واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام مهر گزارش می دهد؛
تردد انفرادی در مرز مهران؛ آرزوی دیرینه زائران/ عدم ساماندهی زائران در مرز
ایلام – خبرگزاری مهر: مرز بین المللی مهران در حالی که امن ترین مرز زمینی کشور است، جز در روزهای خاصی از سال تردد انفرادی زائران در آن انجام نمی شود.
به گزارش خبرنگار مهر، سالانه بیش از دو میلیون زائر از مرز مهران به عتبات عالیات کشور عراق تردد می کنند که این تعداد بیشتر در قالب کاروان به عتبات عالیات وارد می شوند. یکی از مشکلات و آرزوهای دیرینه مردم کشور آزاد شدن تردد انفرادی در مرزهای زمینی کشور به خصوص در مرز مهران است که این مهم فقط در ایام مذهبی سال آن هم به صورت محدود اجرایی می شود. در حالی که مرز مهران به عنوان امن ترین مرز زمینی کشور شناخته شده و این مرز ظرفیت و پتانسیلهای خوبی برای تردد زائران انفرادی و کاروانی دارد. در طول سالهای گذشته گاهی تردد انفرادی در مرز مهران آزاد شد و بعد به دلیل مختلف از جمله مسائل امنیتی در کشور عراق دوباره مرز به روی زائران انفرادی بسته می شود. حتی دولت گذشته به عنوان یک مصوبه در قالب سفرهای استانی موضوع تردد انفرادی در مرز مهران را تصویب کرد ولی باز این مصوبه به طور کامل اجرا نشد و هم اکنون نیز مرز به روی زائران انفرادی بسته است. این در حالی است که بسیاری از مشتاقان اهل بیت در اقصی نقاط کشور به صورت انفرادی در طول سال خود را به مرز مهران می رسانند ولی با مشکل خروج مواجه می شوند. تردد انفرادی در مرز مهران کمک شایانی به توسعه استان خواهد کرد یک کارشناس مسائل اقتصادی در استان ایلام به خبرنگار مهر گفت: استان ایلام با توجه به وجود 420 کیلومتر مرز مشترک از ظرفیت های خوبی درتوسعه فعالیتهای تردد زائر و صادرات کالا برخوردار است. علی بختیاری افزود: وجود مرز مهران یک ظرفیت بزرگ برای اشتغال و توسعه کل استان ایلام است ولی متاسفانه هم اکنون از ظرفیت مرز به خوبی استفاده نمی شود. وی ادامه داد: یکی از مهمتری مشکلات و محدودیتهایی که در مرز مهران وجود دارد بحث تردد انفرادی زائران از مرز است که اگر این قضیه آزاد شود کمک شایانی در جهت توسعه و اشتغال در سطح استان خواهد بود.
وی بیان داشت: زائرانی که در قالب کاروان وارد مرز مهران می شوند هیچ توقفی در استان و شهرستان مهران ندارد در صورتی که زائر انفرادی وقتی وارد مرز شوند حداقل یک روز در شهرستان و استان ماندگار خواهند شد. این کارشناس بیان داشت: ماندگاری زائر در استان و شهرستان مهران باعث می شود در بحث هتل، اسکان و موارد متعدد دیگر درآمد نصیب مردم شود و علاوه بر آن زائر با راحتی بیشتری به عتبات عالیات سفر کند. عدم ساماندهی زائران در مرز مهران احمد شوهانی نماینده مردم ایلام در مجلس و عضور کمیسیون امینت ملی مجلس به خبرنگار مهر گفت: باید فضای بازتری برای تردد زوار ایجاد کنیم چون تمام کسانی که به عراق می روند فقط به عشق حضرت اباعبدالله (ع)، مولا علی (ع) و دیگر معصومین برای زیارت می روند. وی افزود : با توجه به سیاست های کلان نظام ما باید تسهیلات بیشتری فراهم کنیم. این مسئول اظهار داشت: رفتن زوار به صورت انفرادی یک امر منطقی است و این محدودیت برای جایی که مرکز معنویت و عشق به ابا عبدالله الحسین (ع) است، منطقی نیست. وی بیان داشت: در جلسه ای که داشتیم تصمیم گرفتیم بازدید ازمهران را انجام دهیم و در بازگشت با دعوت از سازمان حج ، وزارت خارجه و ارگان های زیرربط بتوانیم تصمیم بگیریم و به عنوان تصمیم مجلس در کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی این مطلب را ارائه کنیم که تصمیمات اساسی را در این امر اتخاذ کنند. وی با اشاره به اینکه برنامه ریزی اساسی ومناسب برای ساماندهی زوار درمرز مهران ضروری است، گفت: وضعیت فعلی ساماندهی زوار در مرز مهران مطلوب نیست و باید منسجم تر شود.
نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی گف : برای استقرارنمایندگی یا کنسولگری عراق در استان رایزنی هایی صورت گرفته است و منتظر طرف عراقی هستیم. وی افزود: آقای ظریف قول مساعد داده که برای استقرار کنسولگری عراق با همتای خود مذاکره کند. شوهانی با اشاره به شرایط خاص و قابلیت های بی نظیر مرزبین المللی مهران گفت: باید با ایجاد مجتمع های رفاهی و اقامتی، هتل ها و مهمانسراها از این قابلیت ها از جمله نزدیکی به عتبات عالیات استفاده کنیم. با توجه به محرومیتهای استان ایلام، به نظر می رسد مرز مهران گزینه مناسبی برای توسعه و اشتغال در استان است به شرط آنکه مسئولان زیرساختهای لازم را در مرز مهران فراهم کنند. علاوه بر بحث زیرساختها، لازم است اماکن رفاهی و خدمات به زائران نیز افزایش یابد تا عبور و مرور زائران انفرادی و کاروانی با مشکل مواجه نشود.
۱۳۹۲/۱۱/۱۹ - ۰۹:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]