واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرکز راویان ایثار دراستان البرز راه اندازی شد کرج- ایرنا- به مناسبت سی و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، مرکز راویان ایثار روز شنبه با حضور مسوولان و ایثارگران استان البرز راه اندازی شد.
به گزارش ایرنا، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در حاشیه گشایش این مرکز به خبرنگار ایرنا گفت: این مرکز به دنبال دستور رییس سازمان به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با استفاده از ابزار رسانه راه اندازی شده است.
ˈداوود مدیرفلاحˈ افزود: به دنبال این دستور و با هماهنگی های بعمل آمده با صدا و سیمای استان مقررشد تا در فاز اول فعالیت این مرکز خاطرات جامعه ایثارگران بصورت تصویری و همچنین به صورت صوتی از رادیوی استان پخش شود.
وی اظهار داشت: مقرر است تا در این مرکز از تمام ظرفیتهای رسانه ای استان اعم از نوشتاری، تصویری، صوتی، و رسانه مجازی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و پررنگ تر شدن این موضوع استفاده شود.
وی یکی از مشکلات کلانشهر کرج و استان البرز علیرغم نزدیکی به تهران کمرنگ بودن اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت دانست و گفت: بایستی به این فرهنگ به لحاظ ضرورت های اجتماعی و همچنین تاکیدات مقام معظم رهبری بیشتر پرداخته شود.
این مسئول یکی از برنامه های مصوب این مرکز را تاریخ شفاهی ایثارگران دانست و اظهار داشت: جمع آوری خاطرات ایثارگران که بعنوان گنجینه های دفاع مقدس است در این استان مغفول مانده و در این استان با وجود حدود 15 هزار نفر جامعه ایثارگری فقط خاطرات حدود 500 نفر ضبط و ثبت شده است.
وی ادامه داد: در این مرکز مقرر است علاوه بر جمع آوری خاطرات بصورت تاریخ شفاهی و ثبت و ضبط آنها، از این خاطرات انیمیشن، مستند، داستان و فیلم تهیه شود.
مدیرفلاح با تاکید بر اینکه جامعه هدف برای ثبت خاطرات با اولویت والدین شهدا و ایثارگران در معرض خطر (شهادت) انجام می شود، بیان کرد: این مرکز در قالب یک شورا متشکل از مدیریت ایثارگران استانداری، شوراهای اسلامی شهر و شهرستان، شهرداری ها، بنیاد حفظ آثار، صدا و سیما و بنیاد شهید فعالیت خواهد کرد.
***ضرورت راه اندازی مرکز راویان ایثار بعد از 25 سال از پایان دفاع مقدس
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری البرز نیز در این آیین به خبرنگار ایرنا در خصوص ضرورت راه اندازی مرکز راویان ایثار بعد از ربع قرن از دفاع مقدس گفت: در جامعه ای که امروز بیشترین از هر زمانی نیاز به فرهنگ استقامت، هم بستگی اجتماعی و فداکاری داریم بایستی چنین مرکزی بمنظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت راه اندازی می شد.
ˈحمید عسگری مورودیˈ افزود: ضرورت گسترش این فرهنگ ما را وامی دارد تا از همه ابزار و توان با توجه به تکنولوژی و ابزاری که در اختیار داریم استفاده بکنیم تا اگر فاصله ای بین نسل امروز و نسل دوران دفاع مقدس وجود دارد، برچیده شود.
وی اظهار داشت: دوران دفاع مقدس فضایی از همگرایی اجتماعی بود که ایثار و از خود گذشتگی بر آن حاکم بود که بایستی در حد توان از فضای آن دوران استفاده کرد.
وی بیان کرد: جامعه ایثارگران بطور قهری هر روز از تعدادشان کم می شود زیرا ایثارگرانی به لحاظ شرایط جانبازی، حوادث و مرگ طبیعی از دنیا می روند که این خلاء جدی را ایجاد می کند و همچنین حدود 60 درصد از والدین شهدا از دنیا رفته اند و بایستی با استفاده از تمام ابزارها این گنجینه ها و دستاورهای معنوی آن را برای نسل بعدی بعنوان میراث حفظ و اشاعه دهیم.
***اطلاعات صحیحی از شهدای استان وجود ندارد
مدیر امورایثارگران استانداری البرز نیز به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از ضروریات راه اندازی این مرکز جمع آوری اطلاعات درست از شهدای این استان است زیرا هیچ مرکزی که بتواند اطلاعات کامل و جامعی از آنها داشته باشد در استان وجود ندارد.
ˈابراهیم رضاپورˈ در ادامه با اشاره به تصمیم گیری مبنی بر راه اندازی سیمای شاهد در استان طی یکماه اخیر افزود: راه اندازی این مرکز نیاز به ابزارهایی داشت که جمع آوری آثار ومستندات در دستور کار این مرکز است.
وی اظهار داشت: قبل از این اداره کل حفظ آثار اقدام به جمع آوری خاطرات شفاهی تعدادی از جانبازان استان کرده ولی این آثار تاکنون خروجی نداشته و به اطلاع مردم نرسیده است.
وی گفت: هویت اصلی این مرکز شناساندن شهدا و بهره برداری از این گنجینه ها است تا به هدف اصلی خود که همان معرفی سیره رفتاری و رکن اجتماعی شهداست برسد.
گفتنی است مرکز راویان ایثار استان البرز در منطقه جهان شهر کرج واقع است.ک/2
693/ 691
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]