تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اى على! از ارجمندى مؤمن در نزد خدا اين است كه برايش وقت مرگ، معيّن نفرموده است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849434052




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زندگی امروزی و آشیانه ی خالی سالمندان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

زندگی امروزی و آشیانه ی خالی سالمندان تهران-ایرنا - براساس آمار سازمان ثبت احوال ایران در مقطع کنونی سهم جمعیت سالمندان در کشورمان از 65 سال به بالا 7/5 (پنج ممیز هفت) درصد و حدود چهار میلیون و 200 هزار تن است.


مطابق این آمار در صورتی که استاندارد سن سالمندی را 60 سال به بالا در نظر بگیریم، سهم سالمندان کشور 2/8 (هشت ممیز دو) درصد جمعیت یعنی معادل 6 میلیون و 200 هزار تن می شود و این رقم نشان می دهد که جمعیت ایران به سمت سالمندی حرکت می کند.
در کنار مشکل کندی رشد جمعیت کشور ، امروزه با تشکیل زندگی های نو (مدرن) و حضور افراد خانواده ها در محیط های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، دیگر خانه و آشیانه یا همان کانون گرم خانواده برای سالمندان خالی است و آنان در همسنجی (مقایسه) با گذشته احساس تنهایی بیشتری دارند.
زندگی های امروزی (مدرن) باعث شده که هر فردی که به دوره سالمندی می رسد، خودش را فردی تنها تلقی کند چرا که مجبور است در طول روز تنها در خانه زندگی کند که بودن در آن خانه و سرای سالمندان تفاوت چندانی با هم ندارد.
امروزه در جامعه ما شمار این افراد کم نیست به طوری که رویداد و تغییر در ظاهر فیزیکی و نقش های اشخاص سالمند اغلب باعث شده که جامعه فراموش کند که سالمندان نسل جدایی از آنها نیستند.
پیش بینی ها نشان می دهد که تا حدود 25 سال آینده رشد جمعیت در ایران متوقف می شود و با منفی شدن رشد جمعیت، ساختار جمعیتی نیز به سمت سالمندی می رود. این موضوع هشدار جدی برای جوانان نیز می باشد که گام ها را برای ارایه خدمت به سالمندان محکم تر بردارند چرا که پیری و سالمندی نیز در کمین آنها است.
** سالمندان در جامعه کمتر مورد توجه قرار می گیرند
محمدرضا با چهار فرزند پس از گذران عمری طولانی، اکنون احساس تنهایی کرده و می گوید، دیگر دوره پدر و فرزندی گذشته چرا که فرزندان، کمتر افراد پیر و سالمند را زیر چتر حمایتی خودشان قرار می دهند.
وی معتقد است زندگی های امروزی یکی از دلایل اصلی این موضوع به شمار می رود چرا که فرزندش به همراه همسرش مجبورند از صبح تا شب برای تامین معاش زندگی خود خارج از خانه باشند اما این موضوع نمی تواند دلیلی برای فراموشی پدر و مادر پیرشان شود.
براساس آمار 65 سالگی به طور قراردادی آغاز پیری تعیین شده و در جامعه ما هم 60 تا 65 سالگی آغاز پیری را مشخص می کند، اما این دوره که به سالمندی ختم می شود، دوره یی طلایی است که باید پدران و مادران پیر در کنار فرزندانشان روزهای خوشی را سپری کنند اما کم توجهی به سالمندان شوق زندگی برخی از آنان را از میان برده است. محمدرضا که اکنون از نظر توانایی نیازمند کمک فرزندان خود است، اضافه کرد: در گذشته پدر و مادر، ریشه و یکی از اصل های اساسی در خانواده محسوب می شد اما امروزه کار و تلاش جای همه چیز را برای فرزندان ما گرفته و همین موضوع موجب کم توجهی فرزندان به پدران و مادران پیرشان شده است.
** نارضایتی از فرزندان
قدرت الله حدود 80 ساله که به همراه همسرش در سرای سالمندان گذران عمر می کند، گفت، امروزه سرای سالمندان بهتراز خانه فرزندان است چرا که آنان در طول روز ساعت های کمتری در خانه هستند و حتی به زندگی روزمره خود نیز نمی رسند.
وی با مرور خاطراتی از گذشته و در حالی که چشم به پنجره خانه سالمندان دوخته است، افزود: زمانی که پدران ما سال های سال به افراد پیر و کهن سال رسیدگی می کردند، حتی یکبار گلایه نداشتند اما امروز فرزندان ما با هر اقدامی برای پدرانشان بسرعت ابراز نارضایتی می کنند.
** پیری حرکت به سوی آرامش است
محبوبه، زنی که تنهایی دوره سالمندی را پس از مرگ شوهرش از حدود 20 سال گذشته تجربه می کند نیز گفت: دوره سالمندی دوره یی است که باید به سمت احساس آرامش حرکت کنیم.
وی افزود: آرامش نیز زمانی به دست می آید که فرزندانمان در کنارمان باشند تا بتوان زندگی سراسر آرامی را تجربه کنیم که خوشبختانه خداوند به من لطف فراوانی داشته و برخلاف برخی سالمندان جامعه در این برهه از زمان تنها نیستم.
** عشق به خانواده در دل سالمندان موج می زند
محمود یکی دیگر از سالمندان خطه ایران زمین است که به جوانان این مرز و بوم هشدار می دهد. وی گفت به دلیل مشکلات اقتصادی و تامین نشدن معیشت خانواده ها، در مقطع کنونی شمار فرزندان هر خانواده روز به روز کمتر می شود و این هشداری جدی برای خود آنان است تا با پیش بینی آینده توجه خودشان را به پدر و مادر پیرشان بیشتر کنند.
محمود در حالی که به عصای خود تکیه کرده است با نگرانی نسبت به سرنوشت نسل های آینده، گفت: اگر امروز ما جایگاهی هرچند کوچک درمیان خانواده هایمان داریم، اما با این روند مشخص است که نسل های آینده توجه چندانی به پدر و مادر (والدین) خود نخواهند داشت.
بتول که خود دوره ی سختی را پشت سر گذاشته است، گفت: زندگی در این دنیا با وجود کانون گرم خانواده با ارزش می شود اما وقتی فرزندانمان گوشه چشمی به ما پدر و مادر پیرشان نداشته باشند ، دردمان بیشتر می شود و تنها با دیدن نوه هایمان موجی از امید در دلمان جرقه می زند.
وی دیدن فرزندان و نوه هایش در طول هفته ها و شاید ماه ها را نویدی برای ادامه زندگی خود می داند و امیدوار است که روزی فرزندان این نسل گرفتار مشکلات و مصیبت های برخی سالمندان این دوره از زمانه نشوند.
** فرزندان ما باید از امروز فکر آینده خود باشند
سکینه یکی دیگر از سالمندان است که کاهش شمار فرزندان در خانواده یی امروزی را نشانه ی پیری و افزایش تعداد سالمندان در نسل های آینده می داند. وی می گوید: فرزندان ما باید با الگو گرفتن از نسل های گذشته برای حمایت از سالمندان اقدام اساسی انجام دهند تا خود در دوره ی پیری گرفتاربی مهری فرزندانشان نشوند.
سکینه با اشاره به این که امروزه داشتن بیش از یک فرزند در هر خانوار به عنوان معضلی جدی تلقی شده است ، گفت: این مهم نشان می دهد که تعداد سالمندان در سال های آینده روز به روز بیشتر می شود و پیری در نسل های آینده بیشتر گریبان جوانان امروزی ما را می گیرد.
براساس پیش بینی های صورت گرفته و کاهش نرخ باروری در ایران سهم سالمندان بالای 60 سال در جمعیت ایران در سال 1430 به 17 تا 18 درصد می رسد. به عبارت دیگر در سال یاد شده ، حدود 17 میلیون تن از جمعیت ایران را سالمند تشکیل می دهد.
** سالمندی آغاز تولدی دوباره
مدیر کارگروه جامعه شناسی سالمندی انجمن جامعه شناسی ایران در ارتباط با مسایل و مشکلات سالمندان جامعه گفت: شروع سالمندی دوره ای جدید از چرخه زندگی انسان به شمار می رود که در صورت فراهم شدن امکانات و شرایط لازم، می تواند دوره ای باشد که سالمند بتواند تولدی دوباره را آغاز کند.
ˈعالیه شکربیگیˈ افزود: باید امکاناتی که در این دوره در اختیار فرد سالمند قرار می گیرد به گونه ای باشد که بتواند نیازهای فردی، اجتماعی و فرهنگی آن فرد را تامین کند تا دیگر احساس تنهایی و کمبود نداشته باشد.
شکربیگی با اشاره به اینکه نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به این که از نظر اجتماعی، سازمان های دولتی برنامه ریزی های جدی در این دوره از زندگی انجام نداده اند، نگرانی هایی در مورد افزایش مشکلات آنان وجود دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: تا پیش از آغاز دوران مدرنیته (تجددگرایی) در اغلب خانواده ها فرد سالمند به عنوان پیشکسوت و حلال مشکلات به ویژه برای جوانان به شمار می رفت اما امروز جوانان چندان اهمیتی به سخنان سالمندان نمی دهند.
شکربیگی افزود: افزون بر احساس تنهایی در خانواده ها در دوران مدرنیته، افسردگی، زودرنجی و انتظار مرگ تدریجی از دیگر عواملی است که یک فرد سالمند مجبور به تحمل و تجربه آنها است. وی با اشاره به این که نسل سالمند سرمایه ی اجتماعی به شمار می رود، اضافه کرد: متاسفانه در نسل چهارم جامعه شکاف نسلی به وجود آمده است به گونه ای که افراد جوان توجهی به حرف و تجربه ی افراد سالمند ندارند و به واسطه وجود این مشکل، سالمندان پیری را مرحله ای از پایان زندگی خود می بینند.
این جامعه شناس تصریح کرد: نگاه و نگرش به سالمندان متفاوت است به طوری که در برخی خانواده های سنتی ارتباط با سالمند بهتر است و گوشه ای از تنهایی سالمندان از این راه ، رفع می شود.
وی تصریح کرد: اما در خانواده های مدرن و با حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی فرد سالمند خلا بیشتری را احساس می کند که باید از حضور سالمندان برای مشارکت، همدلی و همبستگی بیشتر در خانواده ها به خوبی استفاده شود.
اجتمام(5)**7268**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن