و ممکن است با بسیاری علل ریزش مو اشتباه گرفته شود، ویژگی کم کاری تیروئید، ریختن و کم شدن تارهای ابرو از لبه های بیرونی ابروهاست. ریختن موهای کل بدن در نواحی غیر از سر نیز می تواند علامت محکم تری برای اختلالات تیروئید باشد.


پس اگر شما به بیماری تیروئید مبتلا هستید و نگران وضعیت موهای خود می باشید، لازم است مراحل زیر را یک به یک طی کنید:
1- به یک متخصص پوست مراجعه کنید.


2- داروهای مصرفی خود را بررسی کنید که آیا آنها باعث ریزش موی شما شده اند یا نه.


اگر شما از داروی لووتیروکسین به عنوان جایگزین هورمون های تیروئید استفاده می کنید و همچنان ریزش مو دارید، ممکن است لازم باشد اقداماتی را انجام دهید. ریزش موی مداوم یا پیشرونده می تواند عارضه ی این داروها باشد.
توجه کنید که بسیاری از پزشکان ممکن است این را ندانند، اما تحقیقات جدید نشان داده این عارضه شایع داروی سین تیروئید است. پس از آگاه نبودن پزشکتان از این واقعیت متعجب نشوید.


3- اگر تحت درمان برای بیماری خاصی هستید، از علائم و عوارض بیماری مطلع شوید.
ریزش مو می تواند نتیجه بسیاری از درمان ها باشد. درمان های تیروئیدی از جمله این درمان ها هستند. در این میان درمان با هدف تنظیم سطح هورمون TSH بیشترین تاثیر را بر ریزش مو دارد. بیشتر پزشکان بر این باورند که بهترین سطح هورمون TSH حدود 1 تا 2 است که در این شرایط می توان از عارضه ریزش مو در بیماران دچار پرکاری و کم کاری تیروئید پیشگیری کرد. البته توجه داشته باشید که در مبتلایان به سرطان تیروئید به منظور پیشگیری از گسترش بیماری، سطح هورمون را پایین تر از این میزان قرار می دهند.


4- ممکن است درمان دومی هم نیاز داشته باشید.
برخی افراد برای درمان مشکلات تیروئید، احتیاج به داروهای بیشتری دارند. مثلا داروهایی که هر دو هورمون T3 و T4 را به فرد ارائه می دهند معمولا در مبتلایان به ریزش مو نسبت به داروهایی که فقط هورمون T4را می دهند، درمان بهتر و موثرتری هستند. همراهی هورمون T3 در درمان ها برای کاهش افسردگی ، خستگی و سایر شرایط روحی همراه بیماری تیروئید نیز در نظر گرفته می شود.


5- با مشاوره پزشک و انجام تست های آزمایشگاهی از کمبود مواد مغذی و وضعیت برنامه غذایی خود مطلع شوید تا در صورت نیاز مکمل یاری مواد مغذی را شروع کنید.
برخی پزشکان نظر بر آن دارند که سطح فریتین بدن- که نشان دهنده سطح ذخیره آهن بدن است- با سلامت موها و وضعیت رشد مو در ارتباط است. بنابراین سطوح پایین و نامناسب فریتین می تواند علت ریزش مو و عدم رشد مجدد مو باشد. پس در میان تست های خون وضعیت فریتین بسیار حائز اهمیت است. اما لازم است بدانید در بیماران تیروئیدی که از ریزش مو رنج می برند، سطح فریتین پایین تر از 80 مناسب نیست. پس این بیماران لازم است در میان مکمل های مصرفی توجه ویژه ای به مکمل آهن داشته باشند.


در آخر لازم است بار دیگر یادآوری کنیم که هر ریزش مویی نشانه ابتلا به بیماری تیروئیدی نیست. بیماری های زیادی با عارضه ریزش مو ظاهر می شوند. خیلی وقت ها هم ریزش مو ناشی از درمان یک بیماری خاص است که لازم است تحت نظر پزشک و تغییر روش درمانی، تغییر در وضعیت ریزش مو را بررسی کنیم.




1392/10/17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن