تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804034298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلم ˈسیزدهˈ؛ تراژدی عصیان تنهایی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فیلم ˈسیزدهˈ؛ تراژدی عصیان تنهایی شهرکرد- ایرنا- فیلم سینمایی ˈسیزده ˈ را می توان یکی دیگر از فیلمهای چالش بر انگیز سی و دومین جشنواره بین المللی فیلم فجر دانست.


اگر چه این روزها ، ژست خلاقیت به شدت گریبان برخی کارگردانان جوان را گرفته است به گونه ای که گاهی برای فرار از تخت شدن داستان ، قصه و روایت متنی را فدای فرم می کنند، اما در این بین می توان به آثاری متفاوت نیز دست یافت.
در فیلم سیزده هومن سیدی، عصیان تنهایی خود به خود تبدیل به تراژدی یک طبقه جامعه شناسانه می شود که دچار معضلات بزرگ اجتماعی شده است.
فیلمˈ سیزده ˈ هومن سیدی را باید ادامه فیلم آفریقای او دانست، چرا که سیزده گاهی در فرم آنقدر دچار اغراق می شود، که مخاطب نمی تواند خرده روایت ها را به راحتی از هم تشخیص دهد.
فیلم سیزده بیانگر کودکی تنهاست به نام ˈبمانی ˈ که اکنون خانواده او دچار از هم گسیختگی شده است و از هم پاشیدگی این استحکام خانواده، فرزنده سیزده ساله را به سمت خلافهای زیر پوستی می کشاند.
اما این ها همه روایت هومن سیدی از سیزده نیست بلکه او با نشانه هایی گرافیتی (دیوار نگار) سعی می کند طبقه ای ناپیدا از جامعه بورژوار را به نقد بکشاند.
ذهنیت کاراکتر ˈ بمانی ˈ همان کودک سیزده ساله فیلم را باید ذهنی آشفته دانست که غرق شدن در رویاها و ترس از آینده نامفهوم را در وجود خود نهادینه کرده است.
کارگردان غرق شدن کودک در رویاها را در نمای داخل وان حمام یا سکانس آغازین (اوپنینگ)به مخاطب نشان می دهد و این غرق شدگی حاصل تراژدی تنهایی سیزده است.
همه انسان اجتماعی فیلم سیزده انسان هایی تنها هستند، انسانی که دچار افسردگی دوران مدرن شده اند و هر کدام با مشکلی بزرگ دست و پنجه نرم می کند.
بازی روان آزاده صمدی همسر هومن سیدی در نقش سامی را باید برگ برنده بازی های این فیلم دانست چرا که زوج امیر جعفری و ریما رامین فر در این اثر ، بازی قابل قبولی را ارائه نمی دهند و این دو دچار بازی های تئاتریکال شده اند.
به نظر می رسد هومن سیدی در مقام کارگردان اثر ، در کنترل بازی های امیر جعفری چندان موفق نبوده است،اگر چه بازی ˈ یسنا میرطهماسب ˈدر این فیلم قابل قبول و راضی کننده است.
فیلم سیزده هومن سیدی می توانست به یک اثر اجتماعی صرف تبدیل نشود ،اگر بازی های اغراق شده و غلو شده می گذاشتند لایه های پنهان این اثر را برای مخاطب رو شود.
سیزده هومن سیدی موضوع چالش برانگیزی را انتخاب کرده است ،موضوعی که پسری در سن سیزده سالگی و در آستانه سن بلوغ، عاشق افرادی بزرگتر از سن خود می شود و این موضوع می تواند تیغ دو لبه ای باشد که فیلم را یا به اوج برساند یا به انحطاط داستانی دچار کند.
واقع گرایی مفهومی فیلم سیزده در بیان دورنی های یک شخص فیلم را به نوعی به سبک های کوبیسم نزدیک می کند که با تحلیل ذهنی از حجمی واقع گرایی مفهومی بیانی می شود، اگر چه این باز روایی ذهنی در بین بازی های رئال امیر جعفری گم می شود.
مبنای زیباشناسانه کار هومن سیدی را باید در ساختمان های نیمه تمام و گرافیتی های آن جستجو کرد ،چرا که این گرافیت ها (دیوارنگاره ها) جامعه ای مسکوت در میان جهانی از آهن و سیمان را به رخ مخاطب می کشاند.
انسان های تنها در فیلم سیزده در جهانی از آهن و سیمان گرفتار شده اند و عصیان تنهایی در همه لایه ها و طبقات اجتماعی نفوذ کرده است.
سیزده هومن سیدی پدیده ای است از سینمای سیمانی ، جهانی تازه ساخت،جهانی در حال تازه شده ،جهانی مدرن شده اما سراسر دچار اختلاف و جهانی که تنها شبح تصویری آن را روی دیوار ها می توان مشاهده کرد.
ترس انسان ها از یک دیگر، آدم های مبتلا به کار روزانه و شبانه ، انسان های بی طبقه و تئوری های نا کارآمد رواشناسی همه دست به دست هم می دهند تا طبقه ای اجتماعی جدیدی را برای انسان های محتوم فیلم سیزده هومن سیدی تعریف کند.
با این اوصاف،پایان فیلم سیزده نیز پایانی ناشیانه است که با اعتراف سامی با بازی آزاده صمدی، همه چیز به خیر و خوشی تمام می شود و انگار از اول اتفاقی در ذات قصه و پیرنگ داستانی وجود نداشته است.
فیلم سینمایی سیزده هومن سیدی اکنون همزمان در تهران در شهرستان ها نیز در حال اکران است و در بخش فیلم اولی ها جشنواره سی و دوم روی پرده رفت.
نقد از محمود رییسی
7359
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




21/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن