تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834142908




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توافق هسته ای، کلید اصلاحات داخلی در ایران/ روحانی، خرگوشی تیز پا است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
توافق هسته ای، کلید اصلاحات داخلی در ایران/ روحانی، خرگوشی تیز پا است

توافق هسته ای، کلید اصلاحات داخلی در ایران/ روحانی، خرگوشی تیز پا است
این تصور که روحانی گرگی در لباس میش است، از پایه غلط است. رئیس جمهور جدید ایران و متحدان سیاسی او بیشتر به خرگوش های چابکی می مانند که از چنگ تندروی ها فرار می کنند.
به گزارش نامه‌نیوز، سال 2014 ، سال شکست یا موفقیت برای سیاست ایران – آمریکا- و البته آینده ایران خواهد بود. در واقع ظرفیت دولت اوباما برای نفوذ در تحولات خاورمیانه تا حدود زیادی به توانایی آن در تبدیل توافق هسته ای مقدماتی با ایران به یک توافق نهایی بستگی دارد. اکنون دولت اوباما گامی را برداشته که دولت های قبلی جرات تصور آن را نداشتند: اوباما دیپلماسی را به گزینه نظامی ترجیح داده و یک ارتباط استراتژیک در سیاست ایران – آمریکا برقرار کرده است. اما در این راه ریسک هایی وجود دارد: شکست مذاکرات نه تنها بر قابل حل نبودن مجادله هسته ای ایران – از طریق دیپلماتیک- مهر تایید می زند ، بلکه شکست دیپلماسی هسته ای پیامدهایی برای سیاست های داخلی ایران نیز به همراه خواهد داشت.

چشم انداز برخی سیاست های داخلی ایران به سرانجام بیش از سه دهه جنگ سرد و گاهی گرم تهران – واشینگتن بستگی دارد. تندروهای ایرانی به این درگیری علاقمندند و از آن سود می برند. آنها امیدوارند آمریکا هیچگاه ریسک نظامی یا سیاسی انتخاب بین گزینه دیپلماسی یا جنگ را متحمل نشود. آنها بر این باورند که از هم گسیختگی سیاست ایران – آمریکا گزینه خوبی از آب درآمده است.

ممکن است عجیب به نظر برسد، اما فقدان انسجام استراتژیک در تحریم ها پیش بینی شده بود. اعمال تحریم هایی که آمریکا آنها را حمایت می کند، موضع تند ایالات متحده علیه ایران را به نمایش می گذارد اما در عین حال یک استراتژی نیز محسوب نمی شود. در واقع این تحریم ها مانند یک «آزمون رور شاخ» است که نیت های متفاوت بازیگران کلیدی را به نمایش می گذارد. بسیاری از رهبران سعودی و اسرائیلی – و برخی از اعضای کنگره آمریکا- امیدوارند تحریم ها ایران را به دست کشیدن از برنامه های غنی سازی ترغیب کند. این یک نتیجه غیر محتمل است. تحریم ها مکانسیمی به شمار می روند که شکست آنها آمریکا را ناگزیر به اقدام نظامی خواهد کرد.
پراگماتیست ها یک آشتی سیاسی در داخل می خواهند اما بدون استراتژی های آشتی جویانه سیاسی و اقتصادی با کشورهای عربی، اروپایی و آمریکا، نمی توانند پیشرفتی داشته باشند.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل که زمانی تحریم ها را بی اثر می دانست، در نهایت به موفقیت آنها اعتراف کرد. به هر ترتیب، او هیچگاه به تحریم ها به عنوان بخشی کامل از استراتژی دو سویه در قابل ایران که راهکار دیپلماتیک را تسهیل می کند، نگاه نکرد. مشاهده پتانسیل دیپلماتیک تحریم ها به پذیرش این اصل بستگی دارد که تحریم ها می توانند و باید در قبال یک راه حل مذاکره ای، لغو شوند. هدف آنها دستیابی به پیروزی کامل نیست بلکه آنها کاتالیزور روند صلح به شمار می روند.

هرچه ظاهرسازی بر سر توافق نظر در مورد هدف تحریم ها ادامه پیدا کند، بیشتر به نفع ایران و متحد آن یعنی سوریه خواهد بود. در این شرایط ایران می تواند برنامه های هسته ای خود را توسعه دهد و از آن به عنوان یک اهرم در مذاکرات استفاده کند. این روند نه تنها هزینه های استراتژیک را بالا می برد بلکه ریسک استفاده از نیروی نظامی را نیز افزایش می دهد.

چنین محاسبه هایی موجب اهمیت یافتن تنها گزینه عقلانی موجود می شود: یک راهکار دیپلماتیک . ذکر این نکته خالی از لطف نیست که باراک اوباما مدت ها پیش از روی کار آمدن دولت حسن روحانی در انتخابات شگفتی برانگیز ایران، به این نتیجه رسیده بود؛ مدت ها قبل از اینکه کارشناسان ایران و آمریکا بتوانند مدارای سیاست داخلی ایران در بازگشت محمد جواد ظریف و تیم سیاست خارجی پراگماتیک اش به عرصه سیاسی ایران را تصور کنند. اکنون که آنها مسئولیت مذاکرات هسته ای ایران را با مجوز حیاتی مقام معظم رهبری در اختیار دارند، چالش پیش روی دولت مذاکره بر سر توافقی نهایی است که ظریف و متحدان اش بتوانند از آن در برابر تندروهای داخلی دفاع کنند.

ایجاد چنین فضایی در صورتی که تحریم های بیشتری از سوی آمریکا تصویب شوند، غیر ممکن خواهد بود. این نگرش که تحریم ها ایرانیان را پای میز مذاکره آورد، صحیح است اما تنها در تعبیری محدود. البته که تحریم ها اهرم داخلی پراگماتیست های سیاست خارجی را تقویت کرده اند، زیرا آنها اکنون می توانند بگویند دولت اوباما برای مصالحه ای آماده است که در آن تمامی تحریم های هسته ای لغو می شوند. به این ترتیب تحریم های جدید اعتبار پراگماتیست ها را زیر سئوال می برد و پروژه اصلاحات داخلی آنها را تضعیف خواهد کرد.
تندروها به خوبی می دانند که توافق هسته ای پیش نیاز خاتمه دادن به آن چیزی است که روحانی آن را رادیکالیسم در هشت سال گذشته توصیف می کند.

این پروژه بیش از اینکه اقتصادی باشد، سیاسی است. روحانی همچنان رهبری اتحادی لرزان از اصلاح طلبان و محافظه کاران میانه رو تر را بر عهده دارد که برای بازگشایی فضای سیاسی که پس از 8 سال ریاست جمهوری احمدی نژاد به شدت دو قطبی شده، تلاش می کنند. در نتیجه این تصور که روحانی گرگی در لباس میش است، از مبنا غلط است. رئیس جمهور جدید ایران و متحدان سیاسی او بیشتر به خرگوش های چابکی می مانند که از چنگ تندروی ها فرار می کنند.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، آنچه تندروها و پراگماتیست ها را از هم جدا می کند یک فاکتور است: پراگماتیست ها یک آشتی سیاسی در داخل می خواهند اما بدون استراتژی های آشتی جویانه سیاسی و اقتصادی با کشورهای عربی، اروپایی و آمریکا، نمی توانند پیشرفتی داشته باشند. این دقیقا همان ارتباط حساس بین اصلاح اقتصادی و تعامل بین المللی است که برای تندروها نگران کننده به شمار می رود. تندروها به خوبی می دانند که توافق هسته ای پیش نیاز خاتمه دادن به آن چیزی است که روحانی آن را رادیکالیسم در هشت سال گذشته توصیف می کند.

در صورتی که واشینگتن بتواند یک توافق معقول را رقم بزند، دیپلماسی هسته ای را با میل به فضای سیاسی باز تر در ایران همطراز کرده است. آمریکا باید به جای اقداماتی که می تواند این پویایی شکننده را ضعیف تر کند ، به دستاوردهای ناشی از موفقیت واقعی در مورد ایران اشاره کند. زمانی که مقامات ایران به دنبال آشتی با جهان خارج هستند و تمامی کشورهای خاورمیانه می توانند از نفع ببرند.



1392/10/17





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن