تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850994346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ناشی گری ها تحریم فراگیر را بر نظام و مردم تحمیل کرد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ناشی گری ها تحریم فراگیر را بر نظام و مردم تحمیل کرد تهران - ایرنا -روزنامه ایران گفت و گوی خود با «سیروس ناصری» را با سر خط خبری « برخی ناشی گری ها تحریم فراگیر را بر نظام و مردم تحمیل کرد » منتشر کرد و نوشت: هر قدم که به توافق نهایی نزدیک شویم غربی ها متناسب با آن به سمت ما خواهند آمد اما باید بدانند که فرش قرمزی برای آن ها پهن نشده است.


در این مطلب که به کوشش « مریم سالاری » تهیه شده آمده است: تصمیمات و برنامه های داخلی و خارجی دولت این روزها بیش از هر زمان دیگری در معرض قضاوت موافقان و مخالفان قرار گرفته است.
چه آنکه راهکارهای دولت برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور، خروج از انزوای بین المللی و حل چالش هسته ای، شیب انتقادها به عملکرد دولت را بیشتر کرده است.
همین مسأله ضرورت واکاوی امور از سوی ناظران بی طرف را دوچندان می سازد.
رئیس جمهوری هم در سخنان اخیر خود به این نکته اشاره داشته که نقد و آسیب شناسی سیاستگذاری های دولت به عرصه تخصصی خود بازگردد تا میدان برای سوگیری های یکجانبه باز نماند.
سیروس ناصری، دیپلمات سابق کشورمان که به تازگی به کشور بازگشته از نگاه یک کارشناس به تحلیل فضای اقتصادی و عملکرد دولت در عرصه سیاست خارجی پرداخته و معتقد است باید برنامه های هدفدار و فعالانه دولت در بوته عقل و منطق دو طرفه تحلیلگران مورد بررسی قرار گیرد. وی حتی آمادگی خود را برای مناظره با منتقدان دولت اعلام کرده است.
مشروح این گفت و گو در ادامه می آید.
س: جناب آقای ناصری شما در افکار عمومی به عنوان دیپلماتی با سابقه سخنگویی و حضور در نخستین هیأت مذاکره کننده هسته ای شناخته می شوید، در حال حاضر که رئیس آن هیأت مذاکره کننده در جایگاه ریاست دولت یازدهم قرار گرفته است، کارنامه دیپلماسی دولت در 6 ماهه اخیر را چگونه ارزیابی می کنید؟
ج: بعد از چند سال رکود، دولت جدید یک دیپلماسی هدفدار، همه جانبه، مبتکرانه و فعال را طراحی و به اجرا گذاشته است.
به دلیل اهمیت و جذابیت موضوع هسته ای، تحرکات دیگر به قدرکافی مورد توجه رسانه ها قرار نگرفته اند.
در این شش ماه روابط ایران و روسیه در مسیر ارتقا به روابط استراتژیک قرار گرفته است.
رابطه با چین عمیق تر شده است. حرکتی که در منطقه و با همسایگان شروع شده مقدمه تحولات اساسی در ساختار امنیتی منطقه است.
ترکیه از یک رقیب سرسخت و تند در حال تعدیل مواضع و گرایش تدریجی به سمت ایران است.
رابطه با عراق و افغانستان تحکیم و تثبیت شده و نقش آفرینی و قدرت مانور ایران در تحولات منطقه بویژه سوریه و لبنان تقویت شده است.
حرکت به سمت حل موضوع هسته ای هم زمینه را برای بازگشایی روابط با اروپا و جهان غرب و ایجاد توازن در ساختار سیاست خارجی فراهم کرده است.
به طور کلی یک حرکت جامع و همه جانبه، رو به جلو و با چشم انداز روشن در حال طراحی و اجراست.
س: مسأله هسته ای طی یک دوره در مناسبات اقتصادی و تجاری ایران و به تبع آن وضعیت داخلی کشور بن بست ها و تنگناهایی راپدید آورد. اکنون که این بن بست شکسته شده و امید به گشایش این گره پررنگ شده، چه باید کرد تا دامنه این موفقیت در حوزه های مختلف گسترش یابد؟
ج: متأسفانه در سال های گذشته با برخی ناشی گری ها به دشمنان ایران فرصت داده شد که یک سامانه تحریم فراگیر را بر نظام و مردم تحمیل کنند.
رفع این تحریم ها تدریجی و مسیر اصلی آن تداوم مذاکرات و توافق های بعدی است اما به همان اندازه که مذاکرات سیاسی و نتیجه آن را موفق می دانم، متأسفانه باید بگویم که در بخش اجرایی هنوز نتوانسته ایم با قدرت و سرعت لازم عمل کنیم.
فکر می کنم دلیل اصلی این است که نهادها، دستگاه ها و وزارتخانه های کشور با دید بخشی به فرصت های ایجاد شده در نتیجه توافق ژنو می نگرند.
حریف ایران یعنی امریکا یک سازمان متمرکز و تحت امر یک نفر برای حفظ تحریم ها و جلوگیری از شکسته شدن آن دارد.
به نظرم مناسب است ریاست محترم جمهوری به معاون اجرایی یا یک مدیر قوی که به جزئیات امور اقتصادی و تجاری اشراف و تسلط کامل داشته باشد مأموریت ویژه بدهند تا شکاف ایجاد شده در تحریم ها را بازتر و گسترده تر کند.
ساده تر بگویم در توافق ژنو 20 تا 30 درصد تحریم ها برداشته شد. امریکا سعی می کند در عمل این را به 10 درصد کاهش دهد. ما باید بتوانیم این را به 50 درصد یا بیشتر افزایش دهیم.
گشایش و حذف تحریم ها حداقل به اندازه مذاکرات، برنامه ریزی، هماهنگی های داخلی و خارجی و دیپلماسی پیگیر می طلبد.
س: منتقدان دولت می گویند که دولت تمرکز بیش از حد بر اصلاح مناسبات بین المللی دارد و این تمرکز چه بسا باعث غفلت از مسائل داخلی می شود. شما این نقد را وارد می دانید؟
ج: اگر گزارش ریاست محترم جمهوری به مردم را مبنا قرار بدهیم مشخص است که همه مسائل کشور همزمان و به طور متوازن در حال پیگیری است.
این گزارش با موضوع هسته ای شروع شد که فکر می کنم دلیل عمده آن اجحاف و اظهارات ضعیف و غیر منصفانه ای است که در مورد توافق هسته ای شده است.
طبیعی است ایشان این دغدغه را داشته باشند که عده ای خواسته یا ناخواسته مسیر رسیدن به یک توافق نهایی مطلوب را ناهموار کنند که این به ضرر نظام؛ مردم و حتی خود منتقدین خواهد بود.
اما بیش از نود درصد گزارش ایشان در مورد مسائل معیشتی و مشکلات روزمره مردم و همچنین موضوعات عمده ای بود که برنامه ریزی دراز مدت لازم دارد.
بنابراین در سطح ریاست جمهوری اصلاً غفلت از مسائل داخلی مشاهده نمی شود اما به نظر می آید برخی از بخش های دولت بیش از حد روی گشایش سیاسی حساب باز کرده اند.
دولت همان طور که در بودجه پیشنهادی اش مشهود است می باید بنای کار را بر مبنای وضعیت موجود و تداوم تحریم ها بگذارد. هر زمان تحریم ها رفع شوند تنظیم مجدد برنامه آسان است، ولی خلاف آن بسیار دشوار و مخاطره آمیز خواهد بود.
س: برخی از کارشناسان معتقدند که قانون هدفمندی یارانه ها دست و پای دولت در حوزه اقتصادی را بسته و بخش عمده نقدینگی دولت را به خود اختصاص داده است. لذا شرایط لازم برای اجرای تحول در این عرصه فراهم نیست. آیا شما با این نظر موافقید؟
ج: نظام فعلی یارانه ها نه منطقی است، نه عادلانه و نه مفید. این نظام نمی تواند پایدار بماند. هیچ مشکلی را هم از کشور و مردم حل نخواهد کرد.
به نظر بنده دولت نباید در این مورد مماشات کند و بهتر است با مردم بی پرده و روراست سخن بگوید.
در شرایطی که از زمان شروع پرداخت یارانه ها تا به حال قیمت کالاهای مصرفی به دلیل تورم، افزایش نرخ ارز، بالا رفتن نرخ حامل های انرژی و خود یارانه ها دو تا سه برابر شده است، پرداخت یک رقم ثابت به نرخ سه سال قبل چه گره ای از کار مردم می گشاید؟
امیدوارم حداقل به عنوان یک اقدام اولیه دولت این دست آن دست نکند و پرداخت یارانه را به دهک هایی که از تمکن مناسبی برخوردارند به هر شیوه ای که امکانپذیر باشد قطع کند.
پس از آن این نظام را به طور کامل و جامع بازنگری کند و یک طرح کارآمد و مؤثر ارائه دهد.
هدف اصلی باید ارتقای سطح درآمد مردم باشد تا پس از پنج سال مجموع افرادی که واجد شرایط دریافت یارانه باشند بیش از 10 درصد جامعه نباشند.
س: اقتصاد ما در شرایط رکود و تورم قرار دارد. آن گونه که رئیس جمهوری در نطق اخیر تلویزیونی خود اشاره کردند، اجرای برنامه های ضد تورمی ممکن است منجر به تشدید رکود یا برعکس شود. نظر شما در این باره چیست؟
ج: رییس جمهوری در گزارششان نکته اساسی و مهمی را یادآوری کردند که مهار تورم و خروج از رکود اغلب معارض یکدیگرند.
رکود تورمی (stagflation) در کشورهای دیگر حتی امریکای دهه هشتاد هم تجربه شده است.
من به خاطر ندارم که هیچ کشوری برای رهایی از کمند رکود تورمی، کنترل تورم را محور اصلی قرار داده و در گسستن این کمند موفق بوده باشد.
این که دولت با سیاست های انقباضی و بستن دریچه های بانک مرکزی در بهترین وضعیت موفق شود تورم را به زیر سی درصد کاهش دهد. تنها راه موفقیت نیست.
کشورهای موفق یک دوره تورم سنگین را تحمل کرده اند ولی برنامه و هدف اصلی را خلق ثروت و ایجاد اشتغال گذاشتند.
به نظر بنده راه درست این است که از یک طرف، بخش عمده 600هزار میلیارد تومان نقدینگی موجود از مسیرهای سودجویانه فعلی به سمت تولید و اشتغال سوق داده شود که این امر نیازمند برخی جراحی ها و تصمیمات سنگین است.
همزمان باید با تزریق پول جدید به شیوه حساب شده و هدفدار کشور را به یک کارگاه بزرگ اقتصادی تبدیل کرد و راه اشتغال را برای همه مردم فراهم نمود.
تنها در آن شرایط می توان تورم را به هر نرخی که رسیده باشد به صورت اساسی و پایدار مهار نمود.
س: رئیس جمهوری در نطق تلویزیونی از حضور موفقیت آمیز در اجلاس داووس و تحول بزرگ اقتصادی در ماه های آتی خبر دادند. شما چه دیدگاهی در این باره دارید؟
ج: داووس در زمان اجلاس سالیانه مرکز توجه همه رسانه های بزرگ دنیاست. اغلب شخصیت های سیاسی و صاحبان و مدیران ارشد بنگاه های اقتصادی جهان نیز در این اجلاس حضور دارند.
رئیس جمهوری با موقع شناسی خوبی توانست از این فرصت استفاده کند و ایران را در کانون توجه جهانی قرار دهد.
یکی از اثرات آن هم اشتیاق شرکت های اروپایی به بازگشت به ایران است که هیأت اخیر فرانسوی یکی از نمونه های آن است.
اما آنچه رئیس جمهوری در مورد تحول اقتصادی می گویند در مورد داووس یا حتی توافق نهایی هسته ای نیست.
ایران از نظر منابع و ظرفیت های اقتصادی استعداد و توان این را دارد که جزو 10 اقتصاد بزرگ جهان باشد.
با یک برنامه ریزی جامع نیل به این هدف طی 10 تا 20 سال شدنی است.
س: آیا با این سخن موافق هستید که منتقدان ژنو و توافق هسته ای ایران و غرب با نگاه غیر کارشناسی به این موضوع می نگرند و دیسیپلین نقد را رعایت نمی کنند؟
ج: متأسفانه بسیاری از انتقادات مطرح شده کارشناسانه و منصفانه نیست. این طبیعی است که احزاب و جناح های سیاسی مخالف دولت هر اقدامی از جانب این دولت از جمله توافق ژنو را مورد هجوم سیاسی و تبلیغاتی قرار بدهند اما موضوع هسته ای یک مسأله ملی و بلکه فراملی است و امیدوارم صاحبنظران و منتقدین بتدریج با همین دیدگاه و همین منظر به بررسی موضوع هسته ای و توافقات فعلی و آتی بپردازند.
در خبری دیدم که بسیج دانشجویی به دنبال سخنرانی ریاست جمهوری اقدام به برگزاری یک مناظره بین یک مخالف و یک موافق توافق ژنو با رعایت قواعد مناظره کرده است.
چون برای این مناظره از دکتر جواد لاریجانی که یک فرهیخته دانشگاهی هستند به عنوان مخالف نام برده شده است بنده برای تلطیف فضای کنونی و تبدیل آن به یک فضای آرام و تلاش برای نیل به همفکری و اتفاق نظر در سطح جامعه برای گفت وگویی کارشناسانه با این دوست قدیمی خودم که اتفاقاً در این مورد به طور کامل اختلاف نظر داریم، آماده ام.
س: در مقام داوری به عنوان یک کارشناس و دیپلمات آشنا به فضای اقتصادی و مناسبات بین المللی، عملکرد دولت را چگونه ارزیابی می کنید؟ نقاط موفق کجا بوده و بخش هایی که باید بازنگری یا تقویت شود، کجاست؟
ج: فکر می کنم به این سؤال تا حدود زیادی پاسخ دادم، ولی این نکته را اضافه می کنم که ما فعلاً در یک دوران موقت و انتقالی هستیم. مثل یک آتش بس موفق.
این آتش بس هم ممکن است به یک توافق پایدار برسد و هم می تواند ما را به تقابل گذشته و حتی تشدید تقابل برساند.
در این دوره به نظر بنده دولت باید عمده توجه خود را در تعمیق و گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهایی بگذارد که با تحریم های یک جانبه همراهی نکردند.
اروپا و غرب با دلایل غیر حقوقی و غیر منصفانه به مردم ایران پشت کردند. آن ها باید پس از تفاهمات از ایران درخواست کنند که دوباره به بازار ما راه پیدا کنند و نه بالعکس.
هر قدم که به توافق نهایی نزدیک بشویم غربی ها متناسب با آن به سمت ما خواهند آمد اما باید بدانند که فرش قرمزی برای آن ها پهن نشده است.
یک نکته را هم در مورد مذاکرات بگویم. ما در عین اینکه مصمم هستیم برای نیل به توافق نهایی مذاکره کنیم اما حریف ما باید بداند که در صورتی که حسن نیت نداشته باشد و به این تهدید های شعاری و بی مایه ادامه دهد، در یک کلمه در صورت شکست توافق ژنو، ما به وضعیت سابق برنخواهیم گشت .
* روزنامه ایران
اول**1104
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




20/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن