تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 11 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):به امام سجّاد عليه‏السلام عرض كردم: مرا از تمام دستورهاى دين آگاه كنيد، امام عليه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803174803




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صنعت استان مرکزی سرافراز از آزمونهای 35 ساله انقلاب/ مشتهای گره خورده‎ای که با دسیسه‌های غرب باز نشد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > مرکز > مرکزی گزارش مهر/
صنعت استان مرکزی سرافراز از آزمونهای 35 ساله انقلاب/ مشتهای گره خورده‎ای که با دسیسه‌های غرب باز نشد
اراک - خبرگزاری مهر: مشتهای گره خورده 35 سال گذشته صنعت استان مرکزی آنقدر محکم بود که با قدرت ها و دسیسه های غرب و شرق باز نشود. مشتهایی که با وجود جنگ8 ساله، تحریم و ... به هم تنیده شد تا صنعت استان مرکزی را توسعه دهد. صنعتی که از پیروزی انقلاب تاکنون با بومی سازی، خلاقیت و پشتکار کارگران و مدیران آن توانسته سرافراز و سربلند از آموزنهای متعدد بیرون بیاید.



به گزارش خبرنگار مهر،  35 سال از عمر انقلاب می گذرد. انقلابی که رهایی ستم دیدگان از بند استثمار و استعمار جزو اهداف اصلی آن بود و حالا با تمام فرازها و فرودها صنعت استان در دست متخصصان داخلی است. متخصصان صنعتی که توانستند از سد عظیم مشکلات عبور کنند و به جرات می توان گفت مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی و اتکا به توان داخل در استان مرکزی خودکفایی صنعتی در ابعاد صنایع فلزی، آلومینیم و تولید بنزین بوده است. پس از انقلاب اسلامی بود که واحدهای انگشت شمار صنعتی استان مرکزی به حدود سه هزار واحد صنعتی تبدیل شد و صنعتی که قرار بود با دست خارجی ها حرکت داده شود، با دستان توانمند بومی ها اداره شد. آمارهای صنایع استان مرکزی حاکی است، استان مرکزی جزو استانهای برتر در زمینه ساخت و تولید تجهیزات عظیم صنعتی مانند تجهیزات عظیم نفت و گاز نیروگاه، پتروشیمی، پل سازی، سیمان و سد سازی در کشور است. صنعت استان مرکزی به عنوان قلب تپنده اقتصاد کشور عمل می کند بهشتی از صنعتگران قدیمی اراک به خبرنگار مهر می گوید: کارخانه های ماشین سازی، واگن پارس و آلومینیم سازی از کارخانه های قدیمی اراک هستند که توسط مستشاران آمریکایی اداره می شد و انقلاب اسلامی این فرصت را به صنعتگران بومی داد و آنان نیز با خوداتکایی که از سخنان امام پیدا کرده بودند این کارخانه ها را راه اندازی کردند و تولید ادامه و ارتقاء یافت. استاندار استان مرکزی نیز معتقد است این استان با در بر داشتن دو هزار و 500 واحد صنعتی فعال به عنوان قلب تپنده اقتصاد کشور عمل می کند و در این زمینه می گوید:  توزیع خوب صنعت در تمام شهرستان های استان مرکزی باعث شده تا این بخش در تمام بخشهای استان مرکزی حرف برای گفتن داشته باشد.

وی با اشاره به فعالیت پتروشیمی و پالایشگاه در منطقه شازند گفت: باید با تکمیل زنجیره های تولید محصولات پتروشیمی و پالایشگاه در این منطقه موجبات رشد و گسترش این شهرستان را فراهم کرد. استان مرکزی اکنون به چهارمین قطب صنعتی و با متنوع ترین محصولات صنعتی کشور تبدیل شده است و استان در جرگه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی است. 35 درصد صنایع بزرگ کشور در استان مرکزی مستقر شده است به گفته علیرضا زاوشی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، 35 درصد صنایع بزرگ کشور در این استان مستقر شده است و صنعتگران این دیار فناوری بیش از سه هزار دستگاه، تجهیزات و قطعه صنعتی را بومی کردند. زاوشی در گفتگو با خبرنگار مهر می افزاید: واقع شدن در شاهراه کشور، برخورداری از بالغ بر شش هزار و 250 کیلومتر راه اصلی و روستایی، زیرساخت‌های مناسب حمل و نقل ریلی و جاده‌ای، فرودگاه، ظرفیت‌های متعدد در بخش خدمات و کشاورزی، گردشگری و فرهنگی، گمرک و شهرکها و نواحی متعدد صنعتی که پس از انقلاب اسلامی در استان ایجاد شده، رونق صنعتی استان را در پی داشته است. وی فعالیت خوشه صنعتی تجهزات انرژی یا همان صنایع فلزی کشور را در استان مرکزی از شاخص های صنعتی استان دانست و گفت: صنایع استان مرکزی به جز پارس جنوبی در پالایشگاههای مختلف کشور چون پالایشگاه امام خمینی شازند، تهران و اصفهان نیز مشارکت داشتند. مهمترین اتفاق از بهمن سال گذشته راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی بود مهمترین اتفاق از بهمن سال گذشته تا بهمن امسال راه اندازی طرح توسعه پالایشگاه امام خمینی شازند است که با تولید روزانه سه میلیون لیتر بنزین با کیفیت گام مهمی در خودکفایی مهمترین سوخت در کشور است. شیرازی مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی شازند در مراسم افتتاح بزرگترین واحد گوگرد سازی کشور در پالایشگاه شازند با اینکه اشاره به تولید بنزین با استانداردهای جهانی برابر است نیز گفت: شاهد این مدعا تولید روزانه 700 تن گوگرد است که وجود آن در سوخت و به خصوص بنزین آلاینده است و در این واحد پالایشگاهی استحصال می شود. همچنین حدود 80 درصد تجهیزات انرژی، نفت و گاز، تجهیزات ریلی، در استان مرکزی بومی شده است و 60 درصد آلومینیم و شیشه، 80 درصد ایزوگام و سنگ کشور در استان مرکزی تولید می شود. خوشه صنعتی ریل از موفقیت های صنعتی استان مرکزی است مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان مرکزی چندی پیش در نشست با صنعتگران با استاندار مرکزی گفت: خوشه صنعتی ریل از موفقیت های صنعتی استان مرکزی است که توانسته با بومی سازی فناوری تولید انواع واگن های مسافری، باری، مترو و ترن ست گام بلند در خودکفایی کشور بردارد. حامد یحیی گفت: تولید واگن در استان مرکزی به یک کارخانه اختصاص نیافته و با توانمندی نیروی فنی و مهندسی خوشه صنایع تجهیزات ریلی در استان جان گرفته است و 130 واحد صنعتی استان مرکزی تولید کننده تجهیزات ریلی هستند.

وی ارزآوری صنایع تجهیزات ریلی در استان مرکزی را بیش از یک میلیون دلار در سال می داند و می افزاید: در کنار صنایع ریلی، خوشه صنعتی قطعه سازی خودرو هم در استان مرکزی فعال است و با تلاش صنعتگران در بیش از 120 واحد کوچک و بزرگ، نیمی از نیاز خودروسازان کشور تامین می شود. براساس آخرین ارزیابی ها، اکنون تولید سیمان در استان سه میلیون تن درسال، شیشه 480 هزارتن، آلومینیوم 120هزارتن، انواع محصولات پتروشیمی یک و نیم میلیون تن، کمباین و تراکتور هزار و 750 دستگاه، اتوبوس برون شهری هزار و 700 دستگاه و تجهیزات فلزی 150 هزار تن در سال است. آوازه توان فلزی صنایع استان مرکزی تا پارس جنوبی رسیده است توانمندی های استان مرکزی درحدی است که 60 درصد اتوبوس های بین شهری، بیش از 60 درصد آلومینیوم، 65 درصد شیشه جام، 70 درصد عایق های رطوبتی، یک چهارم ظرفیت خودروسازی و حجم عظیمی از شیرهای سرچاهی کشور در صنایع بزرگ و مادر این استان تولید می شود. آوازه توان فلزی صنایع استان مرکزی تا پارس جنوبی و مجموعه گازی عسلویه نیز رسیده است و اکنون بخشی از تجهیزات 22 فاز پارس جنوبی در کارخانه های چون ماشین سازی و آذرآب در حال ساخت است. بعد دیگر توسعه صنعتی استان مرکزی، ایجاد واحدهای صنعتی جدید است. معاون صنعتی سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی در ارائه گزارش بخش صنعت به استاندار مرکزی در این باره می گوید: 900 طرح صنعتی با سرمایه گذاری بیش از یکصد میلیارد ریال در این استان در دست انجام است. بختیار افزود: با تکمیل این طرح های صنعتی مختلف در زمینه های فلزی، کانی غیرفلزی، شیمیایی، سلولزی، نساجی و غذایی تا دو سال آینده 44 هزار فرصت شغلی پایدار در حوزه صنعت استان ایجاد می شود. بعد دیگر توسعه صنعتی استان مرکزی، ایجاد واحدهای صنعتی جدید است وی گفت: واحد صنعتی پتروتک تولید کننده اسید آمینه متیونین، شرکت فولاد هیربد ، واحد صنعتی پیشگامان صنعت کاغذ ، شرکت سایپا و قطعه سازی خودرو و طرح توسعه شرکت نورد لوله صفا از جمله دیگر طرح های مهم صنعتی استان مرکزی است. بختیار گفت: راه اندازی واحدهای مذکور نقش اساسی در تکمیل زنجیره تولید و حفظ و ارتقای جایگاه صنعت استان در کشور خواهد داشت. در کنار این توانمندی ها، در چند سال اخیر استان مرکزی به قطب تولید الیاف مصنوعی تبدیل شده است و توانسته بازار خارجی منطقه را با کنار زدن عربستان فتح کند.


  تی شو نوعی از الیاف مصنوعی است و شامل منسوج نبافته از الیاف شیشه است که مواد اولیه 400 کارخانه کشور است و با تولید آن در استان مرکزی، کشور به خودکفایی رسیده است. عمده ترین کاربرد آن در ایران به تولید عایق های رطوبتی صنایع کامپوزیت و خودروسازی اختصاص دارد. استان مرکزی به قطب تولید الیاف مصنوعی تبدیل شده است مدیر عامل این کارخانه نیز چند هفته گذشته در بازدید خبرنگاران از این واحد گفت: هرسال در ایران 100 میلیون متر مربع تی شو مورد نیاز است که تا پیش از این بیشتر از 70 میلیون متر مربع آن با خروج 40 میلیون دلار ارز از کشورهای چین روسیه و اکراین وارد می شد. محمدی افزود: برای ساخت خرید و نصب تجهیزات و بهره برداری حدود 400 میلیارد ریال از اعتبارات بخش خصوصی و تسهیلات بانکی سرمایه گذاری شده و علاوه بر تامین نیاز داخلی شرایط صادرات این محصول با ارزش 30 میلیون دلار ارز آوری فراهم شده است این کارخانه در مدت زمان 13 ماه ساخته شده و در حال حاضر بیش از 100 مهندس تکنسین و کارگر در آن مشغول به کار شدند. از سه هزار واحد صنعتی استان مرکزی، 31 و چهار دهم درصد آن صنایع فلزی، 24 و دو دهم درصد کانی غیر فلزی، 22 و سه دهم درصد شیمیایی، شش و 9 دهم درصد نساجی و مابقی در سایر رشته ها است. با فعالیت صنعتی در استان مرکزی گردش یک چهارم اقتصاد کشور در استان مرکزی است. تولید 60 درصد ایزوگام کشور در دلیجان شهرستان دلیجان همچنین در 30 سال گذشته با تلاش مردم این شهر و ریسک پذیری آنان در سرمایه گذاری صنعتی با تولید 60 درصد ایزوگام کشور، به قطب تولید ایزوگام کشور تبدیل شده است و خوشه صنعتی این کالا با محوریت دلیجان در کشور ایجاد شده است.

رئیس خوشه صنعتی ایزوگام کشور در بازدید از واحدهای تولید کننده دلیجان اشاره به اینکه تنها خوشه صنعتی ایزوگام کشور متعلق به واحدهای صنعتی دلیجان است می گوید: اکنون 150 واحد تولید کننده عایق رطوبتی و کارگاه صنایع جانبی شامل تولید کننده پلی استر و الیاف مصنوعی در دلیجان فعال است. اشتغالزایی خوشه عایق رطوبتی دلیجان به 20 هزار نفر رسیده است و گردش مالی خوشه صنعتی ایزوگام حدود 1600میلیارد ریال است که با تصویب خوشه صنعتی عایق رطوبتی دلیجان در سال 1387 زمینه بهبود و توسعه استاندارد واحدهای تولیدکننده فراهم شده است. در کنار واحدهای تولیدکننده ایزوگام 33 واحد تولید مواد اولیه، شامل پلی استر و هفت واحد تولید الیاف و نزدیک به هشت واحد تولید نایلکس و هفت واحد تولید پودر مورد نیاز فعالیت می کنند. استان مرکزی به قطب تولید آلومینیم تبدیل شده است استان مرکزی به قطب تولید آلومینیم نیز تبدیل شده است تا آنجا که به گفته بادکوبه رئیس کارخانه آلومینیم سازی، تولید سالانه شمش آلومینیم در این واحد بیش از 200 تن است که بیشترین حجم تولید در واحدهای آلومینیم کشور است و از سوی دیگر واحدهای آلومینیم سازی کشور همگی پس از آلومینیم سازی اراک و با همت صنعتگران اراک احداث شدند. تولیدات آلومینیم اراک مواد اولیه مورد نیاز بیش از دو هزار واحد زیر دستی کشور را تامین می کند. پتروشیمی شازند استان مرکزی نیز در نوع خود پیشتاز در کشور است. رحمانی، رییس هیئت مدیره و سرپرست مجتمع پتروشیمی شازند نیز چندی پیش در طرح افزایش ظرفیت مخازن پتروشیمی شازند گفت: سالانه بیش از یک میلیون و 600 هزار تن تولید در این واحد تولید می شود که متنوع ترین تولیدات پتروشیمی در کشور است که نیمی از آن صادر می شود. این استان به لحاظ شاخص های توسعه یافتگی، سرمایه گذاری صنعتی، صنایع فلزی و برقی، صنایع شیمایی و سلولزی در جایگاه سوم کشور قرار دارد که این موفقیت ها با همدلی ، تلاش و همکاری مردم و مسئولان کسب شده است. حرکت خودکفایی صنعتی در استان مرکزی ادامه دارد و پیش بینی می شود در پایان سال تعداد واحدهای صنعتی، به بیش از سه هزار واحد برسد. مشتهایی که هم اکنون به صنعت استان گره خورده است.


۱۳۹۲/۱۱/۱۶ - ۰۷:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن