محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842048078
فراز و نشیب های دوران تازه دیپلماسی انقلاب تونس
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فراز و نشیب های دوران تازه دیپلماسی انقلاب تونس تهران- ایرنا- تونسی ها در حالی تصویب قانون اساسی تازه خود را جشن گرفته اند که انقلاب سه سال پیش مردم این کشور سدی در برابر وابستگی به غرب و همپیمانی با رژیم صهیونیستی کشید.
مجلس نمایندگان تونس هجدهم بهمن ماه محل گردهمایی روسای مجالس و هیات های سیاسی- پارلمانی کشورهای گوناگونی بود که برای شرکت در جشن تصویب نخستین قانون اساسی پس از انقلاب سال 1389، به آن کشور رفته بودند.
از جمهوری اسلامی ایران نیز «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی به همراه «منصور حقیقت پور»، «لاله افتخاری» و «سیدشریف حسینی» نمایندگان مردم اردبیل، تهران و اهواز، به دعوت رییس مجلس موسسان تونس پاسخ گفتند. لاریجانی هفدهم بهمن ماه با همتای عراقی و رییس مجلس و رییس جمهوری تونس دیدار و روز بعد هم پس از گفت و گو با رییس حزب حاکم تونس «حزب النهضه» در مراسم جشن سخنرانی کرد.
تهران که هم اکنون ریاست دوره ای جنبش غیرمتعهدها را بر عهده دارد از بیست و پنجم تا سی ام بهمن ماه میزبان نشست بین المجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی خواهد بود.
تونس به عنوان یکی از کشورهای مهم جهان اسلام در منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) سه سال پیش بسترساز آغاز خیزش های مردمی علیه حاکمان دیرپایی شد که دهه ها سودجویی شخصی و گروهی را به مصالح ملی ترجیح دادند و در این راه با استقلال و دین و فرهنگ کشور خود قمار کردند.
انقلاب مردم تونس موسوم به «انقلاب یاسمین» در سال 1389، «زین العابدین بن علی» رییس جمهوری 23 سال گذشته این کشور، را در 74 سالگی سرنگون ساخت. عربستان هم به او پناهندگی داد و ساختار تازه سیاسی پس از برگزاری انتخابات مجلس موسسان در آبان ماه 1390 کم کم شکل گرفت به طوری که این مجلس در آذرماه 1390 «المنصف المرزوقی» یکی از مخالفان تبعیدی بن علی، را به ریاست جمهوری برگزید.
فضای انقلابی تونس بر بسیاری از ساخته های بن علی از جمله قراردادهای کلان سیاسی، نظامی و فرهنگی که این کشور را به طور کامل به غرب وابسته می کرد، خط بطلان کشید.
جولان کشورهای غربی در تونس از قرن هجدهم آغاز شد. آمریکا از سال 1795 میلادی (1174 خورشیدی) پا به این کشور گذاشت و چهار سال بعد «پیمان آمریکایی دوستی» را با تونس امضا کرد. فرانسه نیز بر پایه «پیمان باردو» از سال 1881 میلادی (1260 خورشیدی) تونس را مستعمره خود کرد. تونس طی جنگ جهانی دوم پایگاه نظامی آلمان بود تا اینکه در سال 1943 میلادی (1322 خورشیدی) به دست متفقان افتاد و تا 13 سال بعد که بر پایه پیمان «پاریس» استقلال یافت، زیر نظر فرانسه اداره می شد.
سه دهه حکومت «حبیب بورقیبه» نخستین رییس جمهوری تونس، با کودتای بن علی و 23 سال حضور او در قدرت همراه شد. طی این سالها روابط تونس با کشورهای غربی به ویژه آمریکا ادامه داشت.
بر پایه نوشته های تارنمای آمریکایی «واشنگتن ریپورت»، در سال 1957 میلادی (1336 خورشیدی) آمریکا قرارداد 2جانبه ای را با تونس در زمینه اعطای کمک های اقتصادی و فنی بست. روابط غرب با تونس ادامه داشت اما در سال 1985 میلادی (1324 خورشیدی) که رژیم صهیونیستی در عملیات نظامی «پای چوبین» مقر سازمان آزادیبخش فلسطین در تونس را بمباران کرد روابط این کشور با آمریکا تیره شد و ترور سه سال بعد «ابوجهاد» از فعالان فلسطینی و جنگ نخست خلیج فارس در سال 1990 میلادی (1369 خورشیدی) اوضاع را بدتر کرد.
با این همه روابط 2 طرف در دوران بن علی آنچنان گرم شد که در سال 1989 میلادی (1368 خورشیدی) توافقنامه پرهیز از گرفتن مالیات مضاعف و یک سال بعد، پیمان «سرمایه گذاری دوجانبه» بین تونس و آمریکا امضا و کمیسیون مشترک نظامی تشکیل شد و برگزاری رزمایش نظامی مشترک سالانه و برنامه نوسازی سازمان دفاعی تونس در دستور کار قرار گرفت.
تا سال 1994 میلادی (1373 خورشیدی) «آژانس آمریکا برای توسعه بین المللی» (یو. اس. آ. آی. دی) به تونس کمک های مالی می کرد. همچنین تونس برنامه «همکاری اقتصادی آمریکا- شمال آفریقا» (یو. اس. ان. آ. ای. پی) را دنبال می کرد که هدف آن، افزایش سرمایه گذاری آمریکا در این منطقه و یکپارچه سازی اقتصادی بود و فقط طی سال های 2001 تا 2003 میلادی (1380 تا 1382 خورشیدی) بیش از چهار میلیون دلار نصیب تونس کرد.
در همان زمان موافقتنامه «چارچوب تجارت و سرمایه گذاری» (تیفا) امضا شد. یک سال بعد هم دیپلمات های آمریکایی و برخی متخصصان بومی دفتر منطقه ای «مپی» را برای هماهنگی فعالیت های جاری در الجزایر، مصر، لبنان، مغرب و تونس با سفارتخانه های آمریکا راه اندازی کردند.
** روابط تونس با آمریکا پس از انقلاب
انقلاب یاسمین، تا اندازه ای بر روابط خارجی تونس تاثیر گذاشت. مهمترین این دگرگونی ها به گروه های فلسطینی برمی گشت که در دوران بن علی محدودیت هایی را تحمل کرده بودند. از سوی دیگر، روابط بن علی و رژیم صهیونیستی آنچنان عمیق بود که اطلاعات دیگر کشورهای عربی را نیز جمع می کرد. آنچنان که سی و یکم فروردین ماه 1390 تلویزیون تونس اسنادی را در این باره منتشر کرد. بن علی اواسط دهه 80 میلادی که وزیر کشور تونس بود، اطلاعاتی را به صهیونیست ها داد که با استفاده از آنها، شخصیت های فلسطینی از جمله ابوجهاد ترور شدند.
همان روز شبکه تلویزیونی «العالم» به نقل از «البشیر التریکی» مدیر پیشین اطلاعات نظامی تونس، گزارش کرد «بن علی در ازای دریافت 12 میلیون دلار، نقش میانجی را برای بهبود روابط میان معمر قذافی (رهبر کشته شده لیبی) و سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) ایفا و همین معامله، زمینه بازگشت لیبی به جامعه بین المللی و لغو تحریم های این کشور را فراهم کرد.
پس از انقلاب تونس، گرچه گرایش مردمی به مقاومت برابر رژیم صهیونیستی، نگرانی هایی را برای بزرگ ترین کشور غربی پشتیبان این رژیم یعنی آمریکا ایجاد کرد اما ناآرامی های سوریه بار دیگر بهانه ای برای توجه بیشتر کاخ سفید به تونس شد.
همزمان با افزایش فشارهای مردمی به دولت برای قطع روابط با رژیم صهیونیستی، فراهم آمدن زمینه برگزاری نشست های مخالفان نظام سوریه در تونس و رفت و آمدهای مقام های آمریکایی سبب شد بسیاری از سیاستمداران داخلی هشدارهایی بدهند. برای نمونه به نوشته بیست و پنجم آذرماه تارنمای شبکه العالم، «منجی رحوی» معاون شورای موسسان تونس، گفت: هدف از سفرهای پیاپی مقام های آمریکایی به تونس به ویژه پس از انقلاب ضد رژیم بن علی، افزایش نفوذ و دخالت در تونس است.
«احمد بن ابراهیم» دیگر نماینده شورای موسسان، نیز گفت: آنچه از چند ماه پیش تاکنون موجب حیرت در تونس شده است، میزان ارتباط کشور با موضوع سوریه و برگزاری نشست کشورهای موسوم به «دوستان سوریه» و همچنین وارد کردن تونس به حوزه ای است که هیچ ارتباطی با این کشور ندارد و در جهت منافع آمریکا، قطر و عربستان است؛ در چنین وضعیتی انتظار می رود دستگاه دیپلماسی تونس با استقلال بیشتری عمل کند.
به نظر می رسد در شرایطی که تونس با برداشتن گام دیگری در راه دستیابی به مردمسالاری، آرمان های انقلاب را از جمله استقلال و رهایی از همه نوع وابستگی به کشورهای غربی (بر پایه تاکید قانون اساسی تازه آن) دنبال می کند باید بیش از پیش درباره روابط سیاسی آتی خود بیندیشد و تاکید نخست خود را بر اقتدار درونزا قرار دهد.
تونس 2 تجربه انقلاب را در منطقه منا پیش چشم خود دارد: انقلاب اسلامی ایران و انقلاب مصر.
نخستین انقلاب با راهنمایی های امام خمینی (ره) به عنوان رهبری مدبر و آینده نگر، رهایی از وابستگی های فکری، مادی و نظامی به غرب را با اتکا به نیروی مردم تحقق بخشید.
در مقابل، تجربه حکومت اخوان المسلمین در مصر به دلیل روشن نکردن خط کشی ها و چارچوب های انقلاب و دولت در عرصه سیاست خارجی و حتی رفتن به راه رژیم پیشین آنچنان تلخ و گزنده است که هنوز مردم آن کشور را آزار می دهد.
تونس اکنون پس از برگزاری انتخابات موفق مجلس موسسان و تعامل های سازنده حزب النهضه با دیگر گروه های سیاسی برای دستیابی به قانون اساسی همه جانبه، باید به استقبال انتخابات مجلس و ریاست جمهوری برود و آینده سیاسی خود را تعیین کند.
در این میان، نگاه سیاستمداران کنونی به عرصه خارجی و در نظر گرفتن خواست مردم این کشور حضور آنان را در صفحه شطرنج تونس تضمین خواهد کرد؛ در غیر این صورت، ضربه ای سخت به انقلاب نوپای آن می زند. این امر بیش از همه به سود طرف هایی تمام می شود که ثبات تونس و مخالفت مردم و گروه های سیاسی آن با رژیم صهیونیستی را برنمی تابند.
از مریم مسعود - گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهش**1961**1358
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
20/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
حراست و صیانت از انقلاب اسلامی مهمترین وظیفه ما در دوران کنونی است
حراست و صیانت از انقلاب اسلامی مهمترین وظیفه ما در دوران کنونی است گیلانغرب - قصرشیرین - ایرنا - مدیر اداره آموزش و پرورش گیلانغرب گفت حراست و صیانت از انقلاب اسلامی در برهه کنونی مهمترین وظیفه ماست تا این انقلاب و امانت الهی را بدست صاحب اصلی اش امام زمان عج برسانیم به گزارشتصاوير کمتر دیده شده از دوران انقلاب
تصاوير کمتر دیده شده از دوران انقلاب تصاوير کمتر دیده شده از دوران انقلاب اسلامی را می بینید پایگاه اطلاع رسانی مطالعات و پزوهش های سیاسی تصاوير کمتر دیده شده از دوران انقلاب اسلامی را می بینید تاریخ انتشار ۱۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۴۶مازندران 80 شهید در دوران انقلاب تقدیم کرده است/ رونمایی از تمبر و کتاب
استانها شمال مازندران رضایی مازندران 80 شهید در دوران انقلاب تقدیم کرده است رونمایی از تمبر و کتاب ساری - خبرگزاری مهر مدیرکل بنیاد شهید مازندران گفت این استان در دوران انقلاب 80 شهید تقدیم کرده و 23 زندانی سیاسی در زندانهای نظام ستمشاهی شکنجه شدند به گزارش خبرنگار مهرصنعت استان مرکزی سرافراز از آزمونهای 35 ساله انقلاب/ مشتهای گره خوردهای که با دسیسههای غرب باز نشد
استانها مرکز مرکزی گزارش مهر صنعت استان مرکزی سرافراز از آزمونهای 35 ساله انقلاب مشتهای گره خوردهای که با دسیسههای غرب باز نشد اراک - خبرگزاری مهر مشتهای گره خورده 35 سال گذشته صنعت استان مرکزی آنقدر محکم بود که با قدرت ها و دسیسه های غرب و شرق باز نشود مشتهایی که با وجمازندران در سیو پنجمین بهار انقلاب/33 برگزاری جشن بزرگ دهه سرافرازی در نوشهر
مازندران در سیو پنجمین بهار انقلاب 33برگزاری جشن بزرگ دهه سرافرازی در نوشهررئیس حوزه هنری غرب مازندران از برگزاری جشن بزرگ دهه سرافرازی در نوشهر خبر داد رستم کیاکجوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در نوشهر اظهار داشت به مناسبت دهه مبارک فجر از روز شنبه 12 بهمن به مدت هفت شاستاندار قزوین: انتشار وقایع دوران انقلاب مانع انقطاع نسل میشود
استاندار قزوین انتشار وقایع دوران انقلاب مانع انقطاع نسل میشوداستاندار قزوین گفت اگر اسناد و مدارک مربوط به دوران قبل از پیروزی انقلاب و جریانات مبارزه امام راحل و یارانشان در قالب کتاب چاپ شده و در اختیار نسلها قرار گیرد دچار انقطاع نسل نمیشویم به گزارش خبرگزاری فارس از قزآیا آموزش زوجین را برای رویارویی با فراز و نشیبهای زندگی آماده میکند؟
یکشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۹ یک جامعهشناس با اشاره به برگزاری کلاس های آموزشی برای زوجین حین ازدواج گفت یک کلاس نمیتواند برای همه زوجین موثر باشد و ممکن است با کلیاتی آشنا شوند اما افراد تا در موقعیت زندگی مشترک قرار نگیرند و خودشان نخواهند که از طریق انتقال تجربیات دیگران مشکلمسئول کمیته ایثارگران دهه فجر استان کردستان خبر داد چاپ زندگینامه 35 شهید کردستانی دوران انقلاب اسلامی
مسئول کمیته ایثارگران دهه فجر استان کردستان خبر دادچاپ زندگینامه 35 شهید کردستانی دوران انقلاب اسلامیمدیرکل بنیاد شهید و مسئول کمیته ایثارگران استان کردستان از چاپ زندگینامه 35 شهید دوران انقلاب اسلامی این استان از سال 42 تا پیروزی انقلاب به صورت کتابچه در ایام دهه فجر امسال خبرنقش نیروی هوایی در دوران انقلاب و دفاع مقدس بی بدیل بود
نقش نیروی هوایی در دوران انقلاب و دفاع مقدس بی بدیل بود تبریز - ایرنا - نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به نقش مهم نیروی هوایی در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی گفت این نیرو در حفظ روحیه دوران دفاع مقدس و ارزش های انقلاب اسلامی پایدار استشهردار منطقه 10 از خانواده شهیدان دوران انقلاب دیدار کرد
شهردار منطقه 10 از خانواده شهیدان دوران انقلاب دیدار کرد شهردار منطقه 10 به مناسبت ایام الله دهه فجر با حضور در جمع خانواده شهید فرامرز فلفلیان و شهید علی اوقافی از شهدای روزهای پیروزی انقلاب از مقام آن شهیدان معزز و خانواده انان تجلیل کرد به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاهگزارش فارس در 35 بهار آزادی شیروان 5 شهید در دوران انقلاب اسلامی تقدیم کرد
گزارش فارس در 35 بهار آزادیشیروان 5 شهید در دوران انقلاب اسلامی تقدیم کردشهرستان دارالمصلین شیروان در خراسان شمالی پنج شهید در دوران انقلاب اسلامی ایران تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی کرد به گزارش خبرگزاری فارس از شیروان شهرستان 160 هزار نفری شیروان که بنام دارالمصلین در کشور مطیک عکس، یک خاطره از دوران انقلاب
یک عکس یک خاطره از دوران انقلاب شهرکرد-ایرنا- روزهای انقلاب در چهارمحال وبختیاری صحنه ای از مبارزات مردم چهارمحال وبختیاری با رژیم پهلوی راهپیمایی مردم شهرکرد در بهمن ماه سال 1357 عکاس زنده یاد ناصر صبوری انتهای پیام ارتباط با سردبير newsroom irna net 17 11 1392پژوهشگران لبنانی: انقلاب اسلامی، جانی تازه به عدالت اجتماعی بخشید
اختصاصی پژوهشگران لبنانی انقلاب اسلامی جانی تازه به عدالت اجتماعی بخشید بیروت- ایرنا- 4 تن از پژوهشگران لبنانی معتقدند که انقلاب اسلامی در ایران و برنامه ها و راهبردهای آن که مبتنی بر ارزش های الهی بود توانست جانی تازه در روح پژمرده عدالت اجتماعی جاری کند جرج زکی الحاج استادسخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با فارس مطرح کرد تفکر جوامع غربی در آموزش و پرورش دوران طاغوت/«تصاوی
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در گفتوگو با فارس مطرح کردتفکر جوامع غربی در آموزش و پرورش دوران طاغوت تصاویر شهدا روی دیوار مدارس سند افتخار انقلابسخنگوی کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه رویکرد آموزش و پرورش در نظام طاغوت برگرفته از تفکرات جوامع غربی بود گفت بعد از انقلاب موضوعات تامام جمعه بافق: فرهنگ شهادت در فراز و نشیبهای سیاسی و اجتماعی فراموش نشده است
امام جمعه بافق فرهنگ شهادت در فراز و نشیبهای سیاسی و اجتماعی فراموش نشده استامام جمعه بافق گفت فرهنگ شهادت و ایثار هنوز در میان ملت ایران باقی است و این فرهنگ در فراز و نشیبهای سیاسی و اجتماعی انقلاب فراموش نشده است به گزارش خبرگزاری فارس از بافق حجتالاسلام سید جواد سلیمانیبرپایی نمایشگاه عکس شهدای زن استان زنجان در دوران انقلاب اسلامی
استانها غرب زنجان همزمان با گردهمایی بزرگ بانوان زنجانی انجام شد برپایی نمایشگاه عکس شهدای زن استان زنجان در دوران انقلاب اسلامی زنجان -خبرگزاری مهر نمایشگاه عکس شهدای زن استان زنجان دوران انقلاب اسلامی در حاشیه گردهمایی بزرگ بانوان زنجانی برپا شد به گزارش خبرنگار مهر مسئمدیر دفتر مطالعات راهبردی «مسارات» تونس در گفتوگو با فارس: دولت جدید از خارج حمایت میشود/انقلاب تو
مدیر دفتر مطالعات راهبردی مسارات تونس در گفتوگو با فارس دولت جدید از خارج حمایت میشود انقلاب تونس از اهداف خود دور شده استمدیر دفتر مطالعات راهبردی مسارات تونس با اشاره به اینکه دولت جدید این کشور از حمایت طرفهای خارجی برخوردار است تاکید کرد که هر روز که میگذرد انقلاب تونس-
گوناگون
پربازدیدترینها