تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):ریشه های کفر سه چیز است:حرص و بزرگ منشی نمودن و حسد ورزیدن.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849784382




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صدا و سیما و حقوق ملت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/یکشنبه 20 بهمن 1392 صدا و سیما و حقوق ملت تهران- نحوه ی برخورد صدا و سیما با دولت یازدهم بویژه در جریان پخش زنده ی گفت و گوی هفته ی گذشته ی رییس جمهوری با مردم و تبلیغات بازرگانی افسارگسیخته در برنامه های تلویزیونی، موضوع یادداشت های برخی از روزنامه های امروز بود.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز یکشنبه 20 بهمن ماه 1392 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

***نگاه های مختلف به سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی
سخنان حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار روز گذشته با جمعی از فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، در روزنامه های امروز بازتاب گسترده ای داشت. در همین حال هر یک یا چند روزنامه با توجه به رویکردها و وابستگی های سیاسی خود، بخش های خاص از سخنان ایشان را برجسته کردند.
-برخی روزنامه ها تاکید رهبر معظم انقلاب بر ضرورت انصاف در نقد دولت و ضرورت دادن فرصت به دولتمردان را پررنگ کردند.
«باید به دولت فرصت داد» عنوانی است که روزنامه های «اعتماد»، «ابتکار» و «شرق» برای خبر سخنان رهبر معظم انقلاب انتخاب کردند.
روزنامه ی «قانون» هم با رویکردی مشابه این سخن رهبر انقلاب را در تیتر نخست خود قرار داد: «انصاف داشته باشید»
-در همین حال برخی روزنامه ها نیز آن بخش از سخنان آیت الله خامنه ای درباره ی حضور باشکوه مردم در راهپیمایی 22 بهمن را بیشتر مورد توجه قرار دادند.
روزنامه ی «رسالت» در تیتر نخست خود از قول ایشان نوشت: «مردم در روز 22 بهمن شعارهای انقلاب را فریاد می زنند»
«ملت ایران 22 بهمن را صحنه رزمایش و اقتدار ملی خواهد کرد» نیز تیتر نخست روزنامه ی کیهان به نقل از رهبر معظم انقلاب بود.
-دسته ای از روزنامه ها نیز آن بخش از سخنان آیت الله خامنه ای درباره ی مذاکرات هسته یی را در خبرهای خود پررنگ کردند.
روزنامه ی «جوان» به نقل از ایشان این عنوان را در صفحه ی نخست خود منتشر کرد: «ملت مذاکرات را زیر نظر بگیرد»
«ملت، مذاکرات اخیر و اظهارنظرهای بی ادبانه امریکایی ها را زیر نظر بگیرد» نیز تیتر نخست روزنامه ی «سیاست روز» بود.
-در همین حال روزنامه های دیگر بخش های فرعی سخنان روز گذشته ی رهبر معظم انقلاب را مورد توجه قرار دادند.
روزنامه ی «تهران امروز» این تیتر را برای خبر خود به نقل از رهبر انقلاب انتخاب کرد:«نگاه به درون، تنها راه حل مشکلات اقتصادی»
«استقلال به معنای بداخلاقی و قهر کردن با دنیا نیست» نیز تیتر خبر روزنامه ی «مردم سالاری» در این ارتباط بود.

***سه برداشت از رای هیات نظارت بر صدا و سیما
اعلام نظر شورای نظارت بر صدا و سیما درباره ی نحوه ی تعامل این نهاد با قوای سه گانه درباره ی انتخاب مجری در برنامه های گفت و گو محور، باعث شد تا امروز نیز موضوع بایدها و نبایدهای تعامل صدا و سیما با دولت مورد توجه قرار بگیرد.
به طور کلی نظر دیروز شورای نظارت بر صدا و سیما از سه زاویه در روزنامه ها بازتاب پیدا کرد و تفسیر شد. برخی این رای را به نفع صدا و سیما، برخی آن را به کام دولت و برخی دیگر هم رای شورای نظارت را رای دوپهلو خواندند.
روزنامه ی تهران امروز در گزارشی با عنوان «شورای نظارت حق را به صداوسیما داد» نوشت: دومین حضور حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در صداوسیما با حاشیه هایی همراه شد که موجب شد اعضای شورای نظارت بر صداوسیما وارد جریان شده و درباره اختلاف رئیس جمهور و رئیس صداوسیما درباره انتخاب مجری اعلام رای کنند. رمضان شجاعی کیاسری نایب رئیس شورای نظارت بر صداوسیما روز گذشته اعلام کرد که این شورا حق را به صداوسیما داده است.
در همین حال روزنامه ی اعتماد در بازتاب خبر رای هیات نظارت بر صدا و سیما آن را «حکمی به کام دولت» دانست و نوشت: هیات نظارت بر صدا و سیما در پاسخ به نامه ضرغامی خواستار هماهنگی با سران قوا برای تعیین مجری مصاحبه های تلویزیونی شد.
روزنامه ی شرق اما تفسیری میانه از این رای داشت و در مطلبی با عنوان «رای دوپهلوی شورای نظارت بر صداوسیما» نوشت: نظر شورای نظارت بر عملکرد صدواسیما دیروز اعلام شد، اما اینطور که شورا نظر خود را اعلام کرده موضع مشخصی برای انتخاب مجری از سوی رییس جمهوری یا صداوسیما ندارد. در واقع نظر شورای نظارت بر عملکرد صداوسیما شامل دو بخش است که هر بخش ناقض بخش دیگری است. در نظر این شورا آمده است: «رسانه ها به ویژه رسانه ملی در انتخاب اعضا و کادر گفت وگو محق هستند و طبیعتا باید از جانب صداوسیما انتخاب شوند.» همین بخش از نظر شورای نظارت سبب شد تا بسیاری از رسانه های منتقد روحانی تیتر بزنند: «شورای نظارت حق را به صداوسیما داد.» اما بخش دیگری هم پیرو نظریه شورای نظارت بر عملکرد صداوسیما بود که این نظریه را دووجهی نشان می داد: «وقتی طرف مصاحبه شونده رییس یکی از قوا باشد حتما امر هماهنگی با ایشان در انتخاب مجریان امری ضروری است.»

***انتقاد به عملکرد صدا و سیما
روزنامه های امروز پر بود از گزارش ها و یادداشت های انتقادی از عملکرد صدا و سیما؛ از نحوه ی برخورد این نهاد با دولت بویژه در جریان پخش زنده ی گفت و گوی هفته ی گذشته ی رییس جمهوری با مردم تا تبلیغات بازرگانی افسارگسیخته در برنامه های تلویزیونی.
روزنامه ی آرمان در یادداشتی با عنوان «رسانه ی ملی و حق مردم» به قلم «اشرف بروجردی» با انتقاد از روش برخورد صدا و سیما در جریان گفت و گوی تلویزیونی رییس جمهوری نوشت: اگر در ایران شبکه های خصوصی اجازه فعالیت داشتند و به عنوان مثال قوه مجریه کشور می توانست شبکه خصوصی خود را مدیریت کند، رئیس جمهوری در تلویزیون خود به بیان نظرات خود می پرداخت و شبکه های دیگر نیز در صورت دعوت از رئیس جمهور حق تعیین مجری برنامه را داشتند اما تا زمانی که این شبکه تاسیس نشده است این حق رئیس جمهور است که از طریق رسانه ملی با مردم سخن بگوید و حقایق را با مردم در میان بگذارد و مطالبی را که در نظر دارد به جامعه منتقل کند. اگر صداوسیما اینگونه باشد قطعا تجلی اراده مردم خواهد بود و در رسالت خود پیروز خواهد ماند. وقتی دولت در برابر چنین رفتاری قرار می گیرد باید با استفاده از مجاری قانونی از حق خود برای ارتباط با مردم استفاده کند.
روزنامه ی قانون هم در گزارشی اختصاصی با عنوان «آنتن فروشی در تلویزیون» به نقد افزایش میزان تبلیغات بازرگانی در صدا و سیما و درآمدهای میلیاردی این نهاد پرداخت.
در بخشی از این گزارش آمده است: «چای محسن بخرید، هر هفته یک خودروی لوکس ببرید... جشنواره آرزوهای بزرگ، هر هفته 110میلیون تومان... قرعه کشی بزرگ چای دبش، هر هفته 3 دستگاه خودروی پژو پارس...» این روزها کمتر کسی است که با تبلیغات گسترده محصولات بازرگانی روی آنتن صدا و سیما غریبه مانده باشد. کافی است شب ها پای برنامه رسانه ملی بنشینیم تا برای شرکت در قرعه کشی محصولات محسن،آوازه، دبش ، زر ماکارون و ... تشویقمان کنند. محصولاتی که اغلب نمی دانیم هر ثانیه تبلیغ در صدا و سیما برای آن ها ممکن است تا 8 میلیون تومان آب خورده باشد. برای ما همین کافی است که به خرید فلان چای معروف فقط برای به دست آوردن کد قرعه کشی و ارسال آن به شماره اعلام شده ترغیب شویم. کسی چه می داند، شاید ما برنده خوش شانس قرعه کشی این هفته باشیم! در این میان اما نکته قابل تامل ، میل بالای صدا و سیما به «آنتن فروشی» و کسب درآمدهای میلیاردی از «باورهای ساده مردم» است که این روزها، سخت گرفتار مشکلات اقتصادی هستند و دنبال راهی برای میلیونر شدن...
در بخش دیگر این گزارش آمده است: «آنچه از سوی صدا و سیما شاهدیم هیچ فرقی با شرط بندی و بخت آزمایی ندارد. تنها به این دلیل که آن را قرعه کشی می نامند مشروع جلوه می کند.» این را حسین راغفر، اقتصاد دان در گفت و گو با قانون می گوید. وی با اشاره به اینکه اضطراری که از وضعیت فقر مردم پیش می آید فرصتی است برای گروهی سودجو که از نیاز مردم استفاده کنند، می افزاید که در نهایت این مردم عادی هستند که از این شرایط لطمه می بینند. جای تردید است که در یک اقتصاد پر ازمشکل، صدا و سیما این راه را در پیش گرفته و فرهنگ مبتذل مصرف گرایی را رواج می دهد. عوارض مخرب این فرهنگ برای اقتصاد ملی و کشور نادیده گرفتنی نیست.

***احیای فعالیت های حزبی اصلاح طلبان
گردهمایی اعضای حزب «اعتماد ملی» پس از چهار سال و برگزاری دوازدهمین کنگره ی حزب «مردم سالاری» بار دیگر نگاه ها را به سمت اهمیت و نقش احزاب و آغاز فصل جدید در فعالیت های حزبی بویژه احزاب اصلاح طلب پس از روی کارآمدن دولت تدبیر و امید، معطوف کرد.
«بازگشت اعتماد ملی» عنوان گزارش نخست روزنامه ی اعتماد بود که از گردهمایی اعضای حزب «مهدی کروبی» پس از چهار سال سکوت، خبر داد.
در بخشی از این گزارش آمده است: پس از چهار سال، حزب اعتماد ملی، حزبی که از آسیب دیدگان حوادث سال 88 بود از کمای سیاسی خارج شد و موسسه الهادی میزبان نشستی با نام «جشن پیروزی انقلاب» شد که از سوی حزب اعتماد ملی برگزار شده بود؛ نشستی که بهانه یی بود برای هم حزبی هایی که مدت ها بود دیداری با هم نداشتند. نشستی بی سر و صدا برگزار کردند و بدون هیچ تبلیغی میزبان سیل هوادارانی بودند که چند سالی بود محروم از دیدار هم بودند. صندلی خالی در سالن به چشم نمی خورد، سرود یار دبستانی پخش کردند و کلیپی از انتخابات 88 دیدند. اعضای حزب از دبیرکل غایب شان یاد کردند و از لزوم تقویت احزاب گفتند. ابراز امیدواری کردند تا شاید که حصر رفع شود. از مشکلاتی که در چند سال اخیر دچارش شده بودند و نامهربانی هایی که به سر بزرگان نظام آمده بود ابراز تاسف کردند و باز اعلام آمادگی کردند برای کمک به دولت نوپایی که هیچ توقعی از آن ندارند. جمعیتی که آمده بودند قابل توجه بودند و دغدغه هایشان یکسان.
روزنامه ی مردم سالاری هم در گزارشی به بررسی دوازدهمین کنگره ی سراسری حزب مردم سالاری پرداخت.
این روزنامه همچنین در یادداشتی با عنوان «تفکر حزبی یا ادعای تحزب» به اهمیت فعالیت احزاب در کشور پرداخت و نوشت: حزب زمینه ساز، ناظر، شخصیت پرور و چشم تیزبین جامعه بر اعمال حکومت است و هم، زبان بی ملاحظه نقد و تحلیل گفتار و کردار کرسی نشینانی که با واسطه یا بی واسطه، بر مسند و مصدر اجرای امور نشسته اند و مایه شعف ما آن که خاتمی به دل به این حقیقت مسلم واقف است و می داند که در دیار ما کرکره حزب را بالا کشیدن و بالا نگه داشتن، مستلزم تحمل چه مرارتی است و چه خون دلهایی را باید خورد و با چه صبوری هایی باید عطای دوستان آن طرفی و لقای یاران این طرفی را متحمل شد و دم نزد تا بازوهای پرتوان حکومت مردمی به کار افتد و ذهن ها پرورده شود.

