تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آدم دين‏دار چون مى‏انديشد، آرامش بر جان او حاكم است. چون خضوع مى‏كند متواضع است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831200919




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دورخیز تهران برای پاسخگویی فنی به بهانه های سیاسی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

دومین بیانیه مشترک همکاری تهران و آژانس دورخیز تهران برای پاسخگویی فنی به بهانه های سیاسی تهران- ایرنا- امضای دومین بیانیه مشترک همکاری جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی از سه ماه پیش تاکنون در آستانه نشست آتی تهران و گروه 1+5 درباره گام نهایی سند «برنامه اقدام مشترک»، عزم ایران را برای پایان دادن به بهانه جویی های هسته ای غرب نشان می دهد.


کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به سرپرستی «ترو واریورانتا» معاون امور پادمان های آژانس، نوزدهم و بیستم بهمن ماه در تهران سه دور گفت و گو را برای تعیین چارچوب همکاری های آتی و بررسی اقدام های عملی پیشین برگزار کردند که حاصل آن، بیانیه ای مشترک درباره هفت اقدام عملی دیگر برای پیاده سازی تا سه ماه آینده است.
این، دومین بیانیه مشترک ایران و آژانس درباره اقدام های عملی طی سه ماه گذشته است. پیش از این، «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، بیستم آبان ماه به تهران آمد و بیانیه همکاری های فراتر از پادمان ایران را موسوم به «چارچوب همکاری» در 6 موضوع زیر امضا کرد:
ارایه اطلاعات و بازدید مدیریت شده از کارخانه تولید آب سنگین اراک و معدن گچین بندرعباس، دادن اطلاعات راکتورهای تحقیقاتی جدید و 16 سایت شناسایی شده برای ساخت نیروگاه و همچنین شفاف سازی درباره تاسیسات غنی سازی اضافی و فناوری غنی سازی لیزری.
طی مدت زمان سه ماهه، بازدیدها از تاسیسات آب سنگین اراک و معدن اورانیوم گچین هفدهم آذرماه و نهم بهمن ماه انجام شد و دیگر مراحل نیز به پایان رسید به طوری که آژانس در بیانیه بیستم آبان ماه تاکید کرد «ایران گام های عملی اولیه را که پیش بینی شده بود، اجرا کرده است».
هفت بند دومین بیانیه مشترک همکاری هم که طی سه ماه آینده پیاده می شود، موارد زیر را در بر می گیرد:
ارایه اطلاعات مورد توافق 2 طرف و دسترسی مدیریت شده به معدن ساغند یزد و کارخانه تغلیظ اردکان و نیز بازدید فنی از مرکز لیزر لشکرآباد، تحویل پرسشنامه اطلاعات به روز شده طراحی (دی. آی. کیو) و اتخاذ اقدام برای به نتیجه رسانیدن رهیافت پادمان درباره راکتور آب سنگین اراک (آی. آر- 40)، ارایه اطلاعات مواد چشمه [source material] که هنوز به ترکیب و خلوص لازم برای ساخت سوخت یا غنی سازی نرسیده است شامل واردات و استخراج اورانیوم از فسفات به دست ایران و ارایه اطلاعات و توضیحات به آژانس به منظور ارزیابی اظهاریه ایران در مورد نیاز یا کاربرد توسعه نسل جدید چاشنی های ایمن (ای. بی. دبلیو).
گرچه برخی در منابع غربی از خواست آژانس برای گفت و گو با دانشمندان هسته ای سخن به میان آورده اند اما همانگونه که سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران بیستم بهمن ماه به خبرنگاران گفت هیچ درخواست رسمی در این زمینه ارایه نشده است. از سوی دیگر با توجه به تاکید بر واژه «دسترسی مدیریت شده» قرار نیست بازرسان هیچگونه ارتباطی با دانشمندان داشته باشند.
گذشته از این، کوتاهی های پیشین آژانس به ویژه دبیرخانه آن در حفظ اطلاعات محرمانه مربوط به ایران و دانشمندان آن که به شهادت تعدادی از آنان منجر شد، در اعتماد تهران خدشه وارد کرده است. از این رو بر پایه بیانیه بیستم آبان ماه بار دیگر بایسته های رعایت اصل امانتداری به آژانس یادآوری شد.
اقدام های تهران برای همکاری با آژانس، به طور داوطلبانه و فراتر از پادمان است و شفاف سازی در مواردی را دنبال می کند که طی چند سال گذشته از سوی آژانس مورد ادعا بوده مانند بخش موسوم به «ابعاد نظامی احتمالی» که به دلیل اظهارات و مدارک غیرمستند برخی افراد و سازمان های مغرض مانند منافقان ایجاد شده است.
رویه کنونی ایران نشان می دهد همانند مدالیته سال 1386 برای پاسخگویی به پرسش هایی در 6 موضوع، تهران بار دیگر راه پاسخگویی فنی و حقوقی به ابهام افکنی هایی را در پیش گرفته است که رنگ و بوی سیاسی دارد.
این در حالی است که گفت و گوهای سیاسی نیز بین تهران و گروه 1+5 سوم آذرماه به سند توافق هسته ای موسوم به «برنامه اقدام مشترک» رسید که اجرای گام نخست آن از سی ام دی ماه آغاز شد و قرار است جمهوری اسلامی ایران، انگلیس، فرانسه، آمریکا، روسیه، چین و آلمان به همراه نماینده اتحادیه اروپا بیست و نهم بهمن ماه برای تعیین چگونگی آغاز و پایان گام نهایی و تدوین راه حل جامع در وین اتریش نشستی داشته باشند.
گرچه گفت و گوهای فنی و حقوقی با آژانس و موارد سیاسی با گروه 1+5 در 2راه جداگانه دنبال می شود اما این 2، بر هم تاثیر خواهند داشت چرا که آژانس در برنامه اقدام مشترک نیز به عنوان نهاد ناظر بر اجرای اقدام های داوطلبانه حضور دارد. از سوی دیگر، گزارش های آژانس به شورای حکام، به اعمال تحریم های یکجانبه یا چندجانبه ای منجر شده که بخشی از آنها در مدت 6 ماهه گام نخست روی تعلیق را به خود دیده است.
تاکید تهران بر پیگیری حقوق هسته ای در چارچوب معاهده منع گسترش تسلیحات اتمی (ان. پی. تی)، موافقت نامه پادمان و اساسنامه آژانس و اعتراض درباره برخوردهای سیاسی با این موضوع (به طوری که آژانس در برخی موارد از شرکت متخصصان ایرانی در نشست های تخصصی مانند ایمنی هسته ای خودداری کرد) از دیگر دلایلی است که نشست های فنی و سیاسی را به هم گره می زند.
به هر روی، تهران برای شفاف سازی بیشتر و رفع هر گونه نگرانی های خودساخته و ابهام آفرینی های غرب، اقدام های داوطلبانه و فراتر از تعهدات خود را پذیرفته است تا به این ترتیب، حسن نیت خود را نشان دهد و در نتیجه، روند پایان بخشیدن به مناقشات یک دهه پیش خود را به جلو هدایت کند.
گرچه رفتارهای غرب از جمله آمریکا در موضوع گفت و گوهای هسته ای همچنان بر پایه دشمنی های پیشین و نیز راضی نگه داشتن گروه های فشار داخلی و خارجی به ویژه صهیونیسم جهانی چیده شده و گزارش های نادرست غول های رسانه ای غربی و ادعاها و تهدیدهای هر روزه مقام های آمریکایی در دور تکرار افتاده است اما تهران با توجه به هدف تعیین شده در سند (ادامه برنامه های هسته ای صلح آمیز و تامین حقوق مصرح خود در قوانین بین المللی و معاهده ان. پی. تی در کنار افزایش اعتماد و اطمینان به ماهیت آن) به پیش می رود و در سایه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) سربلندی و عزتمندی ملت را می جوید.
از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**1961**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




21/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن