واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
افتتاح نمایشگاه ˈشاهنامه - میراث جاودانˈ درهند دهلی نو - ایرنا - نمایشگاهی با عنوان ˈ شاهنامه -میراث جاودان ˈ روز یکشنبه درایالت اتارپرادش درشمال هند گشایش یافت.
به گزارش ایرنا، دراین نمایشگاه که در مرکزایران شناسی دانشگاه روهیلکند و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برپا شده و تا 27بهمن ماه ادامه می یابد، مجموعه ای از کتاب ها، مقالات و آثار برگزیده با موضوع شاهنامه فردوسی از اساتید و اندیشمندان دو کشور به زبان های هندی اردو، انگلیسی و فارسی در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است.
در مراسم افتتاح نمایشگاه ˈشاهنامه - میراث جاودانˈ پروفسور مشاهد حسین رییس دانشگاه روهیلکند، پروفسور ابی کومار سینگ رییس مرکز ایران شناسی، دکتر سید اختر حسین کاظمی از گروه فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو، علی فولادی رایزن فرهنگی ایران در دهلی نو و جمعی از استادان، دانشجویان زبان فارسی و دیگر علاقه مندان حضور داشتند.
کومار سینگ رییس گروه تاریخ دانشگاه روهیلکند و مدیر مرکز ایران شناسی این دانشگاه طی سخنانی با اشاره به مشترکات هند و ایران، فرهنگ دو کشور را انسان ساز دانست و گفت: ایران تنها کشوری است که فرهنگ و تمدن مشترک دیرینه با هند دارد.
وی افزود: مرکز ایران شناسی نقش مهمی در راستای تعاملات فرهنگی بین دو کشور ایفا خواهد کرد.
کاظمی استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه جواهر لعل نهرو نیز با اشاره به مشترکات فراوان فرهنگی و تاریخی ایران و هند بر اهمیت این نمایشگاه درمعرفی فرهنگ ایران به مردم این کشور تاکید کرد.
علی فولادی رایزن فرهنگی کشورمان نیزبا بیان ویژگی های شاهنامه، این اثر حماسی را شرح پیکار دایم ملت ایران در مقابل هجوم عناصر خارجی متجاوز و حاوی آموزه دایمی قیام علیه استبداد شاهان خواند.
وی گفت: شاهنامه داستان پیکار خیر و شر، عدالت و ستم، تاریکی و روشنایی و حق و باطل است.
سبود دهون استاد گروه اقتصاد دانشگاه روهیلکند هم در این مراسم مقاله خود را با عنوان ˈسهم مشترک هند و ایران در صحنه اقتصادیˈ و با این گفته پاندیت نهرو آغاز کرد: ˈ از میان ملل و نژادهای بسیاری که با هندوستان تماس داشته اند و در زندگانی و فرهنگ هند نفوذ کرده اند، قدیمی ترین و بادوام ترین آنها ایرانیان هستندˈ.
وی با اشاره به روابط تنگاتنگ فرهنگی دو کشور، گسترش روابط ایران و هند در همه زمینه ها را خواستار شد.
در این مراسم همچنین کتابخانه مرکز ایران شناسی دانشگاه روهیلکند با اهدای کتاب های مختلف از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ، افتتاح شد.
مرکز ایران شناسی دانشگاه روهیلکند با حدود 500 متر عرصه و بیش از 200 متر بنا از سال گذشته فعالیت خود را در زمینه آموزش زبان فارسی آغاز کرده است.
قرار است فصلنامه ایران و هندشناسی بزودی در این مرکز چاپ و منتشر شود.
دانشگاه روهیلکند در شهر برلی در ایالت اتارپرادش هند واقع است. این ایالت با حدود دویست میلیون نفر جمعیت از پرجمعیت ترین ایالت های هندوستان است و بیشترین تعداد مسلمانان هندی نیز در این منطقه زندگی می کنند.
آساق ** 2167 ** 275 **
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]