واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
![عصر جدید فیلترینگ؛ بعد از رایانه نوبت تلفن همراه رسید](http://namehnews.ir/File/ImageThumb2?newsid=97595&w=250&h=165&type=Horizontal)
نامه نیوز بررسی میکند؛
عصر جدید فیلترینگ؛ بعد از رایانه نوبت تلفن همراه رسید
مسئولان سازمان فیلترینگ از فیلتر شدن دیگر نرم افزارهای شبکه اجتماعی نظیر وایبر، تانگو، واتس آپ و لاین خبر دادند. این می تواند موج جدیدی از فیلترینگ باشد که از رایانه به تلفن های همراه و تبلت های آندرویدی سرایت کرده است.
به گزارش نامه نیوز، تا همین چند هفته قبل وزارتی ها، مجلسی ها، عوام، خواص و خلاصه هر کس که دستش به اینترنت و شبکه های اجتماعی می رسید، سرشان گرم این بود که آیا فیس بوک باید رفع فیلتر بشود یا خیر! نظرات هم البته ضد و نقیض بود. عده ای معتقد بودند چون این شبکه برای جاسوسی طراحی شده نباید سمتش رفت. عده دیگری گفتند که نباید از تکنولوژی فرار کرد بلکه باید با آن روبرو شد. باز عده دیگری اظهار داشتند: روابط دختر و پسر را تحت الشعاع قرار می دهد و گروهی هم بر این عقیده بودند که با محدودیت همه چیز بدتر می شود.
القصه! به یکباره از آن دوردست ها یک نفر داد زد: آی مسئولان ذیربط، چه نشسته اید که یک نرم افزار جدید آمده از آن ورژن های خانمان سوز؛ بشتابید که دخترها و پسرها با موبایل هایشان، فیلم و عکس و صوت و متن را یک جا برای هم فوروراد می کنند و همین روزهاست که سی چهل اینچ غبار فساد روی اراضی مملکت بنشیند.
البته این حرف فقط یک لاف بزرگ بود! چرا که این نرم افزار نه مانند فیس بوک عمومی است و نه مانند برخی نرم افزارها ساخت شرکتهای صهیونیستی است. در واقع این اپلیکیشن به کاربران این اجاره را می دهد که با صاحب شماره تلفنهای موبایل خودشان از کانالی غیر از کانال مخابراتی ارتباط داشته باشند و پیام های خود را با هزینه ای بسیار کمتر و از طریق دیتای سیم کارت در قالب های چندرسانه ای ارسال کنند. ویچت یک شبکه اجتماعی موبایل-بنیان است که توسط شرکت tencent چین طراحی و ساخته شده و بیش از ۳۰۰ میلیون کاربر دارد.
![](http://namehnews.ir/file/file/80733)
فیلتر های موبایلی!
چند روز قبل خبری منتشر شد که مسئولان سازمان فیلترینگ از فیلتر شدن دیگر نرم افزارهای شبکه اجتماعی نظیر وایبر، تانگو، واتس آپ و لاین خبر داده بودند. این می تواند موج جدیدی از فیلترینگ باشد که از رایانه به تلفن های همراه و تبلت های آندرویدی سرایت کرده است. نشانه های شروع این موج جدید فیلترینگ، اظهارات برخی از افراد همانند مسئول بسیج جامعه زنان است که گفته بود "پشت پرده شبکه اجتماعی جدید «وی چت» صهیونیست است که از این شبکه های مخرب حمایت می کند. شبکه های اجتماعی جدید مانند «وی چت» و همچنین فیس بوک حیازدایی و ترویج اباحه گری را به دنبال دارد در واقع این شبکه های برای خانواده ها و جوانان مخرب هستند."
همچنین لاله افتخاری از نمایندگان اصولگرا در گفتگویی درباره فیلتر نرم افزار تلفن های همراه بیان کرده بود که "ابزارهایی که به نظام ضربه می زند باید فیلتر شود و ابزارهایی از این قبیل به غیر از مسائل جاسوسی، مسائل اخلاقی نیز ایجاد می کند و در کمیسیون مدتی است بحث فیلترینگ انها مطرح است، فقط منتظر هستیم به یک نظر جمعی برسیم و برای قطعی کردن فیلترینگ این برنامه های تلفن همراه اقدام کنیم و در آینده نزدیک حتما اقدامات لازم در این خصوص انجام خواهد شد".
تاکنون نه گزارشی از کلاهبرداری از طریق وی چت گزارش شده و نه آماری از تاثیر آن بر خانواده ها تایید شده است. در واقع تصمیم فیلتر کردن این شبکه اجتماعی کاملا غیرکارشناسی بوده و مسئولان حتی زحمت بدست آوردن یک آمار ساده از تعداد مخاطبان این شبکه را در ایران به خودشان نداده اند.
بینوا اینستاگرام!
خیلی زود نوبت اینستاگرام رسید. نرم افزاری که صرفا برای اشتراک گذاشتن عکس و فیلم ساخته شده و به نوعی یک اپلیکیشن کمکی برای نمایش توانایی عکاسی در افراد مختلف به حساب می آید. اینستاگرام نه چت روم داشت نه قابلت ارسال پیام.
حدود یک هفته بعد از فیلتر شدن وی چت، اینستارگرام هم خیلی بی سروصدا از دسترس خارج شد. حتی کوچکترین توضیحی هم در مورد آن ارائه نشد. فیلتری که البته چند ساعت بیشتر طول نکشید و مسئولان که نمی دانستند برای فیلتر کردن این یکی باید چه بهانه ای جور کنند، بعد از 3 ساعت فیلترشان را برداشتند.
از فیلترینگ وی چت، اینستگرام و... دو گروه منتفع میشوند، گروه اول فروشندگان وی پی ان و گروه دوم مخابرات. وی چت در نگاه کلی مانند پیامک است و نه بیشتر، حال که ویچت فیلتر شده آیا می توان میلیونها تلفن همراه و سامانه پیامک آن را نیز تعطیل کرد؟! قطع ارتباط مشترکان با سرویسی همچون وی چت و الزام آنان به دریافت و ارسال پیامک از طریق اپراتورهای تلفن همراه، برای دولتی که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، میلیاردها تومان درآمد به دنبال خواهد داشت!
این اپلیکیشن تنها وسیله و ابزاری برای ارتباط و گفتگو بود و اگر در این میان استفاده ای نادرست از آن شده، به فرهنگ و سبک زندگی استفاده کنندگان از آن بر میگردد. با توجه به رشد فزاینده علم و دانش دیگر نمیتوان جلوی پیشرفت تکنولوژی را با حذف و فیلتر گرفت. جهانی شدن رخ خواهد داد چه ما بخواهیم چه نخواهیم. باید بدانیم وی چت جایگزین های متعددی دارد و جایش خالی نخواهد ماند.
1392/10/14
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]