واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شوک ظریف به اقتصاد ژرمن ها/ مدیران شرکت های بزرگ آلمانی در راه تهران هستند برلین - ایرنا - پس از سفر هیات 100 نفره از شرکت های اقتصادی فرانسه به ایران به دنبال حضور شرکت های ایتالیایی در تهران که بلافاصله بعد ازتوافق ژنو انجام شد،این روزها از برنامه ریزی مدیران دهها شرکت اقتصادی آلمانی برای سفربه ایران طی روزهای آینده خبر می رسد و به نظر می آید آلمانی ها بعد از شنیدن سخنان وزیرخارجه ایران در مونیخ و برلین،دیگر نمی خواهند بیش از این در استفاده از فرصت استثنایی فراهم شده برای از سرگیری روابط با ایران، زمان را از دست داده و از رقیبان خود عقب بمانند.
درحالی که بعد ازتوافق هسته ای ژنو وآغاز لغو مرحله ای تحریم های غرب واتحادیه اروپایی علیه ایران درچارچوب اولین گام از ˈطرح اقدام مشترکˈ، شرکت های اقتصادی فعال اروپایی از جمله ایتالیا، فرانسه، ایرلند، سوئیس، اتریش وبرخی ازدیگر کشورها شانس خود را برای حضور دوباره در بازار ایران در زمینه های مختلف اعم ازخودروسازی،صنایع پتروشیمی،نفت وگاز وانرژی دربوته آزمایش گذاشته اند، این روزها خبر می رسد که شرکت های اقتصادی آلمانی معتبر، تصمیم گرفته اند که بیش ازاین معطل وچشم انتظار اقدامات سیاسی دولت خود باقی نمانده ودست بکار شوند تا عقب ماندگی ازهمتایان اروپایی را جبران کنند.
درهمین راستا و در راه تلاش شرکت های آلمانی برای بررسی شرایط حضور در اقتصاد ایران می توان به نشست مهم نزدیک به یک صد نفر از مدیران عامل و روسای هیات مدیره شرکت های مهم اقتصادی آلمان که از اعتبار بالایی در سطح بین المللی برخوردارند اشاره کرد که با وزیر امور خارجه ایران در خلال سفر وی به این کشور در یکی از هتل های شهر برلین انجام شد.
محمد جواد ظریف در چهارمین و آخرین روز از سفر به آلمان به منظور شرکت در پنجاهمین کنفرانس امنیتی مونیخ، در هتل آدلون برلین با گروهی از مدیران اقتصادی این کشور نشستی صمیمانه برگزار کرد و در این ملاقات که دو سفیر سابق و سفیر فعلی آلمان در تهران نیز از جمله شرکت کنندگان بودند و نزدیک به سه ساعت به طول انجامید، راه های حضور،مشارکت و سرمایه گذاری شرکت های اقتصادی آلمان در بازار ایران و توسعه و گسترش روابط تجاری دو کشور بررسی شد.
وزیر امورخارجه ایران دراین نشست ضمن تشریح شرایط جدید کشور و فرصت استثنایی ایجاد شده بعد ازتوافق هسته ای ژنو ولغو تحریم های غرب علیه ایران، به شرکت های اقتصادی آلمانی توصیه کرد که فرصت را بیش از این از دست ندهند و با سفر به تهران و دیدن ظرفیت های فراوان این کشور، شانس خود را برای رقابت با همتایان اروپایی برای سرمایه گذاری سودآور در ایران بیازمایند.
ظریف درجمع مدیران ارشد شرکت های اقتصادی ونمایندگان تعدادی از بانک های آلمانی،تاکید کرد : ما بدنبال امضای قرارداد با شما نیستیم اما از شما دعوت می کنیم بیائید و واقعیت های اقتصادی ایران را که امروز به اعتراف همگان،ˈ لنگر ثبات و امنیت ˈ منطقه بحران خیز خاورمیانه است، از نزدیک ببینید وآنگاه خودتان به نتیجه خواهید رسید که نباید این فرصت ناب را از دست بدهید.
به گفته وزیر امور خارجه ایران، اینکه زیر ساخت های اقتصاد و صنعت ایران به نحوی با فناوری وصنعت آلمان مرتبط است، این می تواند برای شرکت های آلمانی به عنوان یک امتیاز محسوب شود تا آنها با کنار زدن رقیبان خود و با مشارکت و حضور در پروژه های اقتصادی کشورما، بهره برداری لازم را بکنند.
شرکت های اقتصادی آلمانی درحالی در نشست سه ساعته با ظریف، راه های ورود دوباره به بازار اقتصادی ایران را مورد بررسی قرار داده و با طرح سوالات خود ضمن تشریح موانع پیش رو برای از سرگیری روابط اقتصادی و تجاری دو کشور خواستار تلاش دو طرف برای رفع این موانع شدند که به گفته رییس اتاق بازرگانی ایران وآلمان که ازجمله حاضران در این نشست بود، هیاتی متشکل از ده ها نفر از روسای شرکت های اقتصادی بزرگ آلمان در آینده نزدیک راهی ایران می شوند تا بیش ازاین فرصت سرمایه گذاری ومشارکت در بازار پرسود اقتصاد ایران را از دست ندهند.
به گفته ˈدانیل برن برگˈ،هیات اقتصادی آلمان متشکل از نمایندگان 27 موسسه اقتصادی،بنگاه تجاری و شرکت های تولید کننده از جمله شرکت داروسازی بایر، شرکت های صنعتی زیمنس و دایملر بنز،شرکت های لینده و BASF تولید کننده محصولات پتروشیمی، دویچه بانک و بانک تجاری ایران و اروپا و همچنین چندین شرکت خصوصی فعال در حوزه انرژی و نفت و گاز که مدیران آنها در نشست با وزیر خارجه ایران حضور داشتند، در روزهای آینده به ایران سفر خواهند کرد تا ضمن بررسی راه های توسعه و گسترش همکاری های اقتصادی و تجاری باردیگر حضور خود را برای فعالیت های اقتصادی و سرمایه گذاری در جزیره ثبات خاورمیانه تثبیت کنند.
ازسوی دیگر، بحث حضور سیل آسای هیات های سیاسی و اقتصادی اروپایی به ایران برای از سرگیری روابط که بعد از توافق ژنو و لغو تحریم ها یکی از سوژه های مهم و اصلی رسانه های آلمانی اعم از روزنامه و سایت های خبری بوده بعد از سفر موفقیت آمیز وزیر خارجه ایران به این کشور برای شرکت در پنجاهمین نشست امنیتی مونیخ و دیدارهای انجام شده با اقتصاددانان وسیاستمداران آلمانی در برلین، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
روزنامه فرانکفورتر روند شاو درجدیدترین مطلب خود دراین رابطه، نوشت: توافق ژنو فرصت مناسبی برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی کشورهای اروپایی با ایران ایجاد کرده و به نظر می رسد با سخنان رییس جمهوری این کشور در اجلاس اقتصادی داووس برای دعوت از سرمایه گذاران بین المللی برای مشارکت در اقتصاد ایران، فرش قرمز برای آنها گسترده شده است پس دیگر بهانه ای برای تردید و تعلل این شرکت ها وجود ندارد.
در ادامه مطلب این روزنامه آلمانی آمده است: همه سرمایه گذاران جهان این روزها دیگر به این نتیجه رسیده اند که شرایط فراهم شده ومی توانند معامله اقتصادی پرسودی با تهران انجام دهند و به همین خاطر است که هیات های دولتی از کشورهای جهان اعم از سیاسی و اقتصادی در صف ورود به ایران هستند.
فرانکفورتر روند شاو، نوشت : همه می خواهند در مسابقه معامله اقتصادی با ایران نفر اول باشند ورقابتی سنگین بین شرکت های اقتصادی بین المللی ایجاد شده وهمگی این روزها برای لغو کامل تحریم ها علیه این کشور لحظه شماری می کنند.
روزنامه یونگه ولت دیگر روزنامه آلمانی نیز با اشاره به سفر هیات بزرگ اقتصادی فرانسه به ایران درروزهای گذشته، نوشت : به نظر می رسد تاجران بین المللی بدنبال آن هستند تا از فرصت ایجاد شده بهترین استفاده را ببرند و به محض لغو کامل تحریم ها، بازار ایران را در رقابت با دیگر کشورها در اختیار خود بگیرند.
این مطلب می افزاید : درحالی که این روزها شاهد حضور بسیاری از مقام های سیاسی و اقتصادی اروپایی به ایران هستیم، این تنها آلمان است که دراقدامی عجیب و سوال برانگیز ، همچنان کنار ایستاده وفقط نظاره گر است که این وضعیت انتقادهای شدید شرکت های اقتصادی و بخش خصوصی را به همراه داشته است.
رسانه های اقتصادی اتریش نیز در مطالب جداگانه در این رابطه با اشاره به حضور شرکت انرژی ( OMV) در بخش نفت و گاز ایران، به نقل از ˈگرهارد روئیسˈ، رییس این شرکت نوشتند : در تمام سال های تحریم ایران، این ما بودیم که دفتر خود را در تهران فعال داشتیم و اخیرا نیز صحبت هایی با وزیر نفت ایران برای توسعه و گسترش روابط در این حوزه انجام داده ایم .
روئیس افزود: نکته مهم این است که گفت وگوهای غرب با ایران دوباره از سر گرفته شده،گفت و گویی که از ژنو شروع شده و هفته آینده قرار است در وین ادامه یابد و با حل و فصل نهایی موضوع هسته ای، دوره جدیدی از روابط اتحادیه اروپایی با این کشور را دوباره شاهد خواهیم بود.
گزارش از: حمید قدیمی
اروپام** 1701**536
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
18/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]