محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843238096
این دو نفر میخواهند «شاهزاده و اسیر» را احیا کنند/ حُسن هنر ما این است که برایش می جنگیم
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
این دو نفر میخواهند «شاهزاده و اسیر» را احیا کنند/ حُسن هنر ما این است که برایش می جنگیم جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - در روزی که وزیر فرهنگ کشور ایتالیا به مهمانی سازمان میراث فرهنگی آمده بود، سراغ هنرمندان زربافتی رفتیم که میخواهند «شاهزاده و اسیر» را احیا کنند.
سارا صفالو: خبر کوتاه بود و مهم؛ «پارچه زربافت «شاهزاده و اسیر» که تنها نمونه باقی مانده آن از دوره صفوی در موزه مترو پولیتین آمریکا نگهداری می شود ، به همت هنرمندان کارگاه زری بافی سازمان میراث فرهنگی در ایران احیا خواهد شد.» به این بهانه به سراغ هنرمندان این کارگاه رفتیم و ساعتی مهمانشان بودیم . آن هم در روزی که وزیر فرهنگ کشور ایتالیا نیز به مهمانی سازمان میراث فرهنگی آمده بود. اما این موضوع ذره ای از توجه هنرمندان این کارگاه نسبت به این گفت و گو کم نکرد. آقایان عبدالعلی نعیمایی و روح الله دهقانی که در طول گفت و گو چند بار نیز به نام دیگر همکارشان در این کارگاه - آقای غلامی - اشاره کردند و قدردان زحمت مدیرانشان در سازمان میراث فرهنگی آقایان قاسمی و شریف زاده بودند. هنرمندنی که به قول خودشان در سراسر ایران ده نفر نیز در رشته آنها فعالیت نمی کردند و این یعنی زندگی کردن با هنری که به احتضار رسیده است. از شاهزاده و اسیر بگویید. نعیمایی: این پارچه که قرار است در این کارگاه احیا شود یکی از شاهکارهای عهد صفوی است که متاسفانه در ایران موجود نیست و تنها نمونه آن نیز در موزه متروپولیتین آمریکا است. این پارچه زربافت از لحاظ فن بافت نیز یکی از سخت ترین و تکنیکی ترین نقشه ها را دارد و قرار است در این کارگاه احیا شود. در این کارگاهی که از سال 1309 تاسیس شده و بیش از هشتاد سال قدمت دارد تاکنون چنین اتفاقی نیفتاده است . بعد از دوره صفویه چنین اتفاقی رخ نداده . زیرا طرح این پارچه خاص است. به عبارتی ما بیش از یک نقش با یک نگاره روبرو هستیم و باید توضیح داد که درمقایسه پارچه بافی با هنری مثل فرش همواره محدودیت نقشه وجود دارد. چون سیستم بافتی آن محود است و نقش نیز تکرار می شود. بنابر این عموما نقش ها از 150 خانه بیشتر ندارند اما این پارچه 240 خانه است.
یعنی دستگاه پارچه بافی این کارگاه توانایی بافت این نقش را دارد؟
نعیمایی: قرار است برای بافت این طرح دستگاه را ارتقا دهیم. نسبت ها را تغییر می دهیم تا خود را به دوره صفوی نزدیک کنیم و به آن فضا برویم. این تغییر بر مبنای علم روز است یا اطلاعات و ابزار به جا مانده از دوره صفوی؟ آیا نقشه ای از شکل دستگاه های آن دوره دارید؟
دهقانی: نقشه ای از شکل ابزار وجود ندارد. ما با ذهنیتی که بر مبنای شیوه انجام کار و روش هایی که با ابزار و ادوات آن دوره می شود کار کرد ، داشتیم قرار است دستگاهمان را تغییر دهیم. البته مسلم است که ما می توانیم با ابزار و ادوات امروزی به راحتی دستگاهی طراحی کنیم و این نقش را ببافیم اما دوست داریم به همان سختی دوره صفویه نزدیک شویم که این امکانات را نداشتند و اثری به این زیبایی خلق کرده اند. نعیمایی: یعنی هیچ چیز در این کارگاه مدرن نمی شود و ما قصد داریم همان سنت ها را زنده کنیم. همه دستگاه های ما نیز وامدار نساجی سنتی است . در این کارگاه چیزی مدرن نیست. ما دستگاه را بر اساس شرایط دوران صفویه می سازیم تا نه تنها نقش پارچه براساس همان طرح باشد بلکه مراحل بافت ما نیز با همان اصالت پیش رود. خصوصیت نقش این پارچه نسبت به پارچه هایی که تاکنون در این کارگاه بافته شده اند چیست؟
نعیمایی: وقتی هنر زربافت دوره صفویه را مطالعه می کنیم کاملا متوجه می شویم که در این دوره یک سری نگاره به نقش پارچه اضافه شده است یا یک موضوع ادبی مثل طرح لیلی و مجنون. وقتی به پارچه شاهزاده و اسیر نگاه می کنیم سرشار از روایت و جزییات است و به جای نقوش تکرار شونده یک داستان می بینیم. یک روایت و یک داستان ادبی که لاجرم کار بافت را نیز سخت تر می کند. چون حالا نقوش وسعت یافته اند. دهقانی: بعد از دوره صفوی این که بتوانیم در ایران پارچه ای با این تعداد خانه در نقش کار کنیم رخ نداده و ارزش این اثر نیز به سختی آن است. نعیمایی: صفویه در اصفهان کارگاه زری بافی با 800 نفر هنرمند داشتند و بخش زیادی از درآمد کشور در آن دوران نیز به خاطر پارچه بافی و بخصوص زربافت بود. لباس طبقه اشراف و درباریان و شاه و حتی هدیه های آنها به دیگر کشورها ، همه و همه زربافت بود و این فضا جای کار زیادی داشت و باعث می شد نقوش ارزشمند نیز رونق بگیرند .
و حالا چند نفر در ایران در زمینه این هنر فعالیت می کنند؟ نعیمایی: در حال حاضر ما تنها سه نفر هستیم در این کارگاه و 4 تا 5 نفر هم در کاشان زربافی می کنند. دهقانی: دو سه نفر هم در اصفهان. می توان گفت در مجموع در سراسر ایران ده نفر نیز به این رشته هنری نمی پردازند. نعیمایی: به قول آقای شریف زاده هنری است که به زوال رسیده است. یعنی این که از نظر یونسکو وقتی در رشته ای ده نفر هم نباشند تا فعالیت کنند دیگر این رشته هنری مرده است . و بالای ده نفر نیز هنری در معرض خطر است. حقیقت این است که زربافت در ایران از احتضار گذشته و مرگش فرا رسیده است . و ما در این شرایط تصمیم گرفتیم که این نقش را ببافیم. فایده اش چیست ؟ فقط زنده نگه داشتن این هنر یا انگیزه دیگری هم دارید؟
دهقانی: انگیزه ما این است که بتوانیم به تکنیک های ان دوره پی ببریم. کسانی که در وادی هنرهای سنتی و اسلامی کار می کنند را به این سمت بکشیم و سطح این رشته هنری را در کشور بالا ببریم. یعنی هم خود را از نظر فنی و تکنیکی بالا ببریم و هم جامعه را با تکنیک های پیچیده این هنر در ایران کهن آشنا کنیم. وقتی اثری زیباتر بافته شود مردم نیز اقبال بیشتری به آن نشان می دهند و جامعه بیشتر با هنر زربافی آشنا می شوند. یک طرح ساده در جامعه بازخورد آنچنانی ندارد اما یک طرح خاص طبیعتا اقبال عمومی را از آن خود می کند. آیا انتخاب این طرح بر مبنای خط و مشی خاصی بوده است ؟ دهقانی: حقیقت این است که در سازمان میراث فرهنگی و در کارگاه های هنرهای سنتی آن هنرمند بر مبنای دل خود کار می کند و هیچ سیاست و خط مشی ای به ما دیکته نشده است. چون اصولا شرایط به ما و مدیرانمان اجازه نمی دهد که خط و برنامه بلند مدتی داشته باشیم و بر مبنایش پیش برویم. نعیمایی: در مقایسه با طرح های دیگر این طرح برای ما جذاب تر بود . بخصوص اینکه مباحث فنی تولید این پارچه ما را وارد یک چالش می کند و این حُسن هنر ما است که باید برایش بجنگیم تا در این کارگاه به این دستاورد برسیم. نقوش پارچه در دوره های مختلفی مثل ساسانی ، اشکانی و بخصوص سلجوقی نیز به شدت خاص اند نعیمایی: درست است اما تکنیک های این پارچه و این که این پارچه زربافت در حال حاضر نمونه مشابهی در کشورمان ندارد و متاسفانه نمونه آن در آمریکا هست و در دست ما نیست ما را به شدت ترغیب کرد. دهقانی: ما داریم می جنگیم که در نهایت به بهترین نقش پارچه برسیم . یعنی همان نمونه فوق العاده و مشهور دوره سلجوقی که به نقش غیاث الدین شهره است.
نعیمایی: نقشی که در تاریخ نساجی جهان بی نظیر است و تمام دنیا نیز به آن واقف است . گرچه در داخل کشورمان شاید مردم خیلی اطلاعی از این موضوع نداشته باشند. انتقادی هم به شما وارد است. البته من نمی دانم چقدر دست شما در این کارگاه باز است اما حقیقت این است که حتی دانشجویان هنر اسلامی به این کارگاه دسترسی ندارند. با توجه به این که بار هنرهای سنتی و اسلامی این روزها از دوش کارگاه ها برداشته شده و بیشتر در دانشگاه ها تدریس می شود، چرا این اتفاق در محفلی رخ نمی دهد که دانشجویان نیز به آن دسترسی داشته باشند؟ متاسفانه هیچ نشانی از این رشته در دانشگاه های هنر نیست.
نعیمایی: این را قبول دارم اما با توجه به محیط سازمان میراث فرهنگی که به هر حال محیطی کارمندی است و شرایط خاص خودش را دارد، نمی توان کاری کرد. دهقانی: هنر زری بافی همیشه تحت حمایت حکومت های زمانه خود بوده است چون در دوره های مختلف تنها قشر خاصی از آن استفاده می کردند اما الان بسیاری از مردم توانایی این را دارند که از این هنر استفاده کنند. متاسفانه یک فرد ایرانی برای زیبایی خانه اش چند ده میلیون هزینه کریستال خارجی می کند اما این هنر را خوب نمی شناسد و به سمتش نمی رود. ما نیاز به حمایت داریم اما نه تنها حمایت مالی. نیاز داریم به فضایی بزرگ که کارگاه بسازیم . تامین چنین کارگاهی برای اساتید این رشته بسیار دشوار است. نعیمایی: الان نزدیک هشت ماه است که به دنبال مکانی هستیم تا بتوانیم دو دستگاه زربافت بافی را در آن جای دهیم و به طور خصوصی این هنر را ادامه دهیم. شاید یک فضای بیست متره با سقف سه متری هم برای ما کافی باشد تا این هنر را شخصی و خصوصی کنیم. آن وقت است که با برگزاری کارگاه های مختلف امکان بازدید مردم و دانشجویان فراهم می شود و حتی می توان این رشته را آموزش داد . در این صورت می توان با طراحان مد و لباس تعامل کرد و دوباره این هنر را زنده کرد و وسعت داد.
و چشم اندازی هم به صادرات داشت؟ نعیمایی: این موضوع فعلا دغدغه ما نیست. ما در حال حاضر حتی تولید نداریم . چه برسد به صادرات! دهقانی: تولید ما محدود است.به طور مثال اگر سه نفر در کاشان یک ماه خوب کار کنند تنها یک متر زربافت تولید می کنند. اصفهان هم به همین صورت. کارگاه ما نیز بعد از کوچ اجباری مان به اصفهان و بازگشتمان دو سال است در حال راه اندازی مجدد دستگاه هاست پس نهایتا تولیدی به آن صورت وجود ندارد که به صادرات بیانجامد. نعیمایی: این که می گوییم این هنر به مرگ خود رسیده است شوخی نیست. هنری که همپای معماری ما رشد کرده و در تاریخ و آیین ها و مراسم مذهبی و غیر مذهبی ما جایگاه ویژه ای داشته و جای پایش در ادبیات ما به وضوح به چشم می خورد ناگهان در صد سال گذشته حذف شده است . شاید تنها هنرمندان این رشته نیز با پیشنهاد مالی خوب کشورهای دیگر برای همیشه کوچ کنند. تنها امید ما این است که این رشته را در کارگاهی شخصی و خصوصی احیا کنیم تا مقدمه ورود این هنر به زندگی مردم هموار شود. بی شک اگر کسی لباس عروسی اش نقوش زربافت داشته باشد دیگر به سراغ مدل های خارجی نمی رود . چون پارچه ایرانی که با فرهنگ و سنت خودش عجین شده است را بیشتر می پسندد. این ده هنرمند زری بافی که می گویید در کدام کارگاه آموزش دیده اند؟ نعیمایی: این ده نفر همگی کارمند سازمان میراث فرهنگی هستند. ما نیز کارمند میراث بودیم و عکس بسیاری که به این کارگاه امدند و رفتند ، ماندیم. در ضمن این هنری نیست که بتوان با هزینه شخصی آن را ادامه داد. نخ طلا کیلویی 15 میلیون است و تهیه نخ ابریشم مخصوص این رشته نیز هزینه های خاص خودش را دارد. اما ما حاضریم این ریسک را بپذیریم و با هزینه شخصی کارگاه خود را راه بیاندازیم تا این هنر زنده بماند. دهقانی: البته فقط هزینه مالی مطرح نیست. این هنر ناشناخته است . برای آموختن ان نیز نیاز به شش تا هفت سال شاگردی است. کسی حاضر نیست این سختی را به جان بخرد که آیا بعد از اینهمه سال آن را بیاموزد و به درآمد برسد یا نه. نعیمایی: خیلی ها آمدند به این کارگاه و پست گرفتند و رفتند ! دهقانی: ضمن این که پارچه زربافت باید کاربردی شود.پارچه باید ماهیتش پارچه باشد. وقتی برود توی قاب دیگر آن جلا را نخواهد داشت. اما اگر به سمت بازار هدف خودش برود زنده می شود. به نظر شما این به آن علت نیست که طرح های زری بافی با زمانه پیش نرفته است؟ نعیمایی: خوشبختانه ما در طرح کمبودی نداریم . آنقدر نقوش و طرح های متنوعی وجود دارند که حتی عمر ما کفاف نمی دهد تمام آنها را بسازیم. تنها مشکل ما این است که باید کاربرد آن را عوض کنیم تا به طور مثال پارچه زربافت به جای قاب تبدیل به نوار حاشیه یک مانتو شود. ما نیاز داریم این هنر را به بخش خصوصی ببریم تا بتوانیم آن را با طراحان مد و لباس و غیره در میان بگذاریم و به مرور آن را رواج دهیم. برگردیم به پارچه شاهزاده و اسیر. حالا که دیگر رنگرزی ما گیاهی نیست چه می کنید که رنگ ها مثل رنگ های دوره صفوی شود؟ دهقانی: متاسفانه دیگر متخصص رنگرزی سنتی نداریم که بتواند با چله ابریشم کار کند. ابریشم پارچه زربافت بسیار ظریف است و رنگ کردن آن نسبت به ابریشم فرش بسیار سخت تر. ما سعی داریم با کمک یک استاد کاشانی به رنگ های دوره صفوی نزدیک شویم. نعیمایی: ما نزدیک ترین حالت را ایجاد می کنیم. ضمن این که نباید فراموش کرد پارچه اصلی عهد صفوی نیز در گذر قرن ها رنگ اصلی خود را از دست داده است. گرچه در هنر زربافت تغییر دادن رنگ پارچه مرسوم است اما ما نزدیک ترین حالت را در نظر گرفته ایم. گرچه شاید هرگز به جلای رنگ خاص کارگاه 800 نفره صفوی نرسیم. دهقانی: ما تمام توان خود را به کار بسته ایم تا این پارچه احیا شود و اگر بتوانیم از نظر فنی این قدم را برداریم کار بزرگی کرده ایم. این شروع راه ما است برای رسیدن به همان نقش مشهور دوره سلجوقی که همچنان جهانیان را به حیرت واداشته است. نعیمایی: ما در مقطعی به اجبار از این کارگاه رفتیم و حالا آمده ایم و از صفر شروع کرده ایم و بعد از دو سال و نیم در این نقطه ایستاده ایم. اما با حمایت آقایان شریف زاده و قاسمی و با انرژی همکارانمان در این کارگاه هیچ چیز دور از دسترس نیست. ۴۷۴۷
جمعه 18 بهمن 1392 - 09:06:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
با تقدیر از نفرات برگزیده اختتامیه همایش هنرهای تجسمی «عصر سوره»در کرمانشاه برگزار شد
با تقدیر از نفرات برگزیدهاختتامیه همایش هنرهای تجسمی عصر سورهدر کرمانشاه برگزار شداختتامیه همایش هنرهای تجسمی با عنوان عصر سوره با حضور هنرمندان و مسئولان کرمانشاه در تالار مهر حوزه هنری این شهر برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه آیین اختتامیه همایش هنرهای تجسمی با عنهنرمندان برای احیای ظرفیت های فرهنگی صالح آباد پای کار بیایند
استانها غرب همدان درخشان هنرمندان برای احیای ظرفیت های فرهنگی صالح آباد پای کار بیایند بهار- خبرگزاری مهر رئیس شورای شهر صالح آباد گفت متولیان فرهنگی برای احیای ظرفیت های فرهنگی و هنری صالح آباد هنرمندان را پای کار بیاورند به گزارش خبرنگار مهر محمد هادی درخشان پیش از ظهجشنواره کشوری هنرهای تجسمی با معرفی نفرات برتر پایان یافت
جشنواره کشوری هنرهای تجسمی با معرفی نفرات برتر پایان یافت کرمانشاه - ایرنا - هفتمین جشنواره کشوری هنرهای تجسمی با معرفی افراد برتر در بخش خواهران روز دوشنبه در کرمانشاه پایان یافت به گزارش خبرنگار ایرنا رییس اداره هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور گفت دو هزار اثر از سراسرزمانی و سیار در «شبهای شعر انقلاب» تجلیل شدند مومنی: ادبیات و هنر انقلاب مردمی است
زمانی و سیار در شبهای شعر انقلاب تجلیل شدندمومنی ادبیات و هنر انقلاب مردمی استرئیس حوزه هنری با تاکید بر اینکه شعر انقلاب در تقویم مناسبتها و کارهای فرهنگی ما جای خود را باز کرده گفت ادبیات و هنر انقلاب مردمی است و باید این مردمی بودن را ارج نهیم به گزارش خبرنگار کتاب و ا4 زن جذاب هنرپیشه توسط 4میلیون نفر انتخاب شدند! + عکس
4 زن جذاب هنرپیشه توسط 4میلیون نفر انتخاب شدند عکسدر رای گیری که توسط مجله ی آنلاین سینمایی هالیوود باز صورت گرفت آیشواریا رای باچان چهارمین زن بازیگر زیبای جهان شناخته شد در رای گیری که توسط مجله ی آنلاین سینمایی هالیوود باز صورت گرفت آیشواریا رای باچان چهارمین زن بواشنگتنپست: کنفرانس «ژنو ۲» به شکست منتهی میشود
واشنگتنپست کنفرانس ژنو ۲ به شکست منتهی میشودیک روزنامه آمریکایی در سرمقاله خود به اهداف کنفرانس بینالمللی رفع بحران سوریه که موسوم به ژنو۲ شده اشاره کرد و نوشت که این کنفرانس به شکست منتهی میشود به گزارش خبرگزاری فارس روزنامه آمریکایی واشنگتنپست در ارتباط با کنفرانس موسوگزارش فارس از آخرین نفسهای پردهخوانی در تبریز «مرشد؛ طاقت بیار!» این کوچ هنری ادامه دارد
گزارش فارس از آخرین نفسهای پردهخوانی در تبریزمرشد طاقت بیار این کوچ هنری ادامه داردپردهخوانی یکی از شیوههای کهن نمایش است که در سالهای نهچندان دور یکی از سرگرمیهای مردم محسوب میشد که با پیشرفت تکنولوژیهای رسانهای این هنر از یادها رفت و امروز تنها یک نفر به عنوان نماانتقاد صریح حاتمیکیا از مدیران جشنواره فیلم فجر / دفاع تمام قد کارگردان «چ» از هنر یک فیلمساز جوان
انتقاد صریح حاتمیکیا از مدیران جشنواره فیلم فجر دفاع تمام قد کارگردان چ از هنر یک فیلمساز جوان فرهنگ > سینما - ابراهیم حاتمی کیا در نشست پرسش و پاسخ فیلم شیار 143 مسئولان سابق سینما و دست اندرکاران فعلی جشنواره فجر را مورد عتاب قرار داد و درعین حال گفت که دولتامیرتلال ارسلان در دیدار با ولایتی پناهگاه و سنگری جز جمهوری اسلامی ایران نداریم/تشریح جزئیات کنفرانس «جب
امیرتلال ارسلان در دیدار با ولایتیپناهگاه و سنگری جز جمهوری اسلامی ایران نداریم تشریح جزئیات کنفرانس جبلالعربرهبر حزب دموکرات لبنان گفت در میان کشتههای روستای جبلالشیخ که مورد حمله تکفیریها قرار گرفت تعداد زیادی افغانی چچنی و سعودی وجود داشته است به گزارش خبرنگار سیاسی خبمولوی عبدالحمید در بیستوهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی: «اهلبیت» از مشترکات شیعه و سنی به حساب میآین
مولوی عبدالحمید در بیستوهفتمین کنفرانس وحدت اسلامی اهلبیت از مشترکات شیعه و سنی به حساب میآیندامام جمعه اهل سنت زاهدان گفت شیعه و سنی گرایشهای مشترک زیادی دارند از جمله مهمترین آنها اهل بیت ع است ضمن اینکه اهل سنت همچون شیعیان با افراطیگری و خشونت مخالف هستند به گزارشسازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران جشنواره عکس شهروندی «قاب حماسه» برگزار میشود
سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهرانجشنواره عکس شهروندی قاب حماسه برگزار میشودجشنواره عکس شهروندی قاب حماسه با موضوع ثبت حماسه حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن توسط سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برگزار میشود به گزارش خبرگزاری فارس این جشنواره در قالب تک عکسهای عموم مردم که با مخشم نتانیاهو از سخنرانی «روحانی» در کنفرانس «داووس» نتانیاهو: جهان فریب ایران را نخورد/ رو
خشم نتانیاهو از سخنرانی روحانی در کنفرانس داووسنتانیاهو جهان فریب ایران را نخورد روحانی از صلح حرف میزند اما حاضر نشد اسرائیل را به رسمیت بشناسدنخستوزیر اسرائیل در واکنش به اظهارات رئیسجمهور ایران در کنفرانس داووس مدعی شد که حسن روحانی به نمایش فریبکاری ایران ادامه میدهد ارئیس حوزه هنری استان سمنان خبر داد برگزاری جشنواره استانی تئاتر «سوره ماه» در سمنان
رئیس حوزه هنری استان سمنان خبر دادبرگزاری جشنواره استانی تئاتر سوره ماه در سمنانرئیس حوزه هنری استان سمنان از برگزاری سومین جشنواره استانی تئاتر سوره ماه به همت دفتر هنرهای نمایشی حوزه هنری استان سمنان خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان به نقل از روابط عمومی حوزه هنریتوسط هنرمندان صورت گرفت طنین آوای «مرگ بر آمریکا» در خیابان امام خمینی زرند
توسط هنرمندان صورت گرفتطنین آوای مرگ بر آمریکا در خیابان امام خمینی زرندجمعی از هنرمندان با حضور در خیابان امام خمینی ره زرند به اجرای طرود مرگ بر آمریکا پرداختند به گزارش خبرگزاری فارس از زرند صبح امروز به مناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر توسط جمعی از هنرمندان گروه سرود رنگینمهمترین اخبار امروز رسانههای مجازی و مکتوب کشور درس محمد مطهری به «علی مطهری»/ طلب ۸۰۰ میلیارد توم
مهمترین اخبار امروز رسانههای مجازی و مکتوب کشوردرس محمد مطهری به علی مطهری طلب ۸۰۰ میلیارد تومانی هنرمندان از دولت یازدهم فیلم انتقاد ممنوع مجوز ویژه دولت به ۱۳ دیپلمات ایرانی هنرمندانی که ارزشی نیستند و شهادت عالم برجسته شیعیان پاکستان از مهمترین اخبار امروز رسانههایآغاز کنفرانس مطبوعاتی «ولید المعلم» در ژنو
آغاز کنفرانس مطبوعاتی ولید المعلم در ژنووزیر خارجه سوریه بعد از پایان دور نخست مذاکرات نشست ژنو 2 کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد به گزارش فارس ولید المعلم وزیر خارجه سوریه بعد از پایان دور نخست مذاکرات نشست ژنو 2 و قبل از بازگشت به کشورش کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرد المعلم بانویسنده ادبیات دفاع مقدس مطرح کرد پیوند «تاریخ» و «هنر» ـ «تخیل» و «واقعیت&
نویسنده ادبیات دفاع مقدس مطرح کردپیوند تاریخ و هنر ـ تخیل و واقعیت از پیچیدگیهای داستاننویسینویسنده ادبیات دفاع مقدس پیوند میان تاریخ و هنر ـ تخیل و واقعیت را یکی از ظرافتها و پیچیدگیهای داستاننویسی عنوان کرد به گزارش خبرگزاری فارس از همدان سردار حمید حسام عصر امروز در افت-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها