واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ْآدمیت در پزشکان فرشته خو تهران – ایرنا – گوشه ای از همین شهر و تمام شهرهای کشورمان پزشکانی طبابت می کنند که دست از سر بیماری قطع امید شده از درمان برنمی دارند و با امید به خدا به ادامه درمانش می پردازند.
روزی در همین شهر خدمه یکی از بیمارستان ها صدای ضعیفی شبیه بچه گربه را می شنود. ابتدا فکر می کند که بچه گربه ای جدا مانده از مادرش از سر شیطنت در سطل آشغال افتاده است؛ اما بعد که زباله های را به هم می زند و دنبال صدا می گردد، متوجه می شود که این بچه گربه نیست که ناله می کند بلکه صدای نوزادی عجیب و غریب با نقص شدید مادرزادی است که احتمالا پدر و مادرش او را آدم حساب نکرده و در سطل آشغال رهایش کرده اند.
خدمتکار فورا کودک را به جراح معروفی در همان بیمارستان داد و آن جراح بدون هیچ چشمداشتی تا الان چندین عمل جراحی بر روی نوزاد انجام داده است. به گفته آن جراح در زمان حاضر نوزاد یاد شده بزرگ شده است و آن قدر شیطان است که از دیوار راست هم بالا می رود.
یک جراح دیگر کودکان آنقدر برای عمل جراحی نوزادی یک روزه عجله دارد که هنگام مصاحبه به خبرنگار می گوید: « سوالات را زود مطرح کنید، عجله دارم الان دو تا «نی نی» در اتاق عمل منتظرم هستند. به آنها ( کارکنان اتاق عمل ) گفته ام به نی نی ها شیر ندهند تا اول عملشان کنم. »
در دیار ایران زمین هستند پزشکانی که اگر جانبازی به مطب آنها مراجعه کند به احترام ایثار جانباز نه تنها حق ویزیت نمی گیرند بلکه به صورت رایگان و حداکثر با تخفیف بسیار وی را درمان می کنند و در صورت لزوم تحت عمل جراحی نیز قرار می دهند.
گاهی اوقات برخی پزشکان معروف در سفرهای کاری خود مثلا اگر در همایشی که در یک شهرستان دیگر برگزار می شود ؛ به نقاط دور دست آن شهرستان سر می زنند و بیماران بی بضاعت را ویزیت می کنند.
پزشکان ایرانی مقیم خارج از کشور هم نباید فراموش شوند که به خاطر حس انساندوستانه شان گاهگداری به ایران سر می زنند و بیماران صعب العلاج را درمان می کنند.
شاید این انسان ها که دیگر از انسانیت هم گذشته اند و به آدمیت رسیده اند علاقه ای به درج نامشان در مطبوعات نداشته باشند و ترجیح می دهند در گمنامی بمانند اما حق را باید به جای آورد و این روزها از حیثیت آنها دفاع کرد.
شاید برخی پزشکان زیر میز بگیر باشند که به علت اینکه بیماری پول زیر میزی آنها را نپرداخته است او را ویزیت نکنند و به او تشر هم بزنند که دیگر نزد او برای درمان نرود اما تعداد آنها در کشور در برابر پزشکان خیر که حتی در بین آنان از پیروان اقلیت های دینی نیز یافت می شود، اندک به نظر می رسد.
دکتر « احسان شمسی کوشکی» مدیر اداره اخلاق پزشکی سازمان نظام پزشکی در این ارتباط می گوید، آماری در رابطه با کسانی که زیر میزی دریافت می کنند وجود ندارد اما در عین حال این موضوع را نیز عنوان می کند که اغلب جامعه پزشکی استانداردهای اخلاق پزشکی را رعایت می کنند.
وی خبرهایی در خصوص زیر میزی برخی پزشکان را جز تزریق بی اعتمادی مردم نسبت به جامعه پزشکی چیزی نمی داند.
دکتر « علیرضا زالی » رییس سازمان نظام پزشکی هم انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر را نوعی عقده گشایی رسانه ای عنوان می کند.
به گفته وی به علت وضعیت نامناسب اقتصادی ، حدود دو هزار پزشک که در روستا خدمت می کنند از مدار ارایه خدمت خارج شدند و به فعالیت دیگری مشغول هستند اما زیر میزی نمی گیرند.
وی می گوید: به عنوان مثال پزشک عمومی ما در شبکه بهداشتی درمانی استان سیستان و بلوچستان ماه هاست حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده است . برخی حدود هشت تا 12 ماه است که مطالبات و کارانه خود را دریافت نکرده اند. چرا با قشر فرهیخته پزشکی که پیش قراول خودکفایی علمی بوده اند، این گونه برخورد می کنیم؟
شاید برخی کارشناسان یکی از علل مهم بروز زیر میزی را نبود پوشش بیمه ای بر اساس قیمت تمام شده خدمات پزشکی عنوان کنند اما اگر این موضوع هم به سرانجام برسد و عملیاتی شود، آیا باز هم زیر میزی از سوی معدود پزشکان خواهیم داشت؟
دکتر« سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی » عضو کمیسیون بهداشت و درمان در گفت و گو با یکی از رسانه ها در این ارتباط گفت که در سال های اخیر تعرفه های بخش خصوصی افزایش یافت و گاه چند ده برابر شد، لذا بروز پدیده زیرمیزی نشان دهنده وجود یک خلاء معنوی است . به تعبیر بهتر برخی افراد به هر قیمتی از ابزاری که در اختیارشان است برای کسب منابع مالی استفاده می کنند.
در این میان باید پرسید که کدام مطلب درست است ؟ آیا برخی پزشکان زیاده خواه شده اند و معنویت در آنها کم رنگ شده است ، یا پوشش بیمه ای مناسبی نداریم ؟
اجتمام(5)** 1776**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
19/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]