واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
هشدار جدی به مردم استان های برف زده
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نسبت به افزایش بروز موارد سرماخوردگی و عفونتهای ویروسی تنفسی در استانهای برفزده هشدار داد.
خبرگزاری ایسنا: معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نسبت به افزایش بروز موارد سرماخوردگی و عفونتهای ویروسی تنفسی در استانهای برفزده هشدار داد.
دکتر محمود نبوی گفت: علاوه بر مباحث مربوط به سرمازدگی، خطر افزایش عفونتهای ویروسی تنفسی در استانهای درگیر برف شدید به دلیل قطع گاز و تشدید سرما وجود دارد.
وی افزود: با توجه به سرمای هوا، احتمال آلودگی آب نسبت به فصل تابستان کمتر است. در مجموع بیشترین مشکل بهداشتی در این استانها اکنون میتواند عفونتهای حاد تنفسی باشد.
نبوی از ساکنان استانهای برفزده خواست که تا حد امکان از سفرها و رفتوآمدهای غیرضرور خودداری کنند و افزود: بیماران تنفسی باید بهداشت فردی را بیشتر رعایت کنند؛ چرا که ویروس سرماخوردگی در سطوح سرد تا هشت ساعت باقی میماند.
وی ضمن تاکید بر لزوم رعایت نکات بهداشتی بویژه از سوی افراد سرماخورده و مبتلا به عفونتهای ویروسی تنفسی، گفت: این افراد شستوشوی مکرر دستها را فراموش نکنند، از دست دادن با دیگران پرهیز کرده و فاصله حداقل یک متر را با سایرین رعایت کنند.
معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همچنین گفت: مبتلایان به تب بالا در صورتی که بعد از سه روز درمان سرپایی بهبود نیافتند، بهتر است جهت بررسیهای بیشتر به پزشک مراجعه کنند.
وی همچنین به افراد پرخطر و دارای بیماریهای زمینهای توصیه کرد در صورتی که واکسن آنفلوآنزا تزریق نکردهاند جهت واکسیناسیون اقدام کنند.
توصیههای بهداشتی برای روزهای برفی و یخزده
دفتر مدیریت و کاهش خطر بلایای معاونت بهداشتی وزارت بهداشت برای شهروندان استانهای برفزده توصیه های عمومی و بهداشتی را ارایه کرد.
این توصیه ها به شرح زیر است:
· لباس گرم بپوشید و از کفش آجدار و چکمه استفاده کنید.
· از مواد غذایی پرکالری استفاده کنید. مثل خرما، انجیر خشک، حلوا شکری و کره عسل.
· در صورت بروز هر گونه بیماری اسهالی و تنفسی به مرکز/خانه بهداشت/پزشک مراجعه کنید.
· از نوشیدن آب آشامیدنی غیر مطمئن جدا خودداری نمائید.
· هرگز آب آشامیدنی خود را از ذوب برف تهیه نکنید زیرا در صورت استفاده دچار بیماری می شوید.
· در صورت عدم دسترسی به آب آشامیدنی مطمئن اب را به مدت 3 دقیقه جوشانده و سپس مصرف نمائید. مراقبت سوختگی باشید.
· برای شستشو و آماده سازی و طبخ مواد غذایی نیز از آب سالم و مطمئن استفاده نمائید (حتی برای این مورد نیز استفاده از آب حاصل از ذوب برف مجاز نمی باشد).
· مادران باردار نزدیک زمان زایمان در مکانهایی استقرار یابند که دسترسی به بیمارستان و پزشک مهیا باشد.
· جهت انتقال مادر باردار، حتما از واحدهای امدادی نظیر اورژانس و هلال احمر کمک بگیرید (شماره تلفن112 و 115)
· کلیه افراد، مخصوصا سالمندان، بیماران و معلولان، از ترددهای غیرضروری خودداری نمایند در صورت لزوم حتما از وسایل کمکی و یا کمک سایر افراد استفاده کنند
· در مناطق کم تردد کودکان و افراد بیمار به صورت انفرادی رفت و آمد نکنند.
· هنگام ترددهای ضروری، آذوقه کافی، آب، پوشاک و وسایل گرم کننده همراه داشته باشند.
· افراد سالمند و بیمار حتما داروهای مصرفی را همراه داشته باشند.
· در استفاده از وسایل گرمایشی و گازسوز، نکات ایمنی را رعایت کنند.
· از کودکان در برابر سوختگی و گازگرفتگی محافظت کنند.
· مراقبت سوختگی در زمان جوشاندن آب باشید.
در صورت سرمازدگی:
· کلیه اندام های خود را کاملا بپوشانید تا در معرض سرمازدگی قرار نگیرد.
· فرد سرمازده را به محیط گرم برسانید.
· اندام های سرمازده را به تدریج گرم کنید.
· هرگز نباید اندام یخ زده را در معرض گرمای شدید و مستقیم قرار دهید. زیرا گرم شدن ناگهانی اندام یخ زده (قبل از برقراری جریان خون) باعث مرگ سلولهای عضو یخ زده می شود.
برای پیشگیری از مسمومیت با منو کسید کربن
· استفاده از بخاریهای بدون دودکش تنها در محیط هایی که دارای تهویه و جریان مناسب هوا می باشند مجاز است.
· از بکار بردن این وسایل در محیط های بسته و فاقد جریان هوا خودداری نمایید.
· وسایل گرمازا را به دقتنصب نمایید و مطمئن شوید که دودکش استاندارد و مناسب دارند.
در خصوص استرس
· در صورتی که به دنبال بحران فعلی (سرما و یخبندان) علایم زیر را در خود احساس کردید نگران نباشید، این علایم طبیعی است. در صورت ادامه داشتن علام بیش از یک هفته به مراکز مشاوره سلامت روان در مراکز بهداشت مراجعه کنید: دلشوره، بی قراری و کلافه بودن، اضطراب، ترس، وحشت، شوکه شدن، کاهش اشتها، بد خوابی یا کم خوابی، افزایش ضربان قلب، نگرانی و ترس از اتفاق مجدد حادثه
· در صورت بروز علایم بالا اقدامات زیر را انجام دهید: سعی کنید خود را به یک مکان امن برسانید، تنها نمانید با افراد آشنا گفتگو کنید، بهتر است که بنشینید یا دراز بکشید، چند نفس عمیق از بینی بکشید و به آرامی از دهان خارج کنید (ده بار تکرار کنید)، اعضای بدن خود را شل و رها کنید، در ذهنتان به اتفاقات مثبت و خوشایند فکر کنید، از تغذیه خود غفلت نکنید (با توجه به امکانات ممکن)، فعالیت کنید به یک کار مرتبط با شرایط فعلی بپردازید، راجع به نگرانی ها خود با دیگران حرف بزنید، در صورتیکه علایم شما ادامه داشت یا قادر به تحمل آن نبودید به کارشناسان سلامت روان در مراکز بهداشت مراجعه نمائید.
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]