تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803126387




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

30 درصد تولیدات علمی کشور در حوزه پزشکی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

محمد باقر لاریجانی: 30 درصد تولیدات علمی کشور در حوزه پزشکی است تهران-ایرنا- رییس پژوهشکده علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اکنون پس از گذشت چند دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، پزشکی ایران همسو با دنیا درحال حرکت است و تمام روش های درمانی ما مطابق با استانداردهای بین المللی است.


دکتر باقر لاریجانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: رشد توسعه علمی به طور کلی و در حوزه پزشکی به طور خاص در دهه های اخیر روند شتابانی داشته است به گونه ای که اکنون در زمینه تشخیص و درمان بیماری ها همسو با کشورهای پیشرفته دنیا هستیم.
** بی نیازی از اعزام بیمار به خارج از کشور
وی افزود: اکنون در حوزه پزشکی در جایگاهی هستیم که می توانیم به نیازمندان به درمان اطمینان بدهیم که همه درمان های ممکن امروز دنیا در داخل کشور قابل انجام است و نیازی به اعزام بیمار به خارج از کشور نداریم.
لاریجانی ادامه داد: تنها در موارد نادری که برخی از آنها نیز اثرات درمانی بالایی برای بیماران ندارد، ممکن است برخی بیماران مایل باشند درمان خود را در کشور دیگری انجام دهند.
وی گفت: تشخیص و درمان های ما با کشورهای پیشرفته دنیا تفاوتی ندارد البته ممکن است موارد انگشت شماری در برخی کشورهای دنیا باشد که ما در آن زمینه هم راستا نباشیم اما در مورد تشخیص و درمان بیماران نیازی به اعزام آنها به خارج از کشور نداریم.
لاریجانی با بیان اینکه تنها در مورد رفع مشکل بیمارانی که پاراتیروئید دارند هنوز برخی سیستم های رادیولوژی در برخی موارد با ما همخوان نیستند، افزود: در این مورد نیز می توان با راه اندازی یک دوره آموزشی بین رشته ای این را نیز به سرعت رفع کرد.

** 30 درصد تولیدات علمی کشور مربوط به حوزه پزشکی است
رییس پژوهشکده غدد و متابولیسم گفت: به طور کلی توسعه علوم پزشکی بعد از انقلاب رشد شتابانی داشته است به طوری که امروز بیش از 30 درصد از تولیدات علمی کشور محصول حوزه پزشکی است.
لاریجانی افزود: این درحالی است که منابعی مورد نیاز برای تولید علم و تحقیقات در حوزه پزشکی محدودتر از منابع سایر رشته ها است؛ تنها حدود 10 درصد ازمنابع پژوهش به حوزه پزشکی اختصاص داده می شود اما 30 درصد تولیدات علمی ما مربوط به این حوزه است.
وی ادامه داد: البته همه فناوری های دانش پزشکی مربوط به دستگاه ها و تجهیزات پیچیده نیست بلکه بسیاری از آنها به تولید روش (گایدلاین) های درمانی مرتبط است و محققان ما در این زمینه نیز تلاش های زیادی انجام داده اند.

** رشد اطلاعات علمی
لاریجانی اظهار داشت: اطلاعات پزشکی ما در چند دهه اخیر رشد چشمگیری داشته و به دلیل ارتباطاتی که در عالم علم و در اینترنت وجود دارد و حضور اساتید در سمینارهای بین المللی پزشکان ما اکنون در جریان اطلاعات روز پزشکی هستند.
وی افزود: بسیاری از کتاب های امروز که به عنوان کتاب های مرجع برای رشته های تخصصی و فوق تخصصی مورد استفاه قرار می گیرد، هر 3 سال یک بار بازبینی می شود. بنابراین کتاب هایی که در درمان بیماران به آنها مراجعه می کنیم، کتاب هایی است که در چند سال اخیر تالیف شده و مطالب آن تازه و به روز است.
لاریجانی ادامه داد: در دهه های اخیر به ویژه در سال های اخیر بسیاری از محققان ما در حوزه پزشکی در مرزهای دانش درحال حرکت هستند. البته در سال های پیش از پیروزی انقلاب و حتی چند دهه قبل شرایط این گونه نبود.
وی افزود: حدود 10 سال پیش وقتی می خواستیم یک مقاله پزشکی را بنویسیم برای پیدا کردن منابع مدت ها می گشتیم و تنها چند منبع را در یکی از کتابخانه های تهران پیدا می کردیم و با زحمت زیاد از آنها کپی می گرفتیم؛ این درحالی است که امروزه پزشکان ما می توانند به کمک رایانه حتی مطالب نشریاتی راکه هنوز منتشر نشده است، مورد بحث و تبادل نظر قرار دهند.
لاریجانی ادامه داد: بنابراین اطلاعات امروز پزشکان ما در مورد بیماری ها به روز است و هر قدر بتوانیم این منابع را بیشتر در اختیار دانشمندان و اساتید کشورمان قرار دهیم، در این زمینه می توانیم حرکت بیشتری انجام دهیم.

** 30 درصد از تالیفات کتب مربوط به حوزه پزشکی است
رییس پژوهشگاه غدد و متابولیسم گفت: کتاب پزشکی امروز جایگاه کتاب پزشکی سابق را ندارد و مطالبی که امروزه در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، مقالات پزشکی است چراکه کتاب های پزشکی از مقالات پزشکی عقب است و چندان به روز نیست.
لاریجانی افزود: البته نوشتن کتاب در برخی زمینه ها لازم است و می تواند برای انجام تحقیقات به عنوان منبع مورد نیاز باشد اما باید افرادی به تالیف کتب پزشکی بپردازند که اهل تحقیق باشند و در زمینه موضوع مورد تالیف مقالات بارزی داشته باشند تا در تالیف کتاب به مقالات خود رجوع کنند در غیر این صورت تالیف آنها ترجمه کتب دیگران می شود.
وی اظهار داشت: به طور کلی امروزه 30 درصد کل انتشارت علمی کشور به دست فعالان حوزه پزشکی صورت می گیرد و دانشمندان ما در زمینه تولید علم جایگاه مناسبی دارند البته جای ارتقا نسبت به جمعیت کشور هنوز باقی است.

** تولیدات علمی کشور در زمینه غدد رتبه 26 در دنیا را داراست
لاریجانی گفت: رشته غدد در کشور از جمله رشته هایی است که محققان ما تولیدات علمی مناسبی در آن زمینه دارند به گونه ای که تولیدات علمی کشور ما در زمینه غدد رتبه 26 را در دنیا داراست.
وی افزود: حدود 40 تا 50 درصد این تحقیقات توسط محققان پژوهشگاه غدد و متابولیسم تولید می شود .
لاریجانی توضیح داد: این تحقیقات در مورد بیماری های غیرواگیر مانند بیماری دیابت، بیماری های سالمندی، تشخیص زودرس برخی بیماری های آندوکرین (دستگاه غدد درون ریز) و غیر آندوکرین، مدل سازی در تشخیص بیماری ها و بحث ژنتیک صورت گرفته و همچنان در حال انجام است.
علمی(5)1834**1581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




18/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن