تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827567004




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استرس به وزیر بهداشت هم رحم نمی‌‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
استرس,قلب,سکته
استرس به وزیر بهداشت هم رحم نمی‌‌کند چند سال پیش، شنیدن خبر مرگ ناگهانی رئیس بیمارستان امام خمینی بر اثر سکته قلبی که خود از متخصصان بنام قلب و عروق کشور بود، بسیاری را شگفت‌زده کرد.




گرچه از این دست اتفاقات که به طور ناگهانی و پیش بینی نشده دامن پزشکان و فعالان حوزه بهداشت و درمان را نیز می گیرد، کم نیست، اما باز هم بنا بر انتظار عامه مردم باید در جامعه پزشکان کمتر اتفاق بیفتد. با این حال واقعیت ها خلاف چنین تصوری را به اثبات می رساند، تا جایی که مشکل قلبی ناگهانی، وزیر بهداشت را نیز در امان نمی گذارد و وی را نیز تحت تاثیر فشار روحی و استرس ناشی از تصمیم مجلس مبنی بر اختصاص سهم 3000 میلیارد تومانی بهداشت و درمان به بیمه ها دچار اختلال سیستم قلبی ـ عروقی می کند. اما تاثیر استرس بر حمله قلبی چیست؟

بررسی ها نشان می دهد که در بسیاری از موارد، بیماری های عروق کرونر به صورت نهفته است. به بیان دیگر مشکلات قلبی شایع ازجمله تنگی عروق قلبی در 60 درصد موارد، بی علامت است و تحت شرایطی ازجمله استرس های فیزیکی و روحی بروز پیدا می کند.

دکتر محمدرضا محمدحسنی، متخصص قلب و عروق در گفت و گو با جام جم به بدون علامت ماندن بیماری های عروق یا دریچه های قلب در بسیاری از موارد اشاره می کند و می افزاید: علائم بیماری های قلبی در شرایطی ازجمله وجود بیماری های متابولیکی مانند دیابت در شخص می تواند پنهان بماند و به واسطه استرس های فیزیکی و روحی، ورزش های سنگین و حتی مصرف غذاهای سنگین و پرحجم به طور ناگهانی بروز پیدا کند. استرس، قلبتان را بیمار می کند اتفاقی که برای وزیر بهداشت افتاده است شاید این سوال را برای بسیاری ایجاد کند که آیا استرس می تواند موجب حمله قلبی شود؟

براساس تحقیقات صورت گرفته استرس در بروز بسیاری از بیماری های قلبی ـ عروقی نقش موثری دارد. در واقع دسته ای از عوامل خطر بیماری های قلبی ـ عروقی به سن، جنس و ژنتیک فرد بازمی گردد و در موارد دیگر نوع تغذیه، افزایش چربی، فشار خون، نداشتن تحرک و مصرف دخانیات و استرس زیاد با اثراتی که بر افزایش فشار خون و ضربان قلب می گذارد، می تواند به بروز بیماری ها و مشکلات کوچک و بزرگ قلبی منجر شود.

البته دکتر محمد حسنی در این باره توضیح می دهد: گاهی بیماری های قلبی زمینه ای چون تنگی عروق کرونر مادرزادی می تواند تحت شرایط استرس زا بروز پیدا کند و به گرفتگی عضلات و بی نظمی قلب منجر شود که در چنین شرایطی باید بسرعت به مرکز درمانی مراجعه کرد.

این متخصص قلب و عروق تاکید می کند: در واقع، استرس های روانی مانند اضطراب و هیجان می تواند تغییراتی را در بدن ایجاد کند که به بروز برخی اختلالات در سیستم قلبی ـ عروقی ازجمله افزایش کلسترول، قند و فشار خون منجر شود.

همچنین استرس های روحی علاوه بر این که عامل خطری برای عروق قلبی است، می تواند موجب سکته قلبی نیز شود. استرس حتی در افراد سالم هم می تواند موجب اختلالات قلبی ـ عروقی شود، ولی در بیماران با مشکلات عروق کرونر، تبعات آن شدیدتر است. علائمی که نباید نادیده بگیرید فراموش نکنید گاهی هیجانات روحی به بروز علامت هایی در شخص منجر می شود که شبیه به بیماری قلبی است، اما مشکل قلبی محسوب نمی شود.دکتر محمد حسنی با اشاره به این موضوع می گوید: چنین افرادی نیز همچون کسانی که تحت تاثیر استرس، دچار عوارض قلبی می شوند با علائمی چون درد قفسه سینه، تنگی نفس و تپش قلب شدید روبه رو هستند که با مراجعه به مرکز درمانی و انجام بررسی های دقیق، تشخیص نوع بیماری شخص صورت می گیرد. با این حال بروز علائمی چون سرگیجه، درد قفسه سینه، تپش شدید قلب و تنگی نفس را نباید کم اهمیت قلمداد کرد و باید بلافاصله به مراکز درمانی مراجعه کرد. حال وزیر رو به بهبود است دکتر عباس زارع نژاد، رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در گفت وگو با جام جم با اشاره به بروز مشکل قلبی وزیر بهداشت تحت تاثیر استرس و فشار روحی ناشی از تصمیم مجلس برای اختصاص سهم 3000 میلیارد تومانی بهداشت و درمان به بیمه ها می گوید: بروز مشکل قلبی وزیر بهداشت در شرایطی رخ داد که پیش از آن هیچ نوع مشکل قلبی نداشت. به گفته وی وزیر بهداشت، پنجشنبه شب با ناراحتی و بروز درد در ناحیه قفسه سینه مواجه شد و صبح جمعه برای اطمینان از شرایط عمومی و بررسی بیشتر به مرکز قلب تهران مراجعه و تحت بررسی های دقیق از طریق اکوکاردیوگرافی و سیتی آنژیو گرافی قرار گرفت که مشخص شد مشکلاتی در سیستم قلبی ـ عروقی دارد که البته با دارو درمانی رو به بهبود است. پونه شیرازی / گروه سلامت


یکشنبه 20 بهمن 1392 6:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن