واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
انتقال حوضه به حوضه تنها راهکار علمی و اقتصادی حل بحران آب اصفهان است اصفهان- ایرنا- معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای اصفهان گفت: انتقال آب حوضه به حوضه تنها راهکار علمی و اقتصادی فرار از بحران منابع آب در استان اصفهان و کویر مرکزی ایران است.
به گزارش ایرنا، ˈعلی اصلانیˈ روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از دیگر راهکارهایی که در کنار این راهکار باید دنبال شود این است که به هیچ عنوان نباید تخصیص تازه ای از حوضه زاینده رود صورت گیرد و مدیریت این حوضه به صورت یکپارچه انجام شود.
وی افزود: با انتقال آب از حوضه کارون و دز به زاینده رود در نهایت یک میلیارد متر مکعب آب منتقل می شود که این انتقال هم در صورت وجود مدیریت یکپارچه منجر به حل بخشی از مشکلات خواهد شد.
وی با اشاره به انتشار برخی خبرها مبنی بر خشکی کارون در اثر اقدامات انتقال آب بین حوضه ای گفت: تاکنون در این راستا هیچ اقدامی صورت نگرفته که برخی مشکل کارون را به آن نسبت می دهند.
اصلانی با رد شایعاتی مبنی بر کاهش آب اروند بر اثر استفاده بی اندازه از کارون گفت: آب اروند را ایجاد سدهای بزرگ با ظرفیت بیش از 130 میلیارد مترمکعب در ترکیه و سوریه و در نتیجه کاهش آب رودخانه دجله کاهش داده است و ارتباطی با کارون ندارد.
وی درباره سایر اقدامات مطرح شده برای برون رفت از بحران آب در استان اصفهان و منطقه کویر مرکزی گفت: انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی علمی و اقتصادی نیست و شیرین کردن آب دریا و انتقال آن هزینه های بسیار کلان دارد که منطقی نیست.
معاون برنامه ریزی آب منطقه ای اصفهان اظهار کرد: شرایط کم آبی کنونی در استان در نتیجه کاهش بارندگی ها در سالهای متوالی، کاهش سطح آبهای زیرزمینی و برداشت های اضافی در بالادست رودخانه زاینده رود رخ داده است.
به گفته وی ورودی آب به سد زاینده رود در دوره سال های 52-65 به میزان 1300 میلیون مترمکعب، 75-65 رقم 1750 میلیون مترمکعب، 89-77 معادل 1300 میلیون مترمکعب بود و در 90-86 به 960 میلیون متر مکعب رسیده است.
معاون طرح و توسعه آب منطقه ای اصفهان نیز در این جلسه در باره پروژه های آماده افتتاح این شرکت در دهه فجر گفت: هفت طرح در بخش های شرب، کشاورزی و سیستم انتقال با اعتبار 304 میلیارد تومان اجرا شده است.
ˈموسویˈ از خط دوم آبرسانی از مخازن ˈپیلافˈ به مخازن گورت و ساخت مخزن آب ˈگورتˈ در شهر اصفهان بعنوان نمونه هایی از طرح های مذکور نام برد و گفت: این طرح موجب صرفه جویی و جلوگیری از پرت آب و کمک به تعادل توزیع آب در نقاط مختلف شهر اصفهان می شود.
بر اساس آمارها در دو دهه اخیر میزان اختصاص آب زاینده رود به بخش کشاورزی اصفهان همواره رو به کاهش بوده و از متوسط یک میلیارد و 245 میلیون متر مکعب در دوره 12 ساله 65-77 به حدود 300 میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
در این دوره تخصیص آب بخش شرب ناشی از افزایش جمعیت و شهرنشینی و مهاجر پذیری منطقه مرکزی اصفهان و انتقال آب آشامیدنی به یزد و کاشان از 230میلیون متر مکعب به 420میلیون و مصرف بخش صنعت هم فقط با پنج میلیون متر مکعب افزایش به 120 میلیون متر مکعب رسیده است.
مقایسه این دو مقطع زمانی بیانگر آن است که سهم محیط زیست شامل رودخانه زاینده رود و ورود سیلاب به گاوخونی نیز از 160 میلیون به 40 میلیون متر مکعب کاهش یافته است و عملا هیچ آبی از زاینده رود به تالاب گاوخونی در شرق اصفهان نمی رسد.
پ/7143/ 607
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]