پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849434052
زندگی امروزی و آشیانه ی خالی سالمندان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زندگی امروزی و آشیانه ی خالی سالمندان تهران-ایرنا - براساس آمار سازمان ثبت احوال ایران در مقطع کنونی سهم جمعیت سالمندان در کشورمان از 65 سال به بالا 7/5 (پنج ممیز هفت) درصد و حدود چهار میلیون و 200 هزار تن است.
مطابق این آمار در صورتی که استاندارد سن سالمندی را 60 سال به بالا در نظر بگیریم، سهم سالمندان کشور 2/8 (هشت ممیز دو) درصد جمعیت یعنی معادل 6 میلیون و 200 هزار تن می شود و این رقم نشان می دهد که جمعیت ایران به سمت سالمندی حرکت می کند.
در کنار مشکل کندی رشد جمعیت کشور ، امروزه با تشکیل زندگی های نو (مدرن) و حضور افراد خانواده ها در محیط های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی، دیگر خانه و آشیانه یا همان کانون گرم خانواده برای سالمندان خالی است و آنان در همسنجی (مقایسه) با گذشته احساس تنهایی بیشتری دارند.
زندگی های امروزی (مدرن) باعث شده که هر فردی که به دوره سالمندی می رسد، خودش را فردی تنها تلقی کند چرا که مجبور است در طول روز تنها در خانه زندگی کند که بودن در آن خانه و سرای سالمندان تفاوت چندانی با هم ندارد.
امروزه در جامعه ما شمار این افراد کم نیست به طوری که رویداد و تغییر در ظاهر فیزیکی و نقش های اشخاص سالمند اغلب باعث شده که جامعه فراموش کند که سالمندان نسل جدایی از آنها نیستند.
پیش بینی ها نشان می دهد که تا حدود 25 سال آینده رشد جمعیت در ایران متوقف می شود و با منفی شدن رشد جمعیت، ساختار جمعیتی نیز به سمت سالمندی می رود. این موضوع هشدار جدی برای جوانان نیز می باشد که گام ها را برای ارایه خدمت به سالمندان محکم تر بردارند چرا که پیری و سالمندی نیز در کمین آنها است.
** سالمندان در جامعه کمتر مورد توجه قرار می گیرند
محمدرضا با چهار فرزند پس از گذران عمری طولانی، اکنون احساس تنهایی کرده و می گوید، دیگر دوره پدر و فرزندی گذشته چرا که فرزندان، کمتر افراد پیر و سالمند را زیر چتر حمایتی خودشان قرار می دهند.
وی معتقد است زندگی های امروزی یکی از دلایل اصلی این موضوع به شمار می رود چرا که فرزندش به همراه همسرش مجبورند از صبح تا شب برای تامین معاش زندگی خود خارج از خانه باشند اما این موضوع نمی تواند دلیلی برای فراموشی پدر و مادر پیرشان شود.
براساس آمار 65 سالگی به طور قراردادی آغاز پیری تعیین شده و در جامعه ما هم 60 تا 65 سالگی آغاز پیری را مشخص می کند، اما این دوره که به سالمندی ختم می شود، دوره یی طلایی است که باید پدران و مادران پیر در کنار فرزندانشان روزهای خوشی را سپری کنند اما کم توجهی به سالمندان شوق زندگی برخی از آنان را از میان برده است. محمدرضا که اکنون از نظر توانایی نیازمند کمک فرزندان خود است، اضافه کرد: در گذشته پدر و مادر، ریشه و یکی از اصل های اساسی در خانواده محسوب می شد اما امروزه کار و تلاش جای همه چیز را برای فرزندان ما گرفته و همین موضوع موجب کم توجهی فرزندان به پدران و مادران پیرشان شده است.
** نارضایتی از فرزندان
قدرت الله حدود 80 ساله که به همراه همسرش در سرای سالمندان گذران عمر می کند، گفت، امروزه سرای سالمندان بهتراز خانه فرزندان است چرا که آنان در طول روز ساعت های کمتری در خانه هستند و حتی به زندگی روزمره خود نیز نمی رسند.
وی با مرور خاطراتی از گذشته و در حالی که چشم به پنجره خانه سالمندان دوخته است، افزود: زمانی که پدران ما سال های سال به افراد پیر و کهن سال رسیدگی می کردند، حتی یکبار گلایه نداشتند اما امروز فرزندان ما با هر اقدامی برای پدرانشان بسرعت ابراز نارضایتی می کنند.
** پیری حرکت به سوی آرامش است
محبوبه، زنی که تنهایی دوره سالمندی را پس از مرگ شوهرش از حدود 20 سال گذشته تجربه می کند نیز گفت: دوره سالمندی دوره یی است که باید به سمت احساس آرامش حرکت کنیم.
وی افزود: آرامش نیز زمانی به دست می آید که فرزندانمان در کنارمان باشند تا بتوان زندگی سراسر آرامی را تجربه کنیم که خوشبختانه خداوند به من لطف فراوانی داشته و برخلاف برخی سالمندان جامعه در این برهه از زمان تنها نیستم.
** عشق به خانواده در دل سالمندان موج می زند
محمود یکی دیگر از سالمندان خطه ایران زمین است که به جوانان این مرز و بوم هشدار می دهد. وی گفت به دلیل مشکلات اقتصادی و تامین نشدن معیشت خانواده ها، در مقطع کنونی شمار فرزندان هر خانواده روز به روز کمتر می شود و این هشداری جدی برای خود آنان است تا با پیش بینی آینده توجه خودشان را به پدر و مادر پیرشان بیشتر کنند.
محمود در حالی که به عصای خود تکیه کرده است با نگرانی نسبت به سرنوشت نسل های آینده، گفت: اگر امروز ما جایگاهی هرچند کوچک درمیان خانواده هایمان داریم، اما با این روند مشخص است که نسل های آینده توجه چندانی به پدر و مادر (والدین) خود نخواهند داشت.
بتول که خود دوره ی سختی را پشت سر گذاشته است، گفت: زندگی در این دنیا با وجود کانون گرم خانواده با ارزش می شود اما وقتی فرزندانمان گوشه چشمی به ما پدر و مادر پیرشان نداشته باشند ، دردمان بیشتر می شود و تنها با دیدن نوه هایمان موجی از امید در دلمان جرقه می زند.
وی دیدن فرزندان و نوه هایش در طول هفته ها و شاید ماه ها را نویدی برای ادامه زندگی خود می داند و امیدوار است که روزی فرزندان این نسل گرفتار مشکلات و مصیبت های برخی سالمندان این دوره از زمانه نشوند.
** فرزندان ما باید از امروز فکر آینده خود باشند
سکینه یکی دیگر از سالمندان است که کاهش شمار فرزندان در خانواده یی امروزی را نشانه ی پیری و افزایش تعداد سالمندان در نسل های آینده می داند. وی می گوید: فرزندان ما باید با الگو گرفتن از نسل های گذشته برای حمایت از سالمندان اقدام اساسی انجام دهند تا خود در دوره ی پیری گرفتاربی مهری فرزندانشان نشوند.
سکینه با اشاره به این که امروزه داشتن بیش از یک فرزند در هر خانوار به عنوان معضلی جدی تلقی شده است ، گفت: این مهم نشان می دهد که تعداد سالمندان در سال های آینده روز به روز بیشتر می شود و پیری در نسل های آینده بیشتر گریبان جوانان امروزی ما را می گیرد.
براساس پیش بینی های صورت گرفته و کاهش نرخ باروری در ایران سهم سالمندان بالای 60 سال در جمعیت ایران در سال 1430 به 17 تا 18 درصد می رسد. به عبارت دیگر در سال یاد شده ، حدود 17 میلیون تن از جمعیت ایران را سالمند تشکیل می دهد.
** سالمندی آغاز تولدی دوباره
مدیر کارگروه جامعه شناسی سالمندی انجمن جامعه شناسی ایران در ارتباط با مسایل و مشکلات سالمندان جامعه گفت: شروع سالمندی دوره ای جدید از چرخه زندگی انسان به شمار می رود که در صورت فراهم شدن امکانات و شرایط لازم، می تواند دوره ای باشد که سالمند بتواند تولدی دوباره را آغاز کند.
ˈعالیه شکربیگیˈ افزود: باید امکاناتی که در این دوره در اختیار فرد سالمند قرار می گیرد به گونه ای باشد که بتواند نیازهای فردی، اجتماعی و فرهنگی آن فرد را تامین کند تا دیگر احساس تنهایی و کمبود نداشته باشد.
شکربیگی با اشاره به اینکه نگرانی هایی در این زمینه وجود دارد، اظهار داشت: با توجه به این که از نظر اجتماعی، سازمان های دولتی برنامه ریزی های جدی در این دوره از زندگی انجام نداده اند، نگرانی هایی در مورد افزایش مشکلات آنان وجود دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: تا پیش از آغاز دوران مدرنیته (تجددگرایی) در اغلب خانواده ها فرد سالمند به عنوان پیشکسوت و حلال مشکلات به ویژه برای جوانان به شمار می رفت اما امروز جوانان چندان اهمیتی به سخنان سالمندان نمی دهند.
شکربیگی افزود: افزون بر احساس تنهایی در خانواده ها در دوران مدرنیته، افسردگی، زودرنجی و انتظار مرگ تدریجی از دیگر عواملی است که یک فرد سالمند مجبور به تحمل و تجربه آنها است. وی با اشاره به این که نسل سالمند سرمایه ی اجتماعی به شمار می رود، اضافه کرد: متاسفانه در نسل چهارم جامعه شکاف نسلی به وجود آمده است به گونه ای که افراد جوان توجهی به حرف و تجربه ی افراد سالمند ندارند و به واسطه وجود این مشکل، سالمندان پیری را مرحله ای از پایان زندگی خود می بینند.
این جامعه شناس تصریح کرد: نگاه و نگرش به سالمندان متفاوت است به طوری که در برخی خانواده های سنتی ارتباط با سالمند بهتر است و گوشه ای از تنهایی سالمندان از این راه ، رفع می شود.
وی تصریح کرد: اما در خانواده های مدرن و با حضور زنان در عرصه های مختلف اجتماعی و فرهنگی فرد سالمند خلا بیشتری را احساس می کند که باید از حضور سالمندان برای مشارکت، همدلی و همبستگی بیشتر در خانواده ها به خوبی استفاده شود.
اجتمام(5)**7268**1436
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
زندگی مدرن/ آشیانه خالی سالمندان
زندگی مدرن آشیانه خالی سالمندان تهران-ایرنا - براساس آمار سازمان ثبت احوال کشور در مقطع کنونی سهم جمعیت سالمندان در کشور از سن 65 سال به بالا 7 5 پنج ممیز هفت درصد و حدود چهار میلیون و 200 هزار نفر است مطابق این آمار در صورتی که استاندارد سن سالمندی را از 60 سال به بالا در نظسالمندان و افزایش کیفیت زندگی خود
به گفته یک کارشناس بهداشت برای افزایش کیفیت زندگی افراد سالمند باید بیماریهای آنها را کنترل کرد و حفظ سلامت روان نیز بستگی به چگونگی مواجهه افراد با تغییرات بدنشان در این دوران دارد کلثوم مومنی افزود دنیا در حال پیرشدن است و کشورهای پیشرفته با کنترل موالید و ارتقا سطح بهداشتتغذیه بر ناتوانی و کیفیت زندگی سالمندان تاثیر بسزایی دارد
استانها جنوب کهگیلویه و بویراحمد اخبار کوتاه تغذیه بر ناتوانی و کیفیت زندگی سالمندان تاثیر بسزایی دارد یاسوج – خبرگزاری مهر کارشناس بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت عامل تغذیه بر میزان مرگ و میر ناتوانی و کیفیت زندگی سالمندان تاثیر بسزایی دارد به گزارش خبرگزارنکاهی به فیلم«زندگی مشترک آقا و خانم محمودی» کلیشه حاجی بازاری و دختر امروزی در یک فیلم کاملا متوسط
نکاهی به فیلمزندگی مشترک آقا و خانم محمودیکلیشه حاجی بازاری و دختر امروزی در یک فیلم کاملا متوسطشاید بتوان این فیلم را نوعی درجا زدن برای کارگردانش تلقی کرد و اینکه حجازی برعکس فیلم قبلیاش این بار تا میتوانسته به جریان روشنفکری امتیازهایی داده است تا شاید بتواند موافقت و همراهسندرم آشیانه خالی چیست؟
سندرم آشیانه خالی چیست این روزها بیشتر مادران شاغل هستند و به همین دلیل وقتی بچهها خانه را ترک میکنند دچار افسردگی کمتری میشوند سندرم آشیانه خالی نوعی حس تنهایی و افسردگی است که بعد از اینکه فرزندان بزرگ میشوند و خانه را ترک میکنند برای والدین اتفاق میافتنگاهی به فیلم«زندگی مشترک آقا و خانم محمودی» کلیشه حاجی بازاری و دختر امروزی در یک فیلم کاملا متوسط
نگاهی به فیلمزندگی مشترک آقا و خانم محمودیکلیشه حاجی بازاری و دختر امروزی در یک فیلم کاملا متوسطشاید بتوان این فیلم را نوعی درجا زدن برای کارگردانش تلقی کرد و اینکه حجازی برعکس فیلم قبلیاش این بار به جریان روشنفکری امتیازهایی داده است تا شاید بتواند موافقت و همراهی آنها را جلبیک کارشناسی ارشد روانشناسی: از سالمندان در کارها استفاده کنیم
شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲ ۱۶ یک کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه باید مشکلات سالمندان را درک کنیم گفت باید از سالمندان در کارها استفاده کنیم تا از این طریق احساس مفید بودن کنند ناهید حاجی سلیمانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه دانشگاه علوم پزشکینقش برجسته قرآن در زندگی ما !
نقش برجسته قرآن در زندگی ما انسان نیازمند ارتباط مستقیم با آفریننده و هستی بخش خود است این ارتباط اگر چه از طریق مناجات و رازگویی درونی و قلبی انجام می گیرد اما دسترسی به كلمات خود خداوند بسیار لذت بخش و اطمینان آور است به گزارش سرویس دینی جام انسان نیازمند ارتباط مستقیم برازداری یکی از مولفههای اساسی زندگی مشترک
رازداری یکی از مولفههای اساسی زندگی مشترک یک آسیب شناس گفت رازداری یکی از مولفههای اساسی است که انگیزه با هم بودن و تحمل کردن را افزایش داده و باعث روح بخشی و معنا آفرینی در زندگی میشود جعفربای در گفتگو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب افزود رازدارگوشه هایی از زندگی شخصی کریستیانو رونالدو
گوشه هایی از زندگی شخصی کریستیانو رونالدو کریس رونالدو ستاره رئال مادرید اعلام کرد که کنار آمدن با شایعاتی که در مورد توپ طلای 2013 به گوش می رسید برای دشوار بود سایت گل کریس رونالدو ستاره رئال مادرید اعلام کرد که کنار آمدن با شایعاتی که در مورد توپ طلای 2013 به گوش می رسینماینده مردم نجفآباد در مجلس: اصلاح سبک زندگی سنگ بنای تمدنسازی است
نماینده مردم نجفآباد در مجلس اصلاح سبک زندگی سنگ بنای تمدنسازی استنماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی گفت سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی زیربنا برای رسیدن به تمدن سازی ایرانی و اسلامی است ابوالفضل ابوترابی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاز شاعران استان تهران برای سرودن شعر دعوت شد رقابت شاعران در عرصه و زندگی و نشاط
از شاعران استان تهران برای سرودن شعر دعوت شدرقابت شاعران در عرصه و زندگی و نشاطشاعران و علاقمندان به شعر در استان تهران در جشنواره شعر استانی طراوت در عرصه ورزش سلامتی زندگی و نشاط با یکدیگر به رقابت میپردازند به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران شاعران و علاقمندان بهاعضای اهدایی جوان 31 ساله به چند بیمار زندگی دوباره بخشید
شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳ ۴۴ با اهدای اعضای بدن جوان 31 ساله در بیمارستان مسیح دانشوری چند بیمار نیازمند زندگی دوباره یافتند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جوانی تهرانی به نام مصطفی خاوه 31 ساله در 26 دی ماه بر اثر حادثه تصادف دچار خونریزی شدید مغزی شدهکتاب زندگینامه 34 شهید دوران انقلاب رونمایی میشود
شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴ ۲۴ معاون پژوهشی بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کردستان گفت امسال به مناسبت دهه مبارک فجر کتاب زندگینامه 34 شهید دوران انقلاب استان کردستان رونمایی می شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کردستان حسن مرادی اظهار کرد بازخوانی زندگتمرین زندگی با بازیهای کودکانه
کودکان از شش ماهگی نیاز به بازی دارند و بازی کردن با همسالان برای آنها اهمیت زیادی دارد باید کودکان را در انتخاب نوع بازی آزاد گذاشت اما برخی از والدین که شاید به دنبال جبران ناکامیهای دوران کودکیشان هستند کودکان را وادار به خواندن کتابهای مختلف میکنند و اگر هم او قادر به خمدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام: زندگینامه شهدای میراث فرهنگی جمعآوری میشود
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری ایلام زندگینامه شهدای میراث فرهنگی جمعآوری میشودمدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان ایلام گفت با تلاشهای صورت گرفته زندگینامه شهدای میراث فرهنگی جمعآوری میشود به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام عبدالمالک شنبهزاده صبح امرپایان دادن به زندگی ناسالم
پایان دادن به زندگی ناسالم مراقبت از خود به آن دسته از اعمالی گفته میشود که افراد برای جسم ذهن و سلامت روحیشان انجام میدهند اما بیشتر مردم نمیدانند چگونه مراقب خود باشند و هرکس به اندازه آگاهی و تواناییاش از خود مراقبت میکند مراقبت از جسم شامل مصرف درست غذا ورزش کردن خ-