تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):كوتاه كردن ناخن، از آن رو لازم است كه پناهگاه شيطان است و فراموشى مى آورد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871389379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه مناسبات اقتصادی منجر به گسترش همکاری های سیاسی تهران و آنکارا می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

وزیر خارجه سابق ترکیه : توسعه مناسبات اقتصادی منجر به گسترش همکاری های سیاسی تهران و آنکارا می شود آنکارا - ایرنا - ˈ یاشار یاکیشˈ وزیر امور خارجه سابق ترکیه گفت: توسعه مناسبات اقتصادی ایران و ترکیه، منجر به گسترش همکاری های سیاسی دو کشور خواهد شد.


وزیر امور خارجه سابق ترکیه روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گسترش روابط تجاری ایران و ترکیه را چگونه ارزیابی می کند، گفت: توسعه مناسبات اقتصادی دو کشور ایران و ترکیه منجر به گسترش همکاری های سیاسی دو کشور در بخش های مختلف خواهد شد.
وی افزود: هر چه مناسبات تجاری دو کشور گسترش یابد دو طرف از خدشه دار شدن مناسبات با یکدیگر، بیشتر پرهیز می کنند.
او متذکر شد که ترکیه و ایران صدها سال است که با هم رابطه دارند، دو کشور با ثبات منطقه هستند و از سال 1639 میلادی مرزهای دو کشور تغییری نیافته است در مقاطعی طرفین دچار اختلافاتی شده اند ولی ایران و ترکیه در پی هر فراز و نشیبی همواره مناسبات خود را توسعه داده اند.
وی افزود، این یک روند تاریخی است و در آینده نیز چنین خواهد بود و به نظر می رسد در شرایط کنونی دورانی بسیار خوب و بهتر بین دو کشور آغاز شده است.
وی که در هشتمین میزگرد مشترک دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران و مرکز مطالعات استراتژیک آسیایی ترکیه (تاسام) در استانبول شرکت کرده بود در باره این نشست گفت: ایران وترکیه دو رکن اصلی منطقه هستند.
وی گفت، در این نشست و خارج از روابط رسمی دیپلماتیک مناسبات ایران و ترکیه را در بین نخبگان و کارشناسان بررسی کردیم.
وی افزود، مهمترین موضوع در این میزگرد در مورد سوریه و روابط ایران و ترکیه و نقشی که دو کشور می توانند در آینده داشته باشند، بود.
وزیر امور خارجه سابق ترکیه در باره مواضع این کشور در قبال سوریه گفت: به نظر من ترکیه در آغاز بحران سوریه شتابزده عمل کرد. دولت ترکیه نیز مانند کشورهای اروپایی ، عربی و غربی فکر می کرد که دولت سوریه در مدت زمان کوتاهی سقوط خواهد کرد به این دلیل همه سیاست خود را بر اساس حمایت از مخالفان ˈبشار اسدˈ استوار کرد.
ولی پس از مدتی اروپا متوجه شد که سلاح هایی که به مخالفان سوری داده می شود در اختیار گروه های تندرو قرار می گیرد و به این دلیل به ادامه کمک های خود به مخالفان سوری پایان داد و ترکیه در این بین تنها ماند و به ˈ آفسایدˈ افتاد.
ترکیه باید در آن دوران که درˈ آفساید ˈ قرار داشت عنوان می کرد که ما با کشورهای غربی در مورد سوریه همکاری داشتیم ولی کشورهای غربی ما را تنها گذاشتند و ما نیز سیاست خود را براساس شرایط جدید تغییر می دهیم .
یاکیش تصریح کرد : دولت ترکیه در انجام این امر و اعلام این مطلب عقب ماند و اکنون اندک اندک این سیاست را اجرا می کند.
یاکیش در ادامه گفت : در دیپلماسی، یک اصل مهم وجود دارد و آن نیز این است که نباید همه تخم مرغ های خود را در یک سبد گذاشت چرا که در این صورت در صورت بروز هر حادثه ای همه تخم مرغ ها می شکند و ترکیه با این طرز فکر که بشار اسد در مدت کوتاهی سقوط خواهد کرد ریسک کرد و نتیجه نگرفت و دچار مشکل شد.
وی اضافه کرد: در شرایط کنونی باید متوجه این واقعیت بود که ایران و روسیه در تحولات منطقه به ویژه در باره سوریه منافعی دارند و طبیعی است که ایران و روسیه نمی توانند از منابع ملی خود صرف نظر کنند. من 40 سال در دستگاه دیپلماسی کار کردم و کسی نمی تواند به من بگوید که برخی از ارزشهای بین المللی از منافع ملی کشورها مهمتر هستند برای هر کشوری مهمترین مساله منافع ملی آن کشور است و ایران ، روسیه و ترکیه هر کدام منافع ملی دارند این سه کشور باید بنشیند و با هم منافع مشترک خود را تعیین کنند. حدود سه سال پیش ایران به ترکیه چنین پیشنهادی را ارائه کرد.
ایران در پیشنهاد خود اعلام کرد که ترکیه در سوریه منافعی دارد و ما نیز منافعی داریم، بیایید با همکاری یکدیگر کاری کنیم که منافع هر دو طرف حفظ شود ولی این پیشنهاد عملی نشد.
آنچه مهم است دو کشور ایران و ترکیه اکنون باید سیاستی را دنبال کنند که به منافع یکدیگر ضرر نرسانند و مهمتر از همه منافع مردم سوریه است. چرا که صاحب اصلی سوریه مردم آن کشور هستند.
خاورم **2010 * 230 **1515
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




19/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن