واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک متخصص : کودک شش ماهه خود را حتما به دندانپزشک کودکان ببرید مشهد-ایرنا- یک متخصص دندانپزشکی کودکان در مشهد گفت: به والدین توصیه می شود کودکان خود را در شش ماهه اول زندگی به دندانپزشک ببرند.
دکتر علی باقریان روز شنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: اولین ملاقات کودک با دندانپزشک کودکان باید در سنین بین شش ماهگی تا یک سالگی انجام شود.
وی اظهارداشت : داشتن دندان هایی سالم نیازمند مراقبت های خاص در دوران کودکی می باشد و با توجه به اینکه بخش مهمی از این مراقبت ها توسط والدین و پس از آن نیز با نظارت آنها صورت می گیرد، آگاهی از این موضوع اهمیت بسزایی دارد.
وی اظهار داشت: انتقال باکتری های پوسیدگی زا در زیر یک سالگی از دهان والدین به کودک توسط اعمالی مانند بوسیدن یا مکیدن شیر یا پستانک توسط والد قبل از ورود به دهان نوزاد صورت می گیرد.
وی گفت : توصیه می شود تا والدین یا مراقبین کودک با انجام اقدامات پیشگیری کننده از جمعیت باکتری های پوسیدگی زا در دهان خود بکاهند و از انتقال آنها به دهان نوزاد ممانعت کنند.
وی رعایت بهداشت دقیق دهان و کاربرد محصولات حاوی فلوراید و استفاده از دهانشویه های ضد میکروبی مانند کلر هگزیدن را از راهکار های کاهش جمعیت باکتری های پوسیدگی زا در دهان والدین عنوان کرد.
باقریان در ادامه گفت: تمیز کردن و ماساژ دادن لثه قبل از رویش دندان ها به برقراری سلامتی لثه و رویش دندان ها کمک می کند که باید توسط والدین و تحت آموزش های خاص انجام شود.
وی بیان کرد: برای تمیز کردن دندانهای کودک در این سنین باید کودک را با یک دست در آغوش گرفته و با دست دیگر تمیز کردن دندان ها بوسیله مسواک انگشتی و یا یک گاز را انجام دهید.
وی تاکید کرد: متأسفانه یک باور نادرست در بین عموم مردم وجود دارد که چون دندان های شیری موقتی هستند و در نهایت خواهند افتاد، بنابراین توجه به بهداشت آنها اهمیت چندانی ندارد، درحالی که دندان های شیری نقش مهمی در جویدن غذا، کسب مهارت تکلم و نیز زیبایی چهره و اعتماد بنفس کودک دارند.
به گفته وی، از سوی دیگر این دندان ها به عنوان یک فضای نگهدارنده طبیعی برای دندان های دائمی زیرین خود عمل می کنند یعنی حضور آنها به دندان های دائمی کمک می کند که در زمان مناسب و در محل صحیح خود رویش پیدا کنند.
وی خاطر نشان کرد: مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان و دندان در دوران یک تا 3 سالگی و 3 تا 6 سالگی باید توسط والدین انجام شود و در دوران 6 تا 12 سالگی برقراری بهداشت دهان و مسواک زدن کم کم به عهده کودک واگذار می شود، ولی والدین باید بر آن نظارت داشته باشند.
باقریان در پایان گفت: روش مالش افقی متداول ترین روشی است که برای مسواک زدن کودکان توصیه می شود و این روش بیشترین تاثیر را در برداشتن پلاک میکروبی دارد و در حدود سن 12 سالگی کودک باید تشویق شود تا به روش بزرگسالان (افقی و عمودی) مسواک بزند.
7487/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]