تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802705113




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جذب سرمایه گذاری خارجی در معادن نیاز به یک مرکز فرابخشی دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

رئیس گروه معادن جامعه مهندسان مشاور: جذب سرمایه گذاری خارجی در معادن نیاز به یک مرکز فرابخشی دارد تهران - ایرنا - رئیس گروه معادن و زمین شناسی جامعه مهندسان مشاور ایران، معتقد است: جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش معدن و صنایع معدنی کشور نیاز به یک مرکز فرابخشی دارد که زیر نظر معاون رئیس جمهوری مدیریت شود.


محمدجعفر صادقی پناه روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: بررسی­های کارشناسی نشان می­دهد که ایران به میزان سرمایه­ گذاری داخلی دربخش­های مختلف، نیاز به سرمایه­ گذاری خارجی دارد و یا حداقل بیش از یک سوم سرمایه­ گذاری لازم در بخش معدن کشور باید از طریق سرمایه گذاری های خارجی صورت گیرد.
به گفته وی، تضمین و کمک به توسعه اقتصادی پایدار از دیدگاه کلان اقتصادی، ایجاد فرصت­های شغلی جدید برای نیروی انسانی بومی، انتقال دانش فنی و مدیریتی که تجربه کم گذشته هم اثرات قابل توجهی به جا گذاشته از جمله مزیت­های سرمایه­ گذاری خارجی در کشور محسوب می شود.
صادقی پناه تصریح کرد: ایجاد رقابت و تولید محصولات بهتر و با کیفیت­تر در داخل، ارتقا صادرات و دسترسی به بازارهای صادراتی جدید از طریق سرمایه­ گذاران خارجی، افزایش درآمد مالیاتی و بالا رفتن حاشیه امنیت ملی در کشور هم در زمینه امنیت اقتصادی و حتی سیاسی از دیگر دلایلی است که تمام کشورها بدنبال سرمایه­ گذاری خارجی باشند و برای جذب سرمایه گذار خارجی تسهیلات بیشتر و مشوق های گوناگون تدارک می­بینند.
وی گفت: موضوع جذب سرمایه گذاری خارجی در کلیات سالهای زیادی است که مطرح می­ شود و در قوانین هم ذکر شده ، اما دستگاه­ های ذیربط برنامه و بسته تشویقی مشخصی برای جذب سرمایه گذاری خارجی تنظیم و ارائه نکرده اند.
صادقی پناه، در ارتباط با جذابیت بخش معدن و صنایع معدنی ایران به منظور جذب سرمایه گذاری خارجی نیز اظهار داشت: ایران از تنوع ذخایر معدنی خوبی برخوردار است و این امر موجب شده که کشورمان در بین 20 کشور اول دنیا جای گیرد.
وی خاطرنشان ساخت: بخش معدن و صنایع معدنی ایران، همواره جاذبه مناسبی برای ورود شرکت­ های معدنی بزرگ جهان حتی برای سرمایه­ گذاری داشته، اما بررسی­های کارشناسی سازمان­ های مسئول نشان می­دهد که سرمایه گذاران خارجی برای حضور در این بخش از فعالیت های اقتصادی در ایران دغدغه ­های خود را دارند.
رئیس گروه معادن و زمین شناسی جامعه مهندسان مشاور ایران از نبود قوانین و مقررات شفاف و باثبات برای مدت معین، ناهماهنگی و ابهام در تصمیم گیری و امضا موافقت های اولیه، تنوع مراکز صدور مجوز و تصمیم گیری در حوزه معدن، ارتباط نداشتن مناسب بین سازمان­های ذیربط، نبود ثبات مدیریت بالای کشور، تصمیم گیری­های سلیقه ­ای و لحظه­ ای را به عنوان بخشی از دلایل استقبال نکردن سرمایه گذاران خارجی از بخش معدن و صنایع معدنی برشمرد.
وی گفت: نبود امنیت سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران داخلی، تضمین نداشتن در آزادی سرمایه­ گذار برای خروج سرمایه، سود و منافع حاصله از سرمایه گذاری از کشور و صادرات مواد معدنی حاصله، نامشخص بودن میزان حقوق دولتی و تکلیف انفال بودن معادن در این رابطه، میزان مالیات و بهره مالکانه بخش دیگری از دغدغه های سرمایه گذاری در بخش معدن و صنایع معدنی ایران است.
صادقی پناه اضافه کرد: تصویب و اجرای مقررات خاص و سلیقه ­ای مانند اخذ عوارض صادراتی، حق انتفاع و موارد مشابه، نبود تسهیلاتی نظیر اخذ ویزا، روادید کار و ثبت شرکت هم از دیگر مصادیق مشکلات سرمایه گذاری در این بخش است.
وی افزود: هیچگونه عزم جدی برای حل مشکلات مذکور مشاهده نمی شود و دستگاههای مختلف هر کدام دیدگاه متفاوت دارند و هماهنگی، هم افزایی و برنامه ریزی در این دستگاه­ ها وجود ندارد.
صادقی پناه گفت: بخش معدن به حجم سرمایه­ گذاری بالاتری نیاز دارد زیرا مخاطره سرمایه گذاری، مدت آن و بازدهی سرمایه­ گذاری بیشتر است و اطلاعات پایه زمین شناسی و شناسایی پتانسیل­های مواد معدنی در کشور در آن بسیار اندک که حساسیت بیشتری بوجود آورده است.
وی با تاکید براینکه بخش معدن وصنایع معدنی نیاز به برنامه­ ریزی دقیق و جامع تر دارد، گفت: برنامه ریزی کوتاه، میان و بلندمدت به تفکیک و همزمان می بایست به مورد اجرا گذاشته شود.
صادقی پناه بر لزوم تدوین یک استراتژی مشخص و هدف گیری معین برای رونق بخشیدن به بخش معدن که مهمترین راه توسعه اقتصادی است، تاکید کرد و گفت: سرمایه گذاری در معادن و صنایع معدنی با مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی باید مورد توجه قرار گیرد و دولت هم در این امر مهم باجدیت و عزمی راسخ شرایط لازم را فراهم سازد.
وی یادآور شد: امروز شاهد مداخله و تصمیم گیری دستگاه­ های متعدد اجرایی در این بخش هستیم و لازم است، یک مرکز فرابخشی تحت نظر معاون اول یا معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری تشکیل و این مهم پیگیری شود.
این متخصص بخش معدن گفت: مرکز فرابخشی مذکور در مرحله اول رفع موانع را در داخل دولت و دستگاه های اجرایی در قالب قوانین موجود هدف بگیرد و به شکل سریع رفع نماید.
به پیشنهاد وی، تمام رسانه ها برای فرهنگ سازی و ایجاد باور لازم و حصول امنیت مورد استفاده قرار گیرند و با اصلاح قوانین و هماهنگی دولت، مجلس و قوه قضائیه نیز اقدام شود.
وی اظهار امیدواری کرد: نظرات و پیشنهادات بخش خصوصی و همکاری تشکل های تخصصی مورد پذیرش دولت قرار گیرد و در عمل سرمایه گذاری خارجی نیز در کنار سرمایه گذاری داخلی به شکل مشترک فعالیت نماید تا انتقال دانش فنی و بسیاری موارد مهم و ضروری دیگر محقق شود.
امروز حدود پنج هزار و 600 معدن فعال در کشور وجود دارد و سال گذشته حدود 400 میلیون تن مواد معدنی در کشور استخراج شد و انتظار می رود تا پایان برنامه پنجم توسعه (1394) میزان مواد معدنی استخراجی به 570 میلیون تن برسد.
آمارها نشان می دهد مجموع ذخایر قطعی معدنی اکتشاف شده در سطح کشور 37 میلیارد تن است که ارزش آن افزون بر 770 میلیارد دلار برآورد شده است.
اقتصام (4)1559**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




20/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن