واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دردهمین روز از سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب ادای احترام به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، در بورسا تبعیدگاه ایشان آنکارا - ایرنا - شماری از ایرانیان مقیم ترکیه در دهمین روز از سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی امروز - یکشنبه - با حضور در شهر بورسای ترکیه تبعیدگاه بنیانگذار جمهوری اسلامی نسبت به امام خمینی ( ره ) ادای احترام کردند و یاد و خاطره ایشان را گرامی داشتند.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا ، ˈ علیرضا بیکدلی ˈ سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه به همراه شماری از کارکنان سفارت ، روسای نمایندگی ها ، معلمان و ایرانیان مقیم با سفر به شهر بورسا و حضور در محل تبعیدگاه معمار انقلاب اسلامی ، با برگزاری مراسمی یاد و خاطره امام راحل را گرامی داشتند و با آرمان های ایشان میثاق دو باره بستند.
علیرضا بیکدلی سفیر ایران در ترکیه در این مراسم در سخنانی با تقدیر از حضور مسوولان شهر بورسا در این مراسم ، به تاریخ و مشترکات نزدیک دو کشور اشاره کرد .
وی با اشاره به سفر هفته گذشته ˈ رجب طیب اردوغان ˈ نخست وزیر ترکیه به تهران و دیدار با آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اظهار داشت : روابط دو کشور به گونه ای است که ˈ حسن روحانی ˈ رییس جمهوری ایران نیز به زودی از ترکیه دیدن خواهد کرد.
او در ادامه به زمان تبعید بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به ترکیه در شهر بورسا اشاره کرد و گفت : امام خمینی ( ره ) حدود یک سال دوران تبعید خود را در بورسا گذراند و همین امر باعث علاقه مندی ایرانیان به این شهر شده است.
سفیر ایران در ترکیه به باور بنیانگذار جمهوری اسلامی به تشکیل دولت اسلامی اشاره کرد و اظهارداشت ایشان معتقد به تشکیل جمهوری اسلامی بودند و با صبر و استقامت به این مهم دست یافتند.
بیکدلی تصریح کرد 50 سال پیش کسی باور نمی کرد که جمهوری اسلامی در ایران تاسیس شود ولی ایشان خود به این امر باور داشت و چنین شد.
بیکدلی در پایان ابراز امیدواری کرد که تمامی مردم ایران در راستای آرمان های بنیانگذار جمهوری اسلامی گام بردارند.
ˈ مصطفی دوندار ˈ شهردار منطقه عثمان قاضی شهر بورسا نیز در این مراسم به روابط دو کشور ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: حضور شما در این مکان نشان از روابط دوستی دو ملت ایران و ترکیه دارد.
وی افزود: آیت الله خمینی ( ره ) پنجاه سال پیش به ترکیه و به شهر بورسا تبعید شدکه ما میزبان ایشان بودیم.
ما در زمانی که بنیانگذار جمهوری اسلامی دوران سختی را طی می کرد میزبان ایشان بودیم و از ایشان پذیرایی کردیم و امیدوارم نزدیکی و دوستی دو ملت ایران و ترکیه در زمان آسایش بیشتر شود.
دوندار در ادامه گفت پنجاه سال پیش بنیانگذار جمهوری اسلامی در این شهر اقامت داشتند و اکنون شما برای ادای احترام به رهبر ایران به شهر بورسا آمده اید . حضور شما در شهر بورسا می تواند گامی درراستای گسترش دوستی بین دو ملت ایران و ترکیه باشد.
شهردار منطقه قاضی عثمان در پایان گفت: اینگونه سفرها موجب گسترش روابط دو کشور در بخش های مختلف خواهد شد.
یکی از همسایگان بنیانگذار جمهوری اسلامی در زمان تبعید در شهر بورسا نیز در سخنانی در این مراسم گفت من آن زمان که آیت الله خمینی در این شهر تبعید بودند نوجوان بودم و حضور ایشان در این شهر بسیار خاطره انگیز بود.
وی افزود ایشان در مدتی که در این محل تبعید بودند بیشتر زمان خود رابه خواندن کتاب و دست نویس های خود می گذراندند و من شاهد این امر بودم .
او تصریح کرد آیت الله خمینی( ره ) در مدتی که در بورسا حضور داشتند در مراسم دینی و مذهبی به ویژه در نماز جمعه شرکت می کردند.
وی در باره شخصیت امام راحل اظهارداشت ایشان رفتار و شخصیت شان همه را مجذوب می کرد و در کارهای خود بسیار جدی بودند.
در پایان این مراسم سفیر جمهوری اسلامی ایران هدایایی به رسم یادبود به شهردار منطقه عثمان قاضی اهدا کرد.
13 آبان 1343 فرودگاه مهرآباد پذیرای میهمانی بزرگ بود که هجرتی چندین ساله را آغاز می کرد. امام خمینی ( ره ) که توسط ماموران شهربانی قم و ماموران ساواک اعزامی از تهران دستگیر شده بود، بدون وقفه به این فرودگاه انتقال و از آنجا به آنکارا و اندکی بعد به بورسای ترکیه تبعید شد.
بورسا برای آن انتخاب شد که شهری ناشناخته برای ایرانیان است و این شهر امکان ارتباط امام راحل را با دیگر اقشار مردم نمی داد. به این ترتیب اقامت اجباری ایشان در ترکیه یازده ماه به طول انجامید.
شهر بورسا، مرکز استانی به همین نام است که در مرکز ترکیه قرار گرفته و در فاصله 70 کیلومتری جنوب غربی استانبول در ساحل دریای مرمره قرار دارد.
این استان چهارمین استان پرجمعیت ترکیه است.بورسا از شمال به دریای مرمره و یالوا راه دارد.
نام این شهرکه از قدمتی تاریخی برخوردار است، از نام یونانی پروسا آمده و در منابع عرب و ایرانی و اسلامی از آن با نام «بورصه» یاد شده است.
بورسا که بیشتر شهری صنعتی است بنابرموقعیت جغرافیایی آن که از یک طرف بردامنه کوه آلوداغ و از طرف دیگربرساحل دریای مرمره آرمیده شهری بسیار زیبا است و به سبب شمار زیاد پارک و فضای سبزآن، این شهر را گاه یَشیل بورسا (بورسای سبز) نیز می نامند. لقب سبز بورسا برخی از نمادهای شهر رانیز متاثر کرده است.چنان که مشهور ترین مسجد این شهر ˈیشیل جامع ˈ مسجد سبز نام دارد.
بر اساس اسناد منتشر شده انتقال امام خمینی ( ره ) به شهر بورسا در ترکیه، به آن دلیل بود که بورسا شهری کوچک و ارام بود که راحت تر می شد امام را در این شهر زیر نظر داشت.
خاورم ** 230 *1446
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]