***در باب انتقاد
موضوع نقد از دولت و حد و مرز آن، یکی از موضوع هایی است که در روزنامه های امروز مورد بحث قرار گرفت و نگاه های مختلف به آن مطرح شد. برخی از دولتمردان به دلیل آنچه نبود سعه صدر و تحمل نکردن نقدها خواندند، انتقاد کردند. برخی منتقدان را متهم به رفتارهای دوگانه کردند و برخی دیگر هم نگاهی بینابینی کردند و از ضرورت برخورد سازنده ی دو طرف سخن گفتند.
روزنامه ی جوان در مطلبی با عنوان «آقای رییس جمهور! آیا انتقاد از توافق با توپ و تشر دولت ممکن است؟!» از نامه ی «سعید زیباکلام» و چندتن از استادان دانشگاه به روحانی در انتقاد از وی گفت و نوشت: 270 دانشجو و نخبه دانشگاه شریف روز گذشته طی نامه ای به رییس جمهور تاکید کردند که «ما نه معدودیم، نه کم سواد و بی سواد ولی به توافق ژنو نقد داریم چرا که فهمیدیم آنچه از حقوق ملت ایران باید به صراحت درج می شد، گنگ و قابل تفسیر آمده است».
«فراموشکارها» عنوان سرمقاله ی روزنامه ی شرق به قلم «صادق زیباکلام» استاد دانشگاه تهران بود که در آن رفتار منتقدان دولت را به نقد کشید.
در بخشی از این یادداشت آمده است: این نکته اصلی بود. اما نکته فرعی؛ از فردای بیان این موضوع توسط آقای روحانی که مخالفان توافق «ژنو» را «کم سواد» خواند، صف طولانی از اصولگرایان تشکیل شده و جملگی به ایشان حمله ور شده اند و می کوشند به وی درس اخلاق، آزادگی، دموکراسی، تحمل مخالف، احترام به افکار و عقاید دیگر و دروس مشابه اینچنینی بدهند.
شرق در ادامه نوشت: اصولگرایان به یکباره متوجه گوهر دموکراسی، ضرورت احترام به مخالف، وجود آزادی اندیشه و این دست مفاهیم شده اند. جالب است اصولگرایانی که وقتی جناب احمدی نژاد چندین میلیون شهروند تهرانی را «خس وخاشاک» خطاب کرد یادشان رفته بود که چیزی به اسم حقوق مخالفان و ضرورت احترام به آنان وجود دارد و یک شبه «جان لاک»، «جان استیوارت میل» و مبلغ روح القوانین «مونتسکیو» شده اند.
در این میان روزنامه ی جمهوری اسلامی با رویکردی بینابین توصیه کرد که هم انتقادهای مطرح شده از دولت سازنده و غیرتخریبی باشد و هم دولتمردان سعه صدر لازم در تعامل با انتقادها داشته باشد.
در یادداشت این روزنامه با عنوان «انتقاد منصفانه و شرح صدر» آمده است: واقعیت اینست که انتقادهای غیرمنصفانه امروز مخالفان با عملکرد دیروزشان همخوانی ندارد و نیازی به اشاره نیست که جمعی از این منتقدین که امروزه خود را موظف می دانند درباره هر چیزی اظهارنظر نمایند، در طول 8 سال گذشته با کوبیدن بر طبل خشونت، درصدد تحمیل عقیده خود به دیگران بودند و در عین حال در مقابل آن همه خودکامگی و آسیب رسانی به کشور دم بر نمی آوردند.
در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: دولتمردان هم باید به انتقادهای منصفانه پاسخی در خور و توأم با متانت بدهند و خود به گروه های ماجراجو که هدفی جز رسیدن به مقاصد خاص سیاسی ندارند، کمک ننمایند.

*گروه پژوهش های خبری
پژوهش**2054**1459
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




20/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن