تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):غِنا از خود نفاق بر جای می گذارد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830408730




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکان و مصائب داشتن یک مادر شاغل


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کودکان و مصائب داشتن یک مادر شاغل تهران - ایرنا - کمک برای به حرکت در آوردن چرخ های زندگی، موجب شده بسیاری از زنان بویژه مادران، همپای مردان بخشی از اوقات خود را بیرون از منزل و در محیط های کاری سپری کنند.


گرچه این تلاش توامان برای معاش امری پسندیده ایست، اما عوارضی نیز دارد که مهمترین آنها، ایجاد خلاء تربیتی در کودکان است که بواسطه حضور ناکافی والدین در منزل شکل می گیرد.
مهدهای کودک در صورتیکه والدین شاغل، فردی را برای واگذاری کودک خود در اختیار نداشته باشند، اصلی ترین گزینه برای آنان است.
گرچه همواره بر نقش مهدهای کودک و مربیان بر تربیت کودکان تاکید شده، اما به باور صاحبنطران، والدین نقش هایی اصلی و پررنگ را در تربیت صحیح و در تمام مراحل رشد و تکوین فرزند خود برعهده دارند.
بر اساس اعلام سرشماری نفوس و مسکن سال 90 مرکز آمار ایران، 20 میلیون و 55 هزار نفر از جمعیت کشور را شاغلان تشکیل می دهند که از این سرشماری، سهم مردان 17 میلیون و 83 هزار و سهم زنان دو میلیون 72 هزار نفر است.
همچنین براساس نتایج این سرشماری، حدود 61 درصد از زنان شاغل بالاتر از 15 سال خود را متاهل و 30 درصد نیز مجرد معرفی کرده اند.

** والدین شاغل چه می گویند؟
گرچه بسیاری از صاحبنظران بر نقش والدین در تربیت کودک تاکید دارند، اما سهم ویژه ای برای مادران به خاطر وابستگی و تامین نیازهای عاطفی و روحی کودک در این امر قائل هستند و معتقدند ارتباط محدود مادر با فرزند تاثیرات منفی برجای می گذارد.
«فرزانه» از جمله زنان شاغلی است که به گفته خود هر روز صبح مجبور است کودک دو ساله خود را حتی در سرمای شدید هوا از خواب بیدار کرده و به والدین یا مهد کودک بسپارد.
وی می گوید: زمانی هم که به خانه می رسم فرزندم پس از چند ساعت جنب وجوش در مهدکودک، به خواب می رود که فقط نفس کشیدن او را حین خواب می بینم.
«محمد» که دارای دو فرزند چهار و هفت ساله است نیز می گوید از آنجا که همسرم مشغول کار بیرون از خانه است، فقط دو روز در هفته می توانیم روی تربیت فرزندان خود تمرکز کنیم که این زمان نیز کافی نیست.
«لیدا» نیز که با مشکل «فرزانه» و «محمد» دست به گریبان است، می گوید: زمانیکه که در کنار کودک خود هستم تمام امور تربیتی را تحت کنترل دارم اما زمانی که از او برای مدت چند ساعت دور هستم، تربیت او دیگر در اختیار من نیست و نمی دانم که چه چیزی یاد می گیرد.

** موضوع تربیت فرزند فراموش شده است
استاد جامعه شناسی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا ضمن تحلیل پدیده مادران شاغل و سهم آنان در تربیت فرزند می گوید: بسیاری از بانوان شاغل، اکنون مشکلات جدی برای تربیت فرزند خود دارند و همین امر نگرانی های را به همراه دارد.
دکتر «عالیه شکربیگی» می افزاید: به خاطر شاغل بودن بانوان، اکنون موضوع تربیت فرزند به فراموشی سپرده و باعث شده که تربیت فرزندان در محیط های اجتماعی مختلفی از جمله مهدکودک یا به دست پدربزرگ و مادربزرگ صورت گیرد.
وی می گوید: خستگی مادران شاغلی که از محل کار به خانه مراجعه می کنند، فرزند را دچار نوعی رهاشدگی تربیتی می کند.
به گفته این استاد جامعه شناسی، فرزندانی که در آغوش گرم خانواده و با حضور پدر و مادر تربیت می شوند دیگر دچار تفاوت تربیتی نمی شود.

** مادران شاغل خستگی محل کار را به خانه نیاورند
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران نیز می گوید: امروزه به خاطر تغییر ساختار جوامع و گسترش نیازها، نقش والدین بویژه مادران در مقایسه با جامعه سنتی تغییر کرده است.
دکتر «سیدحسن موسوی» در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا می افزاید: زنانی که پس از ادامه تحصیل در عرصه های مدیریتی و اجتماعی فعالیت می کنند، بطور یقین نمی توانند در محیط خانه یا محل کار فرزندان خود را نگهداری کنند از این رو مجبور می شوند چند ساعتی فرزند یا فرزندان خود را در مهدکودک نگهداری کنند.
وی می افزاید: مهدکودک ها فقط بخشی از وظایف پدر و مادر را انجام می دهد، اما حسی که کودک در کنار خانواده دارد با بودن کنار مربیان بسیار متفاوت است.
این مددکار اجتماعی با تشریح تاثیر حضور بلندمدت کودکان در مهد کودک ها می گوید: حضور کودکان در مهدهای کودک در مدت زمان های طولانی هفت تا 10 ساعته، تاثیر منفی بر روحیه آنان می گذارد که ترس از جدایی از پدر و مادر، استرس و اضطراب روزانه از جمله آنها است.
وی کاهش حس اعتماد به نفس و نداشتن خلاقیت های مختلف را از دیگر پیامدهای منفی حضور کودکان در مهد کودک ها عنوان کرده و می گوید: البته با توجه به آموزش هایی که کودکان در مهدهای کودک دریافت می کنند، ممکن است همه کودکان تحت تاثیر این اثرات منفی قرار نگیرند.
دکتر موسوی می افزاید: البته برخی مهدهای کودک، فرصت ها و امکانات آموزشی مناسبی دارند و می توانند در بروز خلاقیت کودکان نیز تاثیر مثبتی داشته باشند.
وی با بیان اینکه بهترین مهدکودک ها نیز خانه نمی شود، ادامه می دهد: ممکن است از جنبه هایی مهدکودک بتواند در فرایند رشد اجتماعی کودکان تاثیر مثبت داشته باشد، اما مادران باید وقت بیشتری با فرزندان خود صرف کنند.
دکتر موسوی تصریح می کند، مادران شاغل نیز نباید خستگی خود را وارد خانه کنند و ارتباط صمیمی تری با فرزندان داشته باشند تا بخشی از خلاء عدم وجود آنان در کنار فرزندان برطرف شود.

فرجام سخن آنکه، تربیت فرزند و فرزندپروری یکی از پرافتخارترین و در عین حال دشوارترین تکالیف والدین در زندگی های امروزی است.
والدین بویژه مادران شاغل باید وقت بیشتری را به فرزندان خود به هنگام حضور در خانه اختصاص دهند که بدون شک با چنین رویکردی می توانند ضمن تربیت صحیح فرزندان، بستر رشد سالم آنها را در کانون گرم و پر محبت خانواده رقم بزنند.
اجتمام(5) ** 7268 ** 1071
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن